Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

maalesef bende de aynı sorun var
    el verince ne oluyorsa artık ! anlayamıyorum
    valla bu zamana kadar asla vermedim elimi vermemde!!!
    ama bu seferde ailede kötü oluyorum

ehlibeytin_izinde kardeş burada erkekler önce el uzatıyor maalesef ki
    ben de vermeyince eli havada kalıyor benim adımda terbiyesiz oluyor!!!
    çok çektim bu yüzden maalesef hani bi de ben küçük olduğum için üstüme geliyorlardı ne olacak daha çocuksun gibilerden sözler söylüyorlardı
    ama artık alıştılar çok şükür tabi bu sürede işittiğim laflar da bana kar kaldı

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

bence erkelerin o kadar sorun yaşamaması lazım çünkü bizim toplumumuzda erkekler önce el uzatıyor,uzatmasa sorun yok ,am abayanlar öylle değil onlar uzatmasa bile erkekler uzatıyor ,o da çok sorun oluyor işte

Yorum

[quote author=hak _yolcusu link=topic=3422.msg18982#msg18982 date=1240404012]
        bence erkelerin o kadar sorun yaşamaması lazım çünkü bizim toplumumuzda erkekler önce el uzatıyor,uzatmasa sorun yok ,am abayanlar öylle değil onlar uzatmasa bile erkekler uzatıyor ,o da çok sorun oluyor işte
        [/quote]

evet tabiki öyle sorunu yaşayanlar bayanlar zaten

ben de bayan olduğuma göre yaşıyorum maalesef
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

evet aynen ben de yaşıyorum bazı erkekler var bu konuda hassas olduğumu bilerek elini uzatıyor allah affetsin onları

Yorum

[quote author=hak _yolcusu link=topic=3422.msg18988#msg18988 date=1240404609]
            evet aynen ben de yaşıyorum bazı erkekler var bu konuda hassas olduğumu bilerek elini uzatıyor allah affetsin onları
            [/quote]
            amin

bu konuda çok dertliyim :'(

Yorum

hep böyle gitmez ya ne yapmalıyız yaa :'(

Yorum

ALLAH cümlemizi affetsin

Yorum

[quote author=hak _yolcusu link=topic=3422.msg19000#msg19000 date=1240405668]
                  hep böyle gitmez ya ne yapmalıyız yaa :'(
                  [/quote]
                  [b]bacım maalesef bu konuda toplumumuz çok bilinçsiz
                  Haşa! sanki Allah'tan çok biliyorlar!!!
                  ben niye el vermediğimi güzel bir dille anlattım ama anlayan kim!
                  herkes kendi kafasındakini okuyor
                  ne olacak ben onların kızı yaşındaymışım yok bana kötü niyetle mi bakacaklar ya da o senin teyzenin oğlu abin yerinde bir şey olmaz vs vs böyle kendilerine göre fikirler öne sürüyorlar
                  beni anlamak bir yana dursun el vermem için daha da inatlaşıyorlar!
                  onlar inatçıysa ben bu konuda daha inatçıyımdır
                  böyle dini konularda asla taviz vermem !
                  o yüzden zaten bana küsen küsene maşallah!!

yani bu konuda yapacak bir şey yok
                  el vermemekten başka!! gelip zorla eline yapışacak halleri yokya
                  biliyorum çok zor bir durum ama zamanla herkes alışıyor bunu düşünerek el verme
                  ilk zamanlar kötü adam olacaksın hatta sana küsecekler inan belki evinize bile gelmeyen olur bu yüzden acı tecrübelerim var
                  ama sonra herkes alışınca rahatlayacaksın inşallah

Yorum

selamun aleykum sessiz devrim bacı veya abla kusuruma bakma konu dışı yorumlar yaptım

el vermek konusuna buyrun buradan devam edelim inşallah

böylece "nasıl şii oldum" konusu da dağılmaz

Yorum

böylesi daha iyi oldu HAK razı olsun

Yorum

Bismillah...

Bazen bazı konular malesef öyle denildiği kadar basit olmuyor işte.Yapma ne olur ki, seni kim zorluyor? bunlar o zor durumu yaşamayan insanlar için söylenebilecek basit sözler.Evet yapılan iş gerçekten büyük olmayabilir,basit gelebilir ama herkes her konuya bizim gözümüzle bakmıyor.Bizim için anlamı olmayan bu davranışın bazıları için çok büyük anlamı olabilir.Bir anne neden böyle bir mesele yüzünden kızına hakkını helal etmeyeceğini söylesin ki ,çünkü onu buna zorluyorlar, el vermenin ,özellikle el öpmenin geneklerimizin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ona inandırmışlar.Senin bu mecburi görevi yerine getirmemem büyük bir terbiyesizlik,kimilerine göre de yobazlık.Herşeye rağmen elimizden geleni yapmalızyız, kardeşimizin de dediği gibi bir süre sonra alışmak zorunda kalıyorlar her ne kadar memnun olmasalarda.

Arkadaşımın isteği üzerine hocamızın biri ile yıl sonunda vedalaşmak için odasına girdik.Arkadaşımda kapalıydı.Ama hoca biz girer girmez elini uzattı, onun el uzatması kibarlık veya hoşgeldiniz amaçlı değildi.Sadece "ne kadar dindar ya da dinci "onu öğrenmek için bunu yapmıştı,kendisi solcu biriydi.Arkadaşım istemeyerekte olsa biran boşlukta bulundu ve tokalaştı.Hoca orada en az onbeş yirmi defa bana elini tutmam için ısrar etti,ben tutmak istemediğimi söyledikçe o yukardaki mazeretleri ileri sürüyordu:ben senin hocanım ,sen benim kızım yaşındasın vs...Tabi ben tutmadım.O günden sonra benimle konuşmadı, yüzüme bile bakmadı.Rabbime şükürler olsun ertesi yıl derslerimize girmedi,yoksa bunu bana ağır ödetirdi.Yani bunu sadece cahil insanlar değil sözümona okumuş , gün görmüş adamlar yapıyor.Hiçte öyle nezaket kuralını beklemiyorlar.Bu mesele aslında çoğu yerde birilerini fişlemek için kullanılan en basit yöntemlerden biri.
                        Rabbim cümlemizin ayaklarını ve kalplerini sabit kılsın , kaydırmasın.Bizlere zorluklar karşısında dayanma gücü versin.

Yorum

Rabbim cümlemizin ayaklarını ve kalplerini sabit kılsın , kaydırmasın.Bizlere zorluklar karşısında dayanma gücü versin.

Yorum

Hangi devirde yaşıyoruz,ben senin baban yaşındayım,sen benim kucağımda büyüdün,ben senin annen yaşındayım,daha dün böyle değildin bugün ne olduda böyle oldu,kalbin temiz olsun yeter v.s sözleri çokça duyabilirsiniz çevrenizde siz aldırmayın ALLAH ın rızası kulların rızasıdan daha önemli..

birde segaleyn bacım bu kayan resimleri sabitle inan gözlerim yerinden çıkacak ekrana bakarak yazdığımda şaşırıyorum bilmem benim gibi düşünen varmı..sabitleme imkanın varsa bir zahmet sabitle sonuçta aynı resimler..)
                            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=3422.msg19098#msg19098 date=1240418830]
                              birde segaleyn bacım bu kayan resimleri sabitle inan gözlerim yerinden çıkacak ekrana bakarak yazdığımda şaşırıyorum bilmem benim gibi düşünen varmı..sabitleme imkanın varsa bir zahmet sabitle sonuçta aynı resimler..)[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bencede sabitlense iyi olur. Zaten bozuk olan gözlerim tekrar bozulacak nerdeyse kardeşler.

Yorum

selamun aleykum sessizdevrim bacim;
                                Yazdıklarını büyük bir duygu yüküyle okudum.Devamıda gelicek inşaallah..
                                Haklısın toplumun bazı zincieleri kırması gerekiyor.Mazaallah bizi kırmasına izin vermmemeliyiz.Özellikle okuldan bahsetmişin haklısın okulda hocalar sırf siyah başörtüsü taktığım icin notlarımı indirdi ve ben hayatımda böyle bir şey yaşamaışdım belkıde ailemın yanında hep islami bir cevrede oldugum icin ama uzakta farklı ınsanlar farklı görüşler kaşıt ve tabu kuran hocalar vs vs.Bi ara okulu bırakacak düzeye geldim ama sonra farklı sebebler bana engel oldu.Ve şuan hoca her gördüğü yerde beni küük düşürdğünü zannediyor laflar söylüyor ama ben kalbimi yaptıkları ne kadar acıtsada HAKK olanı yaptıgımı bilmenin mutlulugu yaşıyorum.
                                YAZILARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUM BİRAZ GEÇ OKUDUM YAZINIZI GERCEKTEN BÜYÜK FEYZ ALDIM ALLAH'IN EMANINDA KALIN...
                                Ey ateş!
                                Seninle ululuk tasladı şeytan.
                                Ve ey insan!
                                Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X