Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şii'lik Sünni'lik üzerine...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şii'lik Sünni'lik üzerine...

devamını beklemekteyiz...
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Medrese görüntü olarak çok güzeldi keşke içindekileride öyle olsaydı.Hoca,alim dediğinizde aklınıza yani kafanızda tasarladığını sima dürüst,ahlaklı,alçak gönüllü felan gelir.İlk şokum kafamdaki hoca tasarufu gitti,mola saatiydi vefa kardeşimle bahçeye çıktık bankda oturup sohbet edip kraker tarzı şeyler yiyoruz.Karşımızda öğrenciler hocanın etrafını çevirmiş hocayla sohbet ediyorlar.Bizde merak edip yanlarına gidelim dedik,Hoca saatinden dert yakınıyordu,neymiş saatin pili bitmiş arkadaşına vermiş oda pili takıp yalan etmiş ama sonuda küfür etti.Şimdi ben duyduğumda şaşırdım vefaya bakdım,vefada bana bakdı acaba yanlış mı duydum diyorum vede vefaya sordum hoca sonun da ne dedi dedim oda küfür etti dedi.

Ben gerçekten çok sakin vede uysal biriyimdir ama sinirlerimle oynanınca deliriyorum işde bu ...edit...lığım yüzünden başıma gelmeyen dert kalmıyor hep sinirlenince febri hareketlerim yüzünden insanları kaybeder yada canını yakarım ama birden olan birşey olduğu için ne yapdığımıda hatırlamıyorum işde birisi anlatıyor öyle...Bu küfürden sonra birşey olmadı neyse dedim gittim yanlarından ama hocaya gerçekten uyuz oldum.Hadi şey dedim her yerde bir tane diken vardır,olur böyle şeyler dedim,dikenler çoğaldı bir tane daha çıktı karşıma ama hayatımda böyle bir insan görmedim acımasız ...edit... teki şimdi aklıma geldi moralim bozuldu.Bu ...edit... afedersiniz ...edit... diyorum çünki tam sinirimi çıkaramadım o yüzden kaldı içimde,...edit... herif oraya Kuran öğrenmeye gelen çocukları dövüyor be ...edit... senin yaşın kaç çocuğun yaşı kaç,çocuklarda ailelerine söylemiş hocada duymuş diyor ki kimseden korkmuyorum babanız gelsin onuda döviyim diyor ne tür bi terbiyesizliktir anlamadım.Onunla karşılaştıkdan sonra bana çok tutulmaya başladı çünki içlerinde büyük vede kick boks,karate felan yaptığımdan biraz gelmişim,bide yaşımdan çok büyük gösteriyorum bu olay biraz sinirimi bozuyor 30 yaşındamısın diyeni duydum..

İşde namaz öncelerinde mescitte oturunca bu kürsiye çıkıp konuşmaya başlıyor,sonra beni örnek gösterdi bi konuda tam hatırlamıyorum ama hiç birşey demedim,anladım orada biraz morali bozuldu.Ben yatağa giderken benimle nasıl felan diye konuşmaya başladı bir elinide omzuma attı eliyle omzuma vurup sıkıyor sinirlendim haliyle tabi çek elini kolunu lan dedim şaşırdı pek birşey demedi görüşcez dedi gitti.İşde sabah oldu kahvaltı felan yaptık dersden çıktık Kıraat dersiydi sanırsam aslında günler farklı değil aynı geçiyor vefayla bahçeye iniyor konuşuyoruz.Bütün çocukların ağzında ben bir daha buraya gelmiycem gidicem ailem zorlarsa kacıcam evden diyip duruyorlar,şimdi bu şerefsizin yüzünden çocuklar Kurandan soğudu öbür dünyada vebalini nasıl alıcak acaba merak ediyorum.Vefada bana diyor burası hoşuma gitmedi bende aynen dedim hoşuma gitmedi.Tam o sırada cübbeli şalvarlı nur yüzlü bi abi geldi içeri abdest almak için,hemen vefa yanlarına gitti nasılsınız abi felan diyerek konuşmaya başladı gelenler ismailağadan abilermiş ben o zaman ismailağayı bilmiyorum.Vefada bende sizin için gelmiştim sizin medreselerde eğitim görmek istiyorum dedi ama halam buraya getirdi dedi.Adamda cep numarasını verdi benimle irtibata geçin hallederiz dedi.Tabi ben vefaya bakıyorum vefada bana olayları anlatınca tamam dedim bende varım beraber gideriz.

Mola saati bitti derslere çıkıyoruz,vefayla sınıfımız farklı vefa benim alt sınıflarımda ben merdivene çıkarken beni çağırdı hoca gel yanıma dedi yanına gittim.Bana sen kaslarına mı güveniyorsun gibi salakça şeyler söyledi,bende pek birşey demeden çıktım derse,dersler bitip yatsı kılındıkdan sonra artık geç olmuş yataklara geçme vakti gelmişti,bende su içip yatmayı düşündüm suyu bardağa koydum içiyorum o hoca karşıma çıktı diyor sen ne yapıyorsun su içiyorum hocam sen nasıl bir büyüksün çocuklara örnek olman lazım su ayakda içilmez oturarak iç diye konuşmaya başladı.Oturarak içmek sünnetmiş.Gerçekten sabır bir yer kadar ben orada çok sabırlı olduğumu düşünüyorum artık hücceti tamamladım diye düşündüm.Hocam bilmiyordum dedim,bir dahakine oturarak içiceksin felan dedi.Ben dedim senin amacın ne diye bağırdım sağ elimle omuznu tutuyorum benden biraz kısaydı,artık sinirlendim mukayese edemiyorum kendimi elimle sıkıyorum omzunu diyorum bana garezin mi var ne olucak diyor,sonra bağırışma başladı.Diğer hocalar indi aşağı o küfür eden hocada gelip bir sorun mu var hocam diyince iyice dellendim artık tutmasalardı beni orada ya ben dayak yerdim yada bayılana kadar o adamı döverdim....
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

hikayenizi takib ediyorum kardesim
        özellikle sizler gibi genc kardeslerimizin izlenimleri, olaylara bakis acisi bana ilginc geliyor
        o yüzden devamini geciktirmeyin insaAllah

ama malesef edit yapmam gereken kelimeler de mevcuttu!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23563.msg158086#msg158086 date=1344506661]
          hikayenizi takib ediyorum kardesim
          özellikle sizler gibi genc kardeslerimizin izlenimleri, olaylara bakis acisi bana ilginc geliyor
          o yüzden devamini geciktirmeyin insaAllah

ama malesef edit yapmam gereken kelimeler de mevcuttu!
          [/quote]

İyi yapmışsınız bende yazmak istemezdim ama aklıma geldi sinirlendim yazdım...

Yorum

İşde o olaydan sonra yatağa yattım aslında yatırdılar zorla,neyse uyuyamadım bir türlü...Yarın sabah ev iznine çıkardılar izinle birlikde Vefa ile aldığımız numraı hemen kulubeden aramakdı aradık telefon açılmadı orada tam ne düşünüyorduk bilmiyorum ama otobüstte geçmiyordu beklemekden yorulmuştuk ALLAH razı olsun adamın birisi talebesiniz galiba gidiceğiniz yere bırakıyım dedi.Bizde arabanın arkasına hücum ettik kaç kişiydik 6 kişiyden fazlaydık arbanın arkasına doluştuk artık nasıl geldik ALLAH bilir.Bizim evde tekar aradık hocayı ama hoca değil başka birisi açmışdı teli o yarın gelir o zaman arayın dedi.Vefada halam merak eder diye eve bırakıp tekar geldim.Annemde dışarıdan gelince bana daha oraya gtmek yok dedi,ben neden dedim rüyamda çok kötü şeyler gördüm biliyorum herşeyi dedi tabi ben biraz şaşırdım.

Kuran öğrendiğim yurda gelince aynı olayları hocayada anlattım,bana gereken yapılacak gbi birşeyler dediler vede bizi arklı bir yurda alıcaklarınıda ilave ettiler.Neyseki bi kaç haftamız boşdu bizde vefayla fatihe ismailağa camisinin oraya gittik,ilk defa gittim aşık oldum oraya vede insanlar çok samimiler girerken insanlar hoşgeldiniz diyor belli tipimizden hareketlerimizden yabancı olduğumuz sanki biz farklı ülkeden gelmiş gibiydik çünki orada şalvarı,cübbeyi geçtim kumaş pantolan giyen insanın bile kafasında takke var.Bizde ortama ayak sağlamak için yoldan takke alıp başımıza taktık herkes taktı benim kafaya olmadı zor oldu patlıycak gibi oldu takke sonra orada bi restorantta yemek yedik temiz ve güzeldi kola yok kola satılmıyor aslında ayran içiyordu herkes birisinin kola ismini anmasıyla anladık kolanın olmadığını dahada memnun oldum.

Bi kaç medrese bulduk ama yaz olduğu için bize kapalı olduklarını söylediler.Eylülde açılıcakmış bizde mutsuz birşekilde geri döndük tabi.Ben olmıycağını düşündüm çünki yurttan bizi farklı bir yere atamışlardı bizde vefayla bize atanan yeni yere yerleştik orada 1 ay kaldık orası hocaları olsun herşeyiyle güzeldi.Bu son olaylardan sonra benim pek onlara sevgim kalmamıştı.Bir ay güzel geçti benim ezberim kuvvetli olduğu için hep ilk dersleri ben veriyordum , önemli yerlerde beni vede vefayı o göreve atıyorlardı.Vefayla ikimiz ilk düşünce savaşı orada başladı benim kafamı karıştıran konu şuydu neden bu ilmi medresede peygamber sünnet ihya edilmiyordu.Biz sarık takmanın vede sakal uzatmanın neden olmadığını sorduğumuzda cevap gerçekten sinir bozucuydu siz yobazmısınız bu kelime nasıl birşeydir böyle anlam veremedim.Sünnettir dedik zaten onlarda sünnet olduğunu kabül ediyorlardı onların mazereti biz bunları yaparsak hiç bir aile bize çocuklarını göndermezmiş.Doğrudur bir yerde haklılar halk artık bunları yobazlık olarak algılıyor ama ben dinimi ufak şeyler için satmam buda benim ilgilendirmez diyerek posta koymaya çalışdım ama olmadı salak kes dedi kesmedim.Bi zamandan sonra sarığı başımdan çıkarmamaya gayret ettim namazlarda takıyor camide takıyorum sonunda çıkar onu başında diye bağırmalarına kadar gitti olay.

Sarığımı çıkartmak zorunda kaldım ,rüyalarıma girdi sonra sarığın faziletleri hakkında yazılar yazıyorum sarığı başımdan çıkarmıycam diye bağrıyorum rüyanın bu kısmını biraz anlamışdım bilinçaltımda çok yer etmiştir o yüzden olabilir diye düşündüm ama sağ omzumda papağanın işi neydi onu anlamadım.Cumaları vede akşamları namazı camide kıldığımızdan yurt ile cami arasında giderken bi abiyle tanıştık çok iyi bir insandı son durumu nedir bilmiyorum kendisi namazına bağlı mübarek bir insan vede ismailağadandı biz onunla sohbeti ilerlettik konuşuyoruz.Diğer hocalarda bizim onla konuştuğumuzu görmüş onunla konuşmamızı istemiyor ben biraz inatcıyım yapma derlerse yaparım daha fazla samimi olduk bizim için size yakın yerlerde medrese bulacağını söyledi tanıdığı çokmuş bizde tamam dedik.

Yorum

İlgiile takip ediyoruz kardeş. Allah (cc) yardımcınız olsun. Vefa kardeşimizde inşaallah hakkı hakikati görmüş, yada er geç görecektir.

Yorum

iki genc kardesimizin, kurstan kursa, camiden camiye, dinini yasama yolunda karsilastigi zorluklar ve
                Muhammed bozdag'in bir sözü geliyor aklima: Engeller, dogal yol haritalaridir! bakalim bu engeller ve zorluklar onlari nereye yönlendiriyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X