Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

NEDEN İSLAMI SEÇTİM.!!!! (Nasıl Şii Oldum- 47 / mehdiNuru)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

NEDEN İSLAMI SEÇTİM.!!!! (Nasıl Şii Oldum- 47 / mehdiNuru)

bismillahi rahmani rahim hamd yaratılmaksızın yaratan var edilmeksizin var olan sınır ve şekil evrilmeden sınır ve şekil veren ilk olarak örneksiz yaratan Allaha hamd olsun Salat ve selam ise Resulune Pak Ehlibeytine ve kuranında Onların alınlarında secde izleri vardır dedigi ehlibeytine olsun

ilim ilim bilmektir ilim kendini bilmektir kim kendini bilmezse bu nice okumaktır yunus emre
    biz kendimizi bilelim dedik hakkta bu niyetimize cevap verdi

kısaca şunu sölim
    İSLAMIN HAKİKATİNİ ARAŞTIRDIM VE BULDUGUMDA İSMİ şia OLMUŞTU BENDE ŞİA OLDUM vesselam

o gunden sonra İlk defa girdim ve Madem kardeşlerimiz istemiş bende az biraz anlatim inş

Bismillahi rahmani rahim

yaşım 23 bu ramazanda 4 yıl olacak ramazanda Şia oldum
    NEDEN Oldum?

ilk olarak sölemem gerek ki İslam fıtrat dinidir ve Şialık benim fıtratımı baştan başa alıp kavurdu cunku tamamı ile Allahın dininin bütün güzelliklerini gördüm diye bilirim ...

bir gun benim bir hocam Hizbullah cemaatindeydim o zamanlar bana dedi ki Resulallah s.a.a nasıl Dogmuştur? ben anlattım şöle şöle olmuştur falan mucizeler gercekleşmiştir falan olaylar olmuştur kuranda şöledir vs
    Sonra biraz durdu ve dedi ki

Peki Peygamber nasıl vefat etmiştir?

durdum 1 kaç kelime söledim ve durdum
    Bana dedi Dogumunu sordugumda uzun uzun anlattın neden vefatını bu kadar kısa anlatın
    dedim rivayetler az
    peki dedi bu ummetin peygamberinin vefatı bu kadar basit midir sence bu kadar gizlimidir bu kadar vefatı normal 1 insanıun vefatı gibimidir? neden 1 kaç söz seni kesti
    ben yerimde açıkçası dondum ve HAklısın dedim
    vefatını o gunden sonra 6 ay araştırdım ve şu mektup meselesi uzerinde cok durdum 1 yerde şok oldum salih surucun dunya birincisi siyeri var orada Benim en kutsal saydıgım ömer bin hattap Resulallah s.a.a kalem kagıt bana getirin dediginde şöle diyordu
    Peygamber sayıklıyor (bunamış) ne dedigini bilmiyor ..ben bu mektup olayını araştırdım epey ve sonuc olarak Resulallahın sunni kaynaklarında cok saçma rivayetler vardı hiç birisi tatmin etmedi açıkçası Resulallah s.a.a size öyle bir şey sölim ki sizi sapıklıktan uzaklaştırsın diyordu rivayetlerde ise Resulallah akrabaya gitmeyi iyligi emir etmeyi gibi şeyleri söledigini yazıyordu bu olamazdı cunku bir insan bu gun bunları yaptıgı halde İSLAM I MUHAMMEDİ hala tefrika içindeydi demek bu degildi ve kafanızı cok yormim sonuc olarak Resulallahın gercek emanetlerini buldum Kuran Ve Ehlibeytini Nuhun gemisini Buldum Bunun uzerine yeni yeni konuları açtım okudum Ehli sunnetin Resulallah s.a.a anlayışı ile Şianın Resulallah anlayışı arasındaki derin farkı 1 adıyamanlı hocam var Allah kendisinden bin kez razı olsun Molla Huseyin Kerbelai onun sohbetinde gördum ve o sohbette cok güldüm Allah kendisini güldürsün cunku Ehli sunnete Resulallah s.a.a öyle bir bize anlatılmıştı ki Hoca anlatınca kendi bu gune kadar inandıgım şeye Güldüm ve Hocanın Anlattıgı Peygamber portesinede İçimden her an İŞTE BUDUR İŞTE RESUL BUDUR İŞTE İZZET ŞEREF BUDUR İŞTE RESULU TANIMAK BUDUR İŞTE İSLAM BUDUR İŞTE FITRİ DİN BUDUR DİYORDUM sonra tevhid konusu böyle 6 ay daha gecti sohbetlerde ve araştırmalarda en son 1 ramazan gununde geldim dernege ve bir Mühüm aldım gizlice kimse yoktu tabi Namaz Kıldım eli açık olarak ilan ettim ilanım ilk önce Allahaydı ve içimi o şirkin Putlarından iyice temizleyene kadar gerekeni yaptım sanki semadaydım sanki yeni yeni dogmuş gibi islamı bulmuştum ve Sonra Kelime i şahadet getirdim Allah razı olsun vesselam

Ynt: araştırarak

Hamd olsun yol gösteren,hidayet eden Rabbimize.Rabbim inancımızı ve imanımızı sabit kılsın.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Sayın Mehdi Nuru kardeşim öncelikle foruma hoş gdiniz. Ne mutlu ki sizde Ehl-i Beyt Mektebini sonradan tanıyarak bu şerefe nail olmuşsunuz.

Yalnız sizden ricam mümkün ise Şii oluş sürecinizi biraz detaylandırarak anlatır mısınız?

Bu bizler için de ve forum ziyaretçileri içinde çok faydalı olmaktadır. Bizler zevkle okumaya devam edeceğiz.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=3496.msg19280#msg19280 date=1240483211]
        Bismillahirrahmanirrahim

Sayın Mehdi Nuru kardeşim öncelikle foruma hoş gdiniz. Ne mutlu ki sizde Ehl-i Beyt Mektebini sonradan tanıyarak bu şerefe nail olmuşsunuz.

Yalnız sizden ricam mümkün ise Şii oluş sürecinizi biraz detaylandırarak anlatır mısınız?

Bu bizler için de ve forum ziyaretçileri içinde çok faydalı olmaktadır. Bizler zevkle okumaya devam edeceğiz.
        [/quote]

Bende aynı ricada bulunmakla beraber başlığınızda ufak bir değişiklik yaptım.

Teşekkürler

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 4\ mehdiNuru

selam olsun bu sevdaya gönül verenlere selam olsun hakkın izinde gidenlere selam olsun sıratı mustagimi takip edenlere selam olsun ehlibeyt e lebbeyk diyenlere

Yorum

mehdinuru kardesim bu kadar kolay olmazzz
            ayrintili anlatin hepimiz faydalanalim, feyz alalim, paylasalim degilmi
            size zahmet hadi bi gayret

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

maşallah bu başlıklar baya bereketli oldu,ne mutlu bize.
              Ama bende mehdinuru kardeşimizden şia oluş sürecini detaylı olarak anlatmasını rica edicem,eğer sakıncsı yoksa
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

mütevazilik güzeldir. ancak bir kişinin bile hidayetine vesile olacaksa ayrıntılı olarak şii olduğunu anlatmak ondan da güzel olsa gerektir. değerli form okuyucusu arkadaşlara katılıyorum...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=3496.msg19664#msg19664 date=1240582735]
                  mütevazilik güzeldir. ancak bir kişinin bile hidayetine vesile olacaksa ayrıntılı olarak şii olduğunu anlatmak ondan da güzel olsa gerektir. değerli form okuyucusu arkadaşlara katılıyorum...
                  [/quote]
                  Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3496.msg19364#msg19364 date=1240497212]
                    maşallah bu başlıklar baya bereketli oldu,ne mutlu bize.
                    Ama bende mehdinuru kardeşimizden şia oluş sürecini detaylı olarak anlatmasını rica edicem,eğer sakıncsı yoksa
                    [/quote]
                    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

sa.
                      mehdi nuru kardeş ..
                      sizi şahsen tanımıyorum.şia oluş şeklinizi çok az ama çok manalı bir şekilde ifade etmişsiniz.bunun için ayrıca teşekkürler..isterdikki sizde diger kardeşlerimiz gibi o hikayenizi bizlerle paylaşasınız lakin özellerinizin saklı kalmasını isteyişinizde en dogal hakkınızdır.saygıyla karşılıyor ve kemalet noktasında kalıp derecenizi yükseltmenizi temenni ediyorum.
                      sa
                      saygılar

Yorum

allahuekber
                        rabbim ehli beyt a.s.nin şefaatini nasip eylesin bu dünyada onların yolundan ayırmasın inşaallah
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Allah bu hakk yoldan ayırmasın.

Allahu Teala Ta-ha Suresinde buyuruyorlar ki "Allah'ım ilmimi artır."

Bizim de duamız budur Rabbim bizlerin ilmini artır.

Yorum

Bismillahi Rahmani Rahim Gunahkar bir dille sizi selam ve saygıla Allahtan rahmed ve magrifet dilereyek Başlayalım inşallah diger kardeşlerimizin şia oluşunu okudum fırsat buldukça cok guzel anlatmışlar inşallah kısmet olursa bende elimde oldugunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacam ancak ilmimizin azlıgı sözümüzün kıtlıgı anlatımımızın eksikligi sözlerimizinde yanlış anlaşıla bileceginden Şimdiden Her kesten özür dilerim..

Bismillahi Rahmani Rahim

Adım Ahmet 1986 Şanlıurfa Dogumluyum dogma büyümede Buralıyım. 6 kardeşli bir ailenin 3 numaralı uyesiyim bruada illa ki beni tanıyanlar cıkar diye düşünüyorum ancak benim yazmaya iten şey şu cok kişi soruyor netten yada guncel hayatta neden Şia oldun? yani bunun sebebi nedir nedir hanifi iken bu Hakk 4 mezhebten olanı braktın da atalarının dinini neden terk ettin de gittik her kesin batıl bildigi sapık ilan ettigi bir inanca tabi oldun ? Özellikle bu soruya cevap vermeye çalışacam inşallah cunku özünde islam olanın kalbinde yaratılış fıtratı olanın inanıyorum ki vermek istedigim mesajı dile döke bilirsem o zaman anlayacaklar ve en azından ha anladım neden şia olmuşlar dedirte bilmek.. zaten inanıyorum ki şialık islamın özüdür daha dogrusu ta kendisidir yani ben bir mezhebi brakıp bir mezhebi seçmedim bunu yapmam ahmaklık olurdu . Kendi inancıma duygu ve hislerime bilgime göre diyorum ki ben bir mezhebi batıl olduguna inandıgım emevilerin saraylarından cıkmış ehlibeyt katillerinin mezhebini terk ettim gücün iktidarın menfaatin mezhebini braktım ve İmam Huseyin a.s ın EGER BENİM KANIM DÖKÜLMEDEN CEDDİM RESULALLAH S.A.A NİN DİNİ DİRİLMEYECEKSE EY KILIÇLAR ALIN BENİ . dedigi gercek İmam Hüseyin as ın ugruna canını ve cananlarını verdigi Hakk islamı seçtim Bunun icin iyice anlamalıyız ki Ben Burada islamdan bahs edecem Neden İSLAMI SEÇTİM DİYECEM..(devamı gelecek inşallah)

Yorum

Ynt: NEDEN İSLAMI SEÇTİM.!!!!

ve içimi o şirkin Putlarından iyice temizleyene kadar gerekeni yaptım sanki semadaydım sanki yeni yeni dogmuş gibi islamı bulmuştum ve Sonra Kelime i şahadet getirdim Allah razı olsun vesselam
                              İran İslam İnkılabının bereketi ile Ehli Beyt mektebi daha bir hızla dünyaya yayılmaya başladı. Ancak her şeyin doğrusu gibi sahtesinide üretirler ya. Bu süreci sulandırmak ve şii sünni ihtilaflarına zemin hazırlamak için de niceleri şeklen şii olmuş görünümüne girdiler. Bizler samimiyetle şii olmuş kardeşlerimizi sadece kutlarız. Ancak, şii ve sünni müslümanları birbirine düşürmek için programlı bir şekilde şii ya da sünni olanları da samimi olanlarla ayırdetmek zorundayız.
                              İsmi önemli değil, merak edenlere özelde de verebilirim. Türkiyeden İrana gitmiş bir molla vardı. Yıllarca İranda kaldı. Bir oğlu şii olmuş diğeri de mutaassıp bir sünni kesilmişti. Zatın güya şii olan oğlu, ehli sünnet müslümanlarının bulunduğu her ortamda hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Ömere küfürle sözüne başlar öylece bitirirdi. Sünni mutaassıp oğlu ise, sadece bir isim benzezmeşinden başka bir anlamı olmayan Ebu Lülü mezarını 2. Halifenin katili Ebu Lülüe imiş gösterip, İrana gelen sünni müslümanları İslam İnkılabından ve şiadan soğutmak için malum mezara götürüyor ve bakın işte sizin o çok sevdiğiniz inkılap Hazreti Ömerin katilini kahraman ilan etmiş ve türbe diktirmiş ziyaret ediyorlar. Bilmiyoruz bir kısım insanlara çok garip gelebilir ama, düşman hiç bir vesileyi kaçırmıyor aleyhte yararlanmak için.
                              Kardeşimiz şirkin putları derken eğer ehli sünneti kastediyorsa şii oluşunda samimi olduğuna bizi inandıramayacaktır.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X