Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

esselamunaleykum zerre kardeşim öncelikle hoşgeldiniz diyorum
    caferiliği araştırdığınız taktirde namazıyla sünnetiyle humusuyla zekatıyla evlilik ve aile hükümleriyle bir bütün içinde olduğunu ve kaynaklarının en sevgili olan peygamber efendimiz s.a.a.nın iki emaneti kuranı hakim ve ehli beyt a.s.den beslendiğini göreceksiniz bu konuda sitemizde ve diğer şia sitelerinde araştırma yapmanızı sorgulamanızı tavsiye ediyorum bende diğer kardeşlerim gibi
    siz yeterki hak olanı yaşamayı isteyin rabbulalemin size gerçekleri gösterecek ve hidayete ulaştıracaktır inşaallah
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

s.a. hoşgelmişsiniz zeere kardeşim.
      doğruluğundan emin olayım sonra o şekilde namaza başlayacağım fikrinizi silmenizi öneririm kafanızdan. Namazınızı bildiğiniz şekilde kılın. daha sonra farklılaştırır veya olduğu gibi devam edersiniz o sizin bileceğiniz. ama kılmaya özen gösterin. Ehlibeytin izinde kardeşimizinde dediği gibi namazı şeytanın öteletme telkininden uzak durmak gerek .

Allah yar ve yardımcınız olsun.
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

evet zerre kardesim
        her iki kardesimin söylediklerine katiliyorum
        namazdan kopmayin, ne kadar zor gelsede, hangi mezhebe göre olursa olsun namazinizi eda ediniz, Allah halis niyetinizi bosa cikaracak degildir!

gitmek istediginiz yere gitmekte engel olusmasi hem üzücü hem hikmet aranacak bir durum...bakin sitemizdesiniz, ve burada gercekten size gerekli olan her türlü bilgiyi verebilecek düzeyde kardeslerimiz var, hatta hangi kardesime sorsaniz size güzel bilgiler verecektir...cünkü sii'de celiski yoktur...hersey bi tamam yerli yerine oturmustur...

Rabbim size muvaffakiyet versin ve insaAllah
        sizinde güzel serüveninizi bu bölümde okuyalim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Muttaki ve mirzehan kardeşlerim iyi dilek ve dualarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah sizden ve sevdiklerinizden razı olsun

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg40263#msg40263 date=1246442379]
          evet zerre kardesim
          her iki kardesimin söylediklerine katiliyorum
          namazdan kopmayin, ne kadar zor gelsede, hangi mezhebe göre olursa olsun namazinizi eda ediniz, Allah halis niyetinizi bosa cikaracak degildir!

gitmek istediginiz yere gitmekte engel olusmasi hem üzücü hem hikmet aranacak bir durum...bakin sitemizdesiniz, ve burada gercekten size gerekli olan her türlü bilgiyi verebilecek düzeyde kardeslerimiz var, hatta hangi kardesime sorsaniz size güzel bilgiler verecektir...cünkü sii'de celiski yoktur...hersey bi tamam yerli yerine oturmustur...

Rabbim size muvaffakiyet versin ve insaAllah
          sizinde güzel serüveninizi bu bölümde okuyalim

[/quote]

Benim serüvenim arap saçı gibi. Bazen buralara nasıl geldiğimi anlayamıyorum Birgün anlatırım inşallah. Sizinki kadar derin ve sürükleyici deyildi. Kitap olsa sizin seruveniniz, 2. kez okumaya başlmış olurdum galiba.

Yorum

Allah razi olsun...her insan bilir, yazdigi bir siir, makale, öykü, her ne olursa olsun, birileri tarafindan deruni bir sekilde anlasildiginda insan cok mutlu olur, aslinda orada cogu zaman mutluluk verici olan "aaaa bak demekki cok güzel yaziyorum" degil, daha cok kendisini anlayan birisinin var olmasi...

benim hikayem de buraya aktardigim kadar sade degil...cok daha kalabalik, cok daha komplike aslinda, ama ben sece sece bu hale getirebildim...insaAllah sizde bunu yapabilirsiniz...olur olur

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=4917.msg29977#msg29977 date=1243150869]
              Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..

[/quote]

selamun aleykum
              siteye girdiğimde ilk bu bölüm dikkatimi çekti..
              başka bir siteden isim olarak tanıdığım için ilk sizin bölümü okudum isim olarak tanıyorum.. çünkü sizinle çok yazışma fırsatımız olmadı..
              dikkatimi çeken bir nokta oldu.. bence başlık nasıl şii oldumdan ziyade nasıl hidayete erdim olmalıydı..bu benim fikrim tabiki..
              Allaha emanet olun kardeşim..

Yorum

ve aleykum selam
                acaba biriyle karistiriyor olabilirmisiniz?
                baska sitelerde aktif degilim uzun zamandir

bölümü sii olma serüvenimize ayirdigimiz icin baslik böyle oldu kardesim

sizde Allaha emanet olun

Yorum

yok abla karıştırmıyorum..
                  evet şuan aktif değilsiniz o sitede biliyorum..

Yorum

tamam o halde tanisiyoruz demekki
                    sitemize de hosgeldiniz bu arada

Yorum

hoşbulduk abla saolun
                      isim olarak tanırsınız belki sizde beni..msn nizi ekledim sormadım ama tanışırız bir gün inş karşılaşırsak

Yorum

msn eklemeniz sorun degilde
                        msn'de bulusmamiz sorun olabilir

Yorum

bende giremiyorum pek..hayırlısı olsun inş..

Yorum

hayirlisi olsun
                            buralarda da görüsürüz
                            burada oldugum zaman dahi msn acamiyorum cünkü sürekli pc basinda olmuyorum

Yorum

Selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatu! Yüce Rabbimizin selami,afiyeti,bereketi...hidayete tabii olanlara ve Ehlibeytin a.s. dostlari,inci mercanlarina olsun! MAASALLAH..sürükleyici ve ibret dolu,cesaret,mücadele icinde gecen sürecinizi,yer yer yasadiklarimida icinde bularak (gayri Islami ülkede,Rabbimin lütfuna ve Ehlibetin a.s. inayetine mazhar olaraktan..)saygi ve hayranlikla okudum. Allah razi olsun,sizi ve ailenizi bu ilahi hak yolundan bir an dahi ayirmasin,mutlulugunuz daim olsun,hanim Zehra s.a. ile hasreylesin insaALLAH! Aminn..
                              Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh zahra!
                                Allah razi olsun, dualariniza ictenlikle amin diyor ve o güzel dileklerinizi misliyle sizin icin diliyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X