Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Batıldan Hakka Yolculuğum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Batıldan Hakka Yolculuğum

sevgili kardeşlerim genç aleviler sitesinden bir bölüm özellikle 9.yoruma dikkatinizi çekiyorum...ecolisin(arap alevisi) yorumu..

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p5.html

konuyu açan kardeşimiz bir arap alevisidir..

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175556#msg175556 date=1415806807]
      LİNK: https://www.facebook.com/IlimDeryasiEhlIBeyt
      [/quote]

paylaştığın linkte ehlibeyt öğretileri var yani şia...bizimle ilgili bişey yok..müsade etmeyecem yalan ve saçmalıklarına çok daha çarpıcı şeyler paylaşacam hiç merak etme sen..gönlün rahat olsun...

Yorum

burada bizim mezhepten olan bir kardeşimiz ayn mim ve sini açıklıyor yani bizim 3lü teslisimizi...8.yorum....

Yorum

Aleviyyunun yazdığına dikkat..33.yorum

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p4.html

peki aliviyyun kimmiş 30.yoruma dikkat..ne tesadüf diğer nicki mekzunmuş üstelik arap alevisiymiş nick benzerliği olsa gerek...

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p3.html

şimdi birde daha önceden paylaştığım link 49.yorum ecolis..ve ondan sonraki yorumlar..

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p5.html

kardeşlerim şimdi sırasıyla parçaları birleştirmek size kalıyor kim yalancıymış kim takiyeciymiş bide siz karar verin....

Yorum

Arap Aleviliğiyle alakası olmayan, Bektaşi sitelerinden mi paylaşım yapıyorsun? Kardeşim sen neden Arap Alevi alimlerinden ve kaynaklarından delil göstermiyorsun? Çünkü bu anlattıklarının hiçbiri bizim kaynaklarımızda yoktur. Dolayısıyla senin anlattıkların palavradan başka bir şey değildir.

Mesela Büyük Arap Alevi Alimlerinden Hüseyin bin hamdan el Hasibinin (Allah Kıddes ruvhahu) kitabları var. En meşhur kitabı Hidayet'ül Kübra'dır.
            Hüseyin bin hamdan el hasibi, aynı zamanda kitapları bir çok Şia alimi tarafından müteber (doğru) kabul edilen bir alimdir.

Selman, gerçi senin Arap Alevi olduğun bile şüphelidir. Yoksa Sünni ve Bektaşilerden delil göstermezdin, işte konu bu kadar açıktır.

Hasibi hakkında sitede yapmış olduğum paylaşım
            LİİNK: http://www.velayet.com/index.php/topic,22247.0.html
            "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Alevi derneği linkini sizinle paylaşıyorum. Sayfanın altında resimlerle namaz ve akad dergileri kısmını özellikle açıp okuyunuz.

Resimlerle namaz

Bu derneklerde görev yapan Arap Alevi şeyhleri bulunmaktadır.
              "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175568#msg175568 date=1415973376]
                Alevi derneği linkini sizinle paylaşıyorum. Sayfanın altında resimlerle namaz ve akad dergileri kısmını özellikle açıp okuyunuz.

http://www.akad.org/

Resimlerle namaz
                http://www.akad.org//yayinlarimiz/brosur/namaz.pdf

Bu derneklerde görev yapan Arap Alevi şeyhleri bulunmaktadır.
                [/quote]

bizim namazımızı dışardan kimse dahil olamaz ,bizler namazlarımıza bizlerin dışında kimseyi almayız...bunu tüm dünya biliyor...bu nasıl bir takiyedir zannedersin sultan abdülhamit döneminde yaşıyoruz..eğer böyle namaz kılan bir nusayri varsa gördüyseniz söyleyin...bırak nusayriyi hiçbir alevinin inancında bu şekilde namaz yoktur kimi kandırıyon....

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175567#msg175567 date=1415971390]
                  Arap Aleviliğiyle alakası olmayan, Bektaşi sitelerinden mi paylaşım yapıyorsun? Kardeşim sen neden Arap Alevi alimlerinden ve kaynaklarından delil göstermiyorsun? Çünkü bu anlattıklarının hiçbiri bizim kaynaklarımızda yoktur. Dolayısıyla senin anlattıkların palavradan başka bir şey değildir.

Mesela Büyük Arap Alevi Alimlerinden Hüseyin bin hamdan el Hasibinin (Allah Kıddes ruvhahu) kitabları var. En meşhur kitabı Hidayet'ül Kübra'dır.
                  Hüseyin bin hamdan el hasibi, aynı zamanda kitapları bir çok Şia alimi tarafından müteber (doğru) kabul edilen bir alimdir.

Selman, gerçi senin Arap Alevi olduğun bile şüphelidir. Yoksa Sünni ve Bektaşilerden delil göstermezdin, işte konu bu kadar açıktır.

Hasibi hakkında sitede yapmış olduğum paylaşım
                  LİİNK: http://www.velayet.com/index.php/topic,22247.0.html
                  [/quote]

çok şükür artık sizlerden değilim....paylaştığım site alevi sitesidir yorumları yapanlar ise nusayridir...biz buna bakarız konuyu açan kardeşimiizde nusayridir...artık herkes gerçekleri gördü..

bu arada hamdan el hasiibinin kitabul mecumusunuda unutmamak gerek....hiç kafadan uydurulmuş bişeye benziyormu kitabul mecmu sevgili kardeşlerim...

Yorum

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p3.html

ilk baştaki 21.yorum ne kadarda güzel özetliyor durumu

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p4.html

33.yorum kopmalık... :d

http://www.gencaleviler.com/forum/nu...-t17328p5.html ve 49.yorum ecolis bir arap alevi kardeşimizdir okuyun kardeşler...

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175551#msg175551 date=1415805020]
                      Ali Faruk kardeşim,
                      Kaynağı Sünni olan bir alıntıyı okuyarak önyargıda bulunduğun için doğrusu çok üzüldüm.
                      Yine de sen bilirsin. Mahşer günü nasıl hesap verirsin bilemem...

Şunu da bilmeni isterim ki, okuduğun kaynağın bizimle hiç bir ilgisi yoktur.
                      [/quote]

Mekzun kardeşim;
                      Alevilikle ilgili Sünni kaynaklarda çok şeyler geçiyor ama ben onların hiçbirini önemsemedim, çünkü onlar Şia aleyhinde de iftira olan çok sözler söylüyorlar amma Arap Alevisi olan bir kardeşimiz sizin söylediklerinize karşı çıkıyorsa ve sizin takiyye yaptığınızı söylüyorsa o zaman Arap Alevileri inancını daha dakik ve daha güvenilir kişi ve kitaplardan araştırmamız ve öğrenmemiz gerekir. Gerçekten sizin Arap Alevileri ile ilgili sözlerinizi birçok sitede paylaştım ve Alevilere dil uzatanlara gerekli cevapları vermeye çalıştım. Ama Kitab'ul-Mecmu gibi alimlerinize mensup olan kitaplara baktığımızda çok korkunç şeyler görüyoruz, Farsça sitelerde de Nusayriliği Araştırdım ama yine çok korkunç şeylerle karşılaştım.
                      Teslis inancı (mana, isim, bab) eğer söylendiği gibiyse çok korkunçtur:

Farsçanız varsa bakabilirsiniz:http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=14148
                      5. آموزه ها:
                      تعالیم نصیریه عبارت است از التقاط عناصر شیعه و مسیحیت و معتقدات ایران پیش از اسلام. به عقیده ایشان خدا، ذات یگانه اى است مرکب از سه اصل لا یتجزى بنامهاى: «معنى»، «اسم»، «باب»، این تثلیث به نوبت در وجود انبیاء مجسم و متجلى گشته است و آخرین تجسم با ظهور اسلام مصادف شد و آن ذات یگانه در تثلیث لا یتجزایى در وجود على(ع) و محمد(ص) و سلمان فارسى تجسم یافت، بدین سبب تثلیث مزبور را با حروف عمس (ع - م - س) معرفى مى نمودند که اشاره به حروف اول سه اسم على(ع) و محمد(ص) و سلمان است.

Yorum

[quote author=Ali Faruk link=topic=25772.msg175572#msg175572 date=1416008573]
                        Mekzun kardeşim;
                        Alevilikle ilgili Sünni kaynaklarda çok şeyler geçiyor ama ben onların hiçbirini önemsemedim, çünkü onlar Şia aleyhinde de iftira olan çok sözler söylüyorlar amma Arap Alevisi olan bir kardeşimiz sizin söylediklerinize karşı çıkıyorsa ve sizin takiyye yaptığınızı söylüyorsa o zaman Arap Alevileri inancını daha dakik ve daha güvenilir kişi ve kitaplardan araştırmamız ve öğrenmemiz gerekir. Gerçekten sizin Arap Alevileri ile ilgili sözlerinizi birçok sitede paylaştım ve Alevilere dil uzatanlara gerekli cevapları vermeye çalıştım. Ama Kitab'ul-Mecmu gibi alimlerinize mensup olan kitaplara baktığımızda çok korkunç şeyler görüyoruz, Farsça sitelerde de Nusayriliği Araştırdım ama yine çok korkunç şeylerle karşılaştım.
                        Teslis inancı (mana, isim, bab) eğer söylendiği gibiyse çok korkunçtur:

Farsçanız varsa bakabilirsiniz:http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=14148
                        5. آموزه ها:
                        تعالیم نصیریه عبارت است از التقاط عناصر شیعه و مسیحیت و معتقدات ایران پیش از اسلام. به عقیده ایشان خدا، ذات یگانه اى است مرکب از سه اصل لا یتجزى بنامهاى: «معنى»، «اسم»، «باب»، این تثلیث به نوبت در وجود انبیاء مجسم و متجلى گشته است و آخرین تجسم با ظهور اسلام مصادف شد و آن ذات یگانه در تثلیث لا یتجزایى در وجود على(ع) و محمد(ص) و سلمان فارسى تجسم یافت، بدین سبب تثلیث مزبور را با حروف عمس (ع - م - س) معرفى مى نمودند که اشاره به حروف اول سه اسم على(ع) و محمد(ص) و سلمان است.
                        [/quote]

evet mekzun kardeşim, bana daha önceden kaynağı arap alevi olan bir kitap(kitabul mecmua) olmasına rağmen sırf sunni bir profesör çeviri yaptığı diye kaynağın sunni kaynaktır diyerek kelime oyununa kalkıştın...

şimdi bir kardeşimiz sana iranın resmi sitesinden bir şia kaynağından bu delilleri gösteriyor...şimdi ne diyeceksin bu işe bunu merak ediyoruz?...ayrıca birçok sitede nusayri kardeşlerimin yorumlarını paylaştım bunlarda mı yalan...?

Yorum

Mekzun kardeşim;
                          Alevilikle ilgili Sünni kaynaklarda çok şeyler geçiyor ama ben onların hiçbirini önemsemedim, çünkü onlar Şia aleyhinde de iftira olan çok sözler söylüyorlar ama Arap Alevisi olan bir kardeşimiz sizin söylediklerinize karşı çıkıyorsa ve sizin takiyye yaptığınızı söylüyorsa o zaman Arap Alevileri inancını daha dakik ve daha güvenilir kişi ve kitaplardan araştırmamız ve öğrenmemiz gerekir. Gerçekten sizin Arap Alevileri ile ilgili sözlerinizi birçok sitede paylaştım ve Alevilere dil uzatanlara gerekli cevapları vermeye çalıştım. Ama Kitab'ul-Mecmu gibi alimlerinize mensup olan kitaplara baktığımızda çok korkunç şeyler görüyoruz.[/quote]

Değerli Ali faruk kardeşim,
                          Sizi anlıyorum ancak kitab'ul mecmu denilen kitabın ne alimlerimizle ne de bizimle bir ilgisi yoktur. Alimlerimiz böyle bir kitap yazmamıştır ve hiç bir kitabında da böyle bir kitaptan bahsetmemiştir. Ulema ve alimlerimiz; [color=rgb(24, 21, 18)]Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber (s.a.a.v)[/color][color=rgb(24, 21, 18)][/color][color=rgb(24, 21, 18)]ve Ehlibeyt imamlarının (a.s.) izinde yürümüşlerdir.
                          [/color][color=rgb(24, 21, 18)]
                          Şunu biliniz ki; bizlerde Şia'yız ve size atılan iftiralar bizede atılmış demektir.
                          [/color]
                          Farsça sitelerde de Nusayriliği Araştırdım ama yine çok korkunç şeylerle karşılaştım.
                          Teslis inancı (mana, isim, bab) eğer söylendiği gibiyse çok korkunçtur:[/quote]

Tarihte Şia içinde de kıskançlıklar ve bir takım çekememezlikler olmuş ve bu çekişmelerden Arap Alevileri de etkilenmiştir. Sadece Sünniler değil, bazı sözde Şii alimler de yalan ve iftirada bulunmuştur.

malesef farsçam yoktur.

Eğer sana karşı bir kusurum varsa özür dilerim.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175583#msg175583 date=1416397450]

Tarihte Şia içinde de kıskançlıklar ve bir takım çekememezlikler olmuş ve bu çekişmelerden Arap Alevileri de etkilenmiştir. Sadece Sünniler değil, bazı sözde Şii alimler de yalan ve iftirada bulunmuştur.

[/quote]

Koskoca iran ve şii dünyası bizleri kıskanacak öylemi... kıskanılacak tarafımız olmadığı gibi eleştirilecekde çok fazla yönlerimiz var...kitabul mecmuada kıskançlık ürünüydü değilmi.. :d milletin işi gücü yok bize iftiralar atacak ve bu iftiralar akademik çalışmalara malzeme olacak hatta birçok güvenilir şii kaynaklarında, resmi iran sitelerinde yayınlanacak,HATTA ve HATTA PAYLAŞTIĞIM ÇEŞİTLİ ALEVİ SİTELERİNDE TAKİYE yapılıdığı itiraf edilecek,tüm nusayrilerin bilmek zorunda olduğu sır(ayn,mim,sin)tüm gerçekliği ile şii sitelerinde yayınlanacak...

bakıyorumda bir iftira için bu kadar tesadüfler çok fazla değilmi sence... ne iftiraymış ama....o ettiğim yeminler olmasa o sırrı(ayn,mim,sin) açıklardım ama hadi neyse...

Yorum

Selman farisi kardesim mekzun adlı kardesin takiyye yaptigini hiç sanmiyorum benim öğrendigime gore arap alevileride kendi aralarinda bolumlere ayriliyormus senin dedigin gibi olan insanlar olabilir ama bunun dışında ali yeral gibi arap alevileride var şia gibi

Yorum

Sanirim selman farisi kardesin dedigi konu bu ki korkunc gercekten

Bu ön hazirlik safhasindan sonra çocuk,
                                "Mesveret Cemiyeti" adi verilen bir
                                toplantiya alinir ki, bu toplanti seyhin veya
                                ileri gelen bir nusayrinin evinde yapilir.
                                Çocuk içeri alinir ve nefsini alçaltma,
                                itaatkâr olmanin bir nisanesi olarak, seyhin
                                ve orada bulunanlarin ayakkabilarini
                                basina koyar. Uluhiyyet sembolü olan bir
                                kadeh sarabi içtikten sonra, o, "Abdu'n-
                                Nur" (Nurun kulu) adini alir. Bu arada a
                                (ayin), m(mim), s(sin) harfleri, manalari
                                anlatilmadan bir mühür seklinde tekrar
                                ettirilir, tekrar el ve ayaklar öpülür.
                                Sonunda da bu merasimin ay, gün ve senesi
                                kaydedilir.
                                Ikinci merhale: Ilk merhaleden kirk gün
                                sonra yapilan bu toplantinin adi "Melik
                                Cemiyeti"dir. Çok zengin ve görkemli bir
                                toplantidir. Nakib, çocuga tekrar bir kadeh
                                içki sunar ve a(ayin), m(mim), s(sin)
                                harflerinin sirrini ögreterek bunlari her gün
                                500 defa tekrar etmesini emreder. Bu arada
                                "Kitâbül-Mecmu" dan da bazi bölümler
                                kendisine ögretilir.
                                Üçüncü merhale: Bu ikinciden daha
                                görkemlidir. Nusayrilige giren çocuk eger
                                ileri gelen bir aileden veya seyh ailesinden
                                birisi ise ikinciden yedi ay, eger halkdan
                                birisi ise dokuz ay sonra icra edilir. Genis bir
                                salonda yapilan bu merasim bir hayli
                                kurallara baglidir. Salonda ortada büyük
                                seyhi temsilen bir imam oturur, saginda
                                nakib, solunda ise necîb vardir. Bu sekil
                                ayni zamanda a(ayin), m(mim), s(sin)
                                harflerini yani Ali, Muhammed ve Selman
                                üçlüsünü temsil etmektedir. Nakibin saginda
                                da havarileri temsilen on iki kisi bulunur.
                                Necibin solunda ise yirmi dört kisi yer
                                almaktadir. Bu kisiler Kitabul-Mecmu'un bes
                                defa tekrar edildigine sahitlik ederler.
                                Merasimin basinda imam tekrar, sir
                                saklayacagina dair söz ister, havariler de
                                onun sözüne sahitlik ederler. Bu sirada on
                                iki havari önlerindeki on iki bardaktan birer
                                yudum içki alirlar, aday da alir ve böylece
                                uluhiyyete erilmis olur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X