Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Batıldan Hakka Yolculuğum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Batıldan Hakka Yolculuğum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175523#msg175523 date=1415098919]
    Arap Alevilerinin tek kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'dir.
    [/quote]

inkar etmiyorumki ama bu kitabul mecmua gerçeğini değiştirmez..suriyedeki nusayri kardeşlerimizin hatta tüm dünyanın elimizdeki bu kaynağın bizim için önemli olduğunu biliyor neyi saklamaya çalışırsın..

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175525#msg175525 date=1415099074]
      Seninde yalan ve iftiraların fayda etmez...
      Evet, yemin edebilirim...
      [/quote]

kitabul mecmua yalan öylemi....

peki sana soruyorum artık açıkça konuşacam gerisini sen anla eğer öğrettilerse ayn mim sin nedir..?buradan ne sonuç çıkıyor....?sana sırrı söyle demiyorum sadece neden cesur değilsin....

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175516#msg175516 date=1415096740]
        Sizi yalancılıkla suçladım ve zorunuza gitti öyle mi? Peki ya sizin yazdıklarınız?

Sizin yazdıklarınızda benim zoruma gitti ve beni üzdünüz.
        Sizin yazdıklarınız sadece bana değil, bütün Arap Alevi cemaatine yapılmış bir haksızlıktır.
        [/quote]

herkim arapalevi kardeşlerime iftira atarsa allah onun kabrini kor ateşlerle doldursun sonuçta ehlibeyt dostu bu kardeşlerimiz buna lafım yok...istedimki gerçekleri ele alarak usulunce bir tartışma yapalım...ama o kadar çok takiye varki belkide takiye yapmakta haklısınız ne diyelim....ama ben elime kaynak ve belgeler geçtikçe paylaşacam sonuçta bende eski bir mınnınayım

Yorum

Selman-ı Farisi kardeşimin aydınlatıcı cesurca açıklamalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum, kendisini tanımasam da samimiyetine inandım.
          İnsanları tehlikeler karşısında uyarmak ve onları doğru yola hidayet etmek herkesin kaçınılmaz vazifesidir. Ehlibeyt İmamları da yanlış inanç ve akideler karşısında müslümanları uyarmış ve onları bu çeşit tehlikelerden korumaya çalışmışlar. Ama bunun yeri bura mı değil mi veya zamanı hakkında tartışılabilir.. Artık birilerinin çıkıp gerçeği anlatması gerekir, hakkı saklamak veya yanlış anlatmak şer'an de doğru değildir.. Bidatler ortaya çıkınca insanları aydınlatmak alimlerin vazifesidir, susmak câiz değildir..

Yorum

Es selamunaleykum Ali Faruk kardeşim ben kendimi bu konuda sorumlu hissediyorum,ortada bir yanlış var,ne olursa olsun sakat bir akide var,üstüne üstlük anlamsız bir takiye ile karşı karşıyayız fakat hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım bizim görevimiz insanları hakka davet etmek olacaktır...allahın izniyle benim gibi düşünen oldukça fazla sayıda insan tanıdım bu camiadan ve hepside şiiliğe geçtiler bende onlardan etkilendim ve bende doğru yolu buldum..

bir mezhep düşünün erkeklere farz olacak o mezhebin tüm sırlarını erkekler bilecek kadınlar bu dinden muaf olacak neymiş kadınlar sır tutamazmış bumudur din anlayışı bumudur adalet oysa dinimiz kadın ve erkeğe eşit olarak farz kılındı...niye kadınlar bu mezhebi bilmez?niye..?

kitabul mecmuayı okudunuz..bizde zahiri ve batini anlayış vardır gidin bir arap alevi şıhıyla sohbet edin size katiyen batini ilmini açıklamaz çünki yeminlidirler fakat zahiri inancından bahsederler yani işin görünen yüzünü söylerler..

ben niye bu yoldan ayrıldım hakmıdır sizce bu yol aklımı mı kaçırdım boşu boşuna bir mezhepten vazgeçtim demekki var bir sebebi..

bizler kuranada,hz.aliye de zahir ve batin olarak bakarız..hz.ali zahirde imamdı,hasan hüseyinin(ra) babasıydı, fakat bu hz.alinin görünen yani zahiri kısmıydı peki ya batında hz.ali(ra) neydi...?

şimdi diyeceklerki ee tüm nusayri kardeşlerimiz ya böyle inanmıyorsa? bende diyorumki inanmıyorlarsa ne mutlu onlara....ben mekzun kardeşimide ehlibeyt mektebine davet ediyorum...inşallah davetimize icabet eder...takiye yaparak bu iş çözülmüyor....

Yorum

Şimdi Mekzun kardeşime soralım kitabul mecmuada geçen ayn mim sin yani arap alevilerin meşhur sırrı...sırrı söyle demiyorum ama oradan bir sonuç çıkıyor..?nedir o sonuç..?

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175541#msg175541 date=1415435011]
                Es selamunaleykum Ali Faruk kardeşim ben kendimi bu konuda sorumlu hissediyorum,ortada bir yanlış var,ne olursa olsun sakat bir akide var,üstüne üstlük anlamsız bir takiye ile karşı karşıyayız fakat hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım bizim görevimiz insanları hakka davet etmek olacaktır...allahın izniyle benim gibi düşünen oldukça fazla sayıda insan tanıdım bu camiadan ve hepside şiiliğe geçtiler bende onlardan etkilendim ve bende doğru yolu buldum..

bir mezhep düşünün erkeklere farz olacak o mezhebin tüm sırlarını erkekler bilecek kadınlar bu dinden muaf olacak neymiş kadınlar sır tutamazmış bumudur din anlayışı bumudur adalet oysa dinimiz kadın ve erkeğe eşit olarak farz kılındı...niye kadınlar bu mezhebi bilmez?niye..?

kitabul mecmuayı okudunuz..bizde zahiri ve batini anlayış vardır gidin bir arap alevi şıhıyla sohbet edin size katiyen batini ilmini açıklamaz çünki yeminlidirler fakat zahiri inancından bahsederler yani işin görünen yüzünü söylerler..

ben niye bu yoldan ayrıldım hakmıdır sizce bu yol aklımı mı kaçırdım boşu boşuna bir mezhepten vazgeçtim demekki var bir sebebi..

bizler kuranada,hz.aliye de zahir ve batin olarak bakarız..hz.ali zahirde imamdı,hasan hüseyinin(ra) babasıydı, fakat bu hz.alinin görünen yani zahiri kısmıydı peki ya batında hz.ali(ra) neydi...?

şimdi diyeceklerki ee tüm nusayri kardeşlerimiz ya böyle inanmıyorsa? bende diyorumki inanmıyorlarsa ne mutlu onlara....ben mekzun kardeşimide ehlibeyt mektebine davet ediyorum...inşallah davetimize icabet eder...takiye yaparak bu iş çözülmüyor....
                [/quote]

aleyküm selam vr. vb.
                Haklısınız kardeş, evet, bu konuda siz bizlerden daha çok sorumlusunuz. Takiyyecilerin asıl inançlarının ne olduğunu ifşa ederek onların yanlışlarını düzeltmeye çalışmalısınız. Ehlibeyt ekolünün tertemiz asîl akidesini Ehlibeyt yetimlerine (Alevilere) bazıları mani olmaya çalışsa da öğretmemiz gerekir, umulur ki onlar da doğruyu bulur ve onu sahiplenirler. Kitabul Mecmua'dan bir miktarını okudum, çok korkunç sözler vardır, bu konuda Farsça metinlere de baktım, gerçekten çook üzüldüm, böyle bir inanca sahip olduklarını tahmin bile etmezdim, birçok sitede onları savunmuştum, demek mekzun gibilerden öğrendiğim gibi değilmiş, bize karşı takiyye yapmışlar maalesef. Araştırmalarıma devam edeceğim, yeni öğrendiğim şeyleri paylaşmaya çalışacağım inşaAllah. Bu konuda bizleri aydınlattığınız için müteşekkirem.

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175542#msg175542 date=1415435285]
                  Şimdi Mekzun kardeşime soralım kitabul mecmuada geçen ayn mim sin yani arap alevilerin meşhur sırrı...sırrı söyle demiyorum ama oradan bir sonuç çıkıyor..?nedir o sonuç..?
                  [/quote]

Bu soruma cevap bekliyorum...neden hala cevap yok? eğer kitabul mecumua yalansa bizim 3 harften oluşan sırrımızın bu kitapta ne işi var..?eğer mekzun gibi zihniyetlerle karşılaşırsanız ona bu soruyu sorun...

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175549#msg175549 date=1415789424]

Bu soruma cevap bekliyorum...neden hala cevap yok? eğer kitabul mecumua yalansa bizim 3 harften oluşan sırrımızın bu kitapta ne işi var..?eğer mekzun gibi zihniyetlerle karşılaşırsanız ona bu soruyu sorun...
                    [/quote]

Kardeşim sen bizimle dalga mı geçiyorsun? Olmayan bir şeyi anlatmamı nasıl beklersin? Böyle bir şey yoktur diyorum ama sen hala aynı soruları soruyorsun. Sende anlama kıtlığı mı var?

Bizim kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ve 114 süreden oluşur.
                    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ali Faruk kardeşim,
                      Kaynağı Sünni olan bir alıntıyı okuyarak önyargıda bulunduğun için doğrusu çok üzüldüm.
                      Yine de sen bilirsin. Mahşer günü nasıl hesap verirsin bilemem...

Şunu da bilmeni isterim ki, okuduğun kaynağın bizimle hiç bir ilgisi yoktur.
                      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175550#msg175550 date=1415804274]
                        Kardeşim sen bizimle dalga mı geçiyorsun? Olmayan bir şeyi anlatmamı nasıl beklersin? Böyle bir şey yoktur diyorum ama sen hala aynı soruları soruyorsun. Sende anlama kıtlığı mı var?

Bizim kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ve 114 süreden oluşur.
                        [/quote]

bunu inkar edeceğini biliyordum.kasten yaptım bunu...dibine kadar takiyeye boğulmuşsun herkes tarafından bilinir bu sırrın 3 harften oluştuğu insanları aldatmana müsade etmeyecem...

Yorum

bana inanmyan kardeşlerim diğer alevi sitelerine ve üye yorumlarına bakabilir...hatta isterseniz bende paylaşabilirim...ali faruk kardeşime ahiret gününden bahsediyorsun peki ya sen...?takiyelerinle millete yanlış bilgiler verip insanları aldatman senin ahiretteki halin nice olacak acaba?

Yorum

Peki ya senin yalanların? İnsanlara yalan söyleyerek aldatmana ne demeli? Ahirette nasıl hesap vereceğini sen düşün?

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175554#msg175554 date=1415806214]
                              EDİT... ;d
                              [/quote]

iftira atan çoluğunda çocuğunda bulsun mu? allah iftira atana cennetin kokusunu bile duyurmasın...aynı şekilde yalan söyleyip takiye yapanıda

Yorum

LİNK: https://www.facebook.com/IlimDeryasiEhlIBeyt

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X