Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: nasıl şii oldum

konuya müdahil olmadan bir noktayı açıklayayım;

nuru dilara kardeş, bizler ne bu forumda nede diğer yazıştığımız forumlarda hiç bir münazaradan kaçmadık. aksine davet ettik gelen olmadı.

siz rahat olun, küfür,hakaret,iftira olmadan istediğinizi yazabilir,sorabilirsiniz.

not: bu kısa açıklamayı yapma gereği duydum.konu dağılmasın diye başka birşey yazmayacağım

işte velayah kardeşim anlatmak istediğim tam buydu..
    buyrun şekil a...
    kardeşim arada bir moderatör tarafından bir münazaaraya dönüşme korkusu vardı bizde ondan dolayı bu yazıyı yazdık..
    ama admin kardeş tarafından o modun yazısı silince işte böyle abes abes durumlar zuhur ediyor...
    o modun yazısı silinincede geriye kalan şahsım aleyhine oraya buraya sataşan bir insan profili çıkmış oluyor...
    eğer bu şekilde yönetilirse form çok kargaşa ve karışıklık zuhur eder...
    ilginize...

Yorum

Amacımız kargaşa ve karışıklık çıkarmak değil bizzat kargaşa ve karışıklığı önlemek için gerekli müdahaleleri yaptım.

Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Konularınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Yorum

Müslüman olan Herkes birer şiadır (takip eden taraftar)

önemli olan kimin şiası olduğudur..yani kimin takipcisi kimin taraftarı olduğudur..

Ehlibeytin izinde kardeşim ALLAH yolunu açık etsin..ALLAH tüm müslümanları 12 imam şiası olmaya muaffak etsin..
        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

sayın serdarcan mufazzal gülistan_2 ve diğer kardeşlerim;
          ilginizden dolayı teşekkür ederim. Bu yazıyı bir kerede göndermek isterdim ama elimde daha önceden yazılı değil yeni yazıyorum bu konuyu daha ayrıntılı ve bir kitap olacak şekilde hazırlamayı düşünüyordum -ki bu sayede burada özet olduğundan değinemediğim bir çok önemli noktaya da değinme fırsatım olacaktı- ancak bu sitedeki değerli okuyucuların bir an önce bu hikayeyi görmeleri ondan ibret almaları ehli şianın durumlarına hamd etmesi en önemlisi şii adayı ehli sünnet kardeşlerimizin bir an önce benim takip ettiğim yolu takip etmesi dileğimdir ki burda çabucak yazdım. Bu günlerde yoğrun işlerimden dolayı daha fazla yazamıyorum hakkınızı helal edin.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:00.

Yorum

İHL’ye gitme hakkım prosedürlerde yapılan yanlışlıklar nedeniyle mücadeleye dönüştü nerdeyse bir ay boyunca her gün tayin işiyle uğraştım. Ve yeni okulumdaydım. İHL bir başkaydı. Şu kokuşmuş kapitalist düzende insanın nefes alabileceği nadir temiz ortamlardan biriydi İHL’ler. Çok ilginçtir bana ilköğretimdeyken ders vermeyen Okul Müdürü’nün tayini çıkmıştı. Bir gün öğretmenler odasında birini karşılıyor saygıyla hoş geldin diyorlardı. Tanıdık geldi yüz. Dedim bu kim. Sonradan anladım ki o müdür bu kez ben İHL’deydim o da ilköğretime gitmiş.. Adalet … dedim.

Artık rahat bir okuldaydım. Sınıflar 30 kişilik öğrenciler muhafazakar ailelerden gelme dini hassasiyet sahibi, inanın bazı sınıflar vardı çok saygın öğrenciler olması nedeniyle abdestli olarak derse gitmek isterdim. Rabbim beni böyle bir okula verdiğine göre ben burada en önemli en acil işi yapmalıydım ki O benden razı olsun uzun uzun ince ince düşündüm, sonunda evde yapmış olduğumu okulda yapmalıyım dedim:

Kitap okuyarak bir toplum oluşturma artık eskiye nazaran çok daha zordu. Kitabın toplumu dönüştürme rolünü artık TV almıştı. Hem de olumsuz yönde. Toplum film merkezli olmuştu. Biz kitap okuyun okuyun diye diye kendimizi parçalarken Holivud pastayı götürüyordu. Yeni projem kütüphanenin CD’li versiyonuydu. Bunu sınıflarda anlatırken şöyle diyordum:

“ABD artık bir toplumu yetiştirmek için kitap okuyan okumayan ayırt etmiyor. En cahilinden en bilginine kadar herkesi film yoluyla eğitiyor ifsad ediyor. Biz de bu yöntemi kullanmalıyız. Artık kitaptan çok şey beklememeliyiz. Mesajlarımızı topluma film yoluyla iletmeliyiz. Kur’anı CDlerle topluma anlatmalıyız. Bunun için bir CD odası açmayı planladım. Herkes ödünç CD alıp evinde seyredip geri getirebilecek ve bu ücretsiz olacak bunun için İran yapımı yeterince İslami film” var…

Ve okula yük olmamak için CD bağış kampanyası düzenledim baya da CD toplandı. İdareden de bu CDleri koyup faaliyeti yürütebileceğim bir oda istedim ama dediler ki oda yok…

28 şubat sürecinde İHL’lerin üniversiteye girişlerinde engel konmasıyla İHL’lerin öğrenci sayısı baya düşmüştü. Binalar bomboş kalmıştı ancak bana dediler sınıf yok. Doğru yoktu. Çünkü:

Çalıştığım okul bir vakıf tarafından yaptırılmış. Daha önce başka bir İHL’den kız öğrenciler için bir ayrı okul yaptıralım denmiş. İHL için cami çıkışlarında para toplanmış halın bağışlarıyla üç tane koca bina dikilmiş. 5000 kız öğrencisiyle de eğitime açılmış. 28 şubat sürecinden sonra bu sayı 400’e kadar düşmüş. İHL üç binadan boşaltılmış bir binanın yarısına alınmış. Geri kalan binalarda da özel okul açılmış. Nedense İHL de 2002 yılında mahkemeye verilmiş 2003 yılında mahkeme İHL’yi kendi öz binalarından boşaltma kararına mahkum edilmiş. Çünkü vakıf halktan para toplarken İHL’ye yardım diye toplamış ancak resmi evraka yazarken İHL kelimesini hiç zikretmemiş “eğitim ve sağlık alanında kullanılmak üzere” bina yaptırıyoruz şekliden yazmış. Binalar da İHL kapatılırsa İslami çalışmalar devam etsin (bu niyeti bir yerden duymadım benim yorumum) diye okul üzerine değil de vakıf üzerine kaydedilmiş.

Bu arada İHL idaresi ikna edilememiş zor kullanılarak boşalttırmak için Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne başka müsait okul gösterilerek okulu oraya taşımaları istenmiş. Ancak tüm bunlara İHL idaresi bu binalar halkın İHL yapılsın diye verdiği bağışlarla yapıldı siz çıkın buralar bizim bizi çıkartamazsınız polis zoruyla çıkartırsanız biz de karşıdaki boş arazide eğitime devam ederiz siz de rezil olursunuz diye diretmişler.

Bu arada İHL’ler yeniden toparlanmaya başladı. Halk dünya sevgisi makam hırsı sebebiyle din eğitimi terk edildi ve halk çocuklarını liselere gönderdi. Ancak oralarda kızlar fuhuş erkekler uyuşturucu vs kötü alışkanlıklardan temiz kalamayınca tekrar İHL’lere döndü. Benim İHL’ye gittiğim ilk yıl (2004) yıl okulda sınıflar 30 kişilikti bir sonraki yıl 40 daha sonra da 50 kişiye çıktı. Okulun mevcudu 400 den tekrar 2000’e yükseldi. Ve ayrılan yer hala 400 kişilik olduğundan bana CD odası diğer sosyal faaliyetler için diğer hocalara oda verilemez oldu.
            Okullarda her türlü para işleriyle Okul Aile Birliği adındaki kuruluş ilgilenir. Bu kuruluş okul yönetimi ve velilerden oluşur.

Her ne kadar Vakıf yönetimi İHL’yi binalardan çıkarıyor gibi görünse de aslında İHL’nin taşınmasına izin vermiyordu. Çünkü İHL üzerinden benim tespit edebildiğim kadarıyla 200binlira kadar bir para yıllık okul üzerinden Vakfa aktarılıyordu. Görmediğimiz daha neler dönüyordu. Vakıf bu arada hala İHL için çalışıyor görünüyor mahkeme kararı herkesten gizleniyor bağışlar toplanıyordu. Başka yerlerde yeni İHL için yeni binalar dikiliyor sonra satılarak vakfın mal varlığına mal ekleniyordu. Okul aile birliğine vakıf başkan atıyor, böylece okulun tüm paraları kadrosu kontrol edilerek bir baskı kuruluyordu…

İki yıl uğraştım sonunda bana üstü akan 5-6 kişinin sığabileceği içinde kalorifer peteğinin bulunmadığı bir oda verdiler. Olsun dedim çalışan insan mazeret üretmez şikayete harcayacağı enerjisini de çalışmasında kullanır dedim çalışmaya devam ettim. Ancak oda soğuktu. Bilgisayar yoktu görevli öğrenci koyuyordum soğuktan duramıyordu. Bir gün idareye indim hem petek yanıyor hem elektrikli ısıtıcı içerisi hamam gibiydi. Dedim hocam CD odası soğuk öğrenci duramıyor şu ısıtıcıyı oraya çıkarsak? “Bırak hocam dedi idareci ne uğraşıyorsun” sıcaktan mayışmış bir halde.

Bu bardağı taşıran son damlaydı. Ben dedim bu çalışmayı bırakacak çalışmamı engelleyenlerle uğraşacağım… (sürecek inşallah)

Yorum

ben de ilgiyletakip etmekteyim merak ediyorum devam dein ehlibeyt izinde kardeşim

Yorum

dizi izler gibi oldum
                en heyecanli yerinde bitiyor hep
                bekleyecegiz care yok

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=2902.msg14964#msg14964 date=1239138780]
                  dizi izler gibi oldum
                  en heyecanli yerinde bitiyor hep
                  bekleyecegiz care yok

[/quote]

Yorum

ben de ilgiyletakip etmekteyim merak ediyorum
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

inşallah bu sefer hepsini anlatırsın kardeşim heyecanla bekliyoruz ;D

Yorum

Bu iş aceleye gelmez kardeşimiz bir çok zorluklardan geçmiş hemencecik okudum şia oldum olmaz bir konu insanın ahiretini ilgilendiriyorsa o konuda günlerini aylarını hatta yıllarını harcaması gerekir..hak ve hakikatı görmek bulmak o kadar kolay değil..heleki yılların alışkanlıklarını bırakmak kolay değil hele ki bu inanç konusu olursa o hiç kolay değil..Ehlibeytin izinde kardeşimiz bizden farklı çünkü biz bu inanca kendimizi bildik bileli sahibiz.ama o bir çok aşamadan geçmiş anlaşılan o..bu daha uzun sürer gibime geliyor ders niteliğinde bir anlatım gerçekten rabbim basiretini artırsın..
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

tabikide sana katılıyorum ama işte merak ne yaparsın :-X

Yorum

allah sana yardım etsin ve imamlarımızın şefaatine nail etsin (cümlemizi) çok şükür bu net ortamında şialık hak mezhep olduğunu yazanlarıda gördüm ben çok siteye girdim ve şialığın hak yol olduğunu anlattım ama o kadar çok yozlaşmış topluluk var ki ne kadar anlatsakta anlamıyorlar ama ehlibeyt izinden ark. siz allahın sevgili kulusunuz ki hak yolu bulmuşsunuz umarım herkes bu yolu bulabilir

selam ve dua ile

Yorum

[quote author=zeyneb-i link=topic=2902.msg15469#msg15469 date=1239378438]
                              allah sana yardım etsin ve imamlarımızın şefaatine nail etsin (cümlemizi) çok şükür bu net ortamında şialık hak mezhep olduğunu yazanlarıda gördüm ben çok siteye girdim ve şialığın hak yol olduğunu anlattım ama o kadar çok yozlaşmış topluluk var ki ne kadar anlatsakta anlamıyorlar ama ehlibeyt izinden ark. siz allahın sevgili kulusunuz ki hak yolu bulmuşsunuz umarım herkes bu yolu bulabilir

selam ve dua ile
                              [/quote]

Allah razı olsun kardeşim,
                              bende bu sitede baya bi zamandır yazmaktayım,bu kadar kapsamlı ve yoğun bir şii sitesi bulmak gerçekten zor,inşallah bende sürekli burada olacağım

Yorum

ben şii değilim bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu siteye üye oldum ve toplumumuza şiiliğİ hak mezheb olarak görmüyor diye yozlaşmış denilmesinden çok rahatsız oldum açıkçası ve ben inşallah hiç bir zaman şialık hak mezheptir demeyeceğim....denilemez de zaten............

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X