Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil şii oldum 59/Dr. İmad Vahhabilik inancını terk ederek Şii oldu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasil şii oldum 59/Dr. İmad Vahhabilik inancını terk ederek Şii oldu

Önce Vahhabi inancına sahip olan Dr. İmad, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’ya yapılan zulümleri görmesinin Şii inancını seçmesine neden olduğunu açıkladı.
    Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Şu anda Vahhabilerin büyük bir kısmının itidal düzeyine ulaştıklarını, gerçekleri görerek bazı aşırı hareketlerinden vaz geçtiklerini söyledi.
    İran’ın Kazvin şehrinde Hz. Fatıma’nın şehadet yıldönümü nedeniyle düzenlenen “en büyük dost” sempozyumuna katılan Dr. İmad, Şia ve Ehlibeyt mektebini internetten ve değişik televizyon kanallarından takip ederek yakından tanıma fırsatını bulduğunu belirterek, artık devamlı Vahhabilerin önemli şahsiyetlerinin Ehlibeyt mektebine dönerek Şia olduğunu görüyoruz dedi.
    Yemen doğumlu olan ve Arabistan’da büyüyen Dr. İsam İmad Arabistan’daki Şia düşmanlığı konusunda şöyle dedi: “İlk günden okullarda Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın hataları ve yanlış düşünceleri işleniyor, sonra Vahhabiliğin merkezi olan Riyad’daki okullar ve üniversitelerde Hz. Fatıma’nın hataları anlatılıyor, günahkâr biri olduğu inandırılıyor, ardından da İmam Hasan ve Hüseyin’in kendi hataları yüzünden öldükleri konusu işleniyor.”
    Şia mektebiyle tanışmasını ise şöyle anlatıyor: “Riyad’daki Muhammed Suud üniversitesinde yüksek lisans tezi olarak Hz. Ali’nin hataları, günahları ve eksiklikleri konusu bana verilmişti. Bu konuda araştırma yaparken Büyük Şii alimi Şeyh Mufid’in kitapları elime geçti. O kitaplardan Hz. Ali’ye yapılan zulümlerin boyutunu anladım. Araştırmalarımı derinleştirince Hz. Fatıma ve Ehlibeyt’e yapılan haksızlıkları gördüm”
    Dr. İmad Vahhabi okullarında Peygamberimizin eşi Aişe dışında diğer kadınların örnek gösterilmesine izin verilmediğini, Sahihi Buhari ve Müslüm gibi temel kaynaklarda Hz. Hatice’nin yüce makamına birçok deliller olmasına rağmen bu konunun asla dillendirilmediğini anne kız Hz. Hatice ve Hz. Fatıma’nın İslam tarihinde mazlum kaldıklarını söyledi.
    Vahhabi alimlerinin Şia kitaplarından firar ettiklerini anlatan Dr. İmad, bu kitapları alıp okuma fırsatı yakalayan birçok Vahhabi alimin Şia mektebini kabul ettiğini fakat korku ve baskıdan çekinerek açıklamadıklarını söyledi.
    Ehli Sünneti’in Vahhabiler’den ayrılması gerektiğini vurgulayan Dr. İmad, “Ehlisünnet’in Ehlibeyt’e büyük sevgisi vardır, bu sevgiyi dışarıya vurunca da Vahhabiler benim mürted olduğuma hüküm vererek, Arabistan’da buluna ailemi de göz hapsine aldılar” dedi.

Ynt: Dr. İmad Vahhabilik inancını terk ederek Şii oldu

Bende yeni okudum abnada...Nuhun gemisine yeni birisi daha bindi ALLAH yardımcısı olsun..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23095.msg148249#msg148249 date=1335205485]
      ..Nuhun gemisine yeni birisi daha bindi ALLAH yardımcısı olsun..
      [/quote]

Yorum

İlahi amin. Bu yazıyı yöneticiler nasıl şii oldum bölümüne taşısınlar. her ne kadar o bölüm hikayeleri kendi ağızlarından anlatılma olsa da bir iki tane başkasının şii oluş hikayesi de paylaşılmıştı böylece şii oluş hikayeleri orda toplu olarak bulunur..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23095.msg148249#msg148249 date=1335205485]
          Nuhun gemisine yeni birisi daha bindi ALLAH yardımcısı olsun..
          [/quote]
          binene mi boğulana mı?

Yorum

Ynt: Nasil şii oldum 59/Dr. İmad Vahhabilik inancını terk ederek Şii oldu

Anlamadım abi..
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

...edit... sustum kaybetmedim ama konuştum çok kaybetim olsun ölümde olsa konuşmam gerekir.
              insan olma bilincinizi selamlıyorum

Yorum

...edit...
                O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=kafkas kartalı link=topic=23095.msg152228#msg152228 date=1337496310]
                  ölümde olsa konuşmam gerekir.
                  [/quote]

yok kardes, sitelerde ölüme kadar yol yoktur bilirsiniz
                  yalnizca editlenir!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23095.msg148261#msg148261 date=1335211330]
                    binene mi boğulana mı?
                    [/quote]
                    biri Nuhun gemisine yeni bindi Allah yardımcısı olsun denmiş

ben de Nuh'un gemisine binene mi Allah yardım etsin yoksa binmeyene mi diye sordum. yani hangisinin işi yaş onu sordum. Bu gün Ehlibeyti tanımayan ve ona sarılmayanlar Nuh'un gemisine binmeyenlere göre çok daha zor durumdalar.. Allah onlara yardım etsin yani onlara hidayet etsin...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23095.msg152242#msg152242 date=1337523112]
                      biri Nuhun gemisine yeni bindi Allah yardımcısı olsun denmiş

ben de Nuh'un gemisine binene mi Allah yardım etsin yoksa binmeyene mi diye sordum. yani hangisinin işi yaş onu sordum. Bu gün Ehlibeyti tanımayan ve ona sarılmayanlar Nuh'un gemisine binmeyenlere göre çok daha zor durumdalar.. Allah onlara yardım etsin yani onlara hidayet etsin...
                      [/quote]

Yani Nuh'un gemisine binenlerin Allahın yardımına ihtiyaçları yok mu?
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X