Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

selamun aleyküm,

geçirdiğim bu ufak rahatsızlığın ardından rapor ve ardından izin kullanıp düştük memleket yoluna, yaklaşık 8 saatlik bir yolculuğun ardından baba ocağına ulaştık; hoş beş muhabbetin ardından, namazımı kılmak üzere diğer odaya geçtim. kimse fark etmedi ilk günler. sonra ramazan geldi çattı, teravih namazı nasıl nasıl dediler gitmiyorsun teravihe? başladık anlatmaya, hanımım kadınlara bende erkeklere anlattık, buhariyi açıp hadisleri okudum şok oldular. bu nasıl iş biz Resul'ün kıldırmadığı bir namazı neden cemaatle kılıyoruz, ardından ev halkı yine camiye terevih kılmaya koştu, gelenek haline gelmişti bi kez çok zordu bundan vazgeçmek... nasıl vazgeçsinler, annem bir cemaatin mahalle sorumlusu teravihe gitmesi ve onlarla sohbette bulunması gerekiyor, vazgeçemez adı çıkar bizim hoca camiye gelmiyor diye zor zor zor anlanacak gibi değil ama böyle ne yazık ki.

tabii bu arada bizler namazlarımızı eda ederken farklı kılışımız görüldü, ne annem ne babam nede kardeşlerim hiç bir şey demediler, birşeyleri bekliyor gibiydiler çıt yoktu!

ilereleyen günlerde biraderim bizim konuşmalarımızdan cımbızla çektiklerini araştırmaya başlamış, biraz bilgi edinmiş kim sizin şeyhiniz(hocanız, cemaatiniz) kim? ilk soruları bu oldu!
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Elhamdulillah Umarım hidayete tabi olurlar

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22830.msg160218#msg160218 date=1346682750]
        Elhamdulillah Umarım hidayete tabi olurlar
        [/quote]

İnşaAllah sayın hocam, nasiplerinde vardır velayet yemini...

o kadar çok üzerimize gelmeye başladılar ki, hoca(şeyh,cemaat) damgasıyla damgalamak istiyorlar çünkü insanlar ilk önce seni sorguluyor neden böyle düşünüyor artık diye hiç kendisine çevirmiyorlar soruları ben neden böyle yaşıyorum?

en sonunda bombayı patlattı birader Haydar BAŞ dedi hocanız o mu?

yok dedim defalarca hadi hadi ben okudum o da aynı şeyleri anlatıyor dedi gülerek...

doğruydu oda anlatıyor külliyatında lakin bu benim yeni öğrendiğim bir meseleydi ve kapsamlı da araştıramadım hiç.

bu tip kısa açıklamaların devamında mevzu Kerbela'ya odaklandı, susuz dudaklarla o Şehitler Kervanı'nı anlatıyordum bizim ev halkına, hepsi şaşırdı, hüzünlendi, beraber bi kaç damla yaş süzüldü yanaklarımızdan, tamamını dilim döndüğünce anlattım ve vefa vefasızlık nedir biraz üzerinde kelimelerimi yoğunlaştırdım,

Ahde vefa, Resul'e vefa...

10 muharrem günü ne yaptığımızı sordum anneme

aşure günü oğlum aşure pişiriyoruz, dağıtıyoruz, Peygamberlerin kurtuluş günü, bereket ve bolluk getirsin diye çıkıverdi ağzından,

dedim ki biraz önce anlattığım katliamı yaşanlar kimdi anne?

- Resul'ün torunları ve yarenleri,

peki yaşananlar kimin içindi anne?(yani İmam Hüseyn(as) bilmiyor muydu orada şehit olacağını, biliyordu biliyordu.)

- Bizlere ibret olması için

peki anne bizim aldığımız ibret tatlı yapıp dağıtmak mı?

yok asla hayır diye karşı çıktı annem,

biz vefasız bir ümmetiz, Resul'un sünneti üzerine islam olduğumuzu iddia eden lakin Resul'un torununun katledildiği günü bayram edinenlere hiç soru sormayan bir ümmetiz, Onların düşmanlarına saygı ifadeleri ve rahmet duaları eden bir ümmetiz dedim ve birden taassup hortladı, ayırmayın Resul'ün sahabesini birbirinden sözü tokat gibi indi yüzüme annem tarafından.

neden böyle söyledin anne ben sahabeyi hiç konuşmadım ki... ile kelimeler boğazıma düğümlendi resmen...

annem dediğim gibi öyle bir oluşumun içinde ki Rabbim onları acilen hidayeti ile hüccetini tanıtsın!

neyse anladım ki 55 yaşında bir tarikatın içerisinde konumlanmış, safını belirlemiş annem ne bu anlattıklarımı inkar eder nede iman eder.

Rabbim öyle bir destekledi ki Ehlibeyt ve Kur'an öyle açıklıyordu ki mevzuları konuşacakları veya eleştirecekleri bir kaç mevzudan başka karşı çıkamıyorlardı.

tüm tatilim boyunca ben sürekli Ehlibeyt ve Resul'ü anlattım annemse sürekli bizde seviyoruz onları demekten başka bir söz edemedi Rabbim affetsin!

bildiklerimi haykıramamak nede zor muş Yarabbi, ya İmam Ali 21 yıl nasıl sabretti bu ne büyük bir yük Yarab selam olsun pak ve tertemiz olanlara....

velhasıl iftara gidiyoruz, iftara geliyor eş dost akraba, bizim bu durumumuzu annem anlatmış menzil tarikatından vekil olan bir akrabamıza......

devam edecek...

[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Rabbim(c.c.) kolaylık versin kardeşim.

Çok keyifli ve akıcı bir üslupla yazmışsın
          devamını heyecanla bekliyorum

ve bundan sonraki gelişmeler sanki mümkün olduğunca detaylı olmalı gibime geliyor

veya benim menzil hakkındaki bi kaç duyumdan başka bilgi sahibi olmamamdan kaynaklanan o cemaate mensup insanların davranışları tepkileri hakkında bilgi edinme isteğim bana böyle hissettiyor olabilir.

inşAllah Rabbim dilerse senin vardığın heyecanı bir anda her nasipliye tattırabilir.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=22830.msg162889#msg162889 date=1349967041]
            Rabbim(c.c.) kolaylık versin kardeşim.

Çok keyifli ve akıcı bir üslupla yazmışsın
            devamını heyecanla bekliyorum.
            inşAllah Rabbim dilerse senin vardığın heyecanı bir anda her nasipliye tattırabilir.

[/quote]

Yorum

Sebzivar, mirzehan ve diğer kıymetli kardeşlerim bu yürekten temennilerinize amin diyorum...

iş yoğunluğundan dolayı pek yazamıyorum bu aralar, inşaAllah yakın zamanda tamamlamaya çalışacağım...

selam ve dua ile...

Yorum

abdari_Kerbela kardesim,oyle guzel anlatmissin ki gecenin bu saatinde gozyaslariyla okudum.Allah razi olsun.Hickira hickira aglamak geldi icimden ama kendimi zorladim icim doldu gayri ihtiyari gozlerimden yaslar geliyordu.Bir huzun kaplamisti icimi.Rasulullah SAVV in ehlibeytine nasil bu kadar zulum yapildigini duyunca yurek dayanmiyor, kalpdeki sular kabariyor yol bulup gozlerden dokuluyor.Yalnizlik duygusu, paylasamamak huzun ve kederi arttiriyor.Allah yar ve yardimcin olsun degerli kardesim.Ehlibeyt yolunda kaim ve daim olasin.Bu gece aglattin beni Kerbela colune goturdun beni, susuz collerde Huseyin AS halini hatirlattin bize.Allah seni ve bizi obur tarafta onlarin yaninda sefaatina nail olanlardan eylesin.

Yorum

[quote author=umitvar link=topic=22830.msg163008#msg163008 date=1350177295]
                  abdari_Kerbela kardesim,oyle guzel anlatmissin ki gecenin bu saatinde gozyaslariyla okudum.Allah razi olsun.Hickira hickira aglamak geldi icimden ama kendimi zorladim icim doldu gayri ihtiyari gozlerimden yaslar geliyordu.Bir huzun kaplamisti icimi.Rasulullah SAVV in ehlibeytine nasil bu kadar zulum yapildigini duyunca yurek dayanmiyor, kalpdeki sular kabariyor yol bulup gozlerden dokuluyor.Yalnizlik duygusu, paylasamamak huzun ve kederi arttiriyor.Allah yar ve yardimcin olsun degerli kardesim.Ehlibeyt yolunda kaim ve daim olasin.Bu gece aglattin beni Kerbela colune goturdun beni, susuz collerde Huseyin AS halini hatirlattin bize.Allah seni ve bizi obur tarafta onlarin yaninda sefaatina nail olanlardan eylesin.
                  [/quote]

Rabbim tüm kardeşlerimi O'nların velayetine yemin edenlerin safında yazsın, hidayetini kardeşlerimden uzak eylemesin...

Yorum

Tarikati Aliyye-i Nakşıbendiyye'nin menzil kolundan ayrıldığımı, artık tarikat gereklerini yerine getirmediğimi vekil akrabamız duyunca bir hışımla geldi...

- Ne yaptığını sanıyorsun?
                    Öz Muhammedi İslama Talibim..
                    - doğruya cehenneme odun lazım, kurtuluş menzilinden neden uzaklaşıyorsun?
                    Haşa Rabb ile protokolüm yok ki cennetten arsa parselliyorum, ama umudum var Ehlibeyt'ten Resul'den ve Allah'tan taraf...

bunları duyunca akrabalıktan çıktı ve yılllardır tanıdığım muhabbetimiz olan şahsın yerine bir başkası muhatabımdı, velhasıl tartışmaya başladık...
                    son verdiğim cevap Ehlibeytten taraf'ı takmıştı kafasına
                    - Ehlibeyt'ten kastın kim?
                    Resulullah(s.a.a), Fatımatüz Zehra(s.a), İmam Ali, İmam Hasan, İmam Hüseyn, İmam Zeynelabidin, İmam Bagır, İmam Sadık, İmam Kazım, İmam Rıza, İmam Taki, İmam Naki, İmam Askeri, İmam Mehdi (aleyhimusselam)

yüzünde ufak bir tebessüm belirdi,
                    -biz bunları inkar ediyor değiliz ki.
                    -İnkar etmediğinizi biliyorum, neden vefasızsınız?
                    -vefasız sensin adın gibi biliyorsun, Gavsı Sani Hz.leride ehlibeytten, neden terk ediyorsun?

Malum derginin 2011 Aralık sayısını koydum önüne
                    -nedir bu AŞURE tatlısının hikmeti anlat bana?

devam edecek...

Yorum

Bu Şahıs ULUDAĞ ÜNİV. İLAHİYAT FAK. Prof.Dr BU ŞAHIS DEMİŞSİNİZ AMA ISIM YAZMAMISSINIZ MUMKUNSE YAZARMISINIZ BU PROFÖSÖRÜ
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=Ramazan76 link=topic=22830.msg167971#msg167971 date=1369939294]
                        Bu Şahıs ULUDAĞ ÜNİV. İLAHİYAT FAK. Prof.Dr BU ŞAHIS DEMİŞSİNİZ AMA ISIM YAZMAMISSINIZ MUMKUNSE YAZARMISINIZ BU PROFÖSÖRÜ
                        [/quote]

Kıymetli kardeşim adı geçen şahıs

Prof.Dr.Hamdi Döndüren

saygılarımla...

Yorum

selamaleykum kardeş..ALLAH razı olsun ben bu yazılanladı topluyorum bir araya o yüzden sordum..tesekkur ederım saol.
                          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X