Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Daha olmadım, araştırıyorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Daha olmadım, araştırıyorum

İlgim var. Kaynak sıkıntısı çekiyorum.
    Bilmiyorum ne yöneltti, Allah'ın işi de diyebiliriz.

Ynt: Daha olmadım, araştırıyorum

[quote author=veya link=topic=24156.msg162898#msg162898 date=1349992240]
    İlgim var. Kaynak sıkıntısı çekiyorum.
    Bilmiyorum ne yöneltti, Allah'ın işi de diyebiliriz.
    [/quote]

Kaynak probleminizi biraz açar mısınız? Ve ayrıca hoşgeldiniz.

Yorum

Hayırlı olsun kardeşim Rabbim sizi çok iyi bir yere ulaştırmış Ehlibeytle ilgili doğru geniş ve güvenilir kaynakları buradan bulabilirsiniz. sitede oldukça çok bilgi var, isterseniz ilgi duyduğunuz alanda da kitap tavsiyesi yapabiliriz, gönderebiliriz ya da sipariş verebilirsiniz. internetten indirebilirsiniz. ancak biraz ihtiyac ve ilginizi açıkça belirtmelisiniz...

Yorum

hoşgeldiniz...

velayete tabi olanların yanında sayılır isminiz inşaAllah..
        [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=24156.msg162906#msg162906 date=1350022189]
          hoşgeldiniz...

velayete tabi olanların yanında sayılır isminiz inşaAllah..
          [/quote]
          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ali (a.s.) sevgisi düştümü kalbe bırakmaz peşini gerçekleri zihnine işleyene kadar

Rabbim ayırmasın o sevgiden ..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

net üzerinden araştırmalarınızda kaynak site olarak http://www.islamkutuphanesi.com/ bu siteyi kullanabilirsiniz.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

araştırmaya ben üstad muhammed Tijaninin eserleri ile başlamıştım sizede tavsiye ediyorum buyrun bütün eserlerini bu linkten okuyabilirsiniz.
                http://www.islamkutuphanesi.com/turk...yati/index.htm
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Tavsiyeler için teşekkür ediyorum.
                  Sünnilik diye dayatılan şey de kendime ait birşey bulamıyorum. Diğer bakışları da araştırdım.
                  Şiilikte kendime yakın şeyler buldum.

Yorum

Her insan temiz fıtratta yaratılmıştır. Şia'nın ilkelerini kime sunsanız kabul edecek ve sevecektir. Çünkü şia vahyin bozulmadan günümüze gelmiş adıdır. vahyi de Allah temiz fıtratın sahibi olarak ona uygun şekilde belirleyip insanlığa göndermiştir. Sünnilik ya da diğer ekoller de bu kaynağa dayansa da, sonradan içine sızmalar yüzünden çoğu zaman o vahye ulaşılamaz. İnsan kaynaklarında kalır. bu yüzden her insan şiayı kabullenebilir yeter ki bu kadar insan yanlış mı biliyor gibi hiç ne ilme ne akla ne vicdana sığmayan bir kandırmacaya düşmesin.

Evet kardeşim veya, şiilikte kendini bulursun. özellikle şia ile sünnilik çatışmışsa o noktada şianın nasıl fıtrata uygun olduğunu görürsün.

şayet anlamadığın, delillerini ve açıklamasını bilmediğin şeyler varsa onlarda da bilgilerini tamamlayıp bir an önce şiaya göre amel etmeye başla derim. çünkü geçen günler geri gelmiyor. her geçen gün ibadetler birikiyor ve sünniliğe göre yapılan her ibadet sakat! özellikle velayeti gören ve İmametten haberi olan birinin artık ibadetlerini sünniliğe göre yaptığında bunların asla makbul olmadığı nettir.

Yorum

Benim için öncelik akıla uygunluktur.
                      Şiilikte akıla değer verildiğini gördüm.
                      Ayrıca İmam Ali'yi ve evlatlarını katledenlerle aynı yolda yürümek utanç vericidir.
                      Beni öncelikle bu yola yönelten şeyler bunlar oldular.
                      Tabii geri kalan da Allah'ın takdiridir.

Yorum

Size faydalanabileceğiniz kitap tavsiyesinde bulunabilirim. Bu kitaplardan biri "Peşaver geceleri," Şiilik ve Sünnilik üzerine münazara'dır. Tavsiye edebileceğim bir diğer kitap ise Tunuslu prof. dr. Muhammed Ticani Semavi'nin yazdığı "Gerçek sünnet ehli Şia" dır. Bu iki kitabı da Kevser yayınlarından temin edebilirsiniz. [img alt=]http://www.velayet.com/Smileys/default/wink.gif[/img]

ALLAH BİZLERİ KUR'AN VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
                        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Elhamdulillah ki sünnillik akıl dışı olduğu için aklım ermeye başladığı imam hatip lise 2den itibaren sünnilikten uzaklaştım Kur'an ve hadislerden aklıma yattığı şekliyle amel ettim mezheplere bağlanmadım. ancak yine de bu halimle bile sünni hadis ve kültür sarmalından dışarı çıkamadığım için sünni yaşamışım. sonunda Ehlibeyt mektebini tanıdıktan sonra bir an bile tereddüt etmedim sadece heyecan ve merakla şiada bir çok konu hakkında sorularımın cevabını aradım. Şianın mükemmel vahiy kaynaklı cevaplarını okudukça; işte aradığım buydu benim diyerek iman ettim. 4 yıldır da bir an bile şiadan Ehlibeytten ayrı düşmemeye çalışıyorum. Rabbim bilmeyerek yaptıklarımı affetsin.. Bizi Ehlibeytten göz yumup açılıncaya kadar da olsa ayrı tutmasın.

Ehlibeytin mazlumiyeti, hakka olan aşkından ve ümmete olan merhametlerindendir. Allah bu yolla temiz fıtratları seçiyor en temiz insanları ayırıp şii yapıyor ve sadece layık olanlar zulme karşı duranlar şii olabiliyor...

bizi de layık gördüğü için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır..

Yorum

veya kardeş nerelisin şia kitaplarına ulaşabildin mi, nereden araştırdın seni biraz tanımak isteriz..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24156.msg163156#msg163156 date=1350416351]
                              veya kardeş nerelisin şia kitaplarına ulaşabildin mi, nereden araştırdın seni biraz tanımak isteriz..
                              [/quote]
                              Herkese Teşekkürler...
                              İstanbuldayım.
                              Kitap veya kaynak olarak kitaplara henüz ulaşamadım. Kitap araştırıyorum şimdilik.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X