Merhaba candaşlar. Bu konuyu nereye açacağımı tam olarak kestiremediğim için buraya açtım, kusur ettiysek aff ola. Evet mübarek kardeşlerim, konu belli... Biraz açayım isterseniz, bir kardeşim işyerine komşu başka bir işyerinde çalışan sünni bir kardeşle tanışıp bir süre muhabbet etmişler. Konu dönüp dolaşıp mezheplerarası ihtilaflara gelmiş. Sünni kardeşimiz "Bana sünni ile şianın temel 3-5 ihtilafında şianın haklı olduğunu sünni kaynaklardan isbat edersen, tereddüt etmeden şiayı seçerim" demiş. Bunun üzerine kardeşim beni aradı ve durumu izah etti. Daha sonra oraya gelmemi, benim bunu daha iyi yapabileceğimi ve sünni kardeşe isbatlar getirmemi rica etti. Her ne kadar gitmek istemesem de, ısrarına dayanamadım. Şimdi ağalar, şu 3-5 ihtilaftan hangilerini seçmem daha makbule geçer? Lütfen, acilen cevaplayın, yarına yetişmem lazım. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Nasıl şii yapabiliriz?!
Daraltma
X
-
Ynt: Nasıl şii yapabiliriz?!
TEVHİD ... KESİNLİKLE... İLK KONU TEVHİD OLSUN BENCE ...De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
-
Ben ce Rasul s.a.a in risaletini beyan ettiği gün den başlayarak Hz. Alinin hilafetine delil olan olaylar Hz.Alinin hidayet edici olduğunu ispat eden ayet ve hadisler Elibeyt a.s mın önemi ve özelliği medevvet ulul emr mübahale tebliğ ikmal ... gibi ayetler ve bu ayetleri açıklayan hadisler muhakkak söylenmeli Bunun dışında ehli sünnetin ihtilafları, hakkın tek olduğunun delilleri sunulmalı... inş Muvaffak olursunuz"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
"Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."
Yorum
-
a.s. FLSTNL kardeşim
bu karışıki kişinin bilgi seviyesine göre dğeilecek bir durum
kişinin duurmuna göre
sakaleyn hadisi , abdest ..
tevhid , Peygamberin(s.a.a) masumiyeti (gerçi oda masumdur diyecektir ama hata yapmayacağı mevzunu kastetdim)
Hilafet mevzu öncesi ve sonrası gelişmelere değinebilirsin.
ama öyle bir oturumda halledilecek bir konu değildir bu bi kere karşındaki kişinin emin olması için gösterdiğin şeyleri bizzat kaynağından bakması görmesi gerekebilir.
Rabbim yardım etsin inşAllahAllah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
Allaha tevekkul,Imam Mehdi/e/-ye tevessul et,eger onu hidayete erdire bilirsen,bu ishin sevabini Imam Mehdi/e/ tarafindan Fatima/sa/-ya hediyye et,Onlar hediyyeyi cevapsiz burakmazlar...
Ilk once,Ehli-beyt/e/ mezhepinin devamcilarindan biri gibi,Onlarin ahlakina uygun davranacaksin.Lanet gibi konulardan uzak ol, guler yuzle,sabirla ,muhabbetle ona yardim et, biz insanlar babasiz kalmish oksuz gibiyiz, Imam Mehdi/e/ oksuzunun elinden tutup Onun kapisina getir... Yanina giderken kuchuk bir hediyye de gotur, delillerini iyi hazirla, anlashilan dilde olsun. Allah ve Imamin yardimcin olsun.
Yorum
Yorum