Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

kardesim Allah razi olsun konuya renk katmissiniz

uzun zamandir dinlemedigim zulfi livaneli'den duaz imam ile bana yolumun basini hatirlattiniz ve su an bulundugum noktayi bir kez daha gözden gecirip ölcmemi sagladiniz ve ayrica sevindirdiniz
    Allah'ta sizi sevindirsin

Allah rahmet eylesin hamza hocaya, sabirli bir dinleyici ve cevaplari keskin idi
    yalniz bana birsey verecekti, kismet olmadi, bizimle konustugu oda da duvarda bir cerceve icerisinde kuranin bütünü yazili olan bir tablo vardi, kücük bir tabloya bütün bir kuran naksedilmisti
    bunu cok begenmistim, nereden aldiklarini sordugumda, bize temin edecegini söylemisti, ama birdaha görüsmek kismet olmadi, insaAllah yinede onun vesilesi ile görmüs oldugum bu tabloyu mutlaka bulacagim

böylece bunu da tekrardan hatirlamis oldum
    coooook cok tesekkür ediyorum ask kervani kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg28830#msg28830 date=1242771813]
      malesef fazla birsey degismemisti...artik herseyden kopmustum...

bir türkü bar acmaya niyetlendim...apar topar türkiyeye/antalyaya gittik, malzeme bakacagim, dükkan sahibiyle konustuk, hersey hazir, dönüste imza atip baslayacagim...

fakat bu kez diger tatillerimden cok farkliydi, sanki görünmez bir el yakama yapismis, daha önceleri tatilde yaptigim hic birseye izin vermiyordu...o gün sahile iner inmez cikan firtinayi hic unutmuyorum, insanlar saskinlik yasiyorlardi

tuhaf rüyalar görüyordum, neler oluyordu yine böyle...artik alismistim böyle seylere...daha önce türkiyeye gittigimde, söyle bir rüya görüyorum, makyajli, acik sacik haliimde bir magaradayim, yanimda kapali bir kadin var, ellerini acmis dua okuyor, bende aciyorum elimi, kadin beni acik oldugum icin hor görüyor, ben ona aldiris etmiyorum, iki ihlas okudum, ücüncüyü okurken, karanlik magara aydinlandi, yüzüm dönük olan magara duvarinda önce bir gölge belirdi, daha sonra uzun boylu, sarikli, evet klasik tabir ak sakalli bir zat geldi, elinde kocaman taneli bir tesbih, yüzünü döndü, bakti bana, ve gülümsedi, gördügüm en güzel gülümseme buydu, elini uzatti, bende gidip elini öptüm, "uzak yoldan geldin kizim, sakin ola bizi görmeden gitmeyesin" dedi ve uyandim...

rüyami anlattigimda, bunun
      melik gazi olmasi gerektigi kanisina vardilar...dururmuyum, ciktim yola, halbuki acil isimiz var, hayir onu bulacagim!
      nihayet üc saat sonra, sora sora ulastim oraya, yolun bir kismini yaya gitmem gerekiyordu, tepelere tirmandik, oldukca zahmetli bir yoldu...türbeye geldik, kapi kilitli, bir cocuk gördüm, cagirdim geldi, türbe neden kilitli diye sordum, anahtar muhtarda dedi...
      -peki anahtari bize getirirmisin?
      -getiririm ama muhtar kizar
      -neden?
      -buraya kadinlar giremiyor
      -bak sen muhtara deki, eger o anahtari hemen göndermezse ben bu kapiyi kirip bu türbeye girecegim, ambargo koyma yetkisini kimden almis densiz!

nitekim cocuk anahtari getirdi, iceri girdigimde, sanki hala rüyada sandim kendimi, hersey ayniydi...birde misafir defteri vardi, oraya baktigimda cok sasirmistim, oraya yazanlarin neredeyse hepsi, rüyalarinda bu zatin kendilerini cagirdigini yazmislardi, hepside uzaklardan gelmislerdi

buna benzer cok seyler oluyordu...ama kisa süre sonra yine eski caresizlik basliyordu...

fakat bu kez hersey o kadar üst üste oldu ki, unutulmasi ve baska bir hale gecilmesi imkansizdi

[/quote]

MELİK GAZİ 1040 - 1134

1071 Malazgirt Zaferinden sonra Orta Anadolu'da kurulan

Danişmendliler Devleti'nin 2. Hükümdarıdır. (1104 - 1134)
      Devletin Kurucusu Danişmend Gazi'nin oğludur.
      Ahmed Yesevi'nin (1103 - 1165), Anadolu'ya gönderdiği 360 Alperenden biridir.
      1086 Kayseri'nin fethini gerçekleştirerek "Kayseri Fatihi" unvanını aldı.
      Kayseri'nin Fethi nedeniyle Abbasi Halifesi, kendisine "Melik" Unvanını verdi.

Haçlı, Bizans ve Ermenilere karşı kazandığı zaferler, O'nun Anadolu hükümdarları arasında mümtaz bir mevki elde etmesine sebep oldu.
      Anadolu'nun bir çok ilinin tarihinde, Danişmendliler ve Emir Melik Gazi'den övgüyle bahsedilmektedir.
      Kayseri'de, kendi adı ile anılan ve Eşi tarafından yaptırılan Melik Gazi Türbesinde yatmaktadır.
      Kayseri dışında da bir çok şehirde melik Gazi Türbesi bulunur.

Benim bu bölümde dikkatimi çeken, Ehli Sünnetten de olsa, Allah'ın dini için mücadele eden, kanını döken Melik Gazi gibi şahsiyetlerin, Allah'ın izniyle Keramet sahibi olabileceği gerçeğidir. Hele O'nun faziletini, Şii olan ve Forumdaki her paylaşımı ile güven veren bir Kardeşimiz dile getirmişse; o zaman iş daha ciddi bir hal alır. Öyleki iş için gittiği Antalya seyahatinden; gördüğü rüyanın etkisiyle Kayseri'ye kadar yani melik Gazi'ye kadar uzanan manevi bir yolculuk insanın ilgisini çekiyor. Gerçi bazı rivayetlerde, yaşadığı bölgeler de dikkate alınarak Melik Gazi'nin Alevi olduğu yönünde rivayetler de mevcuttur.

Hidayete erme sürecinde Kardeşimizin araştırdığı, merak ettiği son isim PİR SULTAN ABDAL (ö.1551)'a gelirsek.
      Anadolu Bektaşi Aleviliğinin kurucuları kabul edilen Hacı Bektaşi Veli (1209 - 1270) ve ikinci piri kabul edilen Balım Sultan (1462 - 1516)'ın aksine Pir Sultan Abdal'ın ibadetlerine düşkün Caferi bir Alevi olduğunu düşünüyorum. Aslında bu konular hassas ve gerginliğe açık konular. Yeni bir tartışmaya neden olmamak için bu bölümü kısa kesiyorum.

Pir Sultan Abdal'ın İmanı ve İtikadını gösteren şiirlerle konuyu kapatıyorum :

http://www.velayet.com/index.php?topic=2584.0
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Allah ecrinizi bol eylesin kardesim

evet, benimde dikkatimi cekmistir hep
        evliya ile alakali gördügüm rüyalar yalnizca melik gazi ile sinirli degil
        ama burada anlattigim akis icerisinde bu vardi
        o yüzden dile hakim olmakta fayda var

yalniz benim gittigim türbe resimdeki türbe degildi
        kayseri civarinda iki saat arabayla gitmistim ama yolu bilmeden, sora sora
        daha sonra bir saat arabasiz olarak daga tirmandik falan
        issiz bir yerde kücük bir türbeydi
        belki dediginiz gibi farkli türbelerinden biridir
        simdi verdiginiz bilgilerle saskinligim bir kez daha yenilendi
        kendisinin bir "emir" oldugunu yazmissiniz

rüyamda gördügüm sahsin giyimi gayet düzgündü ve fakir görünmüyordu
        rüyada en belirgin olan sey güldügü zaman yanaklarinin aldigi sekildi
        bunu anlattigimda insanlar melik gazi olduguna karar verdiler, güler yüzlülügü ile taninirmis
        türbeye girdigimde, rüyamda gördügüm giysiler ve tesbih oradaydi
        birde dedigim gibi, ziyaretci defteri vardi, kac tanesini okudum hatirlamiyorum ama hepsi benim gibi, kendisini rüyada gördügü icin ziyaret edenlerdi

pir sultan abdal hakkinda sizin gibi düsünüyorum
        ondaki ask beni hep hayran birakmistir

"iste hancer iste kellem keserse, dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan"
        bu aski anlatan belki en basit dizesidir

Lanet ile Yezitleri taradım
        Hakk'ın kitabını açtım aradım
        Kırklar ile cem olmaktı muradım
        İmam Cafer çıkar yollarınıza
        ..............
        Erenler rahına eyledim iman
        Kalmadı gönlümde şek ile güman
        Ne bilir bu sırrı Yezid'le Mervan
        Küll-i varım Hakk'a verdim bu gece
        ....................
        Türaplık cümlenin başı
        Üstüne atarlar taşı
        Daim çiğnenmektir işi
        İncinme gönül incinme
        ....................
        Gönül verdim ikrar verdim Haydar'a
        Geçmem beni etseler pare pare
        Irafızı diye çektiler dara
        Acep benim bunda ne günahım var
        .....................

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sayın mod'um,
          gittiğiniz türbe malatya yolu üzerinde 70 km kadar uzaklıktadır kayseriye,
          Aşk Kervanı kardeşim eklediği fotoğraf ise kayseri Camii Kebir 'in avlusunda bulunan aynı lakaplı başka bir şahısa aittir.
          [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Allah razi olsun kardesim
            bilgi icin tesekkür ederim

siz bilirmisiniz? gittinizmi hic?

Yorum

evet gittim, 20 yıl önce :d
              şu an durumunu bilmiyorum,
              o zamanlar harabe gibiydi
              [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

epey olmus
                gerci benim icinde cok zaman gecti
                kismet, insaAllah yine gideriz

Yorum

Demek bizim bildigimiz Melik Gazi Türbesi aslinda baska sahisa aitmis??
                  Gerci cogu türbeler öyledir herhalde.

Benim bu bölümde dikkatimi çeken, Ehli Sünnetten de olsa, Allah'ın dini için mücadele eden, kanını döken Melik Gazi gibi şahsiyetlerin, Allah'ın izniyle Keramet sahibi olabileceği gerçeğidir. Hele O'nun faziletini, Şii olan ve Forumdaki her paylaşımı ile güven veren bir Kardeşimiz dile getirmişse; o zaman iş daha ciddi bir hal alır. Öyleki iş için gittiği Antalya seyahatinden; gördüğü rüyanın etkisiyle Kayseri'ye kadar yani melik Gazi'ye kadar uzanan manevi bir yolculuk insanın ilgisini çekiyor. Gerçi bazı rivayetlerde, yaşadığı bölgeler de dikkate alınarak Melik Gazi'nin Alevi olduğu yönünde rivayetler de mevcuttur.

Pek dogrumudur bilmiyorum ama ilk Anadoludaki müslümanlar hepsi ehlibeyt taraftari idi galiba?
                  Sonucda Ehlibeyte kucak acanlarda onlar olmustu.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Forum acemisi olduğum için böyle basit hatalar yapıyorum. Herkesten özür dilerim.
                    Gerçi yukarıda Melik Gazi Türbesinin 1'den fazla olduğunu yazmıştım.
                    Kayseri Merkez dışındaki diğer Melik Gazi Türbesi, Kayseri Pınarbaşı ilçesinin bir köyünde bulunuyor.
                    Adbarı Kerbela Hocama teşekkür ederim.
                    Yukarıdaki Türbe fotosunu kaldırırsanız iyi olur.

Yanılmıyorsam konumuz ile ilgili Türbe aşağıdakiler oluyor :

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Allah razi olsun

köye uzaktan bakista o türbe sanki ama
                      icerisi degismis olabilirmi?
                      o zaman daha bir bos görünüyordu, bu resimlere baktigimda, iceride sürekli birileri olabiliyor, namaz kiliniyor gibi görünüyor, belki degismistir, ilgilenenler cikmistir
                      birde türbenin hemen yanindan yol geciyor, biz tepelere epey bi tirmanmistik
                      ne güzel, ulasimi kolay olmustur simdi

cok sevindim kardesim
                      Allah sizlerden razi olsun
                      diger türbe resmi de sizce mahsuru yoksa kalsin

Yorum

Bir kayserili olarak kendimden utandim simdi üstelik anne tarafida pinarbasili.Ama biz hic duymadik böyle bir türbenin varligini.Merkezdekini biliriz herkes gibi.
                        Gülistan bacim sen adini hatirlamiyorsundur dimi nerelerden gectiginin?
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[img width=697 height=600]http://g1204.hizliresim.com/w/w/4zqu1.jpg[/img]

Harita'da işaretlediğim köyde olması lazım

http://www.kayseriden.biz/icerik.asp?ICID=241
                          http://www.kayseripinarbasi.gov.tr/d...x?content=1213
                          http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=26575

Yorum

Tesekkür ederim kardesim.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

malesef hatirlamiyorum gadasini aldiiiim

ben o güzel rüyayi gördügüm gecenin sabahinda, kahvaltida anlattim rüyami, yola cikmamiz gerekiyordu, insanlar melik gazi bu deyip yakin oldugunu söyleyince bir heyecan ciktim yola ve sora sora gittim

demek sen kayseriliydin, e insaAllah birgün birlikte gideriz ne dersin

Yorum

Cok iyi fikir derim kismetse gideriz
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X