Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum - 2 \ sessizdevrim

selamün aleyküm sessizdevrim kardeşim
    senin hikayen de benimkine çok benziyo bende de vesvese hastalığı var hala sürüyor ve aynı seninkine benziyo bana da sana söylendiği gibi vesveselerime aldırmamam söylendi ama ben yapamıyorum. k kerim okurken ynalış okuduğumu düşünüyorum namaz kılarken namaza niyet ederken niyeti sesli yapmak zorunda kalıyorum yoksa başka bir namaza niyet ettiğimi düşünüyorum rekat sayısnda tereddüt ediyorum ibadete başlarken kalıplaşmış kelimelerim var onları tekrarlamadan örneğin abdeste başlayamıyorum bir de sayılarını sayıyorum o kadar söylenmesine rağmen yine ben kendi bildiğimi yapıyorum tıpkı senin gibi aşırı derecede bunalıyorum yaptığım ibadetlerden ne zvk alıyorum ne huşu duyuyorum sen maşallah kurtulmuşsun benim için de dua et. senin de dediğin gibi bu hastalıkta olmayanlar durumumuzu anlayamıyorlar sen de benim durumumdan geçtiğin için beni anlıyorsunudur yardımını bekliyorum. Allah'a emanet ol...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim...

Allah cümlenizden razı olsun.Rabbim cümle hastalıklardan kurtarsın bizi.Vesvese gerçekten insanı yıpratan bir hastalık.Ama bu hastalık insanın beyninde başlayıp beyninde bitiyor.Kendi yaşandığım tecrübeler bana bunu gösterdi.Başkalarının telkinleri bizi ancak belli bir süre için rahatlatabilir ancak o süre geçtikten sonra aynı durum devam eder.Size dua ederim elbette , ancak siz de kendinize yardımcı olun.Çok şükür şuan bizim çok değerli alimlerimiz var ve hepsine ulaşmamız an meselesi.Oysa ben çok yalnızdım ve güvendiğim insan yoktu.Bu açıdan siz şanslısınız ve bu şansı kısa sürede kendi lehinize çevirebilirsiniz.İlk önce dediğim gibi bu meseleyi beyninizde bitirmeniz gerekiyor.Ben de siz de kabul ediyoruz ki yaptıklarımız yanlış, doğrusu bu değil.Bunu bir kere beynimize iyice yerleştirdikten sonra biraz da gayretle yeneceğimize inanıyorum.Bunun için çok beklemenize gerek yok , mesela bugünki ibadetlerinizde buna hemen başlayabilirsiniz.O vesvese ettiğiniz konularda bu gün ne olursa olsun aldırmayın, bir kere bunu yapsanız gerisi gelecek.Çok şükür ilmihal kitabımızda hangi vesveseleri dikkate almamız gerektiği yazılıyor.Ve özellikle imam vesvese hastaları için yanlış yaptığına inansa bile bu düşünceye riayet etmemesini söylüyor.Yani normal bir insanın dikkat etmesi gereken vesveselere imam vesvese hastaları için onları bile dikkate almamasını söylüyor.Böylece kısa sürede siz de kurtulacaksınız inşallah.

Rabbim bedenlerimizi ve kalbimizi her türlü hastalıktan kurtarsın , korusun inşallah...

Yorum

Dün okumuştum yazınızı devamınıda bugün okudum ALLAH razı olsun

Benimde sonradan şii olan tanıdıklarım var ve şunu gördüm araştırıp şiiliğin doğru mezhep olduguna karar veriyorlar ve inanın bazı şii doğanlardan da şialığı daha güzel yaşıyırlar
        ALLAH bzleri EHL-İ BEYT 'in yorlundan ayırmasın inş.
        YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
        YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
        AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
        MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

selam olsun bu sevdaya gönül verenlere selam olsun hakkın izinde gidenlere selam olsun sıratı mustagimi takip edenlere selam olsun ehlibeyt e lebbeyk diyenlere

Yorum

[quote author=Seyyidi_Şuheda link=topic=3422.msg19252#msg19252 date=1240473731]
            Dün okumuştum yazınızı devamınıda bugün okudum ALLAH razı olsun

Benimde sonradan şii olan tanıdıklarım var ve şunu gördüm araştırıp şiiliğin doğru mezhep olduguna karar veriyorlar ve inanın bazı şii doğanlardan da şialığı daha güzel yaşıyırlar
            ALLAH bzleri EHL-İ BEYT 'in yorlundan ayırmasın inş.

[/quote]Kesinlikle katılıyorum...
            Ey ateş!
            Seninle ululuk tasladı şeytan.
            Ve ey insan!
            Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

devamı da gelemedi bir türlü

Yorum

bende bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bende sessizce bekliyorum bir köşede)
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Sizleri uzun süre beklettiğim için affınıza sığınıyorum.Ancak yazmak için uygun zaman bulamadım.Dün uzun bir yazı yazdım fakat ne yazık ki ön izlemeden sonra göndermek isterken yanlışlıkla tüm yazıyı sildim.Hem çok yorulmuştum hem de moralim bozulmuştu dolayısıyla yeniden yazamadım.Şuanda da rahatsızım yazacak durumda değilim.İnşallah en kısa zamanda yazmaya çalışacağım.Allah cümlenizden razı olsun.

Yorum

inşallah sessizdevrim kardeşim. geçmiş olsun Allah şifalar versin merakla sonucu bekliyoruz...

Yorum

[quote author=sessizdevrim link=topic=3422.msg19622#msg19622 date=1240578067]

Sizleri uzun süre beklettiğim için affınıza sığınıyorum.Ancak yazmak için uygun zaman bulamadım.Dün uzun bir yazı yazdım fakat ne yazık ki ön izlemeden sonra göndermek isterken yanlışlıkla tüm yazıyı sildim.Hem çok yorulmuştum hem de moralim bozulmuştu dolayısıyla yeniden yazamadım.Şuanda da rahatsızım yazacak durumda değilim.İnşallah en kısa zamanda yazmaya çalışacağım.Allah cümlenizden razı olsun.
                        [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem sessizdevrim, Rabbim tez zamanda şifanızı versin inş. Ve merakla yazdıklarınızın devamını bekliyoruz.

Yorum

gecmis olsun bacim;
                          biz bekleriz, sen yeterki yaz, Allah kolayliklar versin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3422.msg19692#msg19692 date=1240586520]
                            gecmis olsun bacim;
                            biz bekleriz, sen yeterki yaz, Allah kolayliklar versin

[/quote]
                            Ey ateş!
                            Seninle ululuk tasladı şeytan.
                            Ve ey insan!
                            Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

s.a
                              sessiz devrim kardeşim!!!
                              tüm benliyimle inanıyorumki ;nasıl şia oldugunuzu harfiyen yazmışsınız.bu tür hikayeler beni derinden etkilemiştir her daim..
                              emin olunki çektiyiniz sıkıntıların ecri vardır rabbimin katında..
                              ayrıca unutmayınki kemalet noktasuna varmak için ödememiz gereken bedeller vardır.bu bedelleri ödemeden o noktalara uşalacak olursak şayet inanınki ulaştıgımız nokta ne kadarda yükseklerde olursa olsun,hem bir anlam ifade etmez hemde degerini yitirir..kemalet noktasında hayatınızı devam ettirerek derecenizi daha daha yükselmenizi diliyorum.
                              sa sevgiler

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim…

İlk dönmelerde babamın baskıları yüzünden vakıfı hiç sevmiyordum.Sürekli sıkılıyordum, sohbetleri de öylesine dinliyordum.Bütün cemaat ve dindan insanlara karşı önyargılıydım.Babam bir kaset gibi her gelişinde hep aynı sözleri tek kelimesini bile atlamadan , aynı sertlikte, aynı uslupla anlatıp duruyordu.Bana : “namazını kıl, Kuranını oku ama asla başkalarıyla işin olmasın.Yok bu arkadaşım , bu bilmem kim diye anlamam . Bu gün seni kullanırlar , yarın tekmeyi vurur ortada bırakırlar .” derdi ve üzerine de tehditlerini eklemeyi unutmazdı. Beni ziyarete ne zaman geleceği asla belli olmazdı , bir bakmışım karşımda.Onun için her zaman tedirgin ve huzursuzdum acaba geldi mi diye.Onun her beni ziyerete gelişi benim gözyaşlarımla sonuçlanırdı.Hiçbir suçum olmadığı halde suç işlemiş gibi sürekli azarlanmak beni çok incitiyordu.Babam su testisini kırmasın diye önceden bir tokat patlatan Nasrettin Hoca’nın sistemini uyguluyordu.Onun beni bu şekilde uyarması ile beni yanlış yapmaktan koruyacağına inanıyordu.Oysa bu davranışının bende ne kadar büyük ve asla kapanmayacak bir yara açtığının farkında değildi.Sırf babamın bu baskıları yüzünden okulun ilk yılında kız arkadaşım dahi yoktu.Herkesi tersliyordum benimle konuşmasınlar , benimle arkadaş olmasınlar diye.Tabi zamanla babamın beni yanlış yönlendirdiğine inandım ve kız arkadaşlar edindim kendime.

Bu baskılar yüzünden de vakıfa alışamadım ta ki vakıf hocamızın kader-kaza ile yaptığı konuşmaya kadar.O gün sohbet o kadar güzel gelmişti ki içimde çok büyük bir coşku oluştu.Hoca o kadar güzel anlatıyordu ki can kulağı ile dinlemiştim sohbeti.Kader-kaza konusundaki bazı yanlışları akli delillerle çok güzel açıklıyordu.Kader ve kazanın alnımıza yazılmış bir yazı olmadığını öğrenmiştim.İnsan bu dünyada bir tiyatrocu değildi eline verilen rolu yapmak zorunda olan.İnsan iredesi özgürdü ve Allah kimseye zulmetmezdi…

O günden sonra vakıfa büyük bir ilgi ve merakla gidiyordum ama koku içinde .Babam gelir ve beni görür korkusuyla sürekli dua ediyordum.Çok şükür Rabbim hep yardım etti.Vakıfta hem Sünni kaynakların hem de Şia kaynaklar bulunuyordu.Her cemaatten ve tarikatten insana açıktı.Çünkü vakıf hiçbir cemaate bağlı değildi.Tabi bunun sebebini sonra daha iyi anladım.Çünkü hocamız devrimden sonra dönen şialardandı ve vakıfta ehlibeyti ve onların davalarını anlatmak için hizmet ediyordu.O bütün benliğini bu işe adamış gerçek bir dava adamıydı ama asla belli etmezdi , hep takiyye yaptı onun kesin olarak şia olduğunu ben şia olduktan sonra onu ziyarete gittiğimde öğrendim.Bir gün vakıfta arkadaşımla ona yalvarırcasına ısrar etmemize rağmen bize şia olduğunu söylemedi.Namazda onu takip edeceğimizi söyledik eli bağlı kıldı…

Hocamız asla ihtilaflı konulara girmezdi.Genelde tefsir ve İmam Ali (a.s) ‘dan hadisler anlatırdı.Onun yöntemi ortak noktalardan bahsetmek ve insanları ikna edecek akli deliller kullanmaktı.Bütün toplumları ve cemaatleri kapsayacak ortak nokta şüphesiz Kerbela Faciası ve İmam Huseyn (a.s) ‘dı.Bütün insanlar mazlumun yanında yer alır ve acılar karşısında birşir.O Kerbela Olayı’ndan sürekli bahseder ve onun önemini vurgulardı insanlara.İmam Huseyn nezdinde aslında diğer imamları ve onların davalarındaki haklılığını anlatmaya çalışırdı.İmam Huseyn (a.s)’ın asla makam ve mevki için kıyam etmediğinden ,onun yalnızca Allah rızası için , ceddinin getirdiği dini ayakta tutmak için kıyam ettiğinden bahsederdi.

Onun üzerinde durduğu konulardan biri de Hz. Peygamber (s.a.a)’in masumiyetiydi.Birilerinin sahabeye toz kondurmazken Rasulullah’ı (s.a.a) acımasızca sıradan insanlar gibi hata yapabilen insan konumuna düşürmelerine şiddetle karşıydı.O bir yöneticide olması gereken özelliklerden bahseder , bunu akli delillerle kanıtlamaya çalışırdı.O Hz. Rasulullah ‘ın (s.a.a ) masumiyetini kanıtlayarak diğer taraftan da bütün peygamberlerin ve kendilerinden sonra dini yönetecek insanların da masum olması gerektiğini vurguluyordu.Günahkar insanların , hata yapan insanların diğer insanları hidayet etmesinin abes olacağını iddia ediyordu.O akli delilleri ortaya koyar , tarihi insanların kendisinin yargılamasını isterdi.Soru işretleri bırakır cevabı vermezdi.İnsanları düşünmeye , araştırmaya yönlendirirdi.

Böylece benimde beynimde cevaplanması gereken sorular meydana getirmişti .Ancak ne yazık ki cevaplarını ondan alamadan okulum bitmişti.Bütün bilgilerim havada kaldı .Kimin doğru kimin yanlış olduğunu düşünüyordum ama artık yalnızdım ve soruların cevabını bulmak bana kalmıştı.Şimdi üniversiteyi kazanmış başka bir şehre gelmiştim.(devamı gelecek)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X