Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevilikten Sünniliğe Sünnilikten Ehl-i Beyt Mektebine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Alevilikten Sünniliğe Sünnilikten Ehl-i Beyt Mektebine

بسم الله الرحمن الرحیم
    Esselamu Aleykum ve Rahmetullah
    Allah'a hamd, O'nun Peygamberine ve Peygamberin pak Ehl-i Beyti'ne salat ve selam olsun.
    Aslen Sivaslı Alevi bir ailenin çocuğuyum.Doğma büyüme İstanbulluyum.Küçüklüğümden beri dine karşı bir ilgi duymuşumdur. Alevilerin Allah-Muhammed-Ali, Ehli Beyt vs. deyip de abdestsiz,namazsız,içki vb. günahların içinde olmaları yani dilleri Ali deyip, yaşantılarının Muaviye gibi olması benim Alevilikten soğumama sebep oldu.Hayatımda hiç cemevine de gitmedim.Aleviliği bu çelişkiler yüzden reddettim.Alevilerin böyle bir çelişkide olmaları benim Sünni olmama vesile oldu.
    5-6 yaşlarındayken çocukluk hevesiyle camiye gidiyordum.Ailem de bu durumun geçici çocukluk hevesi olduğunun düşünüyordu.(Allah'a şükür ki öyle olmadı.)İlkokula başladıktan sonra da yazları Kur'an kursularına gitmeye başladım.Artık camiye gitmem daha bilinçliydi.11-12 yaşlarındayken Caferi mezhebini televizyonlarda gördüğüm Aşura Matemleri vasıtasıyla duydum ve içimde Caferiliğe karşı bir ilgi uyandı.İnternetten Caferilik hakkında bilgi edinmeye çalıştım fakat etrafımda hiç Caferi'nin ve Caferi Camisinin vs. bulunmayışı hasebiyle bu ilgim bir süre sonra söndü.Orta 1.sınıfta cemaatten olan teyzem beni cemaatin dershanesine yazdırdı.Bu arada Gülen'in kitaplarını da okumaya başlamıştım.Yanılmıyorsam Fasıldan Fasıla-3 kitabında İran ve Şia konusuna değiniyor, İran Şiiliğinin, Fars Aleviliğinin bizim Türk Aleviliğiyle, Anadolu Aleviliğiyle hiçbir alakasının olmadığını, İran Şiiliğinin Hz.Ali sevgisi üzerine değil, Hz.Ömer nefreti üzerine olduğundan bahsediyordu.Takiyye adıyla münafıklık yaptıklarından (takiyyeyi en çok kendisi yapmıyor mu? ) ve tarih boyunca Şia'nın Sünnilerden çok Allah peygamber tanımaz Nusayrilere yakın olduğuna değiniyordu.Ben de haliyle bunlara inanmaya başlamıştım.Sonra ailemin karşı çıkmasına rağmen İmam-Hatip lisesine kaydoldum ve cemaatin yurdunda kalmaya başladım.Yurttaki ilk senemin sonunda Mavi Marmara hadisesi gerçekleşti ve malum şahsın malum açıklamaları geldi.En başta hüsn-ü zan yapmak istedim.Muhtemelen yalan haberdir diye düşündüm.Abiye bu haber doğru mu diye sordum.Yalan demeyip açıklamaları tevil etmeye çalıştığı zaman hüsnü zannım sarsıldı.Cemaate olan sevgim bitti.Bu olaydan sonra Merhum Erbakan Hoca ve partisine önceden de olan muhabbetim daha da arttı.(Hala da öyle, siyasi konuda Nureddin Şirin Ağabey gibi düşünüyorum)
    Derken lise son sınıfa ortalarına geldiğimde Sünni alimlerin İmam Hasan (a.s), İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela kitaplarındaki çelişkiyi farkettim.Hem Hz.Hasan (as)'ı zehirletenin Muaviye olduğunu söylüyorlar hem de onun sahabe olduğunu ve katiyyen aleyhinde bir laf söylenemeyeceğinden bahsediyorlardı.Sahabe hakkında kötü söz söylemek haramdır deyip Muaviye'ye toz kondurmuyorlardı.Peki Muaviye'nin hutbelerden sebbedilmesini emrettiği Hz.Ali (a.s) sahabe değil miydi?Bu ve benzeri içinden çıkılmaz durumlar iyice kafamı karıştırmıştı.Bu zamana kadar Şiileri hep Sünni din adamlarından tanımıştım.Bir de asıl kaynaklarından bakayım dedim.Dikkatimi çeken bir konu şuydu:Şia alimleri, Ehl-i Sünnet kaynaklarından faydalanarak Şia'nın haklılığını ispat ederken Sünni alimlerin ise Şia kaynaklarını gösterip "bakın bunlar Ehl-i Sünnet'e uymuyor o halde batıldır" demeleriydi.Şia'yı Şiilerden öğrenmeye başlayınca günümüzde alim diye geçinen adamların Şia ve Şiiler hakkında dediklerinin çoğunun uydurma olduğunu gördüm.Şiilerin içinde ne Ali'yi Allah bilen vardı ne de peygamber.Ne de söylendiği gibi Cebrail neden vahyi Hz.Ali (a.s) yerineHz.Rasulullah (s.a.a)'a getirdi deyip -haşa- Cebrail (a.s)' söven vardı.Araştırdıkça Ehli Beyt mektebine meylim daha da artıyordu.Derken elhamdulillah Ehli Beyt mektebine geçtim.Mektebe geçmiştim ama Mut'a nikahı ve ilk üç halife hakkındaki tutum konusunda tam manasıyla ikna olmamıştım, şüphelerim vardı.Zamanla o şüphelerimi de giderdim.
    Allah hepimize hidayet etsin.On dört masum (aleyhimusselam)'ın yolundan ayırmasın.Ayağımızı kaydırmasın.Allah, İmam-ı Zaman'ımızın (a.c) zuhurunu tez eylesin inşaAllah.

Ynt: Alevilikten Sünniliğe Sünnilikten Ehl-i Beyt Mektebine

Allah'ın hidayet ettiği kullara selam olsun! hikayeniz önce uzun geldi ama sivaslı olduğunuzu görünce sonuna kadar okudum Allah hak yolundan ayırmasın, ayağımızı sabit kılsın inşaAllah.

hikayeniz çok güzel ama "...ve tarih boyunca Şia'nın Sünnilerden çok Allah peygamber tanımaz Nusayrilere yakın olduğuna değiniyordu." böyle bir tabirle karşılaşınca tüylerim diken diken oldu. inşaAllah sizde nusayrilerin Allah peygamber vs tanımaz olduğunu düşünmüyorsunuz.

ayrıca sitemize de hoşgeldniz.

vesselam..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Ve aleykum selam. Siz dünyanın en değerli hazinesine sahip olmuşsunuz.Allah bu yolda daim etsin bizleri. Hoşgeldiniz.

Yorum

Holgeldiniz Değerli Kardeşim,
        Üyeliğiniz Hayırlı, Ehli Beyt yolunuz daim ve kutlu olsun.

Muhterem Kardeşim, niyetiniz halisane, yazınız gönül okşayıcı görünüyor,
        Ancak bir yanlışlığı dile getirmem gerekiyor :
        Konunun başlığı yoruma ve değişik anlamalara açık bir başlık.
        Alevi demek İmam Ali'ye tabii olmak, Onun izinden gitmek demek,
        Alevi, Ehli Beyt, Caferilik, 12 İmam veya İsnaaşariye aynı anlamı ifade eden Terimlerdir.
        Dolayısıyla Başlığın şu şekilde değiştirilmesi gerekir :

"Bektaşilikten Sünniliğe, Sünnilikten Ehli Beyt Mektebine"

[quote author=ali58 date=1392140088 link=topic=25403.msg172411#msg172411] Alevilerin Allah-Muhammed-Ali, Ehli Beyt vs. deyip de abdestsiz,namazsız,içki vb. günahların içinde olmaları yani dilleri Ali deyip, yaşantılarının Muaviye gibi olması benim Alevilikten soğumama sebep oldu.Hayatımda hiç cemevine de gitmedim.Aleviliği bu çelişkiler yüzden reddettim.Alevilerin böyle bir çelişkide olmaları benim Sünni olmama vesile oldu.

Bu arada Gülen'in kitaplarını da okumaya başlamıştım.Yanılmıyorsam Fasıldan Fasıla-3 kitabında İran ve Şia konusuna değiniyor, İran Şiiliğinin, Fars Aleviliğinin bizim Türk Aleviliğiyle, Anadolu Aleviliğiyle hiçbir alakasının olmadığını, İran Şiiliğinin Hz.Ali sevgisi üzerine değil, Hz.Ömer nefreti üzerine olduğundan bahsediyordu.Takiyye adıyla münafıklık yaptıklarından (takiyyeyi en çok kendisi yapmıyor mu ? ) ve tarih boyunca Şia'nın Sünnilerden çok Allah peygamber tanımaz Nusayrilere yakın olduğuna değiniyordu.Ben de haliyle bunlara inanmaya başlamıştım.
        [/quote]

Burada da zannedersem Bektaşileri kastediyorsunuz.

Bektaşilik, Anadolu Aleviliği, Nusayrilik, Arap Aleviliği veya İran Aleviliği...

Böyle bir İslami anlayış mı olur?

Bu şekilde milliyetçilik, ırkçılık olur.

Aleviliğin, Ehli Beyt Mektebi'nin dili, ırkı yoktur, hiçbir kavmi ön plana çıkarmaz, hiçbir kavmi dışlamaz.
        Biz Müslümanız, Peygamberi ve Ehli Beyt İmamlarını takip ediyoruz. Hem Batıni hem de Zahiri olarak;
        Onlara uyuyor, Onların emirleri doğrultusunda yaşamaya çalışıyoruz.
        Dolayısıyla bir kavmi ön plana çıkaracak ifedeleri İslamın, Ehli Beytin önüne koymayalım lütfen...

Fethullah Gülen meselesine gelince...

Her konuda tarafsız ve objektif yazmaya çalıştığım gibi bu konuda da :
        Gülen okulları kabul edelim, etmeyelim, Türkiye'nin en seçkin okulları arasında yer alıyor.
        Bu kurumlardan çok başarılı öğrenciler çıkıyor.
        Bu cemaatın içinde de, diğer camaatlerde olduğu gibi iyi niyetli, ihlaslı Müslümanlar muhakkak vardır.

Ancak Fethullah Gülen ve üst kadrodakiler için aynı şeyleri söyleyemeyiz.
        Gülen'in bugün ısrarla kalmaya devam ettiği ülke bunun en büyük göstergedir.
        Mavi Marmara olayındaki tavrı tam bir skandaldır ki bunu Siz değerli Kardeşim de belirtmişsiniz.

Yine yazdığınız gibi ırkçılık yaparak Farslıları aşağılamakta, namaz, oruç ve benzeri ibadetlerden uzak içki içen Bektaşileri bile överek Alevilerden yani Caferilerden kendilerine daha yakın görmektedirler.
        Gülen'in en büyük ihanetlerinden biri de Dini bir ibadet yeri olmayan Cemevlerinin açılmasının en büyük destekçisi olmasıdır.
        Muaviye ve benzeri tarihe mal olmuş hainleri desteklemesi de mide bulandırıcıdır.

Sevgili Kardeşim,

Sitemlerim Size değil geneldir,

Kapımız ve Gönlümüz Size sonuna kadar açıktır.

Saygılar, Allah'a emanet olun...

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Öncelikle hoşbulduk Allah hepinizden razı olsun.Nusayrilik konusunda çok şey bilmediğim için birşey söyleyemeyeceğim.Ama bazı yerlerde İmamiye'nin onları Gulat'tan saydığını okumuştum.Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
          Alevilikten kastım günümüzdeki Türkiye(Anadolu) Alevileridir.Dediğiniz gibi Aleviliğin aslı Caferiliktir ama günümüzde benim akrabalarımında içinde bulunduğu Anadolu Alevileri denen grubun fikirleri bozulmuştur maalesef.Bildiğim kadarıyla sadece Çorum ve Malatya'da Alevilerin Ehli Beyt fıkhına göre ibadet ettikleri camileri var.İnsanımız bu konuda çok bilinçsiz.Onlara yaptıklarının Ehli Beytle ne alakası var dediğim zaman birşey diyemiyorlar ama laiklik, Atatürkçülük gibi şeylere sarılıyorlar.Allah Türkiye'deki Alevi toplumuna özüne dönmeyi nasib eder inşaAllah.
          Gülen'in dershanelerinde okumuş ve yurtlarında kalmış biri olarak eğitim kalitelerine de tabandaki samimi insanlara da şahidim.Ancak üst kadroların İran ve Şia düşmanlığı tabanda da karşılık buluyor.Bugün tartıştığım cemaat mensubu bir sevdiğim arkadaş dolaylı yoldan dinden çıkmış muamelesi yaptı.Farklı dinlere karşı hoşgörüyü kendilerine şiar edinmiş insanların farklı mezhepten olan din kardeşlerine böyle kin dolu olması çok vahim ve üzücü bir durum.
          Selametle...

Yorum

Hoş geldiniz Ali58 kardeşim,

Ben Arap Aleviyim. sizin deyiminizle Nusayri... Biz Nusayri tanımını kabul etmeyiz. Bize Arap Alevileri ya da Alevi müslümanlar demeniz daha doğru olur. Bizim Şii kardeşlerimizden bir farkımız yok, inancımız aynıdır.

Sizin Anadolu Aleviliği diye tanımladığınız şey aslında Bektaşiliktir ve Alevilikle bir ilgisi yoktur.

Gerçek Alevilik ise İslamiyet'in özü, Ehlibeyt'in yoludur.

ALLAH BİZLERİ KUR'AN-I KERİM VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
            "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Gülce date=1392186321 link=topic=25403.msg172415#msg172415]
              Ve aleykum selam. Siz dünyanın en değerli hazinesine sahip olmuşsunuz.Allah bu yolda daim etsin bizleri. Hoşgeldiniz.
              [/quote]

Yorum

[quote author=Mekzun date=1392376200 link=topic=25403.msg172428#msg172428]
                Hoş geldiniz Ali58 kardeşim,

Ben Arap Aleviyim. sizin deyiminizle Nusayri... Biz Nusayri tanımını kabul etmeyiz. Bize Arap Alevileri ya da Alevi müslümanlar demeniz daha doğru olur. Bizim Şii kardeşlerimizden bir farkımız yok, inancımız aynıdır.

Sizin Anadolu Aleviliği diye tanımladığınız şey aslında Bektaşiliktir ve Alevilikle bir ilgisi yoktur.

Gerçek Alevilik ise İslamiyet'in özü, Ehlibeyt'in yoludur.

ALLAH BİZLERİ KUR'AN-I KERİM VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...

[/quote]
                Hoşbulduk kardeşim.
                Taqrib'in sitesinde Nuseyriyye fırkası için Gulat'tan denilmiş.http://www.taqrib.info/turkish/index...&Itemid=30

Yorum

Taqrib'in sitesinde Nuseyriyye fırkası için Gulat'tan denilmiş. http://www.taqrib.info/turkish/index...&Itemid=30
                  hoppa gangnamstyla bu taqrib mezhepleri nasıl yakınlaştıracak bilmiyorum ama neyse bu konuyu bir ara ekstra olarak açıp nusayriliği tanıtmak isterim sizlere

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

Babasının ismi "Ali Haydar" olan bir vatandaşın dahi ayrıma uğradığı bir ülkede belirli bir zümrenin ki Caferi (Alevi vb) gibi kesimi din dışı görürler katılmanız gibi şüpheli eylemlerinizden bahsettiğiniz üzre şaibelerle dolu bir giriş yaptığınız konusunda sizi eleştiriyorum.

Eleştirinin diğer bir dayanağı Din'i Allah'a özgülerken insanlar arasında ayrışmalara tartılmalara bakarak yol edinmek. Ekmeğini yediğiniz kendi ifadenizle kanını taşıdığınız Alevi olarak anılan ırk ayrımı yapmayan bir topluma asılsız iftiralardan aslınızı inkar etmenizden esef duydum.

Alevi kelimesi sadece bir mezhebi değil bir yolu tanımlar tıpkı ehl-i beyt'in uğradığı gibi hazksız ithamlarla kırımlarla karşılaşmış Nusayri-caferi-alevi şeklinde tanımlanan zümre adına iftiralarınız ve ehl-i beyt'e sevgisiyle bilinen Şii kardeşlerimizi bunlara farklı bir örnek gösterim ayrımcılığı körüklemeniz ayrı bir hezeyan olmuş.

Hacı bektaş veya bektaşi gibi tanımlamalarla eleştirirken şu konuyu akılda tutmak gerekiyor Bektaşi ifadesi Hacı bektaş-ı veli zamanında olmayan bir deyimdir ve çok sonraları bu tekkenin idaresi başka zümrelerin tayini ile yönetilmiş kasıtlı tahrifat yapılmış "olabilir" olabilir tabiri tarihi detaylandıracak ehil kimselerein vereceği karar veya araştırmalardan sonra karara bağlansın.

imam Rıza (a.s.) mektubunu okuyun iyi anlayın.

Alevi iken sünni, sünnilikten ise şia'ya geçmişseniz ne denilebilir ki hiç bir şii'nin Alevi olarak anılmaktan da rahatsızlık duyacağını sanmıyorum Ali'ye tabi olmak bize ancak şeref verir.

Yorum

Ali (as)'ın takipçisi manasındaki Alevi olarak anılmaktan rahatsız olan kim?
                      Ayrıca ne iftirası?Benim bizzat yakınlarımdan "Ramazan orucunu niye tutuyorsun bizim orucumuz Muharrem", "bizim ibadethanemiz cami değil cemevidir" diyen, Ehli Beyt, 12 İmam deyip de namazı reddeden tanıdıklarım var.İstedikleri kadar Ali desinler bu yapılanların Ehli Beyt mektebiyle bir alakası yoktur ve mazur görülemez.
                      Taqrib"'İslami Mezhepleri" yakınlaştırma kurumu değil mi?http://www.taqrib.info/turkish/index.php?option=com_content&view=article& id=439:nuseyriyye-frkas&catid=2:feraghe-kalami&Itemid=30 bu sitede bahsedilen özelliklere sahip bir mezhebin İslam ile bir alakasının olduğu söylenemez.Eğer Nusayrilik Taqrib'in sitesinde bahsedildiği gibi değilse doğrusunu anlatırsanız sevinirim.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=25403.msg172691#msg172691 date=1393539023] hoppa gangnamstyla bu taqrib mezhepleri nasıl yakınlaştıracak bilmiyorum ama neyse bu konuyu bir ara ekstra olarak açıp nusayriliği tanıtmak isterim sizlere [/quote]
                        Taqrib sitesindeki yalanlar bir tarafa sizlerin nasıl bir nusayrilik anlatacağınızı merak ediyorum doğrusu...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=ali58 link=topic=25403.msg172699#msg172699 date=1393598845] Ali (as)'ın takipçisi manasındaki Alevi olarak anılmaktan rahatsız olan kim? Ayrıca ne iftirası?Benim bizzat yakınlarımdan "Ramazan orucunu niye tutuyorsun bizim orucumuz Muharrem", "bizim ibadethanemiz cami değil cemevidir" diyen, Ehli Beyt, 12 İmam deyip de namazı reddeden tanıdıklarım var.İstedikleri kadar Ali desinler bu yapılanların Ehli Beyt mektebiyle bir alakası yoktur ve mazur görülemez. Taqrib"'İslami Mezhepleri" yakınlaştırma kurumu değil mi? http://www.taqrib.info/turkish/index.php?option=com_content&view=article& id=439:nuseyriyye-frkas&catid=2:feraghe-kalami&Itemid=30 bu sitede bahsedilen özelliklere sahip bir mezhebin İslam ile bir alakasının olduğu söylenemez.Eğer Nusayrilik Taqrib'in sitesinde bahsedildiği gibi değilse doğrusunu anlatırsanız sevinirim. [/quote]
                          Biz Arap Alevileri ile ilgili forum içerisinde bir çok tartışma yapıldı forumu incelerseniz gerekli bilgilere ulaşırsınız... ulaşamadığınız ve merak ettiğiniz bir şey olursa yardım etmeye hazırız... ama sakın Arap Alevisi olmayan kişilerden duyduklarınızı bize mal etmeyin...

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                          Ebu Nevves

Yorum

ama sakın Arap Alevisi olmayan kişilerden duyduklarınızı bize mal etmeyin...
                            bu sözün bir ucu da bana dokunuyor galiba ben nusayri değilim ama onların içinde büyüdüm. ehdav başkanı sayın Ali YERAL hocamızla sık sık görüşürüm, yerel ve ulusal medyada katıldığı tüm programları takip ederim. ama sveydi kardeş,imiz net bir hüküm vermiş, arap alevisi olmayanlardan duyduklarınızı bize mal etmeyin demiş. o zaman bende arap alevisi olmadığıma göre onlara mal olacak birşey söylemek istemiyorum. bu sitedeki kardeşlerimiz taqribin dediği gibi İmam Ali'ye uluhiyet verildiğini sansınlar, biz de sveydi kardeşin isteği üzerine susalım, nusayri kardeşleri savunmayalım

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=25403.msg172755#msg172755 date=1393826720] bu sözün bir ucu da bana dokunuyor galiba ben nusayri değilim ama onların içinde büyüdüm. ehdav başkanı sayın Ali YERAL hocamızla sık sık görüşürüm, yerel ve ulusal medyada katıldığı tüm programları takip ederim. ama sveydi kardeş,imiz net bir hüküm vermiş, arap alevisi olmayanlardan duyduklarınızı bize mal etmeyin demiş. o zaman bende arap alevisi olmadığıma göre onlara mal olacak birşey söylemek istemiyorum. bu sitedeki kardeşlerimiz taqribin dediği gibi İmam Ali'ye uluhiyet verildiğini sansınlar, biz de sveydi kardeşin isteği üzerine susalım, nusayri kardeşleri savunmayalım [/quote]
                              ne yazık ki forumda bu güne kadar okuduklarım biraz şüpheyle yaklaşmama neden oluyor. bir inancı en iyi o inancı yaşayanlar, o inanca tabi olanlar bilir. yoksa forum içerisinden yeri geldi sizler gibi az çok bizi tanıyanlarda çıkıp gerekli açıklamaları yapmışlardır. ama bunun dışında ister bu forumda olsun ister taqrib vb. sitelerde yazılanlara dayanarak bir çok kişi hakkımızda çok yanlış düşüncelere sahip oldu. olmaya da devam ediyor...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X