Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Ben de birinci sayfayı okudum bitirdim namaz saati geldi namaz kılıp okumaya devam edecektim..namaz arasında aklıma geldi dedim tam ibretlik bir olay ve filim olmaması için hiçbir sebep yok..ama ikinci sayfaya geçince baktım benden önce filim yapılmasını önerenler olmuş bile))

Ne dersin bacım filim şirketleri ile görüşelimmi..sen yazmaya devam et bende çıktı alıp dosya halinde şirkete götüreyim)))

Arkadaşlar filimin gelirine ortağız merak etmeyin))
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

durun biraz arkadaşlar. önce gülistan ablam kitap çıkaracak. sonra o kitabı senoryalaştıracaz. sonra o senaryo için meneceri (o ben oluyorum) ile görüşebilirsiniz
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=4917.msg28885#msg28885 date=1242811088]
        Ben de birinci sayfayı okudum bitirdim namaz saati geldi namaz kılıp okumaya devam edecektim..namaz arasında aklıma geldi dedim tam ibretlik bir olay ve filim olmaması için hiçbir sebep yok..ama ikinci sayfaya geçince baktım benden önce filim yapılmasını önerenler olmuş bile))

Ne dersin bacım filim şirketleri ile görüşelimmi..sen yazmaya devam et bende çıktı alıp dosya halinde şirkete götüreyim)))

Arkadaşlar filimin gelirine ortağız merak etmeyin))
        [/quote]

bakıyorum bu işe meraklı çok.

welayet yönetimi olarak bacımızın tüm telif hakları elimizdedir. film şirketleri bu ibret dolu hayat hikayesini yapmak isterse yönetim kurulumuza başvurmalıdır.
        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

filmi bilmem (herkes filim çekemez) ama gülistan kardeşimin kendi kaleminden , bağlantılı olaylarıda içine katarak yazılırsa müthiç bir kitap olur. Ama illaki kendi kaleminden (türkçe harflerle ilgili imla düzeltmelerini bizzat yaparım ben ablamın türkçe harfli klavyesi yok)
          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

baya heveslendim valla .bende mi yazsam ne
            Gerci ben dogustan siayim ama ..buluruz elbet ilginc bi detay

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=4917.msg28889#msg28889 date=1242812106]
              durun biraz arkadaşlar. önce gülistan ablam kitap çıkaracak. sonra o kitabı senoryalaştıracaz. sonra o senaryo için meneceri (o ben oluyorum) ile görüşebilirsiniz

[/quote]

Kimse karışmasın. Ya muhasebecisi ya menejeri men olacam

Yorum

Allah iyiliginizi versin, tam diyecektim "ne isterseniz onu yapin" ama baktim mescidi aksa kardesim mührü vurmus, noktayi koymus, aranizda anlasacaksiniz artik.

muntazar kardesim; inanmayan inanmasin, herkes her hikayeden kendisi istedigi kadar faydalanabilir, benim hikayem cok ama cok karisik, bunlari toparlamak hicte kolay olmuyor, vallahi bir hayir gözetmesem yazmaya üsenirdim bunlari.

ya iran ya hollywood demissiniz, ben artik batinin ve modernizmin herseyinden tiksiniyorum, irani tercih ederim elbette, hele "askin velayeti"nin kalitesini gördükten sonra, ama benim hikayeme kadar daha filme alinmasi gereken o kadar ilginc hikayeler varki...

ama bizler konusaduralim, bizim sirin kardesimiz, kücük kardesimiz müddessir hepimizden önce davranir gibime geliyor

bu arada adem toprak kardesim, soru sorarim müsadenle demisti, elbette kardesim, sevinirim...

not: kitapci kismi rüya degil gercek

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg28905#msg28905 date=1242814263]
                  ama bizler konusaduralim, bizim sirin kardesimiz, kücük kardesimiz müddessir hepimizden önce davranir gibime geliyor [/quote]
                  evet abla : 8)
                  Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg28905#msg28905 date=1242814263]

bu arada adem toprak kardesim, soru sorarim müsadenle demisti, elbette kardesim, sevinirim...

[/quote]

teşekkür ederim gulistan_2..
                    şimdilik ibretli yolculuğunda seninle birlikteyiz hepimiz...
                    yolda kaptanın dikkatini dağıtmak bize yakışmaz..
                    hem şimdilik anlaşılmayan bir şey yok hikayenizde..olursa sorarım inş..
                    hayırlı yolculuklar...
                    selamete ulaşırsın inşaallah..
                    Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Galiba en cok rüyalar herkesin ilgisini cekmis,benim en cok ilgimi ceken o kitapci adam oldu.Kim oldugunu ve nerden bildigini felan sormadinmi? Bu olayi da mi türkiyede yasadin?
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

yok adem toprak kardesim, rahat ol lutfen, bunlar bana daha fazla güc veriyor, okuyup okuyup gülüyorum bazen...hepinizi Allah rizasi icin seviyorum.
                        hilalnur bacim evet olayi türkiyede/antalyada yasadim, sormak sorusturmak hic gelmedi aklima, saskinlik üzerine saskinlik yasiyordum, ama daha sonra yakinlarim vasitasiyla ögrendigim kadariyla o zat oldukca muhterem, sevilen biriymis, Allah gani gani rahmet eylesin vefaat haberini verdiler.
                        ......................................

yine kisa bir kesitle bu izin faslini kapatalim;
                        yeni bir baglama almak icin bir dükkana giriyoruz, bir sandalye veriyorlar, sürüyle baglama getiriyorlar, birini birakip digerine bakiyorum, hepsi birbirinden güzel...

kapi aciliyor, iceri iki kisi giriyor, temiz giyimli sakalli bu insanlar dogruca benim yanima geliyorlar, etrafimdakilere bakiyorum, ne oldugunu anlamaya calisiyorum...kitap sattiklarini söylüyor bir tanesi ve bakmak istermiyim diye soruyor, yanimdakilerin hafifce morali bozuluyor, zira huyumu biliyorlar, sirf sokakta findik fistik satan amca satis yapmis olsun diye birseyler alir, az önce yemek yedigim halde, köse basinda üc bes kurus kazanmak icin oturan, uykusuzluktan süzülen gözleriyle büfeye ümitsiz bir sekilde bkan cocuga verebilmek icin, canim istedi bahanesiyle birseyler alip, ya aniden tikandim deyip cocuga veririm, artik yol boyu yaptigim bu davranislardan zaten millete gina gelmis

"tabi" dedim "bakalim", elimdeki baglamyi bir kenara biraktim, kitaplari cikardilar, bunlar hakikat kitabevinin ömer öngüt serisiydi...sözler ve notlar, cok ciltli bir eser, iclerinden iki cilt sirf ilmi aciklamalar var diye ilgimi cekti, o iki bölümü aldim, gayet nazik halleriyle dikkat ceken adamlar kapiya yöneldiler,arkadaki adam bir an durdu, geri döndü, yanima yaklasti, gözleri doluydu, elini kalbine koydu ve egildi, "ne olur biz fakirede dualarinizda yer verin" dedi...

bir an "noluyo ya" diye bagirmak istedim, ama agzim dilim tutulmustu sanki...bir kac saniye kaldik öylece, ben o zaman "fakir" deyince yalnizca bildigimiz fakirligi saniyordum
                        sonra zor bela toparladim, kekeleyerek "asil fakir biziz siz bize dua edin" diyerek manevi fakrimi dile getirdim...

o söylediklerini tekrar ederek, aglamakli, selam ve dualarla gitti...ben olup bitenleri koyacak bir yer bulamiyordum, yeri yoktu bunlarin benim dünyamda...yalnizca bizim dünyamizdan farkli birseylerin yakama yapistigini biliyordum

böyle garabetlerle iki haftam gecti, bende nihayet bar acmaktan vazgectim...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

döndükten sonra artik eski aliskanliklarim pek cekmiyordu beni, sessizlige gömülmüstüm...

otelde bir kac saat icerisinde okudugum "evrenin yaratilisi"nin yazari acaba daha baska kitaplarda yazmismiydi...
                          internete baktigimda harun yahya'nin ne kadarda meshur oldugunu gördüm...hemen camiye kostum, orada kitaplar satildigini duymustum, kücük bir yerdi ama cok sükür aradigim kitaplar vardi...orada bulabildigim bütün harun yahya kitaplarini aldim, bir büyük karton kitap, o esnada bir de kaset görmüstüm, "abdulkadir sehitogu, esmaul husna" esmaul husnayi cok severdim, bazi geceler oturup, her ismi 99 kez okurdum, o nedenle dikkatimi cekti, onuda aldim...

cabucak eve geldim....bina sahibi bizdik, kocaman bir bahcemiz vardi ve kiracilarla orada toplanirdik...herkese rahatsiz edilmek istemedigimi söyledim, sakin bir köseye cekildim....artik her gün bir kitap bitiriyordum, kitaplari okuyup, arada bir mola verdigimde, uzandigim yerden gökyüzüne bakip düsünmeye basliyordum, gökyüzünü düsünüyordum, havayi suyu herseyi düsünüyordum, o halde saatlerim geciyor, bazen uyuyakaliyor, acayip rüyalar görüyordum...sonra devam.

Yorum

bir zamanlar doymayan ruhumun cigliklarini susturabilmek icin neler yapmamistimki, kücük bir dalmacyali, tavsan, papagan, kedi, akla hayale gelmeyen seyler...

artik hepsi düsmüstü gözümden, evimin yakinlarinda köpegimi alip gittigim, saatlerce vakit gecirdigim o göle degil, artik o gölden daha ilerde olan bir mezarliga gidiyordum, artik saatlerim orada geciyordu, düsüncelerim, tefekkürüm ölüme odaklanmisti...bahardi, agaclar tomurcuklanmisti, hersey bana cok yeniydi, sanki yeni dogmustum, sanki ilk kez görüyordum herseyi...agaclardan kopardigim degisik yapraklari ince ince gözden geciriyor, topraga uzanip cikmakta olan bitkileri inceliyordum...karincalarin, börtü böcegin gayreti aklimi basimda aliyordu, saskindim, heryer hayat doluydu, benden baska bir sürü alem vardi! cok derin düsünceler hatta düsünce nöbetleri geciriyordum...

tabi cevrem alisik oldugu üzere, her aksam beni davet etmeye devam ediyordu, gelmek istemeyisime anlam veremiyorlardi...zaman zaman cikip geliyorlar, merak ediyorlardi halimi...anlatmak istedigim seylerle dalga gecenler oluyordu vs.

internette islami bir sesli sohbet buldum, artik bitip tükenmeyen sorularimla herkesten birseyler ögrenmeye calisiyordum...ama yeterli degildi...hocalar geliyordu, o anlatiyor, digeleri dinliyordu, sorularim ilerledigi zaman "cok soranlar helak oldu" tarzi cevaplarla karsilasiyordum...

tabiki yinede her duydugumu kaydediyor, notlar aliyor, hicbirseyi kacirmiyordum...evet bunlar islami daha farkli yasiyorlardi, yanilmamistim,islam ile kültür farkli seylerdi, bana diretilenler islamda yoktu...

bir gün ansizin namaza basladim, ne kadar biliyorum, ne kadar bilmiyorum, hangi ayeti bilmeliyim demeden, namaz hocasindan ögrendigim ayetlerle basladim namaza...kapanmaktan korkuyordum, kuran okutanlar davet ettiklerinde sirf kapanma sorunu yüzünden gitmiyordum, o kadar uzakti benden kapanmaz, bir müddet bu korkuyla namaza baslamamistim, ama daha sonra bunu asabildim...

Yorum

iyi güzel de, kibleyi dahi bilmiyordum, cevremde bana yardimci olabilecek hic kimse yoktu...cok üzülüyordum...

namaz hocasindan aklimda kalanlari uygulamaya basladim, abdestimi dahi kitaba bakarak aliyordum, niyetler hakkinda tam emin degilim, biryerdenmi duydum yoksa namaz hocasindanmi okudum, kibleyi bilemeyince, niyet yeterli olur diye biliyordum, kapilari kilitleyip, namaza durdum...ne olduysa o andan sonra oldu, öyle bir titreme tuttuki, ayakta zor duruyorum, aglamakmi denir yoksa caglamakmi bilmiyorum, hickirmaktan ayetleri okuyamiyorum, secdeye gidiyorum ama kalkamiyorum, bilmiyorum o namaz kac saat sürdü...

tövbeler ediyor, yalvariyordum, ve hic affedilmeyecegimi saniyordum...

bir gün sabaha karsi yalnizim, uyuyorum...yataga birisi girdi, bogazima yapisti, birakmiyor, ölmek üzereyim, cirpiniyorum, "Allahim bu halde ölmeme izin verme" diye düsünüyorum, tek korkum bu...nihayet zor bela uyanabildim...fakat bu hal tam üc gün devam etti, ayni olay...hep duyardim kibleye ayak uzatilip yatilmaz, yatak ona göre ayarlanir diye ama pek ciddiye almazdim...acaba böyle bir olaymi diye düsündüm...dördüncü gece dua ettim, "Allahim kible nerede? ben nereye yönelmeliyim? ne olur bana yardim et" o gece rüyamda seccademin yesil bir isik icerisinde acildigi yönü gördüm...evet kible burasi olmaliydi...artik o yöne dogru namaz kiliyordum

hem uyurken, hem uyanikken harika olaylar görüyordum...bunlari anlatmakla bitiremem...artik herseye agliyordum, sürekli namaz kiliyordum...dizlerim yara oluyor, kaniyor,ayaklarm tutmaz oluyor, oturarak kilmaya devam ediyorum...

Yorum

ilk namazın ve rüyanda kıbleyi öğrenmen beni çok etkiledi
                                öyle akıcı bir şekilde yazıyorsun ki hiç bitmesin istiyorum
                                zaten olaylar da insanı sürüklüyor....

büyük bir merakle devamını bekliyorum
                                Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X