Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum -1 \ Ehli Beytin İzinden

"ben ellerimi açtım allahta yolumu"
    allahuekber
    hocam ellerinize sağlık
    bir ilahiyatçının şia olması gayet ilgi çekici
    rabbim inşaallah sizi (ve bizleri) imamı zaman agamızın ordusunda asker eyler ve hak için cihadı nasip eyler
    nice şialara vesile olmanız dileğiyle rabbim yardımcınız olsun
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Amin amin kardeşim inşallah ve en önde savaşırız Sahibuz zaman a.f.in ordusunda...
      önce ben şehid olurum sonra sen... ya da bir ömür ona hizmet nasip olur...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=2902.msg47778#msg47778 date=1250181680]
        Amin amin kardeşim inşallah ve en önde savaşırız Sahibuz zaman a.f.in ordusunda...
        önce ben şehid olurum sonra sen... ya da bir ömür ona hizmet nasip olur...
        amin hocam amin rabbime kavuşmadan onun ordusunda savaşmayı nasip eylesin hak teala mezarda olsak kalkıp onun ordusuna katılmayı nasip eylesin inşaallah tez zamanda hocam amin inşaallah[/quote]
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

adresi deniyorum acilmiyorhttp://www.zehranet.com/medyaizle.php?haber_id=11364&baslik=Ey-Sehit Cok ozur dileyerek sizden ricada bulunacagim,ben gec gelmis bir uye oldugum icin yazilanlari zaman buldukca okuyabiliyorum burada merak ettigim son yazinizdaki buldugunuz marsi dinleyebilme sansim varmi.Ayrica cok guzel anlatmisiniz yasadiklarinizi ayni bir filim gibi adeta gorebiliyordum

Yorum

http://www.zehranet.com/medyaizle.ph...aslik=Ey-Sehit

açılıyor abla tekrar dene. bi sorun yok
            "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Yok Sefacigim acilmiyor bir baska zaman yine denerim

Yorum

[quote author=Ali Kemal link=topic=2902.msg68307#msg68307 date=1263220952]
                adresi deniyorum acilmiyorhttp://www.zehranet.com/medyaizle.php?haber_id=11364&baslik=Ey-Sehit Cok ozur dileyerek sizden ricada bulunacagim,ben gec gelmis bir uye oldugum icin yazilanlari zaman buldukca okuyabiliyorum burada merak ettigim son yazinizdaki buldugunuz marsi dinleyebilme sansim varmi.Ayrica cok guzel anlatmisiniz yasadiklarinizi ayni bir filim gibi adeta gorebiliyordum

[/quote]beğendiğinize çok sevindim inşallah yüreği temiz zihni hür kalmış insanlara da burdaki bir kelimesi bile yaşanmamış olmayan hayat hikayem ibret olur ve onların da doğruyu bulmalarında onlar için ışık olur.

bu hikayem hayatımda dönüm yıllarımı yaşadığım en önemli yaşam kesitlerimdir. o kadar yıl öğretmenlik hayatımda en başarılı gördüğüm ve ödülünü Rabbimden şii olmak suretiyle aldığım en güzel anlarımdı. Bunun için ne kadar şükretsem azdır.

bu hikayemden çıkardığım en önemli sonuç: insanın inancı ne olursa olsun eğer zulme başkaldırmış temiz duygularla gücünü hakta almış kişileri Rabbim en doğru yola iletmekte ve daha önce görmediği kapıları açmaktadır..

bu arada Rabbim sizden razı olsun bu duyguları bana tekrar hatırlattınız ve bu muhteşen marşı tekrar dinledim aynı şekilde. çok güzel bir Şehid Mutahhari ardından söylenmiş bir ağıt.

sizde açılmaması program eksikliğinden olsa gerek. çünkü flash player ile açılıyor sanırsam... yükleyin deneyin...

Yorum

Zehranet'deki medyalar firefox ile acilmiyor,eger firefox kullaniyorsaniz birde exploreden deneyin.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=2902.msg68339#msg68339 date=1263237233]
                    Zehranet'deki medyalar firefox ile acilmiyor,eger firefox kullaniyorsaniz birde exploreden deneyin.
                    [/quote]

evet bunu unuttuk Allah razı olsun kardeşim

Yorum

Yardimlarinizdan dolayi tesekkur ederim,nihayet dinledim.Cok ilginc kucucuk cocuk o kucuk yuregi bu uzucu agiti nasil kaldirdi.Allah yuregine o nur isigi vermiski bu agirli o yasta yuklenmis Cok etgileyici Allah cumle Ehlibeyit izcilerin yardimcisi olsun

Yorum

[quote author=Gulsum link=topic=2902.msg68356#msg68356 date=1263261969]
                        Yardimlarinizdan dolayi tesekkur ederim,nihayet dinledim.Cok ilginc kucucuk cocuk o kucuk yuregi bu uzucu agiti nasil kaldirdi.Allah yuregine o nur isigi vermiski bu agirli o yasta yuklenmis Cok etgileyici Allah cumle Ehlibeyit izcilerin yardimcisi olsun
                        [/quote]

amin çok güzel tespit..

Yorum

Ynt: Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2902.msg16371#msg16371 date=1239651634]
                          umarım çok mahrem konular değildir yazdıklarım ve bu form sitesinin saygınlığına aykırı olmaz. yaşadıklarımda ibretlik olaylar vardır. ondan yazıyorum ve çok kontrol edecek vaktim de olmuyor yazım ve anlatım yanlışlıkları için ayrıca özür diliyorum bu arada eleştirileriniz bundan sonraki yazacaklarımda bana rehberlik edecektir inşallah

[/quote]

Sevgili abim,hocam;

Bu mesajiniza kadar olanini okudum ve itiraf etmeliyim ki,çok güzel bir anlatim...Yüreginize saglik ve yuvanizda mutluluklar dilerim...

Okumaya devam edecegim insaAllah...

SAYGILARIMLA...

Yorum

İnsanın hayatında köklü değişiklikler her zaman olmaz. Hele hele yaşayıp büyüdüğü, doğru dediği dinsel kültür ve inançlardan arınıp bambaşka bir alana geçmesi çok nadirdir. Bir çok insan hiç bu değişikliği yapmadan hayatlarına son verirler.. Yaşamları boyunca içinde doğup büyüdükleri kültür ve değer yargılarını sorgulamaz bunları kaldırıp değiştirmezler..

Allah'a şükür ki hiç bir tiryakiliği olmayıp yaptıklarını tamamen zarar kar hesabıyla tercih eden biri olarak bu devrim ve inkılabı ben yaşadım. Bu içinde doğup büyüdüğüm kültürün yanlış olduğunu araştırmalarım sonucu anladım ve doğru olanı tercih ettim.

İşte bu süreç çok önemli olup anlatılmaya ve anlaşılmaya değerdir. çünkü evin kanepe takımlarını değiştirmiyorsunuz. İnanç yaşam ve değer yargılarınızda köklü değişikliklere gidiyorsunuz. bu ahiretinizi, sonsuz bir yaşamınızı etkileyecek büyük bir devrim ve değişiklik..

Rabbim cümlemize doğruları görmeyi ve en son halimizin en hayırlı etmeyi nasip etsin..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2902.msg109114#msg109114 date=1288364765]
                              İnsanın hayatında köklü değişiklikler her zaman olmaz. Hele hele yaşayıp büyüdüğü, doğru dediği dinsel kültür ve inançlardan arınıp bambaşka bir alana geçmesi çok nadirdir. Bir çok insan hiç bu değişikliği yapmadan hayatlarına son verirler.. Yaşamları boyunca içinde doğup büyüdükleri kültür ve değer yargılarını sorgulamaz bunları kaldırıp değiştirmezler..

Allah'a şükür ki hiç bir tiryakiliği olmayıp yaptıklarını tamamen zarar kar hesabıyla tercih eden biri olarak bu devrim ve inkılabı ben yaşadım. Bu içinde doğup büyüdüğüm kültürün yanlış olduğunu araştırmalarım sonucu anladım ve doğru olanı tercih ettim.

İşte bu süreç çok önemli olup anlatılmaya ve anlaşılmaya değerdir. çünkü evin kanepe takımlarını değiştirmiyorsunuz. İnanç yaşam ve değer yargılarınızda köklü değişikliklere gidiyorsunuz. bu ahiretinizi, sonsuz bir yaşamınızı etkileyecek büyük bir devrim ve değişiklik..

Rabbim cümlemize doğruları görmeyi ve en son halimizin en hayırlı etmeyi nasip etsin..
                              [/quote]

Amin abi...

Bu arada vurgulamak gerekirki,siz zoru basarmissiniz ve bu basarinizda gördügüm kadariyla "OKU" emri geregi okuyarak arastirmalariniz ön planda görülüyor,yaniliyormuyum?

SAYGILARIMLA...

Yorum

tam anlamıyla okumak sayılmaz. eğer öyle olsaydı ben hayatım boyunca çok okuyordum. gerçi okuduklarım arasında şia yoktu hiç yani her kesimin kitaplarını okurdum ama şii yazarların şiayı anlattığı eserlere ulaşma imkanımız yoktu. bize veren de olmadı. olsaydı ne olurdu bilmiyorum. ama değişikliğin tam olarak okumak olduğunu söyleyemeyeceğim.

çünkü her okuyan çok okuyan şii olsaydı şu an şiiler en büyük toplum olurdu . şianın bilgi gücü çok yüksek delilleri çok güçlüdür çünkü..

yazıyı bitirince göreceğinizi sanıyorum ama tercihte çok okumak değildi tek başına. İnsanın tercihlerinde bilgi tek başına etkili değil. insan %50 bilgi ise %50 de duygu.

yani şöyle diyeyim. eğer ben sünniler arasında kazık yemeseydim, aldığım sünni eğitim ve yetiştiğim kültür gereği her şeyi tevil edip yorumlar, şii kitaplara da rastlasam şii olmazdım. çünkü sünni kitaplar ve kültür kavramların anlamlarını değiştirmiş Kur'an'dan kaydırmış ve tarih içinde farklılaştırmış. her okuduğunuzu da bu anlamış değişmiş kavramlarla anlıyorsunuz. Bu yüzden şiayı okusanız da anlayamazsınız..

o yüzden kavramsal sorgulamaya yönelik şüpheniz olmalı. Sünni değildim. zaten onun çelişkilerinden anlıyorsunuz hak olmadığını. Ama yerine şiayı koymuyorsunuz. Çünkü kavramsal anlam farklılıklarından dolayı onu da değişmeyen Kur'ana (tabi sizin anladığınız) zıt görüyorsunu. Bu durumda hiç bir mezhep takmayan, her ekol ve mezhepten doğruları alıp yanlışları attığını hayal eden bir yapıda oluyorsunuz. Tabi bunun tarihi perspektif içinde temsilcisi mutezile oluyor.

bu gün, türkiye'de sünniliği bilip çelişkilerden dolayı onu reddeden mezepsiz yaşayan hatta şiayı da bir mezhep sandığı için araştırmaya gerek bile görmeyen sayısız insan var. Özellikle ilahiyat ve akademisyenler arasında..

Onların da içinde bulundukları kültür ve yolun yanlışlığını sorgulayabilmeleri için kazık yemeleri gerekiyor kendi toplum ve çevrelerinden..

böyle olunca sarsılıp kendilerine ciddi eleştiriler yöneltebiliyorlar...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X