Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

bir nebze onlarin boyasi ile boyalanmissam ne mutlu bana!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Gülistan bacim yazini heyecanla takip ediyorum.Özellikle ruya kismi beni cok etgiledi.Yazmaya devam cok bekletme :-)

Yorum

zaman cok hizli gecti, kücük aklim ve minik yüregim cok soruyor ama az cevap buluyordu, yetmiyordu...

evlenmis iki cocuk annesi olmustum, hirsim, öfkem, bana dinmis gibi dayatilan seylere karsi isyanim gün gectikce artiyordu, her biri birer ilah kesilen insanlar ve icimde hissettiklerimin baskaligi bana rahat vermiyordu, onlar gibi olamiyordum ama daha iyisinide bulamiyordum...

alman arkadaslarim, dolayisi ilede ateist arkadaslarim cogalmisti, her kafadan bir baska ses cikiyordu, onlarla bazi seyleri konustugumuz zaman, bana neden diger türkler gibi olmadigimi soruyorlardi, bende bazi seylerin kafama yatmayisini alatiyordum, teselli namina veya arkadaslik adina verdikleri tavsiyeler veya söyledikleri sözler midemi bulandiriyordu, igreniyordum, bunlarda bir baska ilahin kullari diyordum, sevemiyordum onlari birtürlü...ama malesef onlarla gezip tozmaktanda geri durmuyorduk! mangal partileri, gece sohbetleri, nehir kenarinda yakilmis atesin basinda partiler...

cilginca gülebilen bu insanlar aslinda sinirime dokunuyordu...herkesin farkli bir hale gömülüp kendinden gectigi ve beni farkedemeyecekleri anlarda, arabama binip kayboluyordum...ya yüksek bir tepeye cikip uzaklardan sehrin isiklarini izliyor düsünüyordum veya baska bir issiz köse bulup saklaniyordum...

alevi deyislerini cok seviyordum, orada maneviyat adina cözemedigim bazi seyler vardi, anlamak istiyordum ama anlamaktan da korkuyordum dogrusu, cünki onlar hakkinda sürekli kötü sözler isitmistim....

fakat onlari dinlemek bana huzur veriyordu iste, melodisinde kalbimi burkan bir drama vardi, saydiklari isimler yüce kisiler olmaliydilar, ama kimbilir belkide, misal olarak en cok dinlediklerimden "duaz imam" ki bunu zülfü livaneliden dinlerdim, belkide duyduklarim dogruydu, onlar resulullahi degil, bu saydiklari kisileri seviyorlardi, hz.aliye peygamber veya hatta -hasa- Allah diyorlardi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

"Ali Ali deyi ne inilersin, inilersin dolap derdin ne senin.....yoksa hüseyinden dost dost habermi geldi,inilersin dolap derdin ne senin"

"hüseyin attan düstü sahrayi kerbelaya, cibril yetis haber ver sultani enbiyaya"

"oniki imam katarimiz uyamazsin demedimmi"

ne demekti bütün bunlar, eger bunlar hz.ali peygamberdir diyorlarsa, bu türkü neden cebraile peygambere haber vermesini söylüyordu, baglantilar neydi?

hem bu nasil bir askti böyle, kimdi bu pervasiz asik
          "iste hancer iste kellem keserse, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan"

gülümseyerek anmadan gecemeyecegim, bu deyislere olan ilgim öyle artmisti ki, onlarin her birini, bir aleviden daha candan, daha berrak calip söylüyordum...annem dahi, yani kendi evladim olmasan senin alevi olmadigina beni inandiramazlardi demek zorunda kalmisti....

benim deyislere askim arttikca, yakinlarimdan baslayarak daha genis cevrede duyulur olmustum,artik evlerde türkü geceleri düzenleniyor, sabahlara kadar türkü söylüyorduk....

yasca benden cok büyük abilerim ablalarim "!" vardi, kimi baglama calar, kimi siir okur, kimi dinlerdi...ama bir grup halindeydik artik...davet edildigimiz yerler olurdu...teklifler gelirdi...gittigim yerlerde artik ansizin karsima bir yasli teyze cikip "aaaaa bu filan yerde türkü söyleyen kizimiz degilmi" diyerek sarilip övgüler yagdirabiliyordu...evet is ciddi derecede ilerlemisti...

bir cok yerden is teklifi almistim, arkadaslarim tesvikte bulunurken, ben hem türkü söylemekten vazgecmiyor, hemde bana bu teklifi getirenlere bozuluyordum..."neden" diye soruyorlardi, hic durulurmuydu, böyle bir ses heba edilirmiydi?
          ama belki cok az zamanlar hak verdigim annemin sözü geliyordu aklima "Allah sana bu sesi kuran okuman icin verdi"

girdigim ortamlarda sürekli insanlari izlerdim, oynamak eglenmek adina iki kadeh icen insanlarin düstügü rezil durumlara bakardim, esinin gözünü sapitanin, kadin olsun erkek olsun bir baskasi ile bakismasina sahid olurdum, telefon numarasi alip vermeler gizlice...deli olurdum bunlara, zaman zaman öfkeme yenik düser kavga cikarirdim, sacindan yakalayabildigim bir bayanin vay haline, tuttugum masayi firlatabilecek imkani yakaladigim bay'in vay haline...amaaaaaa gel görki bataklikta altin aranmaz!

sonra yine isyan, hatta daha fazla, bogan, dizginlenemeyen bir öfke...bir seyler yanlisti, dogru olan bu olamazdi, ben bu insanlar gibide olmak istemiyordum...o hirsla ciktigim mekanlardan, arabama binip nehir kenarina gelirdim, ani bir kalkisla hizimi alirdim, niyet nehre gömülmek!

bir türlü olmazdi, ya bir kac gün önce gördügüm rüya, hani filan yerde türkü söyledigim gece, kiyamet kopuyordu, gökten ates yagiyordu, insanlar kacacak yer bulamiyordu, bütün insanlar bir istikamete dogru kacmaya calisiyor, ben onlarin tam aksine kosuyordum, sonra bir mekana geliyordum, birileri bana kuran veriyordu, "oku. oku. oku" deniliyordu

evet, bu yasadiklarimdan daha dehset seyler olmaliydi, gözümüzün görmedigi birseyler vardi, yalniz degildik, uyariliyorduk sürekli, hem cocuklar? ben olmazsam onlar benim halimden daha kötü olabilirlerdi.

iniyordum arabadan, haykiriyordum "Allahim nerdesin, neden beni böyle birakiyorsun, ben onlar gibi olmak istemiyorum, senin istedigin gibi olmak istiyorum,ama olmuyor,ne olur beni bu halde öldürme, ne olur bana yardim et"

bazende "Allahim onlar beni bilmiyorlar, sendemi bilmiyorsun, sen neden birseyler yapmiyorsun" diye bagirirdim, aglardim, sabahlara kadar aglardim...sonsuz bir izdirapti bu, teselli bulamiyordum.

Yorum

bir sürü degisik insan taniyordum, akilli görünüyorlar akillica konusuyorlardi, onlarla dini konularda konusmaya calisirdim, her kafadan ayri bir ses cikardi...kimi "belim agriyor yav Allah tatildemi acaba, gelsede yardim etse" derdi, kimi "yav birak bu konulari namazmi kilcan" derdi...evet bunlarda kendilerinin kullariydi...öyle cok biliyorlardi ki, okuduklari materyalist felsefe vs. acayip acayiip tiplerdi...

iyi de, neden bu kadar sapkin insan, bu kadar ilginc hakikatleri biliyorlardi, dinsiz insanlar ilmi aciklamalar yapiyorlardi, neden müslümanlar yalnizca mevlüt geceleri düzenleyip aglasiyorlar, menkibeler dinleyip sonrada evine giden, biz onlar gibi olamayiz deyip bütün dinlediklerin cöpe atiyordu?

neden cumadan cikan bütün erkekler, kendilerini öve öve bitiremiyorlardi? acaba bu hocalar nasil tiplerdi? hayir bunlarin hic birisi bneim icimde tanidigim Allah'in eseri degildi...

ama korkuyordum, bu kadar insan yaniliyor, cami cemaat hoca yaniliyor, benmi yanilmiyorum diyordum, kendimle celisiyor, onlar gibi olmaya calisiyordum ama olmuyordu iste...

kapali bayanlarin yanindan gecerken, onlari görmezden geliyordum, onlardan utaniyordum, onlar cok yüksektiler benim icin...ama onlar beni hep "kendini begenmis, dinsiz imansiz" diye tanimladilar...

birgün, isvicrede yasayan teyzemler geldiler...yunus enisteme hepinizden dua bekliyorum...

esimin bir cok yaramaz isleri vardi, bunlara uyusturucununda dahil oldugunu cok gec ögrenmistim...ayrilma karari alali cok olmustu ama baskilari asamiyordum bir türlü...

o gün annemlerde hakkimda tartisma basladi...annem aglayarak kalkti gitti, babam bir cok söz söyledi, hatalar kusurlar saydi, uzun süre dinledim, agladim, anlatmak istedim ama hep sözüm kesildi...en sonunda ayaga kalkip "bana vermediginiz bir seyi benden istiyorsunuz, akil isimi bu" diye bagirdim...

enistem araya girdi, beni alip diger odaya götürdü, kizlarindan birinide yanina cagirdi...ona hep asirici derlerdi, ama ben severdim onu...kapiyi kapatti, önce fisiltiyla dualar okudu, sonra otur bakalim kizim dedi, anlat neyin var, neyden sikayetcisin sen? bu kadar öfke neden?

basladim anlatmaya, kimi zaman öfkelenip sesimi yükseltiyordum, kimi zaman hüngür hüngür aglayiip öfke nöbetleri geciriyordum..."bunlar bana vermedikleri seyi su an benden istiyorlar, nerden alayim, nerden bulayim, kendileri dogruyu bulmusmuki benden istiyorlar"

sabirla dinliyor, bazi kesitlere gelince gözleri doluyor, bazen agliyor "Allahu ekber" diyordu...ayrilma gerekcelerimi söyledim, bu isin beni ne hallere düsürdügünü söyledim, kendimi zorladigimi, onlara benzemeye calistigimi, ama olmadigini söyledim...anlayisla karsiladi, madem durum böyle babana bir sekilde izah ederiz dedi...

Yorum

malesef fazla birsey degismemisti...artik herseyden kopmustum...

bir türkü bar acmaya niyetlendim...apar topar türkiyeye/antalyaya gittik, malzeme bakacagim, dükkan sahibiyle konustuk, hersey hazir, dönüste imza atip baslayacagim...

fakat bu kez diger tatillerimden cok farkliydi, sanki görünmez bir el yakama yapismis, daha önceleri tatilde yaptigim hic birseye izin vermiyordu...o gün sahile iner inmez cikan firtinayi hic unutmuyorum, insanlar saskinlik yasiyorlardi

tuhaf rüyalar görüyordum, neler oluyordu yine böyle...artik alismistim böyle seylere...daha önce türkiyeye gittigimde, söyle bir rüya görüyorum, makyajli, acik sacik haliimde bir magaradayim, yanimda kapali bir kadin var, ellerini acmis dua okuyor, bende aciyorum elimi, kadin beni acik oldugum icin hor görüyor, ben ona aldiris etmiyorum, iki ihlas okudum, ücüncüyü okurken, karanlik magara aydinlandi, yüzüm dönük olan magara duvarinda önce bir gölge belirdi, daha sonra uzun boylu, sarikli, evet klasik tabir ak sakalli bir zat geldi, elinde kocaman taneli bir tesbih, yüzünü döndü, bakti bana, ve gülümsedi, gördügüm en güzel gülümseme buydu, elini uzatti, bende gidip elini öptüm, "uzak yoldan geldin kizim, sakin ola bizi görmeden gitmeyesin" dedi ve uyandim...

rüyami anlattigimda, bunun melik gazi olmasi gerektigi kanisina vardilar...dururmuyum, ciktim yola, halbuki acil isimiz var, hayir onu bulacagim!
              nihayet üc saat sonra, sora sora ulastim oraya, yolun bir kismini yaya gitmem gerekiyordu, tepelere tirmandik, oldukca zahmetli bir yoldu...türbeye geldik, kapi kilitli, bir cocuk gördüm, cagirdim geldi, türbe neden kilitli diye sordum, anahtar muhtarda dedi...
              -peki anahtari bize getirirmisin?
              -getiririm ama muhtar kizar
              -neden?
              -buraya kadinlar giremiyor
              -bak sen muhtara deki, eger o anahtari hemen göndermezse ben bu kapiyi kirip bu türbeye girecegim, ambargo koyma yetkisini kimden almis densiz!

nitekim cocuk anahtari getirdi, iceri girdigimde, sanki hala rüyada sandim kendimi, hersey ayniydi...birde misafir defteri vardi, oraya baktigimda cok sasirmistim, oraya yazanlarin neredeyse hepsi, rüyalarinda bu zatin kendilerini cagirdigini yazmislardi, hepside uzaklardan gelmislerdi

buna benzer cok seyler oluyordu...ama kisa süre sonra yine eski caresizlik basliyordu...

fakat bu kez hersey o kadar üst üste oldu ki, unutulmasi ve baska bir hale gecilmesi imkansizdi

Yorum

bir rüya daha:
                istedigim bar'i acmisim, islerim iyi gidiyor, o kadar cok para kazanmistim ki, bir kac kisiyle sayiyorduk, sonra paralari alip arabaya biniyordum, ancak bir köprüde yolum kesiliyor, silahli adamlar birbirine saldiriyor, bende üzerime silahla gelen bir adamdan zor kurtulup bir daireye saklaniyordum, cok büyük bir daire, ama cok karanlik, ortada cok büyük bir hamur teknesi var, kötü bir koku geliyor, teknenin üzerinden örtüyü aciyorum, icerisinde hamur var, kokmus, kurtlanmis, rezil bir hal...

ayni gün, carsiya cikiyorum, dükkan icin malzeme bakacagim, henüz hic birsey bakamadan bir kitapci dikkatimi cekti, disarda sergilenen kitaplara bakiyordum "evrenin yaratilisi" adinda bir kitap, dini kitaplar sirasina yerlestirilmis bu kitabi elime alirken, klasik ifadeler bulacagimi saniyordum, sayfalari kurcalamaya basladigimda gayet ilmi aciklamalar gördügümde cok sasirmistim..

kitabi alip iceri girdim, cok yasli bir dede, ayaga zorla kalkti, bende orada rengarenk tesbihlere bakmaya basladim, dede "kizim" dedi "sen birak onlari, senin tesbihiini ben buraya saklamistim, simdi bulurum" tabi herkes saskinlik yasiyor, bir kac saniye durup bakiyorum, anlam veremiyorum olanlara...
                epey bi aradi raflari,kitap aralarini, cekmeceleri, sonunda siyah bir tesbih cikardi, hani imamesindeki mercekten bakinca kabe resmi görülenden

"bak buradan" dedi "sen buraya gideceksin ama onunla (esim) degil" ilk kez böyle bir tesbih görmüstüm, cok hosuma gitmisti, heycenlanmis, aglamistim...

kitaplarin ücretini öderken, "aman ha kizim aman, sakin haramdan para kazanayim demeyesin, haramin kari olmaz, geldigi gibi gider, birde bela acar insanin basina, icki satan, ickili ortamlara hizmet eden insan iflah olmaaaaz"

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Vay, Vay, Vay... Yahu Abla bu ne ya. Sen neler yaşamışsın meğer ya. Okuduğumda bir çok satırda Aklıma Yeşil Çam sinemasının; Bar hayatından kurtulup senin gibi Hidayet bulan genç bir kızın filmi geldi. O filmde izlediklerim, senin anlattıklarında birebir örtüşüyor. Ya çok enteresan ya. Vallahi çok şaşırdım. Halende şaşkınım. Meğer sen neymişsin ya; Meğer sen neler yaşamışsın ya. Vallahi ibretle okudum. Devamınıda sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Bu arada o dönemlerin maşaallah kasırga gibiymiş. Şimdi Hafif Rüzgara dönmüşsün

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=4917.msg28858#msg28858 date=1242793869]
                    Bismillahirrahmanirrahim

[/quote]

sana öyle geliyor Mufazzal abi , asıl kasırgayı görceğiz daha.

Bu arada gülistan abla ben şu tesbihçi amca kısmının (hani kitap aldığın dükkandaki) rüyamı gerçekmi oldğunu anlayamadım.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:32.
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=4917.msg28859#msg28859 date=1242794255]
                      [quote author=Mufazzal link=topic=4917.msg28858#msg28858 date=1242793869]
                      Bismillahirrahmanirrahim

[/quote]

sana öyle geliyor Mufazzal abi , asıl kasırgayı görceğiz daha.

Bu arada gülistan abla ben şu tesbihçi amca kısmının (hani kitap aldığın dükkandaki) rüyamı gerçekmi oldğunu anlayamadım.
                      [/quote]
                      gerçek
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 17:32.
                      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Gülistan abla, Buraya yazdıkların ve yazacaklarınla inan mükemmel ve ibretlik bir sinema filmi yapılabilir. Maşaallah ne ibretlik bir hayat. Halen etkisindeyim.

Filmin adı:

BATIDAN İSLAMA KOŞAN KIZ

Veya:

TANINMAYAN EHL-İ BEYTE KAVUŞAN KIZ.

Ne dersin abla Ya İran Sinemasını seç yada Holiwudu seç.

Ben İran Sinemasını öneririm. ayarlayalım bir sinema filmi çekin. Ama bir şartla

MUHASEBECİN BEN OLUCAM

Devam abla devam. Durma anlat geri kalanını.

Yorum

filmi bilmem ama çok güzel roman olur

zaten ben burada herkesin hikayesini topluyorum
                          ileride hepsini bir kitapla toplamayı düşünüyorum inşallah :

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=4917.msg28862#msg28862 date=1242795297]
                            filmi bilmem ama çok güzel roman olur

zaten ben burada herkesin hikayesini topluyorum
                            ileride hepsini bir kitapla toplamayı düşünüyorum inşallah :
                            [/quote]

Vay uyanık

Güzel, güzel. Topla inş.

Yorum

EVET ÇOK GÜZEL OLAYLAR YAŞAMIŞ BAZI YERLERDE KENDİ ÇOKUKLUĞUMDAN VE YŞADIĞIM DÖNEMLERDEN KESİTLER BULUYORUM RÜYALAR İNSANI NE KADAR BAZI ŞEYLERE SÜRÜKLÜYOR İBRETLE OKUMAYA DEVAM EDİYORUM...

AMA ŞUDA VARKİ BAZI MÜHÜRLÜ KALPLAER BU OLAYLARA YANİ RÜYALARA İNANMAYACAK YA ATIYOR SALLIYOR DİYECEKTİR BUNDAN ADIM GİBİ EMİNİM...
                              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Devamini heyecanla bekliyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X