Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Batıldan Hakka Yolculuğum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Batıldan Hakka Yolculuğum

[quote author=imamaliaşığı link=topic=25772.msg175596#msg175596 date=1416966210]
    Sanirim selman farisi kardesin dedigi konu bu ki korkunc gercekten

Bu ön hazirlik safhasindan sonra çocuk,
    "Mesveret Cemiyeti" adi verilen bir
    toplantiya alinir ki, bu toplanti seyhin veya
    ileri gelen bir nusayrinin evinde yapilir.
    Çocuk içeri alinir ve nefsini alçaltma,
    itaatkâr olmanin bir nisanesi olarak, seyhin
    ve orada bulunanlarin ayakkabilarini
    basina koyar. Uluhiyyet sembolü olan bir
    kadeh sarabi içtikten sonra, o, "Abdu'n-
    Nur" (Nurun kulu) adini alir. Bu arada a
    (ayin), m(mim), s(sin) harfleri, manalari
    anlatilmadan bir mühür seklinde tekrar
    ettirilir, tekrar el ve ayaklar öpülür.
    Sonunda da bu merasimin ay, gün ve senesi
    kaydedilir.
    Ikinci merhale: Ilk merhaleden kirk gün
    sonra yapilan bu toplantinin adi "Melik
    Cemiyeti"dir. Çok zengin ve görkemli bir
    toplantidir. Nakib, çocuga tekrar bir kadeh
    içki sunar ve a(ayin), m(mim), s(sin)
    harflerinin sirrini ögreterek bunlari her gün
    500 defa tekrar etmesini emreder. Bu arada
    "Kitâbül-Mecmu" dan da bazi bölümler
    kendisine ögretilir.
    Üçüncü merhale: Bu ikinciden daha
    görkemlidir. Nusayrilige giren çocuk eger
    ileri gelen bir aileden veya seyh ailesinden
    birisi ise ikinciden yedi ay, eger halkdan
    birisi ise dokuz ay sonra icra edilir. Genis bir
    salonda yapilan bu merasim bir hayli
    kurallara baglidir. Salonda ortada büyük
    seyhi temsilen bir imam oturur, saginda
    nakib, solunda ise necîb vardir. Bu sekil
    ayni zamanda a(ayin), m(mim), s(sin)
    harflerini yani Ali, Muhammed ve Selman
    üçlüsünü temsil etmektedir. Nakibin saginda
    da havarileri temsilen on iki kisi bulunur.
    Necibin solunda ise yirmi dört kisi yer
    almaktadir. Bu kisiler Kitabul-Mecmu'un bes
    defa tekrar edildigine sahitlik ederler.
    Merasimin basinda imam tekrar, sir
    saklayacagina dair söz ister, havariler de
    onun sözüne sahitlik ederler. Bu sirada on
    iki havari önlerindeki on iki bardaktan birer
    yudum içki alirlar, aday da alir ve böylece
    uluhiyyete erilmis olur.
    [/quote]

arap aleviliğinde din amcalığı kurumu yaygındır hataya giderseniz görürsünüz,ergenliğe giren her Erkek çocuğa(kadınların sırları öğrenmesi ve mecliste bulunması yasaktır) bir din amcası tahsis edilir,önce çocuk din amcasının ve aile büyüklerinin huzuruna çıkar,buralarda çeşitlli ve yüzeysel sırlar verilir.Aradan belli bir zaman sonra yaklaşık 7-9 ay sonra çocuk eğer uygunsa,o çocuk din amcasının evinde kalmaya başlar din amcası çocuğa bu mezhebin bütün sır ve bilgilerini öğretir..sırları ve bilgileri saklayacağına dair defalarca yemin ettirilir...çocuktan çeşitli duaların ezberlenmesi beklenir ki bu duaları katiyen kuranda açıkça bulamazsınız...fakat kuranı batıni olarak yorumlarsanız belki bişeylere ulaşabilirsiniz...inanıp inanmamak size kalmış ama inkar edilsede bu anlattığım gerçekleri değiştirmez delliler açıkça ortadadır.Hataya yolunuz düşerse orada reenkarnasyon-din amcalığı gibi konuları sıkça duyarsınız..

fakat şarap içme falan fasa fiso bizim kültürümüzde boğma yaygındır...hatayda çok güzel yaparlar..

Yorum

Koskoca İran ve Şii dünyası mı? Ben tarihsel bir süreçten bahsediyorum.

Bu tarihsel süreç; 11. İmam Hz. Hasan el askeri (a.s)'den itibaren başlamıştır.
      11. imam Hasan El Askeri (a.s)'nin sadık bir müridi, öğrencisi ve naibi Muhammed bin Nusayr'dır ve Arap Alevileri de bu şekilde kabul etmiştir.
      Muhammed bin Nusayr, Ehlibeyt ilim ve irfan pınarının yetiştirdiği yüce şahsiyetlerden biridir.

Arap Alevilerin de temel kaynağı Kur'an-ı Kerim ve Ehlibeyt (a.s)'tir.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=imamaliaşığı link=topic=25772.msg175596#msg175596 date=1416966210]
        Sanirim selman farisi kardesin dedigi konu bu ki korkunc gercekten

Bu ön hazirlik safhasindan sonra çocuk,
        "Mesveret Cemiyeti" adi verilen bir
        toplantiya alinir ki, bu toplanti seyhin veya
        ileri gelen bir nusayrinin evinde yapilir.
        Çocuk içeri alinir ve nefsini alçaltma,
        itaatkâr olmanin bir nisanesi olarak, seyhin
        ve orada bulunanlarin ayakkabilarini
        basina koyar. Uluhiyyet sembolü olan bir
        kadeh sarabi içtikten sonra, o, "Abdu'n-
        Nur" (Nurun kulu) adini alir. Bu arada a
        (ayin), m(mim), s(sin) harfleri, manalari
        anlatilmadan bir mühür seklinde tekrar
        ettirilir, tekrar el ve ayaklar öpülür.
        Sonunda da bu merasimin ay, gün ve senesi
        kaydedilir.
        Ikinci merhale: Ilk merhaleden kirk gün
        sonra yapilan bu toplantinin adi "Melik
        Cemiyeti"dir. Çok zengin ve görkemli bir
        toplantidir. Nakib, çocuga tekrar bir kadeh
        içki sunar ve a(ayin), m(mim), s(sin)
        harflerinin sirrini ögreterek bunlari her gün
        500 defa tekrar etmesini emreder. Bu arada
        "Kitâbül-Mecmu" dan da bazi bölümler
        kendisine ögretilir.
        Üçüncü merhale: Bu ikinciden daha
        görkemlidir. Nusayrilige giren çocuk eger
        ileri gelen bir aileden veya seyh ailesinden
        birisi ise ikinciden yedi ay, eger halkdan
        birisi ise dokuz ay sonra icra edilir. Genis bir
        salonda yapilan bu merasim bir hayli
        kurallara baglidir. Salonda ortada büyük
        seyhi temsilen bir imam oturur, saginda
        nakib, solunda ise necîb vardir. Bu sekil
        ayni zamanda a(ayin), m(mim), s(sin)
        harflerini yani Ali, Muhammed ve Selman
        üçlüsünü temsil etmektedir. Nakibin saginda
        da havarileri temsilen on iki kisi bulunur.
        Necibin solunda ise yirmi dört kisi yer
        almaktadir. Bu kisiler Kitabul-Mecmu'un bes
        defa tekrar edildigine sahitlik ederler.
        Merasimin basinda imam tekrar, sir
        saklayacagina dair söz ister, havariler de
        onun sözüne sahitlik ederler. Bu sirada on
        iki havari önlerindeki on iki bardaktan birer
        yudum içki alirlar, aday da alir ve böylece
        uluhiyyete erilmis olur.
        [/quote]

imamailaşığı kardeşim,

Bunların Arap Alevileriyle bir alakası olmamasıyla birlikte alimlerimizin kitaplarında da böyle bilgiler bulamazsınız, yoktur.

Büyük Alevi alimi Hamdan El Hasibi'nin yazdığı Hidayet'ül Kübra (Hidayet yolu) isimli kitabını okuyabilirsiniz. Türkçe'ye çevrildi.
        Ben okuyorum ve içinde çok güzel bilgiler var. Kitabı okuyup bitirdikten sonra bazılarını sizlerle paylaşabilirim.
        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

Amcalık kurumunu red mi ediyorsun Mekzun? bunu bilelim....yani ergen erkek çocuklarına din amcası tahsisi yokmudur?bana inanmayanlar bölgeye gidebilirler?çok daha canlı örnekleri yakın zamanda paylaşacam...

Sana benim birkaç sorum daha olacak konuyla alakasız ama bir yere bağlamak istiyorum?

1.Hz.alide doğa üstü olaylar görülmüşmüdür,mesela güneşi batıdan doğuya ,doğudan batıya kaydırmış mıdır?
          2.Aynı şekilde ölüyü diriltmiş midir?Böyle bişeye inanıyormusun?
          3.Hz.ali öldüğünde deveyi çekende ali,tabuttakide ali,tabutun başındakide alidir rivayetine nasıl bakarsın?
          4.ve en önemli soru allahın Hz.alide tecelli ettiği konusu hakkında senden son birkez daha birkaç yorum bekliyorum?daha öncede fikirlerini beyan etmiştin ama yinede yorumlarını bekliyorum....

konuyu hassas bir yere bağlayacam bu sorularıma içtenlikle cevap vermeni umuyorum...kavga ederek bir yere varamıyoruz ilmi tartışalım vakit olduğunca..yoksa sen beni yalancılıkla ben seni yalancılıkla suçlarsam ehlibeyt öğretilerinden dışarı çıkmış oluruz...bende, sende delillerle konuşalım..

Yorum

Mekzun kardeş ben zaten dedim arap alevileri içinde kısımlar mevcut bence Selman farisi kardeşte o guluvu inanan grubata doğmuş ve yetişmiş onun dışında Türkiyedeki arap alevileri özellikler saygı değer ali yeral hoca bunlar gerçekten şia ya benzer hatta şia gibi bunlar ornek olbilir

Yorum

imamaliaşığı bu suallerimi nasıl yorumlarsınız peki?böyle iddalar caferi şiasındada mevcut mudur?

1.Hz.alide doğa üstü olaylar görülmüşmüdür,mesela güneşi batıdan doğuya ,doğudan batıya kaydırmış mıdır?2.Aynı şekilde ölüyü diriltmiş midir?Böyle birşeye inanıyormusun?3.Hz.ali öldüğünde deveyi çekende ali,tabuttakide ali,tabutun başındakide alidir rivayetine nasıl bakarsın?4.ve en önemli soru allahın Hz.alide tecelli ettiği konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Yorum

Kardeş söylediginiz rivayetlerin hepsi mevzu yani uydurma hadis bile olmayan bir hz ali a.s haşa allah oldugu düşüncesi söylemesi bile korkunç

Yorum

daha önce inkar edilen Ayn Mim Sin teslisimiz alevi birlikleri federasyonu sitesinde yayınlanmaktadır...

Yorum

http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...zohre-ana.html sayfadaki 3.ve 7.yoruma dikkat

http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...hre-ana-2.html sayfadaki 19.yorum bunlar benim gibi bir arap alevisi yorumlarıdır...

http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...hre-ana-4.html 35.yorum burada tenasüh reenkarnasyon inancını ele almış aynı üye(el nusayri)

http://www.zohreanaforum.com/alevili...nlatimi-2.html bu sayfadaki 14. ve 15.yorumları dikkatle okuyun...

http://www.zohreanaforum.com/alevili...latimi-11.html bu sayfadaki 108.yorum Manuçer adlı üyenin yorumunu dikkatle okuyun....

http://www.zohreanaforum.com/alevili...latimi-12.html 115.yorum burada yaptığım iddaların aynısı bende bu yorumu tesadüf buldum ve benim gibi düşünen bir arap alevi kardeşim allah hidayete erdirsin..

Şimdi bunları okuyun kimin takiyeci olduğuna gelin birde siz karar verin yanlız değiliz....hepside arap alevisi kardeşlerimin yorumlarıdır allah hepsini hidayete erdirsin..

Bunlar daha başlangıç...

Yorum

Sana benim birkaç sorum daha olacak konuyla alakasız ama bir yere bağlamak istiyorum?
                      Selman kardeş,
                      Size daha önce de dedim. Yinede sorularına yanıt vereceğim.

1.Hz.alide doğa üstü olaylar görülmüşmüdür,mesela güneşi batıdan doğuya ,doğudan batıya kaydırmış mıdır?
                      Yüce Allah (c.c), Peygamberlere nübüvvetlerini ispatlamak için nasıl mucize vermişse, Ehlibeyt imamlarına da imametlerini ispatlamak ve hidayet önderleri olduklarını göstermek için mucizeler vermiştir. Bundan dolayı müminlerin efendisi Hz. Ali (a.s)'de Allah'ın izniyle mucizeler göstermiştir.
                      Hz. Ali (a.s)'nin, Güneşi geri çevirdiği Şia kaynaklarıda da geçiyor ve bu konuda da itilaf yoktur.

2.Aynı şekilde ölüyü diriltmiş midir?Böyle bişeye inanıyormusun?
                      Daha öncede dediğim gibi Allah, İmamlara doğa üstü güçler vermiştir. Peygamberlerin ve peygamber vasilerinin mucizelerine inanıyorum.

3.Hz.ali öldüğünde deveyi çekende ali,tabuttakide ali,tabutun başındakide alidir rivayetine nasıl bakarsın?
                      Rivayetlerin kaynağı güvenilir mi? Önce ona bakarım.
                      Bu rivayetin doğru olduğuna da inanmıyorum. Çünkü bu konuda her hangi bir kaynak görmedim.

4.ve en önemli soru allahın Hz.alide tecelli ettiği konusu hakkında senden son birkez daha birkaç yorum bekliyorum?daha öncede fikirlerini beyan etmiştin ama yinede yorumlarını bekliyorum....
                      Daha önce de dediğim gibi, Allah -haşa- Hz. Ali'de tecelli etmedi ve böyle bir şeye de inanmıyorum. Hz. Ali imamdır ve peygamber vasisidir.

Yorum

[quote author=imamaliaşığı link=topic=25772.msg175603#msg175603 date=1417024045]
                        Mekzun kardeş ben zaten dedim arap alevileri içinde kısımlar mevcut bence Selman farisi kardeşte o guluvu inanan grubata doğmuş ve yetişmiş onun dışında Türkiyedeki arap alevileri özellikler saygı değer ali yeral hoca bunlar gerçekten şia ya benzer hatta şia gibi bunlar ornek olbilir[/quote]

imamaliaşığı kardeşim,

Bende şunu diyorum; İster Türkiye, ister Suriye'deki Arap Alevilerinde aşırı bir inanış yoktur. Bu Ehlibeyt düşmanlarının uydurduğu bir yalandır.
                        Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi kulaktan kulağa söylenen sözler zamanla değişebiliyor ve ya birileri tarafından kasıtlı olarak değiştiriliyor.

Hz. Ali (a.s)'ye taparcasına olan sevgimizin, sanki ona tapıyormuşuz gibi gösterilmesi ve anlatılması buna bir örnektir.

Biz sadece yüce yaratıcımız Allah'a taparız. Muminlerin efendisi Hz. Ali (a.s)'yi ise peygamber vasisi, hak imam ve halife olarak kabul eder ve inanırız.

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175610#msg175610 date=1417087869]
                          http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...zohre-ana.html sayfadaki 3.ve 7.yoruma dikkat

http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...hre-ana-2.html sayfadaki 19.yorum bunlar benim gibi bir arap alevisi yorumlarıdır...

http://www.zohreanaforum.com/bir-sor...hre-ana-4.html 35.yorum burada tenasüh reenkarnasyon inancını ele almış aynı üye(el nusayri)

http://www.zohreanaforum.com/alevili...nlatimi-2.html bu sayfadaki 14. ve 15.yorumları dikkatle okuyun...

http://www.zohreanaforum.com/alevili...latimi-11.html bu sayfadaki 108.yorum Manuçer adlı üyenin yorumunu dikkatle okuyun....

http://www.zohreanaforum.com/alevili...latimi-12.html 115.yorum burada yaptığım iddaların aynısı bende bu yorumu tesadüf buldum ve benim gibi düşünen bir arap alevi kardeşim allah hidayete erdirsin..

Şimdi bunları okuyun kimin takiyeci olduğuna gelin birde siz karar verin yanlız değiliz....hepside arap alevisi kardeşlerimin yorumlarıdır allah hepsini hidayete erdirsin..

Bunlar daha başlangıç...
                          [/quote]

Hadi beni yalan söylemekle itham ettin...peki bu arap alevi kardeşlerimizin yorumları bunlara ne diyeceğiz...ve diğer sitelerdeki arap alevi yorumlarına?demek ki benim anlattıklarım uydurma değilmiş...paylaştığım şeylerde sanki dil birliği yapmışız gibi yorumlarımız mevcut..hadi ben yalancıyım ya diğerleri hepimiz mi?...bu kadar tesadüf olamaz kardeş demekki benim anlattıklarım benim uydurduğum şeyler değilmiş...demek ki böyle bir ekol varmış kardeş....sana 1 değil 1000 delil gösteririm...bir sitede bir üye takiye yaptığını kendisi itiraf ediyor zaten ...sana benim bir sorum daha var sana hiç bir din amcası tahsis edildimi?şimdi bunuda inkar edersin ama ben yinede sorayım...bizlerin tabiriyle yola girdin mi?eğer girseydin gerçekleri sende görürdün...

Yorum

s.a selman kardeş niye bu konuyu bu kadar uzattığını düşünüyor ve altında bir art niyet olduğunu farkediyorum.yahu mekzun kardeş yok dedikçe var diyorsun niye bu inadın.yok şarap içip dine giriyorlarmış da İMAM ALİ aleyhisselama allh diyorlarmışda bu ne ya şahsen ben bunların hiç birisine inanmıyorum nerden bilelim ki o alıntı yaptığın sitelerde yorum yazanların arap alevisi olduğunu belki de fitne çıkarmak ve sırf alevilere iftira atmak için siteye girip yorum yazan fitne başlarıdır.sonuçta sanal ortam sizin yaptığınız gibi herkes istediği iftirayı bir sayfa açıp istediğine atar kaçar ne sorgulanır ne de delil istenir adamdan klavye fitnecisi yaz gitsin nasılsa alevilerin adı çıkmış.sen bir insanın ağzından bunları duymadan hiç kimseyi birşeye inandıramazsın hele ki adam yok böyle bişey diyorsa.ne yapmaya çalışıyosun.İMAM ALİ aleyhisselamın sıffin savaşında güneşi geri getirdiği ölüleri ALLAın izniyle dirilttiği kliplerde İMAM ALİ aleyhisselam filminde bile vardır sadece nusayrilik inancında değil.ayrıca sen hak olan 12 İMAM a inanan alevi ve nusayrileği irdeleyeceğine gerçekten davan insanlara HAKKI anlatmaksa git biraz sünniliğin yanlışlarını bul onu anlat çünkü hakkı h,iç bir anlamda bilmeyen ve sonuna kadar batıl olan onlardır.hadiste var ZAMANIN İMAMINI TANIMADAN ÖLEN CAHİLEYE ÖLÜMÜYLE ÖLMÜŞTÜR .git bir sünni sitesine gir ey millet bakın sizin kaynaklarınızda bu var gelin batıldan dönün de.onlara hakkı tanıt.sen de diğerleri gibi takmışşsın alevilere hakkı anlatacakmış.dediğim gibi derdin hakkı anlatmaksa bak çok kolay bir yolu var git sünnilere anlat ALLAHın İMAMI VASİSİ HAK HALİFESİ HÜCCETİ ALİ aleyhisselamdır de.tabi derdin milleti batıldan hakka döndürmekse.

Yorum

sıra dediklerinede gelecek ali84 kardeş ama maalesef anlatınlar doğrudur yani inanıp inanmamak size kalmış yapacak bişey yok yukardaki linklerin hepsi mi iftira ne malum iftira olduğu bu kadar farklı üyelerden bu kadar tesadüf olmaz iftiranında bir ölçütü olur...sonuç olarak arap alevisi olmadığınıza göre bizleride tanımıyorsunuz o yüzden bilmemeniz doğal....benim durumumda olan birçok insan biliyorum siz şahit olmamış olabilrisiniz ama ben oldum ve olmayada devam ediyorum...kardeş mekzun yok böyle bişey diyorsa o yoktur diyorsan senin bileceğim iş,bende inadına vardır diyorum yani sen istediğin kadar inanma bu gerçekleri değiştirmez...

daha geçen bir kardeşimiz iranın resmi sitesinden benzer iddaları yayınladı bir şii kaynakta sırrımız geçiyordu...bu olay bitmiştir yani anlatabiliyormuyum...demekki böyle bir akım varmış..tesadüflerinde bir sınırı olur...

Yorum

kardeş adam diyor ki ben böyle inanmıyorum niye bu kadar üstüne gididyorsun.ki İMAM aleyhisselamları marifetle tanımak diye bir olay sen İMAM aleyhisselamın ölüyü dirilttiğine inanmazsın ben inanırım veya sıratın üstüne oturacağına güneşi döndüreceğine hastalara şifa vereceğine v.b. gibi şeylere bu EHLİBEYT aleyhimusselamı marifetle tanımaktır. haşa ALLAH demek değildir İMAM da böyle özellikler olduğuna inanmak yanlış mıdır yani hadislerimizde var da bunlar.ayrıca hadisde buyurur ki bizi rabler olarak edinmeyin hakkımızda istediğimizi söyleyin.İMAM aleyhisselama ALLAH demedikten sonra neyi sorguluyorsun ki sen bana demişsinki nerden biliyorsun verdiğin linktekilerin fitne için olduğunu yalan olmadığını ben de sana diyorum ki sen nerden biliyorsun o forumdakilerin hepsinin gerçek olduğunu ve doğru söylediklerini.biz elhamdulilllah şialığı araştırarak bulduk kulaktan dolma her söylene araştırmadan inansaydık hiç doğru yolu da bulamazdık .senin dediklerine de kulaktan dolma iftiralara bence kolay kolay kolay kimse inanmaz ki birisi itiraf etsin evet İMAM ALİ aleyhisselam ALLAHtır desin.böylede olmadığına göre

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X