Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: nasıl şii oldum

filim gibi
    gerçekten okullarda yaşanan şeyler çok içi açıcı değil.
    1992 senesinde bir dönem dışardan derslere girmiştim ticaret meslek lisesinde ve ufak tefek kulağıma gelen şeyler bile mide bulandırıcı idi
    ihl lerde bile bunlar oluyorsa çok yazık.
    insan fıtratının maddiyata karşı acziyetine lanet olsun .
    Yüce rabbim helal kazançlar nasib etsin inanan kardeşlerime benimle beraber inşAllah
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

emegine saglik kardesim
      gercekten cok enteresan geliyor bana böyle hikayeler
      yolsuzluklardan bir örnegi birebir yasamis ve bunlarla mücadele etmis
      emektar insanlardan dinlemek cok farkli...

ilgiyle takib ediyorum

bu arada mirzehan kardesimin dualarina amin diyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

surukleyici bi anlatim merakla bekliyorum devamini ..

Yorum

[quote author=tuba37 link=topic=2902.msg16345#msg16345 date=1239648358]
          surukleyici bi anlatim merakla bekliyorum devamini ..
          [/quote]
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Çocukluğumu köyde asosyal olarak geçirmiştim. Babamın uzun yıllar hep kız çocuğu olmuş beni bekliyorlarmış ve bu yüzden babam beni aşırı korur kollardı. Akşamları tüm yaşıtlarım dışarıda oynarken köyün camisinde yatsı namazı çıkışında hemen eve döner beni de peşine takardı. Bu yüzden hep kompleksli büyüdüm. Kendimi pısırık hissediyordum. Sınıfta çok iyi bildiğim konuları bile söylemeye çekinirken yanlış cevap sahibi öğrencilerin konuşmalarını izliyor cesaretlerini kıskanıyordum. Bunu atmalıydım öğretmen olmuşum hala bir idarecinin karşısında o ezilmişliğim sürüyordu sanki..

Bu da hak arama mücadelesinde çok olumsuzluk yaratıyor dik duramıyordum zalimler karşısında bu da sanki davasına tam inanmıyor havası veriyordu sanki. Dedim dik duracağım. Bunun eğitimini yapmalıydım. Sadece Allah(c.c.)’ın önünde eğilmeli diğerlerinin karşısında dik durmalıydım. Namaz bu eğitim için çok uygundu..

Namaz çok tüm hayat için bir eğitimdi. Ruku sadece senin karşında eğilirim Allah(c.c.)’ım demek, secde en değerli yerim olan alnımı sadece senin için bastığım yere koyarım demekti. Peki ya kıyamın? Rabbim önce la hayır diyorum demekti kıyam senin huzuruna gelmeden tüm şer güçlerin karşısında kıyam edeceğim dimdik yamulmadan ayakta duracağım sonra sana eğileceğim demekti.
            Ancak bu kıyam ruhuna aykırı olarak eller bağlanıyordu. Zalim yöneticilerin kaşısında el pençe divan durur gibi…
            Ben okumuştum İHL’de öğrenciyken Haksöz çevresiyle tanıştığımızda hadislere karşı olumsuz tavır nedeniyle ben körü körüne taklitte bulunmayacağım büyüklerin bize ezberlettiklerinin doğruluğunu görmem lazım dedim ve bir hadis kitabını baştan sona okumalıyım dedim ve süneni nesei yi baştan sona okumuştum. Beni diğer arkadaşlar hadis eleştirel gözle okumama rağmen alaya almışlardı… güya en özgür ortamdı her türden kitap okunur ve önyargılı olunmaz fikirlerin doğruluğuna güvenilirdi…

İlginç bu kitaptaki namazla bizim kıldığımız namaz baya farklıydı ben ayakta Hz. Peygamber (S.A.A) in ellerini bağlamadan namaz kıldığını secdeden ayağa kalkarken oturup sonra tekrar kalktığını vs okuduğumda şaşırdım çünkü bunlar hiç uygulanmıyordu hem ehli sünnetçe sahih kabul edilen hadis kitaplarında yazacak hem de uygulanmayacak ben dedim uygulayacağım zaten ben mezhebe değil delilleriyle Hz. Peygamber (S.A.A) e uyuyordum.

Kararımı verdim ayakta kıyam edece ellerimi bağlamayacak zalimler karşısında dik durmanın eğitimini yapacaktım. Meğer ki Şiiliğe ilk adımımı böylece atmışım sonradan fark ettim. Bazı arkadaşlar karşı çıktılar Allah(c.c.)’ın huzurunda kabadayılık olarak gördüler bu düşünce sebebiyle kıyamda el bağlamamayı. Ben bunun böyle olmadığını yaşadığım bir öğrenci diyalogunda örnekledim:
            Beni çok seven ve sayan bir öğrenci bir öğretmene karşı gelmiş bu konuda öğrenciyle konuşuyordum. Öğrenci bana karşı çok saygılı olmasına rağmen dalıp da o hocaya karşı gelme nedenini anlatırken duruşunu değiştiriyor kabadayıca duruşa geçiyordu farkında olmadan. Bir keresinde onu uyardım bak dedim bu duruşun: hocam ben o hocaya karşı gelmede haklıydım gerekirse sana da karşı gelirim diyorsun bu duruşun onu gösteriyor. Çocuk aman hocam özür dilerim dedi duruşunu değiştirdi benim bana saygı hususunda beden duruşunu gösterdi. Ancak konu ilerleyip o hocayı hatırlayınca çocukta yine o kabadayı duruş beliriyordu..

Nasıl bu asla bana bir saygısızlık kastı olarak yorumlanamazsa benim de namazda kıyamda ellerimi bağlamayıp Allah(c.c.)’ın huzurunda zalimlerin karşısında dik durma provası Allah'a karşı bir saygısızlık sayılamaz diye düşünüyordum…

Ve okuldaki bu hak arama mücadelesini kazanıp binaları İHL’ye kazandırmadıkça ellerimi namazda bağlamayacağım diye karar aldım…nasılsa sünnetten delili vardı varsın mezheplerin ve çevremdekilerin davranışlarına uymasın dini onlar koymuyordu ki onlara uyum sağlayayım hesabımı Allah'a verecektim…

Artık okul müdürüyle hiç konuşmuyor selamlaşmıyordum. Okul aile birliği başkanı ilahiyat mezunu ama vakfın adamıydı. Kızının düğünü için davetiye dağıtıyordu öğretmenlere bana da verdi tanımıyordu beni ben davetiyeyi aldım hemen dedim İHL için binayı neden boşaltmadınız! Bu soru karşısında şok oldu birden hangi binayı? Dedim: okul aile birliği seçimlerinde söz vermiştiniz bu sene bu binanın diğer yarısından özel okulu boşaltıp İHL’ye vereceğinizi söz vermiştiniz neden boşaltmadınız okulu dedim. Kimsin dedi ben dedim sendikacıyım, ben öyle söz vermedim dedi, okul müdürü de yarıbüklüm olmuş ellerini ovuşturarak hayır hocam öyle söz vermedi dedi ben dedim 600 tane veli vardı hepsini şahit gösterebilirim verdiğiniz sözü tutun dedim elini omzuma atıp beni yağlayıp ballamak istedi çek elini dedim ciddi ol

Yaşı benden büyüktü başladı iyice şok olmuştu hiç tanımadığı birinden bu muameleyi görmekten dolayı dedi bizim gücümüz yetmedi o zaman dedim burada ne işin var istifa et gücün yetmiyorsa verdiğin sözü gerçekleştirmeye. Biz dedi aslında şurda şunu yaptık ben de ilahiyat mezunuyum İHL için neler neler yaptık… diye diğer yerlerde hiç de içyüzlerini bilmediğim olayları anlatmaya başladı güya o da bizdendi ve o da birileriyle mücadele ediyor ama gücü yetmiyordu!...

Müdür daha sonra bana hocam dedi o bizdendi, onlara yumuşak yumuşak eleştiriler getirmeliyiz ki karşımıza almayalım deyince ben de bu kendilerini hep pohpohlanmaya şartlanmış her yaptığını hikmetli gören kendini beğenmiş yöneticileri yanlışları karşısında sert eleştirmek gerekir ki sarsılsınlar şu ana kadar kimse bunu böyle eleştirmiş değildir dedim ama müdür o taraftandı… ben bunu kazı yiyince anladım…
            Neyse sene sonu dolayısıyla benim evlenme zamanım geldi, tayin dilekçesini doldurdum müdürün önüne koydum şaşırdı ama rahatladı… imzaladı

Gitmek istediğim 5 okul adı yazdım. Biliyor musunuz hangisi çıktı şartlarım tutmadığı halde ilk sırada yazdığım Anadolu İHL çıktı. Normal şartlarda Anadolu İHL’lere öğretmenler de öğrenciler gibi sınavla alınıyordu. Ben sınavsız gittim. Niye acaba…

Tayinim çıkar çıkmaz eşimle kaçtık. Çok ince plan yapmıştık.. bu konuda eşime çok şey borçluyum.. itiraf etmem gerekir ki ben bu konuya asla cesaret edemezdim eşim bana Allah(c.c.) yardım eder diyordu ben tedbir alıyordum o da bana cesaret veriyordu. Bir hafta saklandık çünkü henüz o 18 yaşına girmemişti! Babası emekli polisti beni anında bulurlardı. Ne öğretmenliğim ne özgürlüğüm kalırdı…
            Ancak Allah(c.c.) bizi korur diyen eşime ve helal haram koyucu olan Allah'(a.s.) sığındım. Bir dostlarımızın evine sığındık. Onlar da şiiydi. Allah(c.c.)’ın sınırlarını tanıyorlardı sadece… ve onlarında yakalanmamız durumunda kaybedecek çok şeyleri vardı…

Eve internetten haber gönderdik… ölüm tehdidi aldım…

Dualarımız etkisini gösterdi. Sanki olağan dışı olaylar oldu…
            Resmi nikahımızı da yaptık…
            Paramız yoktu…
            Allah(c.c.) karşımıza ne kapılar açtı…

Nice param olduğu halde böylesine tatil yapamamıştım daha önce. Hayal bile edemeyeceğim bir balayı yaşadık…
            Okulum da değişmişti…

Yaz tatili bitti okul başladı sadece borçlarım vardı sorun olarak biraz sakinleşmiştim eski okulda ben gittikten sonra bıraktığım mücadele kasırgaya dönüşmüş. Benimle görüşen öğretmenler bile sürülmeye başlanmış…

Düğünümüzü yaptık o okuldan bile öğretmenler geldi düğünüme… Ancak bayan öğretmenlerden ilahiyatçı olmasına rağmen asla evliliğimize cevaz vermeyenler vardı. Bayanlar bu konuda daha sertti.. hiç biri Allah'ın helal haramlığı bakımından değerlendirmiyorlardı olayı…

Yorum

umarım çok mahrem konular değildir yazdıklarım ve bu form sitesinin saygınlığına aykırı olmaz. yaşadıklarımda ibretlik olaylar vardır. ondan yazıyorum ve çok kontrol edecek vaktim de olmuyor yazım ve anlatım yanlışlıkları için ayrıca özür diliyorum bu arada eleştirileriniz bundan sonraki yazacaklarımda bana rehberlik edecektir inşallah

Yorum

bu mübarek olayı anlatırken bu özel şeylere girmek te mübahtır kardeşim emin olun

Yorum

edeb disi bir ifadeye rastlamadim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem abim, yazdıklarınız kısacası hayat hikayeni an be an takip ediyorum. Yazdıklarını gece yarısı okudum ama cevabı şimdi yazıyorum. Allah razı olsun abi. Yazdıklarında olumsuz bir şeye rastlamadım. Gayet güzel gidiyorsun.

Ama diyorum ki artık çabucak nasıl şii oldun meselesine girsen Beklemekten ağaç oldum ya

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=2902.msg16459#msg16459 date=1239681537]
                      Ama diyorum ki artık çabucak nasıl şii oldun meselesine girsen Beklemekten ağaç oldum ya
                      [/quote]
                      bence böyle daha güzel oluyor
                      roman okuyormuş gibi
                      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

S.a
                        Evvela size bu zorlu yolunuzda başarılar dilerim.Kendimde sonradan şia mektebini tanımış biri olarak şunu söyleyebilirim ki hayatınızın en güzel yılları ve anları işte tam bu zorluklarla mücadele etmeye çalıştığınız anlardır.Rabbim kolaylık versin.Yazınızın devamını bekliyoruz.

Yorum

[quote author=sessizdevrim link=topic=2902.msg16515#msg16515 date=1239703508]
                          S.a
                          Evvela size bu zorlu yolunuzda başarılar dilerim.Kendimde sonradan şia mektebini tanımış biri olarak şunu söyleyebilirim ki hayatınızın en güzel yılları ve anları işte tam bu zorluklarla mücadele etmeye çalıştığınız anlardır.Rabbim kolaylık versin.Yazınızın devamını bekliyoruz.

[/quote]

allah sizlere bu aydınlık yolu gösterdiği gibi diğer kardeşere göstersin inş.

Yorum

S.a

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem sessizdevrim kardeşim! Ne mutlu ki Allah sizlere büyük bir lütufda bulunmuş ve sizi Ehl-i Beyt mektebi ile şereflendirmiştir. Bu yola girme aşamasında ve girdikten sonra çektiğiniz bütün sıkıntıların mutlak ki karşılığını alacaksınız.

İmam Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar...

Görüyorum ki Ehl-i Beytin izinden bu yola girdikten sonra veya giriş aşamasında baya bi sıkıntı çekmiş ve anlıyorum ki aynı sıkıntılara sizde uğramışsınız.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ne mutlu sizlere...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=2902.msg16537#msg16537 date=1239712544]
                              S.a

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem sessizdevrim kardeşim! Ne mutlu ki Allah sizlere büyük bir lütufda bulunmuş ve sizi Ehl-i Beyt mektebi ile şereflendirmiştir. Bu yola girme aşamasında ve girdikten sonra çektiğiniz bütün sıkıntıların mutlak ki karşılığını alacaksınız.

İmam Ali a.s buyurdu ki: Beni bir dağ bile sevse musibete uğrar...

Görüyorum ki Ehl-i Beytin izinden bu yola girdikten sonra veya giriş aşamasında baya bi sıkıntı çekmiş ve anlıyorum ki aynı sıkıntılara sizde uğramışsınız.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ne mutlu sizlere...
                              [/quote]
                              Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

deger ama
                                o yüzden dedim ya
                                BIR DERDIM VAR BIN DERMANA DEGISMEM

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X