Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum? ( Nasıl Şii Oldum 57 / Elif235 )

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum? ( Nasıl Şii Oldum 57 / Elif235 )

Hamd Allah'a selam resulüne ve onun ehli beytinin üzerine olsun,
    Sizlere nasıl Şii olduğumu detaylı bir şekil de yazmak istiyorum.Bazı Şii olan kardeşlerimin hikayelerini okuduktan sonra bunu yazmaya heveslendim.Lise bire kadar okuduktan sonra iş hayatına atıldım.7-8sene kadar konfeksiyonlar de çalıştım.Küçük yaşlardan beri dini konulara ilgi duyardım.İlk okuduğum kitaplar ''Oğlum Osman'' ve ''Dinler Tarihi''ydi.15 yaşlarındayken kapalı kadınlara hayranlıkla bakar ''bir gün ben de böyle kapanacağım''derdim.
    Benim hikayemde olağanüstü olaylar yoktur.Sadece yeni kapandığım da,yeni namaza başladığım da peygamberimizi ve diğer peygamberleri rüyam da görüyordum.Çünkü sabah akşam onların adı geçen sureleri duaları okur dururdum.Onlarla yatar onlarla kalkardım.Sık sık,ışıl ışıl parlayan şeylerin üzerimden yağmur gibi yağdığını görürdüm.''Nur yağdı''dedikleri bu olsa gerek
    Okumayı çok seviyordum fakat annem okumama hep engel oluyordu.Benim sadece ev işleriyle,örgü, dantel gibi işleri yapmamı istiyordu.Gerçi ağır ev işlerini bana yaptırmazdı.Benden yapmamı istediği işler daha çok hafif işlerdi.O yıllar da az elişi,az evişi yapmadım.Bu yüzden vicdanım bu gün rahat.Kitap almak,kitap okumak suç gibiydi.Ben de çevremdeki insanların kitaplarını alıp gizlice okuyordum.Bulup okuyabildiğim kitaplar klasik sünni ekolündeki kitaplardı.Bu kitapların çoğu(Hakikat Kiabevi'nin kitapları)hep Sünni'liği ihya ediyor,Şii'liği ise sapık fırka olarak tanıtıyordu.Yayın piyasasında Sünni'liğin içindeki bazı hurafeleri,bazı bidatleri yerden yere vuran bir çok Sünni yayıevi,birçok Sünni yazarların kitapları da vardı.
    Kuran kursuna gittim. Bir ayda (kasetlerinde yardımıyla)kur'anı tecvitli ve makamlı öğrendim.

Ynt: Nasıl Şii Oldum? ( Nasıl Şii Oldum 57 / Elif235 )

ilgiyle izliyorum.. inşaAllah ibretli şekilde ayrıntıyla anlatırsınız..

Yorum

Selamün Aleyküm
      Yeni yazıma kaldığım yerden devam ediyorum.En son kuran kursuna gittiğimi yazmıştım.

Sonra aynı kursta iki sene hocalık yapmıştım.Ardından evlendim.İlk cemaatime veda etmek beni üzmemişti.Bilakis sevindirmişti.Çünkü bazı şeyleri hiç hoşuma gitmiyordu.Özellikle hocaların davranışına sinir oluyordum.Din adına bir sürü saçma sapan sözler söylerken kendi söylediklerine bıyık altından gülüyorlardı.Evlendikten sonra başka cemaatlere girip çıktım.Her yerde benzeri samimiyetsiz hocalar vardı.
      17-20 sene evvel İmam Humeyni'yi(R.A)(Canım ona feda olsun)haberler de görüyordum.İslam kıyafetleri içinde Amerika'ya, İsrail'e meydan okuyordu.Mübarek bir insan olduğu ne kadar da belliydi.Öyle ya Nemrut'un karşısında Hz. İbrahim'den başka,firavunun karşısında Hz. Musa'dan başka vs.,Amerka'nın,İsrail'in karşısında,Humeyni'den başka kim hakkı haykırabilirdi?Kim onları durdurabilirdi?İran'a ve Şii'lere sempati duymaya başlamıştım.O zamanlar Ehli sünnet ekolünün tek doğru yol olduğuna inanmakla beraber Şiiliği de merak etmeye başlamıştım.Bir kaç Sünni akaid kitaplarından Şiiliği öğrenmeye çalışıyordum.Elimde Şii kitapları olmadığı için ve hiç bir Şii yayınevini tanımadığım için defalarca aynı Sünni kitaplardan Şiiliği öğrenmeye çalıştım.Fakat her defasında hayal kırıklığı yaşadım.Dünyada ki zulümlere,haksızlıklara karşı peygamber duruşu gösteren bu mübarek imamlar ve onların izleyicileri sapık olamazdı.Eğer Şii kitaplarını o zamanlar da bulabilseydim bundan 10-15 sene evvel Şii olabilirdim.
      Zamanla elime daha güzel, daha çeşitli kitaplar geçti.Yerli yabancı ,sol,sağ demeden bulduğum her kitaptan bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum.Hatta tarikat sohbetlerine gittiğim zamanlar da biraz İncil,biraz Tevrat bile okumuştum.Bunun gibi farklı kitapları okumakta çekinmezdim.
      Benim eşimin kökeni Siirt-Bitlis yöresine dayanır.Meşhur Metin Yüksel'in hemşerisidir. Bundan 16-17 sene evvel ben tarikat sohbetlerine,kuran kurslarına gittiğim dönemler de eşim ve bazı akrabaları bir Şii dernekte eğitim alıyorlarmış.İran'ı ve İmam Humeyni'yi(R.A)seviyorlardı.Ben de ozamanlar İran'ı ve Humeyni'yi(R.A) seviyordum.Ancak onlar nerdeyse Şii olmuşlardı.Zamanında Sünnilikteki çarpıklıkları,Şiiliğin hak bir mezhep olduğunu görmeye biraz da eşimin sözlerinden etkilenmekle olmuştur.Eşim şimdiye kadar bize dayatılan uyduruk İslam'ın tersine şeyler söylüyordu.İmam Humeyni(R.A)hariç Türkiyede ki diğer dini liderlerin samimi olmadıklarını söylüyordu.Zamanla onun dediklerinin ne kadar doğru olduğunu anladım.
      Hiç unutmam eşim babamla konuşuyordu.Konuşma esnasında şöyle bir söz söyledi;''Üç halife Hz.Ali'nin hakkını yediler'' Ben bu sözü duyunca çok sinirlenmiştim.''Ayhan sen Alevi'misin?''demiştim.O an onu ateist Alevi zannetmiştim.Sonra ailesini,yaşam tarzını düşününce içim rahat etti çünkü ateist olmadıkları belliydi.Sonradan eğitim gördükleri dernek kapatılınca yavaş yavaş Sünniliğe geri döndüler.Onlar hariç akrabaları hep sünniydi.dışlanmaktan korktular.
      Eşim ben Şiiliğe geçip Caferi mezhebini uygulamaya başladığım ilk dönemler de bana biraz olsun engel olmaya çalıştı.Bana kaç defa ''Bırak bu Şiiliği ''demişsede en sonunda beni böylece kabul etmiştir.
      Biri erkek biri kız iki çocuğum var.Onlar henüz 13-14 yaşlarındalar.Ayda yılda bir babalarıyla cemaat olup namaz kılarlar.Şu an çocuklarım Şiiliği Müslümanlıktan ayrı bir şey zannediyorlar.Yeri geldiğinde ben onlara güzellikle izah ediyorum.Henüz dediklerimi tam anlamasalar da ilerde anlayacaklardır.Ortam o kadar bozulmuş ki inanın onların Sünni namazı kılmalarına bile razıyım.Yeter ki düzenli namaz kılsınlar.
      Benim Şii olmam da Kevser Yayınları'nın büyük rolü olmuştur.Bu yayınevinin bir kaç dini filmini izleyip bir kaç kitabını okuduktan sonra Şiiliğin daha doğru bir yol olduğuna inanmaya başlamıştım.Ancak bazı hususlar da zorlanıyordum.
      devamı var

Yorum

Allah razi olsun
        devamini da ilgi ile bekliyoruz bacim
        merak ettigim sey; esiniz bir sii dernekte egitim aldiktan sonra, dernegin kapanmasiyla birlikte sünni ekole meylediyor!?
        acaba dernege yeteri kadar uzun zaman katilmadimi yoksa aldiklari egitim dinin hakikatleri üzerinemi degildi?
        zira siiligi kisa bir müddet arastiran insan, niyeti hakikati bilmekse, baska bir ekolü kabul edemez, dislansa da taslansa da edemez!
        hele hele siilige meyleden birine "birak bu isleri" hic diyemez, helede bu insan esi ve cocuklari üzerine en büyük etkiye sahip olan kisiyse

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Selamün Aleyküm Gülistan Bacım;
          Bu site de en çok merak ettiğim kişilerden biri sizsiniz biri de Bintülhüda inşallah bir gün görüşürüz.Sorunuza gelince ;derneğe az mı gitti çok mu gitti bilemiyorum.Bildiğim bir şey varsa bazı yörelerin insanlarını asla Şii yapamazsınız.Elazığ,Malatya,Bingöl ve benzeri bir kaç şehir hariç Anadolu insanı genelde tutucudur.Validehan Camii'sinde tanıdığım bir Bitlis'li hanımın babası Said nursi Bediüzzaman'ın talebesiymiş.Babası 40 senedir Şii olmuş ardından eşi sonra da kendisi Şii olmuş 8 senedir.Kendi çevrelerinde hep dışlandıklarını söylemişti.

Yorum

ve aleykum selam bacim
            insaAllah, Rabbim birgün dileklerimizi hayirlisi ile gerceklestirir
            dislanmak bizlerin kaderi, hamd olsun Allaha, dislanmak hem kaderimiz hem nisanemiz, bana kendi ailem dinden cikti kafir oldu bile demisti, ama zamanla herkes herseye alisiyor, sii olmus, velayet hakkini tanimis ve savunmus olupta dislanmayan bir tek insan göstermeniz mümkün olmayacaktir.
            Rabbim sevdirsin, bu yolun cilesi vardir, ama ehlibeyti sevenler icin bu gayet tatli bir ciledir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

keşke herkes sizin gibi doğruları arastırıp öğrense......

Yorum

Hiç unutmam''Nehcül Belağa Üzerine''kitabını okurken önce şaşırdım,inanamadım.Bu kitap benim mübarek bildiğim halifelerime dil uzatıyor,onların müslüman bile olmadıklarını aksine İslamın ve peygamberimizin en büyük düşmanları olduğunu söylüyordu.Kitabı bir okuyor,bir kapatıyordum.Bu üst üste böyle bir kaç defa devam etti.Kafam karışmış neye inanacağımı bilemiyordum.Diğer hususlara inanmak kolaydı da bu hususa inanmak zordu.
                Çok geçmeden din adına öğrendiğim çoğu şeylerin aslında hep yalan olduğunu anlamaya başlamıştım.Mesela bize Osmanlı padişahlarını hep mübarek insanlar olarak anlatıyorlardı.Halbuki onların da kirli çamaşırları olduğunu sonradan öğrenmiştim.Bu ve buna benzer hususları düşününce''Nehcül Belağa Üzerine''kitabına hak vermeye başlamıştım.Orta da bu kadar yalanlar söylenirken üç halife hakkında yalan söylemedikleri ne malumdu?Üstelik orta da koca şanlı İslam İnkılabı gerçeği vardı.Şiiliğin en doğru bir yol olduğuna artık kesin inanmıştım.
                Çok sonraları Ehli sünnetin büyük bir çelişkisini,yalanını farkettim.İran filmlerini izlediğim de Hz.Hasan'ın ve Hz.Hüseyin'in de halifelik yaptığını öğrendim.Oysa ki Sünni hocalar ''İslam da sadece 4 halife vardır diyorlardı.Sünnilerin İslam tarihi kitaplarında ise dört halifeden sonra Emeviler vardır.Bildiğiniz üzere sonra Abbasiler sonra da Osmanlılar gelir.Yarabbi bu ne biçim islam düşmanlığı!Bu ne biçim vicdan' Omübarek (Hz.Hüseyin)İslamiyet Yezid gibi bir alçağın elinde ölmesin diye hem kendini, hem ailesini hem de dostlarını feda ederken hangi vicdan Emevilerin halifeliğini kabul eder?
                Kendi kendime Şii ekolüne geçmiştim.Hiç bir Şii cemaatini tanımıyordum.Yıllardır Sünnilerin içinde yalnız kaldım.En son girdiğim cemaat Şii değildi fakat öncekilere nazaran daha gelişmiş, daha genç(yaşıma uygun) bir cemaat idi.Kimi Mehmet Güney'e kimi de Mustafa İslamoğlu'na bağlıydı.Ben ise İmam Humeyni'ye(R.A) bağlıydım.Bu cemaat de İslam daha mantıklı anlatılıyordu.(öncekilere nazaran)Bazen seminerlere,bazen kurslara bazen de derslere giderdik.Bu cemaatte daha mutluydum.Fakat sonuçta Şii cemaati gibi de değillerdi.5-6 sene kadar bu cemaate devam ettim.Bu cemaatteyken İslami camianın yakından tanıdığı bir araştırmacı ,yazar hanımla tanıştım.Bizim Günışığı Derneği'ne seminer vermesi için çağırmışlardı.Çok sonraları onun Şii olduğunu öğrenmiştim.Onun sayesinde Şii cemaatlere giriyordum.Girdiğim bu Şii cemaatleri Sünni cemaatlere göre daha gelişmiş idi.Artık daha huzurlu daha mutluydum.Şii olmakla hayatımda bir dönüm noktası olmuştu.
                Şiiliğe geçmem gerek ailem de gerekse akrabam da önemli bir soruna yol açmadı.Belki tutucu olmadıkları için,belki de kökenimizin İran'a dayanmasından olabilir.Çoğu Elazığ'lılar gibi bizim akrabamız da Alevi-Sünni karışıktı.Annem tarafı daha çok Sünnileşmişti.Baba tarafı da daha çok Alevi'liğe yakındı.Fakat çoğu Allah'a inanır,Hanefi fıkhını uygulardı.Ne Sünniye benziyorlardı ne de Anadolu Alevilerine benziyorlardı.Orta da bir yerlerdeydiler.Bundan sonra ailemden başlayarak Şiiliğe yatkın insanları Şii yapmaya çalışacağım.
                Her zaman Ehlibeyt'in yolunda olmak dileğiyle vesselam diyorum.

Yorum

Rabbim sizi muvaffak etsin ve Ehlibeyt davasına hizmet edenlerden eylesin inşaAllah..

Yorum

Allah yolunuzda sebat versin
                    hedeflerinizi size kolaylastirsin ins.

Yorum

Allah hepinizden razı olsun.Geçen cuma ergen çağındaki oğlumu ilk defa Validehan Camiisi(Şii camisi)'ne götürdüm.Ona; ''bildiğin gibi namaz kılabilirsin''dedim.Amacım çocuklarımı Şii'lerin bulunduğu yerlere götürmek.Böyle yerlere alıştırmak.

Yorum

dün (cumartesi) gece İmam Zaman a.f.'in mübarek doğum günü programına da götürdünüz mü? çok güzel bir ortam vardı. bayram havası yaşadık.. İmam Zaman a.f.in 1177. doğum günü programı..

Yorum

Program geç bittiği için biz gidemedik.Esasen Validehandaki akşam programlarına pek gidemiyorum.

Yorum

7 ile 9 arası dendi dokuzda bitti 10a kadar da yemek vardı..

Yorum

Allahu teala hayırlı kılsın...hidayet ondandır o kime isterse doğru yolunu ona gösterir siz şii bir camianın içinde olmamanıza rağmen hakikati kendiniz araştırıp bulmuşsunuz ne mutlu size allah sizleri ve bizleri ehlibeytin s.a yolundan ayırmasın...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X