Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Rabbimin selamı üzerinize olsun inş.
    Qom abi senin hikayeni okudmda benim yazdıqım ksack bólûmû eleştirmen daha bi qûzel anlam kazandı. fakat knuşmayı we yazı yazmayı swen biri dqilm yûzeysel qeçişimde bundan olsa qerek, qenelde dinlemeyi tercih ednlerdnim. we hikayen qerçekten çok etkileyciydi tam bi saattr qózûmû ayrmadan okdum (patrn arada imalı baksada dwam ettim ) qerçekten yenidn bi huzr doldu icime dmekki bi sitedym szdn we diqer arkadaşlardan yararlancm bi çok şeyler war. tekrardan emeqine eline saqlık. Allah (c.c) nûn selameti ûzerinizde olsn. hayrlı qûnler
    ßiLséLérdi séndé néLér gördüqümü, inanmazLardı hayaL dérLérdi. GöRséLéRdi sénDé néLér qördüqümü ömür boyu hayaL kurmak istérLéRdi...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2902.msg109128#msg109128 date=1288367646]
      Onların da içinde bulundukları kültür ve yolun yanlışlığını sorgulayabilmeleri için kazık yemeleri gerekiyor kendi toplum ve çevrelerinden..

böyle olunca sarsılıp kendilerine ciddi eleştiriler yöneltebiliyorlar...
      [/quote]

Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketuhu ve mağfiratuh...

Abi yazdıklarınızı pür dikkat okudum.. Yaşadıklarınızı hissetmeye çalıştım..diğer abilerimin, ablalarımın da dediği gibi çok tanıdık geliyor insana.. tekrar eden bir filmin sahneleri gibi.. tek fark figüranların farklı olması.. Ben niye bir sıcaklık hissedemiyorum.. farklı düşüncelere sahip olsada karşımdaki dinlerim, farklı kitaplar okurum, hiçbir düşünceyi yabana atmam.. ya ben hala kendimi tanımıyorum.. ya da Allah(celle celalühü) korusun kalbim mi kör,sağır.. yoksa abi benim de şefkat tokadına mı ihtiyacım var.. bilemiyorum abi.. Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler.. tavafuklar zincirine takıldım, Rabbim sonumu hayr etsin

Yorum

bu arada yüreğinize, emeğinize sağlık abi.. Rabbim ilminizi arttırsın, sizleri ilmiyle amel eden halis kullarından eylesin..

Yorum

"ya da Allah(celle celalühü) korusun kalbim mi kör,sağır.. yoksa abi benim de şefkat tokadına mı ihtiyacım var.. bilemiyorum abi.. Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler.. tavafuklar zincirine takıldım, Rabbim sonumu hayr etsin Gülümseme"

öncelikle güzel dilekleriniz ve tespitleriniz için teşekkürler..

hayır tersine.. biz sizi doğru yolda görüyoruz. Bir kez içinize Ehlibeyt merakı düşmüş ki burdasınız. Ehlibeyt mektebi izleyicileri ile birliktesiniz.. Burda olduğunuz her an sizi adım adım hakikate ulaştıracaktır.. bu bizim hikayemiz biraz mantıki ve delilsel bilgiler içermekte.. diğer kardeşlerimizin hikayelerini de okuyun içlerinde bizi etkileyen çok mana yüklü hidayet örnekleri vardır..

imametle ilgili konuları okuyun. İmamete inanmak niçin önemlidir. Özellikle Maide 67'nin tefsiri olan bölümlerimizi inceleyin. İmamet olmadığında dinin hangi durumda olduğunu araştırın.. Ehlibeytin neden masum olduğunu ve diğer alimlerden farkları nelerdir onlara bakın..

böyle olduğunda ruhunuz size perde olan gündüzün ışığından sıyrılıp engin yıldızları görecektir. Yıldızlar gündüz de vardır ama güneşin ışığı onları görmeyi engellemektedir..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=2902.msg118172#msg118172 date=1297455274]
            "ya da Allah(celle celalühü) korusun kalbim mi kör,sağır.. yoksa abi benim de şefkat tokadına mı ihtiyacım var.. bilemiyorum abi.. Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler.. tavafuklar zincirine takıldım, Rabbim sonumu hayr etsin Gülümseme"

hayır tersine.. biz sizi doğru yolda görüyoruz. Bir kez içinize Ehlibeyt merakı düşmüş ki burdasınız. Ehlibeyt mektebi izleyicileri ile birliktesiniz.. Burda olduğunuz her an sizi adım adım hakikate ulaştıracaktır.. bu bizim hikayemiz biraz mantıki ve delilsel bilgiler içermekte.. diğer kardeşlerimizin hikayelerini de okuyun içlerinde bizi etkileyen çok mana yüklü hidayet örnekleri vardır..

imametle ilgili konuları okuyun. İmamete inanmak niçin önemlidir. Özellikle Maide 67'nin tefsiri olan bölümlerimizi inceleyin. İmamet olmadığında dinin hangi durumda olduğunu araştırın.. Ehlibeytin neden masum olduğunu ve diğer alimlerden farkları nelerdir onlara bakın..

böyle olduğunda ruhunuz size perde olan gündüzün ışığından sıyrılıp engin yıldızları görecektir. Yıldızlar gündüz de vardır ama güneşin ışığı onları görmeyi engellemektedir..
            [/quote]
            ALLAHUMME SALLİ ALA Muhammed VE ALİ Muhammed VE ACCİL FERECEHUM...

Yorum

Yıldızlar gündüz de vardır ama güneşin ışığı onları görmeyi engellemektedir..
              [/quote]

evet abi haklısınız yıldızlar gündüz de vardır ama güneşin ışığı onları görmeyi engeller.. biraz alakasız bir soru olacak ama hakikat güneşte mi gizlidir yoksa yıldızlarda mı?..

hayır tersine.. biz sizi doğru yolda görüyoruz. Bir kez içinize Ehlibeyt merakı düşmüş ki burdasınız. Ehlibeyt mektebi izleyicileri ile birliktesiniz..[/quote]

ben teşekkür ederim abi,Rabbim sizlerden razı olsun.. içimde merak var mı gerçekten bilemiyorum.. tek bildğim nereden ilim kokusu alırsam oraya damladığım.. ilim bir deniz ve ben o denizde yol almaya çalışan bir gemiyim.. Rotamı bilmezsem rüzgarın attığı yere savrulur dururum bunun bilincindeyim.. gemime her türlü yükü de almamaya çalışıyorum ki ağırlık olup yarı yolda bırakmasın.. o yüzden temkinli olmak lazım dimi.. fazlalıklar, eksiklikler mutlaka olacaktır.. onlar da yol boyunca atılıp yüklenilecektir.. ne de olsa yolum uzun, bilmediklerimin yanında bildiklerimi düşününce..

diğer kardeşlerimizin hikayelerini de okuyun içlerinde bizi etkileyen çok mana yüklü hidayet örnekleri vardır.. ..[/quote]

evet etkilenir insan ister istemez.. ancak abi öyle hidayet örnekleri de anlatılıyor kiiii.. durup düşünmek lazım aksi takdirde daldan dala, daldan dala...

inş yanlış ifadeler kullanmamışımdır.. eğer kullanmışsam hakkınızı helal edin.. Rabbim bizleri Sıratı Mustakim'e ulaştırsın ve o yolda ilerleyişimizi daim eylesin..

Yorum

evet abi haklısınız yıldızlar gündüz de vardır ama güneşin ışığı onları görmeyi engeller.. biraz alakasız bir soru olacak ama hakikat güneşte mi gizlidir yoksa yıldızlarda mı?..

bu cümleleri yazarken bu soru geleceğinden emindim.. Ancak bu örnek çok yerinde bir örnektir. İmamlar a.s. biz gök ehli içinde yollarını bulmak için yıldızlar olduğu gibi yer ehli için de biz o tarzdayız (yaklaşık anlam) buyurmuşlardır. bu şu anlama geliyor.. yıldızlar insanların yol bulmaları için işaretlerdir. güneş değişir ve bir sistemi temsil eder. güneş de yıldızlardan bir yıldızdır yani.. yıldızların içinde en küçüklerden biridir. sığ bakan sadece onu büyük görür. Oysa bilimsel araştırmalar her yıldızın bir güneş sistemi gibi bir sisteme sahip olduğunu gösterir. Hakikati bulma açısındansa bizim benzetmemiz şudur. Hakikat ve varlık alemi sadece güneşten ibaret değildir. Güneş bir sistemin merkezidir. Oysa güneşin de tabi olduğu başak merkezler vardır.. bu merkezleri ve güneşin hakiki konumunu görebilmek için güneşin sınırlı ışığından uzayın sonsuz boşluğunda sistematik bir gezi yapmak gerekir..

Şia olmadan sünnilik hak görülür. Hatta sünnilere sorarsanız şiilik batıldır.. Oysa şiaya kulak verdiğinizde onlar size dışardan objektif bakışı açıklayacaklar ve siz o zaman sünniliğin de ne olduğunu sünni kaynaklardan göreceksiniz. Ve şianın hak olduğunu sünni kaynaklardan bile ispatlayacaksınız..

"ben teşekkür ederim abi,Rabbim sizlerden razı olsun.. içimde merak var mı gerçekten bilemiyorum.. tek bildğim nereden ilim kokusu alırsam oraya damladığım.. ilim bir deniz ve ben o denizde yol almaya çalışan bir gemiyim.. Rotamı bilmezsem rüzgarın attığı yere savrulur dururum bunun bilincindeyim.. gemime her türlü yükü de almamaya çalışıyorum ki ağırlık olup yarı yolda bırakmasın.. o yüzden temkinli olmak lazım dimi.. fazlalıklar, eksiklikler mutlaka olacaktır.. onlar da yol boyunca atılıp yüklenilecektir.. ne de olsa yolum uzun, bilmediklerimin yanında bildiklerimi düşününce..

Allah razı olsun bu dakik incelemelerinizi hiç bırakmayın bol bol sormaya sorgulamaya devam edin.. İlim eğer objektif herkesin kabul edeceği ve her tür testten geçmiş sağlam sistemli bilgilerse işte o zaman tam doğru yerdesiniz. Çünkü şia hak olduğunu sadece kendi kaynaklarından değil tüm itirazcıların kendi kaynaklarından ispatlamaktadır.. Elhamdülillah.. bazıları gibi kendi kaynaklarının çelişkileri içinde boğuluyor değildir..

"evet etkilenir insan ister istemez.. ancak abi öyle hidayet örnekleri de anlatılıyor kiiii.. durup düşünmek lazım aksi takdirde daldan dala, daldan dala...

evet her ekolde tarikatta mezhepte bu tür hikayeler rüyalardan esinlenmeler gaybi (!) görülen yardımlar olagelmiştir. hatta bu sadece İslamın içinde değil budizmde ya da diğer dinlerde bile mevcuttur.. Çünkü insan yanılmaları sadece duyu organlarında değil hislerde ve rüyalarda da mevcuttur. Yanılmanın sınırları yoktur..

Ancak şia ile diğer ekollerin hidayet etkileşimleri konusunda en önemli fark: şia kendini tüm ekollerden ispatlar, akli hissel, vicdani, nakli her açıdan tam bir tatminiyete sahiptir.. ben her sünni hidayet hikayelerinde ilmi olarak bir eleştiri noktası bulabilmeme rağmen şiada bunu asla bulamıyorum. Çünkü rüyada görülen gerçekte Kur'an hadis sünnet ve tarihi gerçeklerle destekleniyor.. Yani ayetin deyimiyle gözün gördüğünü gönül yalanlamadı misali her açıdan tam bir uyum mevcut.. Siz eleştirel olarak inceleyin. hemen teslim olmayın. Şiayı araştırma esnasında ne kadar eleştirel ve katı olursanız o kadar çok şey öğrenirsiniz.. ancak bir şartla bilimsel tutarlılıklara sadık kalmak şartıyla.. Yani şiayı şiilerden öğreneceksiniz, bağnaz olmayacaksınız..

"inş yanlış ifadeler kullanmamışımdır.. eğer kullanmışsam hakkınızı helal edin.. Rabbim bizleri Sıratı Mustakim'e ulaştırsın ve o yolda ilerleyişimizi daim eylesin.."

yok çok da başarılı yazıyorsunuz.. Allah razı olsun ilminizin bol ve devamlı olması dileğiyle..

Yorum

"bu cümleleri yazarken bu soru geleceğinden emindim.. "

galiba klasik sorulardan birini sormuşum ... benim de beklediğim cevaplar hemen hemen bunlardı abi.. hakikat yıldızlarda gizlidir, güneş de bir yıldızdır.. kendi enerjileri ile aydınlatırlar dörtbir yanı.. kendimize sormamız gereken şu.. neye, ne için ve nereden bakıyoruz.. eğer görmek istediğimiz sadece güneş ise doğru yerdeyiz.. ancak görmek istediğimiz görünenin arkasında ise bu yolculukta sığ bakışların büyüsünden kurtulmamız lazım.. evrenin merkezinde değiliz..

"bazıları gibi kendi kaynaklarının çelişkileri içinde boğuluyor değildir.."

başımıza taş geldi, kafam mı yarıldı ne .. çelişkiler içinde kıvranmak.. kişi ya yanlışa körükörüne bağlanır boğulur.. ya belirsizlik içinde debelenmeye devam eder.. ya da hakikat ışığını görüp ona doğru yüzmeye başlar ve sonu kurtuluştur.. daha bir güçlü hisseder kendini.. önceleri en küçük dalga kişiyi devirebiliyorken artık tusunamilere bile dayanacak gücü vardır.. einstein diğer fizikçilere rağmen "Tanrı zar atmaz" deyip belirsizlik ilkesini reddetmiş ama yine de severim ben belirsizlikle uğraşmayı, her ne kadar einstein gibi düşünsemde .. inş kurtuluşa erenlerden oluruz..

Yorum

Rabbim sizi de sorgulamaya başladığınız hayatınızın bu döneminde en kısa sürede şii olmakla ödüllendirsin.. Ve Ehlibeytin a.s. şefaatine nail olacağınız bir yaşam versin size...

Yorum

Ynt: Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Mustafa abi,

sitemize üye oldun mu?

Yorum

Tamamını okudum gerçekten güzel yazmışsın okurken sıkılmadım hemde betimlen harika gözümde çok canlandı.Ne diyim ALLAH inandığın doğrulardan ayırmasın senii...
                        Haktır Allahım Muhammed mahım
                        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

ne kadar güzel bir anlatı
                          medet ya ali

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2902.msg141347#msg141347 date=1327103347]
                            Tamamını okudum gerçekten güzel yazmışsın okurken sıkılmadım hemde betimlen harika gözümde çok canlandı.Ne diyim ALLAH inandığın doğrulardan ayırmasın senii...
                            [/quote]

[quote author=amfetamin link=topic=2902.msg141355#msg141355 date=1327106195]
                            ne kadar güzel bir anlatı
                            [/quote]
                            Allah razı olsun.. Rabbim cümlemizin en son halini en iyi yapsın. ve bizi göz açıp kapama kadar bir zaman bile olsa Ehlibeytinden ayırmasın..

şii olmama en büyük neden olan sünni inancı sorgulama neden olan 30 tane ilahiyatçının inançları irdelenmeye değerdir. ki bunların arasında bir tarikata bağlı olanlar var, radikaller var, diyanetçiler var nurcular var süleymancılar var, fethullahçılar var kısacası her türden ilahiyatçı bunlar. ve dini anlatan türkiyedeki hocaların bir kompozisoyunu.

bunların göz göre göre yolsuzluğa boyun eğmeleri, hicret etme okul değiştirme imkanları olduğu halde orda çalışmaya devam etmeleri, dini yaşantıyı geliştirmek için kitap okutmak, çocukları namaza alıştırmak, Peygamber s.a.a. sevgisini yerleştirmek için azemi cehd/gayret göstermelerine rağmen zulme ilgisiz kalmaları, ve o konulara hiç girmemeleri, böyle zalim yöneticilere göz göre göre itaat etmeleri altında ne gibi inançlar yatıyor?

yöneticilik vasfı olarak masum imam/kişi hatasız bir önder olmalıdır inancına hiç sahip olmamaları, Peygamber bile hata yapmıştır önemli olan hata işlemek değil tevbe etmektir inançları olabilir mi?

Ehlibeytin terk edilip hatalı insanların dini önder anlamında halife görülebilmesi olabilir mi?

ne dersiniz?

Yorum

[color=rgb(192, 96, 2)]Qom u aşk
                              takma adlı arkadaşım paylaşmış olduğun marşı bulamıyoruz. İnternet sayfası kapanmış. Eğer elinde varsa mümkün ise paylaşabilirmisiniz?
                              Diğer arkadaşlarada sesleniyorum eğer elinizde mp3 yada görsel olarak var ise lütfen paylaşın. Bu marşı günlerdir arıyorum bulamadım.

Selametle
                              [/color]

Yorum

evet zehranet kapandığı için bu link öldü. paylaşıyorum inşaAllah bu harika eseri:

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X