Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

Allah'ın rahmet ve bereketi Rasulüne (s.a.a) , pak Ehlibeyt'ine (a.s) ve müminlere olsun...

Bismillahirrahmanirrahim...

Evvela sizleri bu kadar beklettiğim için özür dilerim.Şia mektebiyle tanışma sürecini daha iyi anlatabilmek için şia olmadan önceki dönemimden başlamak istiyorum.

Ben dini inancı geleneklerden ibaret sayılan bir kasabada yaşamını sürdüren biriydim. Kulaktan dolma bilgiler dışında ciddi bir din anlayışı yoktu.Başını güzel kapatan ve namazını kılan biri sofu sayılabilirdi bu memlekette.Kadınlar birçok bölgemizle karşılaştırıldığında çok kapalı sayılırlardı ancak bu kapanma tamamen geleneksel ve biliçsizceydi.Kızlar belli bir yaşa geldikten sonra başlarına bir yazma atınca kapalı sayılırdı ancak ne kadar islami ölçülerde olduğu önemli değildi.Benimde bu geleneğe uymam bekleniyordu.Allah'ın emri ifadesinden çok ayıptır ört şu başını ifadesi kulklanılıyordu.Ancak ben kapanmayı kendime yakıştırmadığım için ve onlar gibi de kapanmak istemediğim için kapanmıyordum.Öte taraftan gece ve ölüm beni çok etkiliyordu.Artık bir süre sonra inancımı yaşamam gerektiğini düşünüyor ama buna doğru bir şekilde başlamak istiyordum.O toplumda bunu yapmanın benim için zor olacağını düşünüyordum bu yüzden lise sınavlarını kazanmak için dua ediyordum.Eğer kazanırsam gittiğim ilk gün kapanacaktım.Rabbim dualarımı kabul etti ve liseyi kazandım.
    Artık okulumun olduğu şehir merkezinde annemle kalacaktım.Kaldığımız evin karşısında kocaman bir dağ vardı ve her taraf ağaçlarla kaplıydı,hiçbir yeri görünmüyordu, kimseyi tanımıyorduk , yalnızdık. Annemi her gün o evde tek başına bırakıp giderken içim hep sızlıyordu , anneme belli etmeden ağlıyordum çünkü annem çok yalnızdı ve çok sıkılıyordu , o yalnızlığa alışkın biri değildi , gezmeyi çok severdi, şimdi kendini kafese konulmuş gibi hissediyordu ,boğuluyordu.Zaten bu durum çok uzun sürmedi , annem daha fazla dayanamadığını söyledi , bana ister oku ister okuma ben gideceğim dedi çünkü hem çok yalnızdı hem de köydeki bütün işler ve babamın yaşlı halası ve onun zihinsel engelli oğlunun bakımı ablamın üstüne kalmıştı.Annem bu duruma daha fazla dayanamadı ve gitmeye karar verdi ,o sırada kaldığımız evin sahibinin kızı yan tarafımızda bulunan annesinin evini kontrol etmeye gelmişti bir ablayla .Anne babası İstanbul’daydı, o da evlerini havalandırmaya gelmişti, bizim yanımıza da uğradılar.Köylümüzün yanında gelen abla çok tatlıydı ve beni çok sevmişti, kendisi de yüksek okul öğrencisiydi.Anneme benim onlarla kalmamı teklif etti , tabi annemde hemen kabul etti ,gitmeyi kafasına koymuştu. Derken köylümüzün alt katında bulunan bu öğrenci evine yerleştim.Böylece daha sonra şia olmama vesile olacak vakıfla ve insanlarla tanışmış oldum.Bu öğrenci evinin kurulmasında vakıftaki hocamız ve arkadaşları yardımcı olmuş onlara. Dolayısıyla biz de vakfa sohbetlere gidiyorduk.

Bu arada benim hayatımda çok şey değişmişti.Kapandıktan sonra kendimi tamamiyle inancımı yaşamaya vermiştim.Herşeye çok dikkat etmeye çalışıyordum, sürekli namaz kitabı okuyordum ve her okuduğumu hemen uygulamaya çalışıyordum tabi daha sonraları bu davranış vesvese hastalığı olarak karşıma çıkacaktı.
    Eski alışkanlıklarımı bir anda bırakmam sadece ailemi değil bütün köylüyü şaşırtmış artık hakkımda konuşulmaya başlanmıştı.Herkes aklımı kaçırmamın yakın olduğuna kanaat getirmişti.Onlara göre ben uçmuştum, sofu olmuştum, hacı hoca olmuştum.Annem durmadan bana kime el verdin deyip duruyordu ben de yemin ediyorum anne kimseye elimi vermedim diye kendimi savunup duruyordum. El vermenin bir şeyhe bağlanmak olduğunu o günden sonra öğrendim.Bu durum o kadar yayılmış ki annem gönderdiği bir paketin içine benden utandığına dair bir mektup bırakmıştı: “ben seni oraya okumaya mı gönderdim yoksa cemaatlere katılasın diye mi gönderdim”demişti.O kadar yıkıldım ki , birincisi cemaate felan girmemiştim, ikincisi yanlış yaptığım bir şey yoktu.Sadece Allah’ın emirlerine elimden geldiğince amel etmeye çalışıyordum.Anneme telefon açıp gözyaşları içinde eğer kötü yolda olsaydım veya yalan söyleyen , gıybet eden , iffetsiz bir kız olsaydım benden utanmayacağını söyledim .Annem çok pişman olmuştu , özür diledi, o da bunu köylülerin dilinden bunaldığından yapmıştı.Ama ö günden sonra annem asla benden utandığını söylememişti.

Eski alışkanlıklarımı bir anda terk edivermiştim.Düğünlerden çıkmazken şimdi gitmiyordum, çok samimi olduğum , sarılmakta, tokalaşmakta mahsur görmediğim tüm akrabalarımla en büyüğünden en küçüğüne bir anda iletişimimi sınırlandırmıştım.Artık el vermiyordum, eskisi gibi samimi olmuyordum ama bunun bedelini ağır ödedim.Kucağında büyüdüğüm , amcam dediğim insan bu duruma o kadar içerlemiş ve kızmıştı ki benimle o yaz üç ay konuşmadı ve her gördüğünde beni incitecek, kalbimi kıracak şekilde konuşuyordu. Hala da alışabilmiş değil, her gidişimde sanki elini öpecekmişim gibi bir an elini uzatmak istiyor sonra hayal kırıklığı ile geri çekiyor.Ama ilk yıllarda özellikle o akrabam ve diğerleri yüzünden çok acı çektim.Köye tatile gitmem yaklaştığında en az on beş gün öncesinden o kadar yalvarıyordum ki Allah’ım o an bir şey olsun ve el vermek zorunda kalmayayım ve inşallah babam o an orada olmasın diye.Çünkü babam el tutmadığımı görse çok kızar hatta dövebilirdi de, neden elini öpmüyorsun , beynini kim yıkadı, bunları sana kim öğretti gibisinden.Çok şükür her şeye rağmen bir şekilde el vermiyordum ama bunun karşılığında hep kalbimi kırıyorlardı.Annem de dayı dediği birinin elini öpmem için çok ısrar ediyordu, hatta beni hakkını helal etmemekle tehdit ediyordu , çok üzülüyordu onların karşısında küçük düştüğünü zannediyordu, benim yapmadığımı görünce çok utanıyordu, bana bu kadar yobaz olma diyordu.Sırf bu sorunu yaşamamak için evden dışarı çıkmak istemiyordum.Babamın yakın arkadaşlarından biri kızını lise sınavlarına girmek için şehre getirdiğinde onların yanına gittim köylülerim gelmiş diyerek.Adam elini uzattı bende el vermediğimi söyledim.Adam o an :”babası meyhaneden çıkmaz , kızı sofu olmuş “dedi.Başımdan kaynar sular döküldü , bütün vücudum yanıyordu , o kadar utanmıştım ve kırılmıştım ki bir an :” babamın öyle olması benim böyle olmamamı gerektirmez” deyivermiştim.Bu cevap onun o kadar hoşuna gitmiş ki kızı benim okulumu kazandığında onu bana emanet etmişti, eti senin kemiği benim diyerek.

Artık elimden geldiğince günahlardan uzak kalmaya çalışıyordum.Ama her şeyi o kadar çabuk ve doğru yapmak istiyordum ki nihayet vesvese hastalığına yakalandım.(devamı gelecek)

Ynt: Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

sabırsızlıkla bekliyorum inşallah

okumakla bırakmıyorum hepsini yazıcıdan çıkarıyorum
    ehlibeytin_izinde kardeşin tüm öyküsünü çıkardım dosyama koydum
    inşallah sizinki de tamamlansın öyle yapacağım
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

bize de bir nüshasını satarsınız artık müddessir kardeşim bende yok çünkü
      evt ben de bir an önce okumak nasıl oluyormuş merak ediyorum ve sabırsızlıkla sessizdevrim kardeşimizi bekliyorum
      bu arada başlığınız hayırlı olsun

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3422.msg18771#msg18771 date=1240335908]
        bize de bir nüshasını satarsınız artık müddessir kardeşim bende yok çünkü
        [/quote]

sizinki tam 21 sayfa oldu

valla herkes anlatsın hikayesini hepsini özel dosyamda topluyacam inşallah
        belli olmaz ileride kitap yaparım belki :
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

evet, bende bekleyenler arasindayim...
          müddessir bacim da en iyisini yapmis, insaAllah'ta kitap yapmak kismet olur

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3422.msg18775#msg18775 date=1240336406]
            evet, bende bekleyenler arasindayim...
            müddessir bacim da en iyisini yapmis, insaAllah'ta kitap yapmak kismet olur

[/quote]
            inşallah abla

Yorum

bir nefeste okudum
              masaAllah, ne mutlu bacima
              devamini merakla bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun sessizdevrim kardeşim bende ilgi ile izliyorum yazdıklarınızı
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim...
                  Artık vesvese bütün benliğimi sarmıştı , özellikle namaz ve abdest konusunda.O kadar çok dikkat ediyordum ki yanlış yapmamak , doğru ve tam yapmak için ; ancak bu saplantılı düşünce sebebiyle her seferinde kendimce bir yanlış buluyordum, ya elimi yıkamayı unutmuştum, ya güzel yıkamamıştım, ya diğer bir uzvu yıkamamıştım şeklinde sürekli vesvese halindeydim.Böyle olunca tabi abdest almam o kadar uzuyordu ki en az yarım saat abdest alıyordum.Ve kendime bir de söz vermiştim , ezan okunur okunmaz namaza durmalıyım diye.Ancak bunu yapabilmek için bazen çok zor durumda kalıyordum, o an ne olursa olsun onu bırakıp gitmem gerekiyordu, biraz geç kalsam ya da geç kalacağımı düşünsem psikolojim alt-üst oluyordu,kendimi günahkar hissediyordum, bu da haliyle beni çok yıpratmıştı.Aynı şekilde namazlarımda da son derece vesveseliydim , öyle ki saatlerce aynı namazı kıldığımı hatırlıyorum.Sünni inancında şafiilere göre kazası olan sünnet namazı kılamazdı ama hanefilere göre hem sünnet kılıp hem de kaza kılınabilirdi.Ben de hanefi olduğum için ve herşeyi tam yapmak istediğim için başladım hem sünnet namazlarını hem de aynı anda kaza namazlarını kılmaya, bunun üstüne birde vesvese...Namazlar bir türlü bitmiyordu, o kadar uzuyordu ki ben o yıl ailemle özellikle akşam yemeği yediğimi hatırlamıyorum.Çünkü o vakitte benim namazım hala bitmiyordu.Onu bitirene kadar da zaten diğer ezan okunuyordu.Derken benim hiç zamanım kalmıyordu.Namaz kıyafetlerim ayrıydı, onlarla asla başka yere oturmazdım, namaz biter birtmez hepsini değişir başka kıyafet giyerdim , diğer namaz vakti geldiğinde tekrar aynı kıyafeti giyerdim ...Bu durum artık beni fazlasıyla yıpratmıştı ama bunun bir imtihan olduğuna inanıyordum, şeytan vesvese vererek benim pes etmemi istiyordu.Ben çok kararlıydım artık eski yaşantıma dönmeyecektim.Tek düşüncem Allah'a yakın olmak, ona ibadet etmekti .Dolayısıyla da yaşadığım sıkıntıların bir imihan olduğunu düşünüyordum, bir gün muhakkak düzeleceğine inanıyordum,çünkü ben ona sığınmıştım.Yanlış yaptığımı , aşırıya gittiğimi biliyordum ama bunu nasıl düzelteceğimi , doğrusunun ne olduğunu bilmediğim için bir türlü kurtulamıyordum.Etrafımdaki insanlarında dini bilgileri sadece geleneksel bilgiler olduğu için onlara güvenmiyordum,beni yanlış yönlendireceklerine inanıyordum.Zaten bu durumum artık alay konusu olmuştu.Hacım şöyle yapsak günah olur mu? hocam şunu yapsak günah olur mu ? sofu vs. deyip eğleniyorlardı?Onlar benim için çözüm değildi.Nihayet yine saatlerce namaz kıldıktan sonra , kan ter içinde kalmıştım defalarca aynı namazı kılmaktan, nefes nefeseydim sanki uzun bir yoldan gelmiş ve nefesi kesilmiş gibi...Oysa namazda heran bir harfi yanlış okuyacağım korkusuyla kelimeleri tane tane , hece hece okumaktan ter basmıştı ama malesef yine bir harfi yanlış okumuştum.Annem hemencecik yanıma serdiği namazlıkta sekiz rekatlık ikindi namazını kılmış beni seyrediyordu.Yüzünde tuhaf bir gülümseme vardı,halime üzülüyordu.Namazı bitirdim ve artık dayanamayıp anneme salrılıp hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.Annem beni sakinleştirmeye çalışıyordu, babam diğer odadaydı sesimi duymasın diye annem beni uyarıyordu.Anneme artık camiye gideceğimi söyledim annem de git dedi.Benim yaş grubumda kimse yoktu, hepsi çocuktu.Ertesi gün hemen camiye gittim.Cami imamı benimle ilgilenmeye başladı, müezzinde çocuklarla.İmam durumumu anlayınca çok şaşırdı ve benim çok derine girdiğimi söyledi.Artık sürekli bana telkinde bulunuyordu, yaptıklarımın yanlış olduğunu ,vesvese olduğunu söylüyordu.(Rabbim onu Ehlibeyti tanımakla şereflendirsin.Bana bu yaşıma kadar çok yardımcı oldu, okumamı çok istiyordu ve babamın yapmadığını o bana yaptı.)Bana sürekli diyordu o düşünceler aklına geldiğinde sakın aldırma, bir defa yaptığının asla ikincisini yapma ,yanlış yapsan bile. De ki günahı hocanın boynuna o bana böyle dedi diyordu.Bir kaçgün boyunca bu telkinler sayesinde rahatlıyordum ama birkaçgün sonra tekrar aynı şekilde saplantı içine düşüyordum.Ya hoca da yanlış yapıyorsa, beni yanlış yönlendiriyorsa ...

Bir gün yine bütün mahalle toplanmış hep beraber gülüp eğlenirken benim evde namaz için abdest almam gerekiyordu.Gökyüzüne baktım, gözlerim doldu , çok yalnızdım ve çaresiz hissediyordum kendimi:"Allah'ım bu günler birgün muhakkak geçecek, belki de bu günlerimi hatırladığımda bu hallerime güleceğim."deyip iç geçirdim.Ama şuan o günleri hatırlayınca nedense hiç gülemiyorum, ağlıyorum.O anki duygularımı yaşıyorum hala...Kendime yaptığım eziyetten dolayı üzülüyorum ama aynı zamanda o anlardaki o saf inancımı ve samimiyetimi özlüyorum.Herşeyin bende biteceğini düşünüyordum çünkü bu hastalığa kendim saplanmıştım, kurtulmamda sadece benim düşüncelerimi değişmemle olacağına inanıyordum.Allah razı olsun o cami hocamın yardımlarını asla unutamam ve inkar edemem.Ama netice benim beynimde bitmişti , ben atık kesin olarak yanlış yaptığıma ve bundan kurtulmam gerektiğine inanıyordum.Bunca insan yanlış yapamazdı, bu kadar kitap yalan söyleyemezdi.Artık kendi kendime bu düşünceleri ve hocanın söylediklerini telkin ede ede epey bir kurtulmuştum ama tam değil.

Yaz bitmiş , okul başlamıştı.Yine haftanın belli günleri vakıfa sohbetlere gidiyorduk.Vakıftaki hocamız da benim vesvese hastası olduğumu farketti ve o da sürekli bana telkinde bulunmaya başladı.Tabi ilk başta onun söylediklerine de şüpheyle yaklaşıyordum.Cami hocasını arayıp bir ilahiyatçının cami hocasından daha bilgili olup olmadığı sordum ,o da ilahiyatçıların daha bilgili olduğunu söyledi.Böylece ilahiyat mezunu olan vakıf hocamızın dediklerine de inanmaya başladım.O da aynı cami imamı gibi bana sürekli telkinde bulunuyordu.Derken uzun bir aradan sonra bu hastalıktan kurtuldum , en azından ben öyle düşünüyorum.(devamı gelecek)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Yazdıklarınızı, sular seller gibi okudum. Gerçekten çok sıkıntılı günler geçirmişsiniz. Allah yardımcınız olsun. Bütün bu sıkıntılarınızın sonucu Yüce Rabbim sizi Ehl-i Beyt'le, Ehl-i Beyt mektebi ile şereflendirmiş. Ne mutlu size. Allah vesvese ve sıkıntılarınız konusunda size yardımcı olan Cami hocanızdan ve vakıftaki hocanızdan da razı olsun.

Yorum

ah sorma sessiz devrim kardeşim şu el verme konusunda toplumumuz çok zayıf ben de çok sorun yaşıyorum bazen taviz verebiliyorum ALLAH affetsin

Yorum

Allah razi olsun sessizdevrim bacim;
                        öyle akici bir hikayeki, bir nefeste okuyorum, ve tabi yine kendimden de bir cok sey buluyorum
                        her zorluk bir kolayliga, her ser bir hayra kapi aralamaya müsait ve bazi isler zorlasmasa, bazi kolayliklari bulamazdik...

Rabbim üzerinde emegi olan insanlardan razi olsun

merak ve ilgiyle okuyacagim devamini

Yorum

SELAM OLSUN ALLAHIN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Allah sizden razı olsun Yaşarken ölürken ve dirilirken İmam Ali (as) zikrini kalbinizden eksik etmesin Rahman.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

niye bazen el vermek zorunda kalıyorsunz ki
                            bayanlar zaten tüm kültürlerde önce el uzatırlar
                            batı kültüründe de bu böyle
                            yani bir erkek bayandan önce elini uzatıyorsa zaten o yontulmamıştır
                            neden elinizi ona verip de iki kat kirleteceksiniz ki
                            doğan cüceloğlu gibi batı kültürünü değer yargısı yapmış br psikolog söylüyor ilk cümleyi önce bayanların el verdiğini normlade ve ekliyor diyor ki nezaket kuralları gereği bir bayan elini uzatmadıkça erkekler ellerini uzatmasın
                            oysa dinimiz açık
                            namahremler belli
                            öyleyse...

Yorum

yontulmamıştır derken ne demek istediniz?şunu söylemek istedim şimdi ben bir bayan olarak bir toplum içine girdiğimde haram nedir bilmeyen insanlarla ister istemez karşılaşıyorum onlar elini uzatınca ben de uzatmak zorunda kalıyorum,reddedemiyorum maalesef,en zayıf noktam bu?o yüzden elimden geldiğinc eben de öyle ortamlardan uzak duruyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X