Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil şii oldum 58/çok zor olmadı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasil şii oldum 58/çok zor olmadı

Selamunaleykum.

dediğim gibi çok zor olmadı. Her şey tereddütle aldığım Aşkın Şehidi isimli kitapla başladı. O zamana kadar ehli beyt hakkında neredeyse hiç bilgim yoktu (tipik bir ehli sünnet gibi) 12 imam ise Alevilerden duyduğum bir etiketti. Sonra başladım ararştırmaya. İnternet sağolsun, çok şey öğrendim. Sonra Peşaver geceleri meseleyi kökünden halletti diyebilirim...
    Hamdolsun ya Rabbi

Ynt: çok zor olmadı

Maşaallah. Çok güzel. Hoş geldiniz.

Yorum

kisa ve öz
      iyiymis....Allah yolunuzda daim kilsin insaAllah
      hosgeldiniz

keske askin sehidi kitabini okurken düsündükleriniz ve hissettikleriniz hakkinda biraz daha fazla paylasimda bulunsaydiniz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Güneş kardeşimizin İran İslam İnkılabı ile ilgili değerlendirmelerini de merak ediyoruz.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

çocuklardan ve işten vakit buldukça yazacağım inşallah.

Kitabı okuyana kadar kendi halinde 5 vakit namazını kılmaya gayret eden ama -şimdi anlıyorum ki- ilmihal bilgisinden öte pek bir şey bilmeyen, tarikat ve cemaatlerden uzak duran birisiydim. Muaviye hk. bilgim yoktu. Yezide sövüldüğünü biliyordum. Hz. Ali Peygamber efendimizin damadı ve 4. halife, Hz.Hüseyin ve Hz. Hasan ise Resulullahın torunları. o kadar. (Amma cahilmişim) Kerbelayı bir yerlerden duymuştum sanki ama Gadri Hum u duymamıştım.-34 sene boşa geçmiş-
          Neyse okudukça araştırma isteği oluştu. Maalesef çevremde hiç şii yoktu, -hala da yok- tek kaynak internetti. ama araştırırken öncelikle ve özellikle ehlisünnet kaynaklarına bakıyordum. Araştırmaya önce namazla başladım. Mukayeseli ibadetler adlı e-kitabı inceledim, ehlisünnetde ibadetlerin uygulanışında birbirine tezatlar içerdiğini gördüm. Sanki caferilik -bu zamana kadar caferiler sadece kendini zincirle döven insanladı- 4 mezhebin ortalaması gibiydi. Bundan sonra da caferiliği araştırmaya başladım.
          Hamdolsun ya Rabbi

Yorum

as wr wb
            Ehlibeyt yoluna hoş geldiniz kardeş, Rabbim sizi dünya ve ahirette Ehlibeyt'ten ayırmasın, şefaatleri üzerinize olsun. Ailenizden şii olduğunuzu bilen var mı, onlar nasıl karşıladı? Biraz geniş anlatırsanız daha iyi olur inş. Peşaver Geceleri kitabının Şii olmanızda yardımcı olması beni daha çok mutlu etti.
            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Peşaver geceleri nasıl bir ruh haliyle nasıl bir yüce nurla yazılmışsa, hidayet olmada sanki o pınara uğramayan yok gibi...

Hoş geldiniz güneş kardeşim. Rabbim mübarek ve daim etsin seçtiğiniz Ehlibeyt yolunu.. benzer yönlerimiz var ki o da şii olma sürecinde hiç bir şiiyle karşılaşmayıp internetten kitap okuyarak doğruya ulaşmamız...

Rabbim güzel paylaşımlar eylesin.. burayı nasıl buldunuz biraz açık yazabilirseniz iyi olur...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22973.msg146173#msg146173 date=1333470136]
                Güneş kardeşimizin İran İslam İnkılabı ile ilgili değerlendirmelerini de merak ediyoruz.
                [/quote]

Güneş kardeşimize aramıza hoşgeldin dedikten sonra, kısa kanaatimi bildirmek isterim, muahhar araştırmalar ile Şia olanlar; Cihanşümul İslam İnkılabı ile daha samimi bağlar kurmaktadırlar.
                Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Hoşgeldiniz...
                  Rabbim
                  Resulullah(s.a.a) tertemiz Ehlibeyt'i ve Kur'an yolundan ayırmasın...
                  [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=22973.msg146192#msg146192 date=1333487743]
                    as wr wb
                    Ehlibeyt yoluna hoş geldiniz kardeş, Rabbim sizi dünya ve ahirette Ehlibeyt'ten ayırmasın, şefaatleri üzerinize olsun. Ailenizden şii olduğunuzu bilen var mı, onlar nasıl karşıladı? Biraz geniş anlatırsanız daha iyi olur inş. Peşaver Geceleri kitabının Şii olmanızda yardımcı olması beni daha çok mutlu etti.
                    [/quote]

Amin. Ailem tabii namaz kılma şeklimin değiştiğinin farkındalar. Ancak şii olduğumu henüz bilmiyorlar. Malum bizler okullarda hep şii tehlikesiyle büyüdük, iran hep bizle "sapık" mezhebini ihraç etmek için savaştı! Sünni müslümanlar biraz taassup sahibi oluyor.Bunun için temkinli davranmayı ve zamana bırakmayı tercih ediyorum. Eşimde 5 vakit namaz kılıyor. Ben 5 vakitte kılmaya gayret gösterirken eşim artık 3 vakitte kılıyor Dedim ya zamanla inşallah.
                    Hamdolsun ya Rabbi

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=22973.msg146223#msg146223 date=1333529252]
                      Hoşgeldiniz...
                      Rabbim
                      [/quote]
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22973.msg146197#msg146197 date=1333488938]
                        Peşaver geceleri nasıl bir ruh haliyle nasıl bir yüce nurla yazılmışsa, hidayet olmada sanki o pınara uğramayan yok gibi...

Hoş geldiniz güneş kardeşim. Rabbim mübarek ve daim etsin seçtiğiniz Ehlibeyt yolunu.. benzer yönlerimiz var ki o da şii olma sürecinde hiç bir şiiyle karşılaşmayıp internetten kitap okuyarak doğruya ulaşmamız...

Rabbim güzel paylaşımlar eylesin.. burayı nasıl buldunuz biraz açık yazabilirseniz iyi olur...
                        [/quote]

Burası derken siteyi kastettiniz galiba. arama motorları sayesinde önce ehlibeyt.org sonra kevser.net şiamektebi.com (maalesef kapalı) abna, islamkütüphanesi derken velayet.com a ulaştım. Fikirlerimin olgunlaşmasında islamkütüphanesi ve velayet.com un çok faydası oldu.
                        Peşaver gecelerini okuyupta gerçekleri görmemekzor olurdu herhalde, herşey ehlisünnetten delillerle gösterilmiş. Zevkle okumuştum, bu aralar tekrar başlamaya niyetliyim. İnşallah nasip olur.

Selam ve dua ile..
                        Hamdolsun ya Rabbi

Yorum

pesaver geceleri oldukca kalin bir kitap oldugu halde o kadar güzel ve akici ki
                          evde en cok yipranmis kitabim o dur
                          defaatle okunabilir ve sonrasinda da kaynak olarak sürekli basvurmak kacinilmaz olacaktir

Allah emek verenlerin yurdunu cennet kilsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

allahuekber
                            çok mutlu oldum kardeşim.aynı kitabı bende okudum.gerçekten ahmet turgut bir çok meseleyi geriye dönerek anlatmış.o kitapta en çok etkilendiğim karakter hür oldu.tabiki onun şehadet hikayesini biliyordum fakat kitapta hidayetini uzun bir süreç olarak anlattığı için bu kitabı okuduktan sonra allah nasipederse inşaallah evladım olursa adına hür üde ekleyeceğim inşaallah.bende bu kitabı çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye ettim de okumadı ki tembelliğinden.okusada onun caferi olması çok zor çünkü doğru olduğunu kabul etsede eşinden çekinmesi çevresinden çekinmesi durumu ileri derecede.bu yüzden bir boşvermişlik bir üstünü örtme durumu var.dua edin benim bu arkadaşıma.
                            bu arada fahrettin hocama ulaşan varmı?varsa benim selamımı göndermesini rica ediyorum görüşmek isterim kendisiyle.
                            güneş bacımm merak etmeyin bu yola dönüşünüzle aynı safta yürüyen bir sürü tanıdığınız dostunuz zamanla olacaktır.allah evlatlarınızada nasip etsin inşaallah.onları nasıl yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?
                            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Hoşgeldiniz...
                              Rabbim
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X