Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

neden şia oldum?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

neden şia oldum?

Bismillahirrahmanirrahim

lise dönemlerimden beri mezhep farklılıkları gözle görülür bir şekilde beni şaşkınlığa ve düşünmeye sevk ediyordu, kabullenme konusunda sıkıntılar yaşıyordum ama yanlışmı düşünüyorum diye kendi kendimi sorguluyordum. Benim dini bilgim okulda gördüğüm kadardı ne verilmişse oydu ve ibadi anlamdada eksiklikler mevcuttu. Akrabalarımla bile tartışırken ben kabul etmiyorum derdim ve neden farklı olduğunu sorardım ve onlarda kendilerine göre cevap verirlerdi ama bu beni sizinde tahmin edeceğiniz gibi hiç bi zaman tatmin etmedi. keşke bir zaman makinesi olsaydıda zamanda geriye gitseydim de Allah Resulü'nün [s.a.a) yaptığı gibi namaz ve ibadeti görmek ve yapmak isterdim tabi buda mümkün değildi. aradan yıllar geçti ve birgün evlendim. eşimle bu konuları konuşurken baba senin gibi düşünen biri var dediğinde şaşkınlıktan kendimi alamamıştım, kim nerde diye sordum bana kendisinin alim olduğunu aynı zamanda kitaplar yazan bir yazar olduğunu söyledi bende onlan görüşme talebinde bulundum oda kabul etti. oturup konuştuk içimdeki herşeyi döktüm tabi onun konuşmasına bile müsade etmedim çünkü yılların birikimi vardı. oysa sakin ve anlayışlı bir şekilde benimle konuştu, bu kuşma detaylı değildi mezhebi konu hakkında bana cevap verdive benden okumamı istedi, akşam geç vakit olduğu için eve döndüm dönmesine ama ne okuyacağımı bilmiyodum ve nerden başlayacağımıda bilmiyordum. bilgisayarın başda oturdum ve internette Caferilik Şiilik yazıp googlede araştırmaya koyuldum, ilginçtir karşıma reddiyelerde çıktı onlarıda okudum ve sonra İSLAMDA ŞİA diye bi e kitap buldum. okumaya başladım, dünyam alt üst oldu, üzüntü ve keder iliklerime kadar işledi, daha önce hiç dymadığım okumadığım söylenmemiş ve anlatılmamış yaşanmışlıklarla karşılaştım. okuduklarım çok ağrıma gitmişti beni çok üzmüştü. ertesi gün iş yerinde namaz kılarken aklıma geldi ve kendimi tutamadım, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.

Ynt: neden şia oldum?

sora günlerde o alime bu olayı anlattım bana Namazda Alla(c.c) dışında bişeysüşünme ve ağlama dedi. o kitap hayatım bir dönüm noktası oldu ardından PEŞAVER GECELERİNİ okudum internetten gözlerimi olamıyordum gözlerim çıkacaktı resmen gece geç saatlere kadar okudum. hayran kalmıştım. sonra internetten başka konular okudum ve kafama takılanları delilleriyle beraber araştırdım tarafsız bir şekilde reddiyeleri bile okudum. sorularını Alime sorduk ve cevaplar aldıkça rahatlıyordum. baktım ki haktan kaçılmaz hak neyse odur bende diğer insaf ve akıl vicdan sahipleri gibi kabul ettim.

Yorum

Allah hayırlı mübarek etsin hoş geldiniz.. Rabbim Ehlibeytin şefaatine nail etsin...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24125.msg162608#msg162608 date=1349388124]
        Allah hayırlı mübarek etsin hoş geldiniz.. Rabbim Ehlibeytin şefaatine nail etsin...
        [/quote]

Yorum

hoş geldin menim gözel gardaşım. hayırlı olsun inşaallah

De ki: “Hak geldi, batıl yok oldu. Şüphesiz batıl, yok olmaya mahkûmdur.” isra 81
          [center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=24125.msg162612#msg162612 date=1349419978]
            hoş geldin menim gözel gardaşım. hayırlı olsun inşaallah

De ki: “Hak geldi, batıl yok oldu. Şüphesiz batıl, yok olmaya mahkûmdur.” isra 81
            [/quote]

Yorum

ALLAHu teala hayırlara vesile etsin

Yorum

mübarek olsun. Rabbim utandırmasın. hepimize yanlışlarımızdan kurtulup en doğruya doğru yol almayı nasib etsin.

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed...
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Allah hepimizden razı olsun, Ehlibeyt'in yüzü suyu hürmetine bizi bağışlasın İnşallah.
                  Bu arada ben kendime Şii demiyorum çünkü haddime değil ama eğer bir isim verilecekse Caferi diyorum ben ancak muhibleri yani sevenleri olabilirim.

Vağdedilen kevsere kadar ayrılmamak dileğiyle kardeşlerim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X