Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Avrupadan Asyaya, Afrikadan Kafkasyaya kadar filizlenen akasya misali İslam çağının kardelenleri her coğrafyada boy atmaktadır. Çoğusu birbirinden habersiz olsa bile Allah hepsinden haberdardır.

İran İslam İnkılabının dünyanın düşünce toprağına attığı tohumlar her ülkede filizlenmektedir. İnsanlar neden böyle bir yola koyulduklarını kendi şartları kapsamında anlatsalar bile, kendileri bilemeseler bile, her insanın hidayete doğru yönelişinde bu kutlu inkılabın manevi etkisi vardır.

Dünyanın her bir yerinde kalplerinde hidayet filizlenen kutlu insanların yüreğindeki hidayet filizini beheşti zehranın şehitlerinin kanı sulamış, o şehidlerin nuru müstazaf ve temiz fıtratlıların kalbinde hidayet olarak belirmiştir.

Kardeşimizin ilginç hikayesini yazıldığı zamanda okumuştum ancak yeniden okuma ihtiyacı hissettim.
    Ve kutlu olsun diyorum.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Forumu daha yakından tanımak için açılan konuları okumaya ve bilmediklerimi öğrenmeye gayret ediyorum. Sizin açdığınız konuları ve cevaplarınızı da beğeniyle takip ediyorum. Hayat hikayeniz de çok ibretli... ALLAH razı olsun, her daim razı olduğu gibi yaşamaya muvaffak etsin gülistan_2.
      Sevgiyle...
      VesSelam.

Yorum

Allah razi olsun mehmet kardesim
        insaAllah yolumuza layik oluruz

asya kardesim, sizden de Allah razi olsun
        dualariniza bilmukabil amin diyorum
        insaAllah ilgi ve alakalarinizda sizleri yaniltmayiz

es-selam

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Foruma üye olurken Elmeddin Kardeşimin Resimli ve Belgeli Delillerini çok takdir etmiştim.
          Daha sonra ise Gülistan Ablamın karizmatik, mütevazi ve müthiş hitabetini farkettim.
          Yazıları, dili, belağati ve diğer özellikleri ile ortaya çıkan olgunluğu nedeniyle Abla diye hitap ettiğim bir insan...

Gece Şii olma ve Hidayete erme hikayenizi (7 sayfa 150 mesaj) yaklaşık 2 saatte okudum.
          Bir kitap okurken muhakkak notlar alırım.
          Ekranda okurken de, Word sayfası açar, ilgimi çeken yerleri kaydederim.
          Sizin hikayeyi okuyunca, o kadar çok kıymetli ve dikkat edilmesi gereken yazı var ki;
          kopyala yapıştır yapmaktan yoruldum. Müsaadeniz olursa hikayenizden önemli anektodlar paylaşacağım.
          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[img width=1000 height=562]http://e1204.hizliresim.com/w/9/48p0v.jpg[/img]
            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Allah razi olsun kardesim :-[
              bilmiyorum bu kadar güzel düsünceyi hak ediyormuyum
              ne diyecegimi de bilemiyorum su an, sanirim biraz duygulandim

anekdotlari merak ederim tabi ki

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Forumda hiç kimseyi tanımıyorum. Tüm Kardeşlerime eşit mesafedeyim.
                Bu bölüme yazacağım bilgi ve alıntılar, Gülistan Ablam'ın anlattığı olayların Özeti ve Tasnifi niteliğindedir.
                Alıntılar dışındaki görüşler tamamen şahsıma aittir :

Yorum

SALİH RÜYALAR ve KERAMETLER :

1- Sahrada "Hak Birdir, Muhammed Nurdur" rüyası

2- Türkücü olmak ile ilgili rüya :
                  [quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg28823#msg28823 date=1242768130]bir türlü olmazdi, ya bir kac gün önce gördügüm rüya, hani filan yerde türkü söyledigim gece, kiyamet kopuyordu, gökten ates yagiyordu, insanlar kacacak yer bulamiyordu, bütün insanlar bir istikamete dogru kacmaya calisiyor, ben onlarin tam aksine kosuyordum, sonra bir mekana geliyordum, birileri bana kuran veriyordu, "oku. oku. oku" deniliyordu

bazende "Allahim onlar beni bilmiyorlar, sendemi bilmiyorsun, sen neden birseyler yapmiyorsun" diye bagirirdim, aglardim, sabahlara kadar aglardim...sonsuz bir izdirapti bu, teselli bulamiyordum.
                  [/quote]

3- Antalya'da Türkü Bar Açma Girişimi karşısında ;
                  Antalya Sahilindeki inanılmaz fırtına. Rüyada çağıran Melik Gazi ve rüyadan uyandıktan sonra gittiği türbedeki
                  yaşlı dedenin verdiği tesbih ve eşini beğenmeyişi. Sonuç : Türkü Bardan vazgeçme ve eşinden ayrılma.

4- Namaza başladıktan sonra Kıbleyi gösteren rüya.

5- Eşinden ayrıldıktan sonra, Issız bir köye yapılan Hicret ve sonrasını Kendisinden dinleylim :
                  [quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg29965#msg29965 date=1243123046][color=rgb(0, 0, 255)][/color]mucizevi olaylar yasadik...nereden geldi nasil geldi anlayamadigimiz bir cok sey yasadik...
                  öyle ki o olay bizi saskina ceviriyor,oturup agliyorduk...
                  iste öylesine rahmetle kusatildigimizi hissediyorduk, bu kadar ayan beyan hissediyorduk

bazi geceler "Rabbin seni birakmadi" veya benzeri sesler isitiyordum...namaz vakti

"uyan ey gözlerim gafletten uyan" veya "lebbeyk Allahumme lebbeyk" sesleri ile uyaniyordum...[/quote]

6- İkisi bulutlarla göbekten bağlı, 11 Dolunay Rüyası

7- Olacak bir kısım olayları, önceden rüyada görme :
                  [quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg30089#msg30089 date=1243183420]
                  misal, bozuk para gördügümde aglarim, kedi gördügümde hastalanirim (koluma saldirmis ve isirmissa kolum vs.)
                  kedi cocuklarima saldirmissa onlar hastalanir, köpek havlamasi isittigim zaman bir zulm ile karsilasirim, vs. vs.[/quote]

Yorum

SIKINTILAR ve IZDIRAPLAR

1- Gurbete sık sık gidiş geliş
                    2- Hem Anne , hem de Babanın çalışmak zorunda olması
                    3- Genç yaşta 2 çocuğun ağır sorumluluğu
                    4- Arayış Dönemi, Arabaya binip Almanya - Avusturya arasında gidip gelmeler
                    5- Aykırı işler yapan, hatta uyuşturucuya yönelen bir Eş
                    6- Dini bir arayış içindeki Annenin, Evinde çıkan karkaşalıklar
                    7- Ayrılma kararı ve 3 yıl boyunca getirdiği sıkıntılar
                    8- İhmal edilen sağlık, cidi boyutta yaşanan çöküntü
                    9- Okumalar, ibadetler, düşünmeler ve gezmeler nedeniyle ihmal edilen ev ve çocuklar
                    10-Değişirken eşini değiştirememenin getirdiği sıkıntılar
                    11-İlgilenilmekte geç kalınan, dini bilgilerden mahrum ve hatta Türkçeyi konuşamayan çocuklar
                    12-Maddi yönden rahat bir hayatı varken, "Beni Allah'ımla başbaşa bırakın,
                    ev de mülk de Senin olsun, hiçbir şey istemiyorum" diyen güzide bir İnsan
                    13-İki çocukla birlikte, en uzak ve ucra bir köyde tutulan bi ev, ev sahibi iken kiracı olmak, bolluktan çıkıp darlığa düşmek,
                    14-Ekmeğin dahi olmadığı nice günler
                    Sıkıntılar ve hücrelere kadar hissedilen korkunç bir yalnızlık

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg31425#msg31425 date=1243543456]
                    Allah bana hücrelerime kadar yasatti yalnizligi, yalnizligin kahrini cekmek cok zor,anlatilmaz zor...
                    zaman zaman insan cileden cikiyor, ici karariyor,
                    toparlanip amacini hedefini, neyi neden yaptigini tekrar hatirlamakta bile zorlaniyor bazen...

hepsinden zor olani (bence) icsel bir hicreti basaramaktir!

[/quote]

Yorum

[img width=1000 height=562]http://d1204.hizliresim.com/w/c/4bv18.jpg[/img]

Yorum

bittimi kardesim?

Yorum

Birkaç başlık daha var, Acılarınızı, yaralarınızı deştiğim için üzgünüm.
                          Arada gönderdiğim Gülleri; Bir özür, Size duyduğum saygının bir göstergesi ve
                          Sıkıntılı bir yaşamdan Hak Yola kavuşmanın bir simgesi olarak kabul edin...

MEZİYETLER

1- Müthiş bir Dil ve Hitabet
                          2- Çok iyi bir Bağlama Ustası
                          3- Profesyonel bir Araba Kullanıcısı (Ehiliyeti olmayan birisi olarak Size imrendim)
                          4- Sabahlara dek dinlenilen, çok beğenilen bir Ses
                          5- "Böyle bir ses heba edilir mi?" diyerek gelen, Ardı arkası kesilmeyen İş Teklifleri
                          6- Bina sahibi, kiracıları ve kocaman bir bahçesi olan bir yaşamı elinin tersiyle iten bir İnsan
                          7- Kendi kendine namaza başlama
                          8- Saatleri bulan, sürekli kılınan, dizlerini kanatan, uyuşan ayakları nedeniyle çoğu zaman oturarak kılınan Namaz
                          9- Hem ayık hem de uykuda ike görülen Harika olaylar

10- Kur'an okuyamadığı halde, sayfaları açıp, onlarla konuşup öpen bir İnsan
                          11- Çok kısa sürede öğrenilen Kur'an
                          12- Alköllü büfe işleten, 7 saat Tv izleyen, Kemalist bir babayı, ikna edip alnından öptüren
                          13- Şii olduktan sonra, kendisinden etkilenip örtünen İnsanlar
                          14- Müslüman yapılan Almanlar : Örnek Süleyman olan Stefan
                          15- Annesi Budist, babası Atesit olduğu halde Müslüman yapılan gençler
                          16- Etkilediği gençlerin Ailelerinden gelen Şükran ve Davet Telefonları
                          17- Çok iyi bir Şair
                          18- Usta ve Adaletli bir Moderatör

Yorum

kardesim, inanin ne diyecegimi bilemiyorum

hayir, yasadiklarim icin üzülmekten coktan vazgectim, o yasadiklarim olmasa bugünki ben olmayacakti, ancak sizin bu yaptiginiz bu yasam kesitlerini birde film gibi disardan izletmek olmus.... hani uzun bir yazi degilde, madde madde özet haline gelince cok enteresan olmus.... iclerinden bazilarini degerine oranla hafizamda yeteri kadar canli tutmamis oldugumu farkettim, bu yüzden ayrica tesekkür ederim

hayati
                            dönem dönem imtihanlari olan bir egitim alani gibi görüyorum
                            bizler neyin icerisindeysek ve ne istiyorsak, o seye yönelik olaylar dizini yasiyoruz
                            oldugumuz sey, olmak istedigimiz sey icin egitildigimiz yer oluyor aslinda
                            dikkatle baktigimizda, imtihanlarimizin genellikle, düsündüklerimiz, istediklerimiz, özellikle de iddia ettiklerimiz ve korktuklarimiz, dalga gectiklerimiz'den olustugunu görüyoruz

basimiza gelenlerin neden geldigini farkettigimiz zaman kontrole sahip oluyoruz
                            baskalarina degil kendimize yöneldigimiz zaman, olaylarin, Allah'in bizimle muhatap olus sekline birer örnek olarak görmeye basliyoruz
                            böylece "evet ama filanin yüzünden" "o öyle yapmasaydi ben de böyle yapmazdim" "hep onun sucu" demenin bize hic bir getirisi olmadigini, bu davranisin, hayatimizda ki bazi nahos olaylarin sürekli tekrarlanmasina neden oldugunu görüyoruz

farkina varip, evet, "ben vaktiyle böyle derdim, simdi basima geldi ve gördüm, nasil da yanilmisim", "keske filan mevzuda ben olsam söyle yaparim demeseydim, basa gelince durum farkli oluyormus", "keske filan hakkinda, hadi canim bu kadar da olurmu, insan böyle böyle yapar, asla asla ben böyle birsey yapmazdim" demeseydim, demekki insanin basina gelen olaylar, icinde bulundugu maddi manevi ortam, psikolojik durumu, insani herseye egilimli kilabiliyormus..... demek ki ben bu olayi filan düsüncem, filan davranisim, filan istegim, iddiam'dan dolayi yasadim diyoruz

ah o varya o demek yerine, ah kafam ah, ah nefsim ah, tabi ki, ben bunu coktan haketmisim meger, demeye basliyoruz, o an'dan itibaren, ufak tefek sürcmeler yasasakta, bu yönde yanlisa düser gibi olsak ta, genis bir horizontu, alabildigine acik bir alana durup izledigimiz ve düsünmeye basladigimizda, hayatin bize neler fisildadigini duyar gibi oluyor ve insanlari olduklari gibi kabul etmeye, sevmeye basliyoruz

"ben kimim ki" "ben bir hicim" demekten cikiyor ve hicligi bizzat yasamaya basliyoruz

filan ne yaparsa yapsin, görünenden ziyade ötesindekini anlamaya calisiyoruz
                            yargilamadan, karar mekanizmasina müdahale etmeden, hakimiyet saglamadan baglar kurmaya basliyoruz, cismen cok yalnizda olsak, hayatin bütününde yer almaya basliyoruz

evet, bütün bunlarin haricinde bir de Allah'in hakkimizda karar kildigi meziyetler var, yeryüzünde bu meziyetlerimizle cevremize etki birakacagiz, bunlarla birseyler basaracagiz, bunlarla fayda saglayacagiz, kimimiz fizik dünya da kimimiz metafizik boyutta, sonsuz alanlar icerisinde görevler alacagiz
                            bunlarin bazen farkinda olur ve kabulleniriz =gelistirmemiz gerekir
                            bunlarin bazen farkinda olmayiz = ya farkedesiye kadar olaylar yasariz ya da birgün o meziyetler bizden alinir

bunlari farkeder ama kabullenemeyiz =kabullenesiye kadar basimiz dertten cikmaz

bütün bu yazdiklarim nedeniyle
                            kimse, hic bir kardesim sanmasin ki, gulistan_2 buraya yazdigi ve yazmadigi daha nice yasanmisliklari ile kendisini bir yerlerde görmekte, kendisini özel hissetmekte

bildigi bir sey varsa gulistan_2'nin o da
                            Allah'in nimetlerinin herkes icin adilane taksimi fakat insanlarin bunlara sirt cevirdikleridir

ancak
                            bütün bunlara, zerrece kiymeti yok demenin de büyük bir hata ve büyük bir nankörlügün haricinde, insanin kendisine zulmetmesi oldugunu düsünüyorum

sevgili kardesimizin bu ince davranisina tekrar tesekkür ederek
                            sözlerimi mevlananin anlattiklarimi özetleyen siiri le noktaliyorum

Beri gel, daha beri, daha beri.
                            Bu yol vuruculuk nereye dek böyle?
                            Bu hırgür, bu savaş nereye dek?
                            Sen bensin işte, ben senim işte.

Ne diye bu direnme böyle, ne diye?
                            Ne diye aydınlıktan kaçar aydınlık, ne diye?
                            Topumuz bir tek olgun kisiyiz, bir tek,
                            Ne diye böyle şaşı olmuşuz, ne diye?

Zengin yoksulu hor görür, ne diye?
                            Sağ soluna yan bakar, ne diye?
                            İkisi de senin elin, ikisi de,
                            Peki, kutlu ne, kutsuz ne?

Topumuz bir tek inciyiz, bir tek.
                            Başımız da tek, aklımız da tek.
                            Ne diye iki görür olup kalmışız,
                            İki büklüm gökkubbenin altında, ne diye?

Şu beş duyudan, altı yönden
                            Varını yoğunu birliğe çek, birliğe.
                            Kendine gel, benlikten çık, uzak dur,
                            İnsanlara karıl, insanlara,
                            İnsanlarla bir ol.
                            İnsanlarla bir oldun mu
                            Bir madensin, bir ulu deniz.
                            Kendinde kaldın mı,
                            Bir damlasın, bir dane.

arslan dilediğini yapar, dilediğini.
                            Köpek köpekliğini ededurur, köpekliğini.
                            Tertemiz can canlığını işler, canlığını.
                            Beden de bedenliğini yapar, bedenliğini.

Ama sen canı da bir bil, bedeni de,
                            Yalnız sayıda çoktur onlar, alabildiğine,
                            Hani bademler gibi, bademler gibi.
                            Ama hepsindeki yağ, bir.

Dünyada nice diller var, nice diller,
                            Ama hepsinde anlam bir.
                            Sen kapları, testileri hele bir kır,
                            Sular nasıl bir yol tutar, gider.
                            Hele birliğe ulaş, hırgürü, savaşı bırak,
                            Can nasıl koşar, canlara ulaşır.

Yorum

ETKİLENDİKLERİ

* Duaz İmam Dinletisi
                              * Hamza GÖLELİ Hoca
                              * Melik Gazi ve Türbesi
                              * Pir Sultan Abdal

DUAZ İMAM :

Allah medet ya Muhammed ya Ali
                              Yusuf kuyusunda zindana düştüm
                              Gülbankı çekelden Bektaşi Veli
                              Yok mu gayretiniz dermana düştüm

Fatıma Ana’dan el etek tuttum
                              Şerver Muhammed’e göz gönül kattım
                              İmam Hasan ile çok metan sattım
                              Şah Hüseyin ile dükkâna düştüm

Zeynel’i sevdim de aşnaya yettim
                              Bâkır’ı sevdim de musahip tuttum
                              Cafer’i sevdim de göz gönül kattım
                              Naci deryasında ummana düştüm

Kâzım Musa Inza’ya eriştim
                              Tamam asker ile hayli sürüştüm
                              Kerbelâ çölünde cenge karıştım
                              Sinem yaralandı alkana düştüm

Taki Naki Şah Askeri nurumuz
                              Mehdi mağarada gizli sırrımız
                              Cebrail önümüzce rehberimiz
                              Kırkların ceminde erkâna düştüm

On’ki imam dergâhında umum var
                              Dünü günü sohbetim var demim var
                              Günahım yok ama neden gamım var
                              Ali gibi Şahı Mf rdan’a düştüm

Kul Himmet Üstadım bu nasıl yazı
                              Şirin lezzet verir muhabbet tuzu
                              Ali’nin alnında Zühre yıldızı
                              Meyli muhabbeti Selman’a düştüm

[font=][flash=600,400]http://youtube.com/v/rjK7DunqshM[/flash][/font]

Yorum

HAMZA GÖLELİ HOCA

Kur'an ve Dua :
                                [flash=600,400]http://youtube.com/v/vlitPILCFqI[/flash]

Hac :
                                [flash=600,400]http://youtube.com/v/yWfUn0Ir8-E[/flash]

Hac Kafilesi, Ailelerden oluşmuş, İnşallaah Siz de bu sevaptan nasiplenmişsinizdir.

FRANKFURT :

[flash=600,400]http://youtube.com/v/7KSpomoINvI[/flash]

[flash=600,400]http://youtube.com/v/VJ2PEA36siY[/flash]

VEDA :

[flash=600,400]http://youtube.com/v/yqoA93VqBeI[/flash]

http://www.kentselhaber.com/V2/News/...opraga-verildi

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X