Bismillahirrahmanirrahim
lise dönemlerimden beri mezhep farklılıkları gözle görülür bir şekilde beni şaşkınlığa ve düşünmeye sevk ediyordu, kabullenme konusunda sıkıntılar yaşıyordum ama yanlışmı düşünüyorum diye kendi kendimi sorguluyordum. Benim dini bilgim okulda gördüğüm kadardı ne verilmişse oydu ve ibadi anlamdada eksiklikler mevcuttu. Akrabalarımla bile tartışırken ben kabul etmiyorum derdim ve neden farklı olduğunu sorardım ve onlarda kendilerine göre cevap verirlerdi ama bu beni sizinde tahmin edeceğiniz gibi hiç bi zaman tatmin etmedi. keşke bir zaman makinesi olsaydıda zamanda geriye gitseydim de Allah Resulü'nün [s.a.a) yaptığı gibi namaz ve ibadeti görmek ve yapmak isterdim
tabi buda mümkün değildi. aradan yıllar geçti ve birgün evlendim. eşimle bu konuları konuşurken baba senin gibi düşünen biri var dediğinde şaşkınlıktan kendimi alamamıştım, kim nerde diye sordum bana kendisinin alim olduğunu aynı zamanda kitaplar yazan bir yazar olduğunu söyledi bende onlan görüşme talebinde bulundum oda kabul etti. oturup konuştuk içimdeki herşeyi döktüm tabi onun konuşmasına bile müsade etmedim çünkü yılların birikimi vardı. oysa sakin ve anlayışlı bir şekilde benimle konuştu, bu kuşma detaylı değildi mezhebi konu hakkında bana cevap verdive benden okumamı istedi, akşam geç vakit olduğu için eve döndüm dönmesine ama ne okuyacağımı bilmiyodum ve nerden başlayacağımıda bilmiyordum. bilgisayarın başda oturdum ve internette Caferilik Şiilik yazıp googlede araştırmaya koyuldum, ilginçtir karşıma reddiyelerde çıktı onlarıda okudum ve sonra İSLAMDA ŞİA diye bi e kitap buldum. okumaya başladım, dünyam alt üst oldu, üzüntü ve keder iliklerime kadar işledi, daha önce hiç dymadığım okumadığım söylenmemiş ve anlatılmamış yaşanmışlıklarla karşılaştım. okuduklarım çok ağrıma gitmişti beni çok üzmüştü. ertesi gün iş yerinde namaz kılarken aklıma geldi ve kendimi tutamadım, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.
lise dönemlerimden beri mezhep farklılıkları gözle görülür bir şekilde beni şaşkınlığa ve düşünmeye sevk ediyordu, kabullenme konusunda sıkıntılar yaşıyordum ama yanlışmı düşünüyorum diye kendi kendimi sorguluyordum. Benim dini bilgim okulda gördüğüm kadardı ne verilmişse oydu ve ibadi anlamdada eksiklikler mevcuttu. Akrabalarımla bile tartışırken ben kabul etmiyorum derdim ve neden farklı olduğunu sorardım ve onlarda kendilerine göre cevap verirlerdi ama bu beni sizinde tahmin edeceğiniz gibi hiç bi zaman tatmin etmedi. keşke bir zaman makinesi olsaydıda zamanda geriye gitseydim de Allah Resulü'nün [s.a.a) yaptığı gibi namaz ve ibadeti görmek ve yapmak isterdim

Yorum