Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Allah razı olsun
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

o günlerde yasadigim tuhaf olaylara bu bir kac örnek yeterli...

artik bulabildigim, temin edebildigim kadar cok kitabida temin etmistim, bütün günüm ve gecenin büyük bölümü kitaplarin basinda geciyordu, dinimi en güzel sekilde ögrenmek istiyordum, mezheplerin izahlarini anlamak istiyordum...

belirtmeliyim; o siralar mezhepler namina olumsuz hic bir düsüncem yoktu...yalnizca cok iyi anlamak ve bilmek istiyordum...

ögrenirken kafama takilan yerleride internette sohbete katilan hocalardan ögrenmeye calisiyordum...bir gün sohbet esnasinda bir kisi, hadis sayilari hakkindaki tuhafligi sordu, neden filandan bu kadar hadis var ken ehlibeytin filanindan su kadar hadis var? ve asura gününü neden yalnizca yemek tarifi gibi anlatiyorsunuz? bu iki soruyu biraz hircin bir tarzda sormus ve tabiki basina gelmeyen kalmamisti...

bir keresinde de, pir sultan abdal hakkinda bilgi istemistim, deyislerin manevi icerigi beni etkiledigi icin, bu kisinin veya anlattiklarinin din ile alakasi olabilir diye düsünüyordum..."baci uyuyan fitneyi uyandirma" tarzinda cevaplar aldim, bazi seyler konusuldu ama nedense hep üstü kapaliydi...tam olarak birsey anlayamasam, ekran basinda öylesine donuk donuk baksam ve düsüncemi zorlasamda, konu benim icin muammaydi...

daha önce isittiklerim, internetteki bu sorular, pir sultan bahsinde bu muamma, ve okudugum kaynaklarda "sii bu vechile sapkindir" veya benzeri seyler, bütün bu kargasayi cözmenin tek yolu, dogru soruyu bulabilmekti!

bu mevzularin gectigi her yerde ve kitapta ehlisünnet ve sia veya alevi olarak söz geciyordu...günler geceler sonrasi caba ile en sonunda iz malum olmustu, islam camiasi iki ana gruba ayrilmisti ehlisünnet ve sia...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bu arada ailevi kargasa devam ediyor ve hatta bendeki degisim sebebiyle daha kötüye gidiyordu...bir türlü uygulayamadigim kesin kararimi esime belirteli yaklasik üc yil olmustu...

onun baskilari, ailemin baskilari, cevremin bir türlü beni birakmayisi, kafama takilan sorular, sürekli okumanin verdigi bunalimla zaman zaman ansizin arabama binip uzun yolculuk yapiyordum, bu yolculuk icsel bunalima bagli olarak gelisiyordu, almanyadan avusturyaya kadar son sürat gidip, sonra yine dönüyordum...

bazen kücük köyleri geziyor, degisik camilere ugruyordum, kitaplar aliyor, degisik insanlarla sohbet ediyordum...

cevremde mümkün olan her cemaate girdim, mümkün mertebe önderlerinin eserlerini okudum, tarikatlara girdim, gezdim dolastim...
        ........................
        evet, iki islami grup, sia hakkinda sünni eserlerden bir cok sey okumustum, sirada sianin söylediklerini tanimak vardi...cok sükür fazla sürmedi, gerekli eserleri temin ettim...

ilgimi ceken cok sey vardi bu eserlerde...sünni kitaplarda sia hakkinda genellikle tekfir var iken, sianin yaklasimi cok farkliydi, sünniler hakkinda "ehlisünnet kardeslerimiz" tabirini kullanmasi ilgimi ceken tutumlardan biriydi...

sonra, sianin kitaplari sanki bir mücadeleden ibaretti, sünni kaynaklardan okudugum ve siaya istinad edilen olaylara cevap verme mahiyetindeydi....

arti, sünni kaynaklarda rastladigim bir cok tutarsizlik bu eserlerde yoktu, okudukca aydinlaniyordu insan, tutarli, kararli, emindi...verilen cevaplarin ardindan soru isaretleri ciktiginda, yeni cevabi bulmak zor olmuyordu...

anlattiklari hic birsey hikaye, serh, menkibe türü, duygusal ifadeler degildi, aksine maneviyattan uzaklasmadan mantikla aciklaniyordu...

tabiki bu eserlerde de, ehlisünnetin bazi tutarsizliklarina dikkat cekiliyordu...acaba dogrumu diyordum, bakiyordum kaynaklara hakikaten öyle cikiyordu...

evet, örtbas edilen birseyler vardi...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

oldukca cok zaman gecmisti, saglimi ihmal etmis, ciddi boyutta cöküntü yasiyordum...vitamin haplari, süt, kuru üzüm, hurma gibi besinlerle geciyordu vaktim...

evet bütün bu okumalar, ibadetler, düsünmeler, gezmeler, evi ve cocuklari ihmal etme boyutuna cikmisti...özellikle cocuklari daha fazla ihmal edemezdim...hem hala kuran okuyamiyordum, sayfalarini acip, onunla konusup, agliyor, sayfalari seviyor öpüyordum, ama okuyamiyordum...

kararimi vermistim, onu hem okuyacak hemde anlayacaktim...yani hem arapca hem kuran okumayi ögrenmeliydim...ayni zamanda ben kitaplarla mesgulken veya evde yokken cocuklarla ilgilenebilecek birileri gerekiyordu...

Yorum

Allah yardim etti...baglantiyi kurmak zor olmadi...bulgaristandan islam kiz enstitüsünde okuyan bir genc kizi yanima getirmek kismet oldu...

bu genc kardesimle derhal derslere basladik...önce kuran; fazla sürmedi, bir kac gün sonrasinda elifba'nin son sayfasini okumustum, ögreten kardesim kuranin ilk sayfasini acmis, bende fatihayi okuyuvermistim, daha sonra basimi kaldirip, "...ben simdi kuranmi okudum" diye sormustum, "evet abla kuran okudun"

aglamaya baslamistim, nihayet onu elime aldigim zaman, dilini anlamadigim bir dostumun yüzüne bakip, bana olan kirginligina sahit olurcasina bakmayacaktim artik...

buldugum her firsatta kuran okumaya devam ettim, cok kisa sürede okumam hatasiz ve akici bir hale gelmisti.

arapcayada devam ediyorduk, cok karisik bir dildi, ama Allah kolaylik verdi, cok sürmedi, iki hafta gibi bir zaman icerisinde arapcada da hayli yol almistim.

arastirmalarimsa devam ediyordu.

Yorum

büyük bir merakle devamını bekliyorum
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

ne yazik ki bu kardesim yalnizca üc ay kalacakti yanimda..

bu nedenle daha fazla gayret ediyordum artik. etrafimda fir dönen bu kardesim (Allah ondan razi olsun) elinden geleni yapiyordu...bir bakiyordum, bir ekmek arasina birseyle koyup getirmis, bir bakiyordum, bir kücük tabak kuru üzüm getirmis vs. "abla bak bunlari yemezsen derse devam etmem, öleceksin abla su haline bak" vs. kötü yakalanmistim üstelik hakliydi. cevremde herkes endise etmeye baslamis, esim dahi üzerimdeki baskiyi kaldirmisti...

gec anlamisti, gec kalmisti, Allah rizasi icin kalbimi onarmaya calistim, bundan kazanabilecegim sevabi düsündüm, belki oda degisir dedim, ama olmadi, bunu basaramiyordum, bu yüzden git geller yasiyor, okudugum hadislerinde etkisiyle bu yüzden ibadetlerimin dahi kabul olunmayacagini düsünüyordum...

gelip gidip karsimda aglayip yalvaran, hatalarinin cezasini cekmeye razi oldugunu söyleyen bu insanin benden ümitlenmesi vebaldi, ayrilmaksa herkesi (benden baska) üzecekti...bu yüzden ona bir teklifte bulundum, kendimi nelere zorladigimi, fakat neler karsisinda aciz kaldigimi, gücümün yetmedigi noktalari bir bir anlattim...bahcede kücük birde kulübemiz vardi, "orayi genisletelim, oturulur hale getirelim, ben orada yasar giderim, ben hayatimin geri kalan kismini ilim ve ibadetle gecirmek istiyorum, ömrüm günah icerisinde gecti, bunlarin bir bedeli olmali, beni kendi halime birak, sen yeniden evlen" dedim...kabul etmedi bunu, hatta daha cok üzüldü, senin o hallerinin sebebi benim, hayatta insanlik adina birseyler ögrendimse senden ögrendim, ya affeder bana yönelirsin yada ben ölesiye kadar bekler yinede evlenmem" diyordu...en azindan artik baski yapilabilecek kiliktan cikmistim, ayakta zor duran, gözleri aglamaktan sismis, gözlerin alti morarmis, bitkin bir insandim.
                .......
                dönelim arastirmalara;
                bütün bunlarin nedeni neydi? neden her ibadeti yapan bu müslümanlara (sia) kafir,sapik vs. gibi sözler söyleniyor, haklarinda bu kadar iftirada bulunuluyordu? bu yanilginin nedeni neydi?

derken, "ashabim yildizlar gibidir.." ve "ashabin ihtilafi rahmettir" hadislerinin uydurma olusunu anladim...hadislerin anlatildigi yerlerin genellikle hafifletildigi, serhlerle zihinlere farkli yerlestirildigini gördüm...tarih farkli seyler söylüyordu...bu hadisleri kuran ve tarih isiginda degerlendirince, carpik ve dogru olmayanlar kendiliginden seciliyordu zaten...

belki bütün kitaplar, "dört büyük halifenin hayati ve menkibeleri" kadar abartili degildi ama cokta farkli degildi...bir sürü yanlis dogrulara katilip harc edilmis, yeni bir bina örülmüstü...birazcik sarsildiginda cöküveriyordu...iste bu yüzdendi "cok soranlar helak oldu"yla yolumuzun kesilmesi...

Yorum

degisik sehirlerde sia camileri oldugunu ögrendim, bunlardan bazilarina gittim...sia alimleri, ehlisünnet camilerindeki insanlar gibi yapmiyorlardi...bir bayan oldugum icin, sordugum sorulardan dolayi yüzüme alayli alayli bakip "bunlar seni asar, bu isleri ehline birak" demek yerine, vebal olmayacak bir ortamda, sorularimi sabirla dinliyor, cevaplarimi veriyorlardi, hani meshur tabirimiz var ya, ik mik etmiyorlardi...o siralarda frankfurtta hamza göleli hocayida tanimistim, ondanda cok istifade ettim, Allah rahmet eylesin...

evet, artik kararimi vermistim, benim gönlüm sii hak üzere diyordu, kanaat ettigi buydu, mutmain oldugu buydu...

tabi bu kisacik anlatimlar yaklasik üc yillik bir süreci kapsiyor...

artik sii olmustum, henüz ibadetlerimi büyük ölcüde hanefi fikhina göre yapiyordum ama adim adim sii ibadetlerini uygulamaya baslamistim...

ailem ve cevrem duydular...tepkiler yogundu...babam "hah bu kadar okumanin sonu budur iste, en sonunda kafayi yedin, dinden cikasiya kadar devam ettin" dediginde üzüldügüm tek sey babamin durumuydu...

"baba ben dinden cikmadim, bak dinle ESHEDU EN LA ILAHE ILLALLAH VE ESHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU"

kim duyar "kizim hanefilik dinin özüdür, bunca baban deden yanilmista senmi dogrusun, dinin özünü birakip gittin iste daha ne"

"nereden biliyorsu hanefiligin dinin özü oldugunu baba, hic arastirdinmi"

"babam dedem kafir olmadigina göre arastirmama ne gerek var"

"ya onlarda yanilmislarsa baba"

"tabi canim tabi, basimiza hoca kesil simdi de, düne kadar neydin ki sen...iki günde kalktin bize vaaz vermeye basladin...git tasa tapanlarla beraber ol"

evet babamin tabiri buydu, televizyonda görmüstük, mühr üzerine secde eden siilere babam demedigini birakmamisti, elinden gelse hepsini öldürebilirdi, haindi onlar, kafirdi iste...

"Allahim dedi, yilanin sevmedigi ot...benim kizim gitti sii oldu, kapanmasi bile anormal, hic türklere benziyormu"

babam atatürkcüydü de ayni zamanda, din ayri dünya ayri diyordu, insanin zehire bile ihtiyaci var, asiriya gitmeye gerek yok diyordu..."evet baba insanin zehire bile ihtiyaci vardir, ama bu zehrin miktarni belirlemek bize birakilmamistir, 7 saat tv. karsisinda oturabilen insan bu cevazi kimden almis ki, bir kac yüz tesbih cekip zikredenin asirilik ettigine karar verebiliyor"

konusmalar her ne kadar sert gecsede, ben babamin sevgilisiydim, o bana kiyamazdi, on erkek evlada degismem diye övdügü kiziydim...kizgindi evet ama benim mücadeleci karakterimlede hep gurur duyardi...söyle dönüp bakti "bilsem ki basin tehlikede olunca dönersin, basini keserim derdim, ama degil demek, basini kessem de dönmezsin biliyorum"

gülmüstüm, "evet baba, bunca zaman arastirmalarimin sonucu bu oldu, bu yolun dogru olduguna kanaat getirdim, artik beni vazgeciremeyecegine göre, kabul etmen daha dogru olur"
                  evet, caresiz babam, kararlilik ve azmimle yine gurur duyuyordu, alnimdan öpmüstü beni...birazdan kizi dövecek korkusuyla adeta diken üzerinde duran ve sürekli bana "sus" diye isaret edem annem rahat bir nefes almisti artik...oda agliyordu "ne bileyim kizim, aklimiz ermiyor ki, namaz kilip kuran okuyup, kelime-i sehadet getiriyorsan demekki yanlis degildir" diyebilmesi beni sevindirmisti...

kendisininde iranli arkadaslari varmis, tas üzerne secde ettiklerini gördügünde sormus, onlarda anlatmislar, insaAllah dogrudur ne bileyim, cok sakincalida görünmüyor diyordu...

Yorum

Bacım ALLAH c.c yolunu daha çok aydınlatsın.Bu arada Hamza göleli hocamada ALLAH c.c rahmet etsin başta hz Resulullah olmak üzere Ehlibeyt imamlarına komşu olmayı nasip etsin inşALLAH..

Rahmetlinin msn sini birisi kırmıştı bende iletime özlem iletişim yazmışım baktım hacı ağadan bir mesaj geldi selam bile vermeden bana 5 tane Telsim 250 kontör verirmisin acil lazım,bir an için şaşırdım dedim hacı ağa şu an 5 tane yok ama sen yüklemek istediğin numaraları ver ben burdan yükletirim.dedim olur ya burdaki akrabalarına veriri belki..dedi kaç tane var dedim şu an 2 dedi olsun sen onları ver diğerleride gelince verirsin..bende jeton düştü vermedim tabi kontörleri...neyse telefonla kendisine haber ulaştırdık uyarmış eşini dostunu..

Çok değerli bir alimdi ALLAH c.c tekrar tekrar rahmet etsin..ismi geçtiği için aklıma geldi yazdım..
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Bacım yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu. Hamza ağamızın Cenaze töreni aklıma geldi. ne cenaze töreni idi Maşaallah. Iğdır Iğdır olalı ne öyle bir Cenaze Töreni görmüştü nede bu kadar zahmet çeken, dert ehli bir alime tanık olmuştu.

Ruhun Şad olsun Ağam. Allah seni Ehl-i Beyte komşu etsin inş.

HAMZA GÖRELİ VE BABASI HACI NEBİ AMCA

Yorum

amanallahım gülistan_2 kardeşim
                        gözyaşlarıma hakim olamadım çok duygusal içli ibretlerle dolu bir sorgulama ve mücadele safhalarını sanki tekrar yaşıyormuş gibi anlatmışsın. Allah razı olsun altını çizmem gereken çok önemli yerler vardı ama olayın akıcılığında yaşadıklarını az çok tahmin ettiğim için çok etkilendim ve onları unuttum inşallah ikinci defa gözden geçirerek onları vurgularım
                        ben de henüz aileme açmadım geçen yıl onların yanına gittiğimde cesaret edemedim çok yaşlılar 85'in üzerindeler o yüzden açamadım kendimi namazları nasıl kıldıımı bilmiyorum ama bu yıl açacağım Allah izin verirse
                        babam çok dindar çok da ihlaslı maşallah
                        biz iran-ırak savaşında iranın her uçak düşürdüğü haberini gol atmışların sevinmesine benzer şekilde sevinir ve babama iletirdik bu dünyayı emperyalistlerden kurtarıp adaleti kuracağız diye de yorum eklerdik babam biraz ümitsiz bir şekilde ama şimdi daha iyi anladığım şekliyle bizim şevkimizi kırıp yolumuzda duraklatmamak için inşallah oğlum derdi
                        türkiyeye gelince söz biz onları eleştirirken bu düzeni değiştireceğiz derken yok oğlum bunlara güç yetmez bunların hakkından ancak kılıcıyla kıyam eden mehdi (a.f.) gelecek derdi ve bana Mehdi a.f. den bahsederdi...
                        ben sonra vahhabi mutezili inanç eksenine kaydıımda onun babası derin hoca olan büyükbabamın mezarına Kur'an okumaya gitmek bir yana evde de ölüler için Kur'an okunmaz dediğimde zavallı babacığım kimbilir ne kadar üzülmüştü ama bana içten içe seherleri dua etmiştir...
                        geçen yıl gittiğimde mezarlığa gittim ve büyükbabama Kur'an okudum çok sevindiği belliydi yüzünden
                        ...

Yorum

dualariniza amin diyorum kardesler...

ehlibeytin izinde kardesim...senin ebeveyn oldukca yaslanmis, süreklide yanlarinda degilsen, bence ahir ömürlerinde onlarla böyle bir konuda karsi karsiya gelme derim...eger niyetin teblig ise, onlarin anlayis kapasitelerini sen bilirsin elbette...

ben isyan dolu bir yoldan gecmistim, ailemin yasadiginin din olmadigini vurgulamistim hep, sonuc olarak gercek olani buldugumda, bunu onlara söylemekte hic tereddüt etmedim...zaten eski halim onlar icin cok korkunctu, bir sekilde namaz vs. vardiya artik hayatimda buna karsi gelmezlerdi!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg29626#msg29626 date=1243073762]

ehlibeytin izinde kardesim...senin ebeveyn oldukca yaslanmis, süreklide yanlarinda degilsen, bence ahir ömürlerinde onlarla böyle bir konuda karsi karsiya gelme derim...eger niyetin teblig ise, onlarin anlayis kapasitelerini sen bilirsin elbette...

[/quote]

az önce buna benzer bir cümlede ben yazdım 1o dk ekranda beklettim gönderemedim. Katılıyorum gülistan ablaya

Siz daha iyi bilirsiniz gerçi ailenizin nasıl algılayıp nasıl değerlendireceğini. Ama onlara dert olacaksa hiç dokunma derim bende
                            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

tesekküler güzel tavsiye ben de geçen sene bu yüzden açmamıştım ancak onlar çok iyi insanlar helal süt emmişler ve çok iyi şeylere layıklar ve de ehlibeyti tam ve doğru olarak tanımaları lazım diye düşünüyorum babam gerçekleri anlar diretmez inşallah güzel bir şekilde de anlatabilirim
                              pek karışmazlar bana da kendileri için değişiklik olacağını sanmıyorum
                              ancak ben bir ara tüm toplumun zıttına bir islami konuda cesurca davrandım babamdan tepki bekliyordum ancak şok edici bir davranış gördüm
                              babam ne dedi biliyor musunuz "hmm demek o adam doğruymuş" hangi adam baba? dedim halil çavuş dedi. o bize bu konuyu 40 sene önce söylemişti biz adam delirmiş dedik adam bizim inanmadığımızı görünce işte kitap işte delil okuyun dedi biz cahiliz anlamayız ki şimdi sen de onunla hiç görüşmediğin halde aynı kelimelerle aynı şeyi söylüyorsun demek o halil çavuş haklıymış rahmetli... dedi...
                              sevindim
                              bu gün söylenen bir sözün kırk sene sonra haklılığına varılabilir o yüzden söylemek lazım
                              "tohum at bitmezse toprak utansın"

Yorum

madem durum böyle o zaman daha fazla bekleme derim kardesim...Allah razi olsun, belliki hakki duydugu zaman itiraz etmeyecek kadar salim akil sahibi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X