Selamun aleykum öncelikle Alemlerin Rabbı olan Yüce Yaradana sonsuz hamd olsun onun Alemlere Rahmet olarak göndermiş oldugu son Resule sonsuz selam olsun o Resulün vasisi dostu kardeşi ilmin şehri emirel mumin Ali a.s sevgili kızı cennet kadınlarının efendisi izzet ahlakla dolu fatıma betüz Zehraya cennet gençlerinin efendisi imam Hasan ve imam Huseyne ve Huseyn a.s soyundan gelen pak temiz imam lara sonsuz selam olsun , Degerli dostlar beni sonsuz nimetlerle yaratan rabbım bu nimetlerin üzerine(müslüman olmam dan sonra) birde benim için en büyük nimet olan ehlibeyt nimeti ile nimetlendirdi ne kadar hamd etsem azdır nasıl şii olduguma gelince evveliyatım ehli sünnet üzere idi asıl ehli sünnet te şia dır oda ayrı bir mevzu ,yani hanefi mesebinden dim tabi burda gerçekleri söylemek isterim mesebim vs bilgim vardı ama bunlar hep kulaktan duyma bilgiler di ,bir caferi kardeşle tanıştım o kardeşin öncelikle samimi yeti sonrasında bazı konular üzerinde konuşmalarımız oldu kitablar vs temin etti akıl ve mantık bu yolun hak oldugunu söylüyordu ve bende mantıgımın ve aklımın sözünü dinledim derken bayagı bir araştırma yaptım sonrada dedim ki bu yol dogru olan yol elh mevlama ne iyilik etmişim ki beni bu mekteble şereflendirdi vesselam devamı sorarsanız gelir
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Nasıl Şii Oldum - 3 \ Kevser51_3
Daraltma
X
-
Ynt: Nasıl Şii Oldum - 3 \ Kevser51_3
[quote author=Murtazaali link=topic=3490.msg19222#msg19222 date=1240470445]
Bismillahirrahmanirrahim
Ne mutlu sizlere. Allah nasip ederse Nasıl Şii olduğunuza dair anlatımlarınızın devamını bekleyeceğiz.
Allah razı olsun.
[/quote]Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)
Yorum
-
Muvahhid_14
KEVSER kardeş Allah yolunuzu açık etsin yazınızı okudum eğer devamını yazarsanız okumak isterim Allah razı olsun
Yorum
-
[quote author=Muvahhid_14 link=topic=3490.msg19524#msg19524 date=1240556565]
KEVSER kardeş Allah yolunuzu açık etsin yazınızı okudum eğer devamını yazarsanız okumak isterim Allah razı olsun
[/quote]Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
devamına inş burdan başlayalım öncelikle namaz vs avam insanları gibi bir yaşantım vardı mekteble tanışmam da ki en büyük sebeb (ramazan ülker) isimli degerli abim şu sözü bende çok derin etki bırakmış tı namaz kılmam konusunda bana iblis (şeytan) anlattı dedi rabbım hz adem a.s yarat ttı melek lerle birlikte şeytanı da huzuruna çagırdı dedi ben insanı yarattım onun için secde(secde nin ne oldugunu yazmaya gerek görmüyorum) emrini verdi diger melek ler emre itaat etti fakat şeytan kibirlenip itaat etmedi ben ateşten o ise topraktan gelme ben ondan üstünüm secde etmem sana diyerek secde emrini geri çevir di ve rabbım onu cennetinden uzak laştırdı onu mahlukatın en aşagısı kıldı dedi sen şimdi günde kaç defa rabba secde etmiyorsun dedi cevap vermedim günde beş defa secde etmiyorsun (sabah ögle ikindi akşam ve yatsı namaz ları) o zaman rabbım seni ne yapması lazım diye bir söz kullandı o benim içimdeki bam teli ni attırdı bir kaç gün düşünmem le birlikte karar aldım ve elh namazıma başladım bu gün lük te bu kadar inş aklımageldkçe devamı gelecek
Yorum
-
Rabbim cümlemizi salih amel eyleyen iyiye yönelten muttaki kullardan eylesin. kevser51_3 kardeşim sizin hidayetinize vesile olan muhteremin yaşantısı sizi etkilemiş örnek ahlakı sayesinde sizin düşünce dünyanıza girebilmiş onun en çok etkilendiğiniz örnek davranışları nelerdi açıklarsanız yararlanırız...
Yorum
-
muhsin14
sa.
kevser51_3 kardeş nasıl şıa oldugunuzu gercektende bende merak ediyordum.hudeyfe yi merak ettiyim gibi.böyle bir özelinizi bizlerle paylaşmanız gercektende ,bizlere verdiyiniz degerdendir.ayrıca kendi adıma teşekkür ediyor vede devamını bekliyorum.
saygılar muhsin 14
Yorum
Yorum