Bu benim için çok zorlu bir yoldu,koyu bir Nusayri ailenin ferdiyim. Dedelerim, atalarım Nusayri(arap alevisi)şıhlarından işte böyle bir aile silsilem var ama gelin görünki ne itikadlarını nede akidelerini şahsım adına doğru bulmuyorum...Bizim inancımıza göre her Nusayri çocuğu yada genci buluğ çağına erdikten sonra kendilerine bir din amcası tahsis edilir ve bize bu mezhebin sırları,Hz.ALİ(r.a)ile ilgili sırlar verirlir,bir nevi eğitilir.Bende bu eğitimden geçtim ve eğitim sırasında öğrendiklerim beni şoke etti adeta...Bunlardan en korkuncu Hz.alinin bedenine allahın zuhur ettiğidir hatta babam Hz.alinin ilah olduğunu söyler(haşa 100.000 defa haşa) maalesef bu durum böyledir.Şimdi burada bazı Nusayri kardeşlerim bunu inkar edebilir ama durum vallahi budur hatta çoğu kişi ilah kabul ediyor,kadınlara ise dinimizin sırları verilmiyor...
Babamla çok tartıştık bu konuları ben dedimki nusayrilik mezhebinden çıkmak istiyorum oda seni evlatlıktan reddederim dedi,hala hz.alinin ilah olduğunu onun bedenine allahın zuhur ettiğini idda ediyor allah günahını affetsin velhasıl evde bayağı bir tantana oldu..
tüm bu yaşadıklarım ve aşırı uç inanışlarımız beni bu mezhepten soğuttu zaten nusayrilik gulatı şia olarak litaratürde yer alır..neden Caferiliği seçtim çünki; caferlik Hz.ali'yi olması gerektiği gibi seviyor,akla mantığa uygun,insanı ön planda tutyor,kuranda ne yazarsa onu uygulayan ve safsatalara kolay kolay geçit vermeyen güzel bir yol...
Babamla çok tartıştık bu konuları ben dedimki nusayrilik mezhebinden çıkmak istiyorum oda seni evlatlıktan reddederim dedi,hala hz.alinin ilah olduğunu onun bedenine allahın zuhur ettiğini idda ediyor allah günahını affetsin velhasıl evde bayağı bir tantana oldu..
tüm bu yaşadıklarım ve aşırı uç inanışlarımız beni bu mezhepten soğuttu zaten nusayrilik gulatı şia olarak litaratürde yer alır..neden Caferiliği seçtim çünki; caferlik Hz.ali'yi olması gerektiği gibi seviyor,akla mantığa uygun,insanı ön planda tutyor,kuranda ne yazarsa onu uygulayan ve safsatalara kolay kolay geçit vermeyen güzel bir yol...
Yorum