Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şii'lik Sünni'lik üzerine...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şii'lik Sünni'lik üzerine...

Sevgili kardeşlerim başlığı nasıl şii oldum adıyla atmak çok istiyordum ama gönlüm tamda razı olmadı nedeni kafamın karışık olmasından kaynaklanıyor olabilir ama düşündüğümde ne ne sünniyim ne şiiyim diye biliyorum...Öncelikle burada bilgileriyle bana yardımcıl olan başda elemeddin,qomu aşk abilerime vede diğer kardeşlerime teşekkür edyorum.

Kuranla tanışmam arapça okumadan bahsediyorum.Sanırsam 9 yaşımda,camide Gani hocam sayesinde başladı adını biliyorum ama simasını felan hep unuttum.Yazları tabi okul kapanınca camilerde kuran öğretilir beni ailem gönderdi ilk başlarda gitmek istemesemde gitmeye başlayınca artık bırakamaz oldum.Çikolata kek sayesinde camiden çıkmaz olmuştum bence çok güzel bir uygulama olduğunu söylemek istiyorum çocukları bu yolla rahat cami vede kuran alışkanlığı getirilebilir...Camilere cematlerde bulunan hocalar geliyordu Gani hocam cematde tekamülü bitiren yeni hoca olan birisiydi.Onun sayesinde kuranı çok güzel birşekilde öğrenmişdim,ikramda vede cömertlikde ondan iyisini görmemişdim yolda gördüğü zaman imkanı yok birşey yedirmeden yanından ayrılamazsın ya dondurma ya döner seçiceksin ALLAH ondan razı olsun tek o 2 ay gördüm daha görmedim ne dir değildr bilmiyorum.O dönemler sazda çalıyordum ailem saz kurusuna göndermişdi hocam sazla ilgili bi kaç olumsuz şey söylemişti anlamamıştım tabi evdekilere diyince bir şey olmaz diyip kesdirip attılar...Yazın bitmesine yakın beni vede bi kaç arkadşımızı cematin yurduna getirdi gerçekden çok büyük vede çok güzeldi şato gibiydi çocuk tabiriyle.. Yerini söylemiycem ama cematin adı Süleymanlılardı.Ben Süleymancılar demek istemiyorum onlarda bu adı kabul etmiyorlar biz süleyman mı satıyoruz diyorlar doğruda söylüyorlar.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Ynt: Şii'lik Sünni'lik üzerine...

inşaallah nasıl şii oldum başlığınıda açarsın kardeşim. takipteyim
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

KARDEŞİM! DAKKA BİR GOL BİR MİSALİ SİTEYE GELİR GELMEZ PAT DİYE UZUN İFTİRA DOLU BİR KOPYADA BULUNMANIZ SİZİN ART NİYETTE NASIL BİR DORUĞA ULAŞTIĞINIZI GÖSTERİYOR. FAKAT BUNA RAĞMEN BEN SİZE YARDIMCI OLMA BABINDA ŞU KOPYALADIKLARINIZIN TAMAMINA DELİL VE KAYNAKLARLA VERİLEN CEVAPLARIN ADRESİNİ VEREYİM ORDAN OKUYUN. VE DİLERSENİZ AYRI BİR BAŞLIK AÇIN ORDA DEVAM EDELİM İNŞ.

http://www.velayet.com/index.php/board,50.0.html

MUFAZZAL
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 15:42.

Yorum

abdülhamitt hoşgeldiniz. Daha ilk yazınızmış keşke bi selam verseydiniz.Neyse önemli değil ben cevap vereyim.

Maddeler çok fazla ben birkaç tanesine cevap vereyim:

1. Öyle bir şey yok. '3 kişi hariç herkes islamı reddetti' diye gulatlar bile söylemez.

2. Hz. Peygamber efendimize makam ve mertebe olarak hiçbir insan ulaşamaz.

3.Kuran'ın tahrif edildiğine inanmıyoruz. Bunu yazan adamlar nedense usul-i kafi'deki 'kuranın fazileti babı'nı görmüyor. Hadi onu geçtim bizim eserlerimizde pekçok ayetin tefsiri yapılır. Daha doğrusu;birisi imam'a (a.s) soru sorar. İmam (a.s) cevap verip,verdiği cevabı ayetle destekler. Genelde böyle olur.Kuran tahrif edilmiş olsa neden tahrif edilmiş ayetle cevap versin ki?

Herneyse hepsine teker teker cevap verecek değilim,böyle şeyler uydurmadır. İrananaliz sitesinden mi aldınız bu yazıyı?

ayriyeten şimdi gördüm şunu : 37. Kur’an bir keçi tarafından yendi. (Min Kitabul Burhan Fi Tefsir’ul Kur’an, Sayfa 38)

Estafurullah kuranın keçi tarafından eksiltildiği buhari'de yazar !
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Vallahi yazmadan önce aklıma bu yazıyı kimse okumaz öylesine yazıyorum gibi bir his olmuştu ama bakıyorum ciddi bir talep gördüm açtığım konuda münakaşa bile oluyor sırf abdülhamit liselisi için konuya devam edicem..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23563.msg156294#msg156294 date=1340300240]
            abdülhamit liselisi
            [/quote]
            ;d
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Kuranla alaklı gördüğüm bu kadar dı yalnız 2 ay felan bu eğitim den sonra ne kuranı açtım ne namaz kıldım,ara sıra cumalara gidiyordum ama arasıra...Bilmiyorum her yerde farklılık gösteriyor mu ama lise zamanında bir akım vardı.Siyasi bir akım sosyalizm,komünizm vede Türkçülük.Sosyal akımda müzikde : emo,punk,gothic,metal bilmiyorum bizim okulda müzik alanı dışında böyle insanlardan çoktu bu tür şeyler Ünilerde başlıyordu ama liseye kadar düşmüş..Aslında bizim aile Türkçüdür hepsinin yada bazılarının ülkücükle alakaları vardır.O yüzden bizim sülalede bir kürt birde fars sevilmez,kaç kere bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledimsede olmadı hep büyük konuşuyorlar kürtle evlenirsen eve gelme hakkımı helal etmem gibi lafızlar işde pekde dinlemem ama...Kanımın ısındığı sosyalizmdi bu deniz gezmiş hüseyin mahir felan che ve castro b biraz markiste giriyordu o düşüncelerde pek değildim ama yinede sözler ve icraatlarını hep anlatırdık.Deniz gezmiş montu parkeliler tarzı giyinip okula giderdim özentililk işde çocukluk bunları gerçekten yapdım mı diye hep düşünüyorum vede inanmıyorum.Neyseki ileride bana salakça gelmişti...Müziğe olan ilgim çoktu sazda 4 senemi vermiştim gayette iyi bir seviyedeydim orgdada biraz eğitim almıştım.Sonra metal müziğin etkisiyle clasic artı elecktro gitara yöneldim.Evdekiler pekde memnun değil gitarı çalmaya başlayınca sank deprem olucak gibi suratlar bozuluyor distorşını kökleyince hemen kapıyı çalıyorlar şu salak şeyin sesini kıs imkan zayıfdı apartmanda böyle şeyler olur mu hiç gençliği hep eziyorlar.O kadar bağlıydım ki gitara silmeden tozunu almadan öpmeden uyumazdım bazen beraber yatardık gece uyanırdım yerinde duruyor mu diye bakıp siler öper tekar yatardım...

Yorum

131 defa okunmuş bunu beğenildi olarak görüyorum.Aslında yine aklımda okunmıyacağı fikri vardı neyse devam edicem.Hee kitap olursa benim konumuda kitaba eklenmesini istiyorum herkesin okumasını istiyorum..

Yorum

begenilmez olurmu kardes, her insanin ehlibeyte giden yola nasil ulastigini merak eder ibretle okuruz
                  devamini bekliyoruz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23563.msg156434#msg156434 date=1340561082]
                    begenilmez olurmu kardes, her insanin ehlibeyte giden yola nasil ulastigini merak eder ibretle okuruz
                    devamini bekliyoruz
                    [/quote]

Teşekkür ederim devam edicem..

Yorum

İşde o güzel yıllarım böyle salak şeylerle geçti ama neyse oldu artık...Lise üçdeyken ne derler şey ilham geldi yada hidayete erdim gibi birden namaza başladım bu biraz şaşırtıcıydı.Cumalara bile pek gitmezdim aniden beş vakit namaza başladım diğer bir hususda herkesin benim arkadaş çevremden etklilenip namaza başladığımı söylemesiydi.Arkadaşlarım kim miydi neyse belki abdest bile almayı bilmiyorlardır girmiyim o konuya....Sonra Kuran okuma heves,i kuran okuma isteği içimde büyüdü küçükken okurdum ama epey zamanda geçmişti unutmuşum.İşde o zaman ilk cematle tanışmam daha süleymancı kim mahmutcu kim bilmiyordum ben sadece kuran öğrenmek için gelmiştim.Okul başlamadan 1 saat önce gidiyor hemen oradan çıkıp koşa koşa okula gidiyordum,gerçekten severek gidiyordum.Okullar kapanıp yazın gelmesiyle yurtta yatılı kuran kursu veriyorlardı öyle birşey ki seve seve atladım tabikide herkes şaşırmışdı.Kimsenin benim böyle birşey yapıcağıma inanmıyordu,bir ay çok güzel geçti ilk defa cemate ısınmışdım bilmiyorum ama bir güzelliği vardı.İlk rabıtayıda bu yatılı kursda öğrendim ama hiç birşey anlamamışdım yapamıyordumda...Okul açıldıkdan sonrada her hafta uğrar hatmi şerif halkasına katılıp rabıta yapardım bir senemde böyle geçmişti ama hala birşey anlamamıştım rabıtadan işin garibi anlamıyordum ama neden anlamadığımı düşünüp rabıtanın üstüne gitmiyordum.Bu bir sene içinde gerçekten muazzam bir şekilde içime ilim aşkı doğdu maddi durmum yerinde olsaydı el ezhere koşarak gidicektim.Şayet iş verselerdi sabahları orada okuyup akşamları tuvaletleri camları bile silerdim.Bunu oradaki samimi olduğum hocama sorduğumda bu cematte hoca olup ilim öğrenebilirsin dedi bende kabul etmiştim.Hem üniyi okuyup hemde ilim öğrenecektim çokda hoşuma gitmişti.Ailem biraz karşı çıkmıştı ama sonunda onlarda ikna olmuştu.Yazın hazırlık olarak cematte başlamıştım işin garibi o umduğum havayı bulamadım.Yerini söylemiyim yurdun çünki cemati töhmet altında bırakmıyım.Hocalar öğrencileri dövüyor ağızlarında küfür çocuklar bile küçük işlerinde bir ben birde burada üye olarak bulunan kardeşim Vefaydı.Durun Vefayla tanışmamı anlatıyım kendisiyle Kuran öğrendiğim yurtta tanıştım kendisi Konyada benim gibi ilim aşkıyla İstanbula biçare gelmiş burada halası vardı.Halası çok iyi bir insandır yeni oldu vefat edeli ALLAH rahmet eylesin.Halasının aracılığıyla bu cemate gelmiş.Aynı arabada oturup okuyacağımız yurda giderken pek benimle konuşmadı sessiz sakindi ben utandığını düşündüm ilk önce ama yurda bir gittim hiç susmuyor. Neyse o akşam kalıcağımız odalar belirlendi ben ile vefa aynı odaya düşdük yataklarımız karşılıklıydı ama pekde samimi değildik.O akşam rüyamda ne hikmetse vefanın ağzını burnunu kırdığımı gördüm bildğiniz dövüyordum uyandığımda pekde rüyayı anlamamıştım ama Vefa kalkınca rüyamı anlattım dediki seninle çok iyi arkadaş olucaz birbirimizden ayrılmıycaz sonra tabi hemen giyinip kahvaltıya gittik yoksa yer kalmıyor..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23563.msg157503#msg157503 date=1343438224]
                        tabi hemen giyinip kahvaltıya gittik yoksa yer kalmıyor..
                        [/quote]
                        Cihandar abi kahvaltılarda neler oluyor biraz kahvaltı anılarını anlatır mısın

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23563.msg157504#msg157504 date=1343438679]
                          Cihandar abi kahvaltılarda neler oluyor biraz kahvaltı anılarını anlatır mısın
                          [/quote]

Kahvaltı olayını ilerleyen dönemde yazıcam merak etme..

Yorum

devamini da bekliyorum kardes

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

devamini bekliyorum kardes.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X