Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevilikten Sünniliğe Sünnilikten Ehl-i Beyt Mektebine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevilikten Sünniliğe Sünnilikten Ehl-i Beyt Mektebine

bende sünnilikten şiiliğe geçtim. belki bir şii, taqrib gibi bir kuruma güvenebilir ordan okuduklarını olduğu gibi kabul edebilir. ancak benim öyle birşey yapmam ekmeğini yediğim çayını içtiğim sohbetlerine gittiğim dua istediğim insanlara ayıp olur. nusayrilerde her ne kadar biraz farklı yönleri olsada din ve velayet kardeşlerimizdir. nusayriler hakkındaki önyargılar yavaş yavaş da olsa yıkılıyor. kendilerini tanıtma ve anlatma fırsatı buluyorlar. inşaAllah başta Ali Yeral hocamız olmak üzere ehdav vakıf ahalisi tam kadro çalışıyor. benimde acizane niyetim Ali Yeral hocamızın internette bulunan hrt on4tv gibi kanallardaki konuşmalarını bu siteye eklemek. belki o konuşmaları dinledikleri zaman taqribin yalan dolanlarına yüz çeviren kardeşlerimiz olacaktır.

Selam olsun Hakk'ı Hakk bilip, Hakk safında olup batıla cephe alanlara!..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Şehid kardeşim bizi tanımak isteyen rahatlıkla tanır. tarihte yaşadıklarımız kendi kabuğumuz da kalmamıza neden oldu. Ali hocamız olsun diğer hocalarımız olsun son dönemlerde tvlere çıkıp konuşmaya başladılar. bizi bilenler ne olduğumuzu biliyor evet biraz şiilerden farklıyız ama tekfir edilecek kadar değil bu iftiralarda hiç değil.... biz bu forumda bu farklılıkları anlattık ve bunların tartışmalarını da yaptık....
      saygılar.....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
      أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
      Ebu Nevves

Yorum

Şunu da unutmayalım ki! Şeyh Ali YERAL hocamız, Arap Alevi şeyhi ve değerli din hocalarımızdan biridir.
        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ali58 kardeşim,
          Arap Alevileri hakkında bu sitede paylaştığımız bilgileri okuyabilirsiniz.
          Konuyla ilgili linki veriyorum.

LİNK: http://www.velayet.com/index.php/topic,20410.0.html
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X