Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Ehl-i Beyt ile nasıl tanıştım 57 /Al-i Aba

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Ehl-i Beyt ile nasıl tanıştım 57 /Al-i Aba

Beni yaratan rabbime binlerce şükür...hayatımın en kötü dönemiydi şu yirmili yaşlar...geçmek bitmeyen sıkıntılar,namazı terketmeye kadar giden inançsızlık ...yaşadığım kötü olaylar ve bunları kimseye anlatamamam en kötüsü...çünkü anlatırsam beni anlamayacaklar kafir damgası yapıştırılacaktı bundan eminim..

Bi abi ile tanıştık bi gün telefon ile görüştük... Bana hangi kitapları okuyorsun dedi :ben de nur risalelerini okuyorum dedim bana ikinci sorusu: ehl_i beyti neden okumuyorsun?? Önce şaşırdım ehl_i beyt kimdir? Bunlar nereden çıktı? Bunlar benim hayatımda yoktu. Kimdi ehl_i beyt weya kimlerdi?? Sonra anlattı bir bir hz. Aliy'i fatıma annemizi hz hasan ve hüseyini... Ben duydukca okudukça üzüldüm...ağladım... Bu olayları ben dahil sünni kesim bilmeyiz... Anlatılmaz bizlere... Kerbela hiç anlatılmadı...hz hüseyin mesela hep çocuk kaldı hz muhammedin kucağında.... Hz ali hep hz muhammedin amcasının oğlu olarak kalmıştı beyinlerimizde o yiğidi ne hayberde ne sıffın degorduk ... Ebubekirin ve ömer b.hattab anlatılır hz ali anlatılmaz sevdirilmez sorgulanmaz halbuki bilemezdik ki onlar kurtuluş gemisiydiler...

Devamını vakit bulunca yazıcam…

Ynt: Nasıl Ehl-i Beyt ile nasıl tanıştım 57 /Al-i Aba

hoşgeldiniz ali aba kardeşim ilgi ile takip edeceğim inşallah
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22796.msg144086#msg144086 date=1330546007]
      [/quote]

Yorum

hosgeldiniz kardesim
        devami icin bizi cok bekletmeyin ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22796.msg144086#msg144086 date=1330546007]
          [/quote]

Yorum

bismillahirrahmanirrahim... ama bizler bunu bilmiyorduk bunlar bize anlatılmaz hz ali(ra) yok ehl-i beyt muhabbeti yok, anlatılmadığı için de hep ön yargılarımız oldu bizler islam dinini değil atalarımızın dininin öğrenmişiz meğer... ama rabbime binlerce şükür olsun ki abi anlattı ben dinledim o anlattıkça muhabbetim ilgim onlara olan sewgim daha da arttı... kıtaplar okudum 14 kitap bir haftada bitti şu an alıp okuyorum buldukca... bilgiye actım tanımak sewmek istiyordum...kitapları okudukça şaşkınlıklarım daha da arttı... tanımadığım bircogunun daha ismini bile ilk defa duyuyordum... bi gün hiç unutmam bir tiyatro wardı konusu: kerbela hz zeynep ve hz rukiye salondan içeriye girdim yerde oturmuş bir kız ağlıyordu sanırım hz zeynebi anlatıyordu ben uzaktan baktım ve çıktım ısınamadım oraya neden aglıyor ve boyle haykırıyordu o.... ama bilmezdim ki
            Ey Ali’nin kızı

Ey Hüseyn’in bacısı...

Ey büyük Zeynep

Ey Kerbela şehitlerinin mesajcısı

Bizden sana sonsuz selamlar olsun

Güneşin kızıl batışında

Zulmün tutsağı oldun...

İnsanlığın özgürlüğü cefalardasaklıdır...

Senin feryadın;

Kerbela’nın ölümsüz kahramanlığındır..

Senin Hüseyni kıyamdaki rolün

Hareketin ve haykırışın

O, ebediliğin sırı ve fanilikteki ebediliktir

Omuzladığın o kutsal dava

Yürekten seslendiğin o kutsal hışım

Zulüm tahtının üzerine sönmeyecek bir

Ateş gibi çöktü…))
            şaşkındım ama öğrenmeye actım bunlar neden böyle ağlıyor diye cıktım şaşırdım kaldım o gün ...abi anlatıyor hiç bıkmadan anlattıkca ben eksklerimi gördüm yanlşlarımın farkına wardım beni anlıyordu beni dinliyordu... cok şükür duzeltıyorum yavaş yavaş mezheplerle örülü bir yoldan gitmektense hz muhammedin hz. alinin yolundan gitmektir mantıklı olan doğru yolda bu yolmuş ... bu yola canım fedadır... ehl-i beyt yarenlerinin söyledikleri, yaptıkları o kadar mantıklı geliyor ki : daha siz nasıl veya niçin diye sormadan onlar cevabı veriyor sanırım en sewdiğim yönleri de bu olsa gerek... dönülmez bir yoldan bir yol acıldı bana ne mubarek bir yoldu o yol huzur dolu , muhabbet dolu, sewgi dolu aşk yolu, ve hüzünlü bir yol kıskanılan ve o yola ulaşılması gercekten zordu ama ümitsiz değildi... Allah razı olsun senden abi! bana hazineleri bağışlamışsın da haberim yokmuş...hz muhammed (sav) hz aliye: ya ali!!! islam çıplak, elbisesi takva, tüyü hidayet, ziyneti haya, direği haramdan uzak durma, ölçüsü salih amel, islamın esası benim we ehl-i beytimin sevgisidir... bu da ezberlediğim ilk cümle ıdı cok şükür artık sizi tanıyor ve sizi seviyorum...... benim atalarım seni bana anlatmadı ey ehl-i beyt ama and olsun ki ben sizi unutturmayacağım.... la ilahe illalah seyidine muhammedin resullulah aliyyun veliyullah... selat ve selamların en güzeli siz ehl-i beytin üzerinde olsun... selam ve dua ile...

Yorum

Al-i Aba Kardeşim Ne mutlu sana! Allah yolunuzu açık etsin inş. Ehl-i Beyt Nur dolu bir yoldur...O Yola girenlere ne mutlu...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=22796.msg144156#msg144156 date=1330676413]
                Al-i Aba Kardeşim Ne mutlu sana! Allah yolunuzu açık etsin inş. Ehl-i Beyt Nur dolu bir yoldur...O Yola girenlere ne mutlu...
                [/quote]

Yorum

Maşallah kardeşim

hoşgelmişsiniz .. nice örnekleri yaşansın bu güzel ülkemizin insanları arasında inşAllah yaşadıklarınızın...

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muahmmed...
                  Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Allah yolunuzda daimiyet ve liyakatli kilsin sizi
                    [quote author=Murtazaali link=topic=22796.msg144156#msg144156 date=1330676413]
                    Ehl-i Beyt Nur dolu bir yoldur...O Yola girenlere ne mutlu...
                    [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

zamanım oldukça takip edeceğim inşaallah ve hoşgelmişsiniz kardeşim.
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

hep merak ederdim neden ali(r.a)... ama bilmezdim ki hak olan hz.ali idi...

Yorum

allahuekber
                          rabbim hepimizi hayra vesile kılanlardan ve tebliği yerine getirenlerden eylesin inşaallah
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X