Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

mirzehan kardesim, Allah senden de razi olsun, yardimcin olsun ebediyyen...hikayemde kopukluklar olacagini saniyordum, gercekten cok acayip olaylar geldi gecti, öyle ki artik beni tam manasiyla sasirtabilen olay yok diyebillirim...evet geldi gecti, bir seyi anladim, hic birsey sabit degil...ve her olay bir diger olay icin zaruri...bazi olusumla icin, bazi zahmetler mecburi...insan bir bina kurmak istese, hatta bir bahar temizligi yapmak istese, zorluga yorgunluga seve seve katlanir, bilir ki sonucta bir güzellige ulasacak...iste bende artik bir zorlukla karsilastigim zaman, "Güzel Rabbim kimbilir hangi güzelligin habercisini gönderdin bana" diyebiliyorsam, O'na böylesine güvenebiliyorsam, maneviyat adina neyi ne kadar deruni yasiyorsam, hepsi o günlerin eseridir...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

serdarcan kardesim; dualarina bilmukabil amin diyorum...

insanin derinliginde bir yerlerde yanilmaz sasmaz bir vicdan sesi var, Rabbim insani sevmis, insan yapmis, biz cocuklarimiz icin deli divane oluyoruz, hic O insani yalniz birakirmi?

bilmek ugruna gecirdigim serüven dogrudur, fakat beni bu serüvene götüren ilk önce gönlümdür...vicdanimdir...kabul etmeyen, reddeden, bu degil diye haykiran gönlümün derinligindeki o olgudur...

zihnimi allak bullak eden bir olay arkasindan, bir an yanlis ve dogru arasinda yasadigim git gellerle perisan bir kac dakikadan sonra, "Allahim, hangisi dogru, ben hangisini yapmaliyim" diye agladigimda, uyku bastirmisti, oldugum yere basimi yaslayip, gözümü kapattigimda, duyduklarim sunlardi: "sana geldigi zaman zihnine gelip, seni yoran, tedirgin eden seyler seytandandir" "peki" dedim "seytandan olmayani nasil anlayacagim" " Allahtan olani, Allah melekleriyle gönderir insanin kalbine, o seni tedirgin etmez, huzur bulursun"

bütün bunlari ilim insana veremez sevgili kardesim...insan öyle büyük bir muamma ki, batinda ki olaylara bakmayi bilemezse...zahirde kilere gidisi saglam olmaz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

sagol müddessir bacim, Allah razi olsun...

simdi daha anlarsin, benim size olan alakam nedendir...genc yasinizda ne güzel bir maneviyat yakalamissiniz...Rabbim sizi serden korusun...sizler insanlak icerisinde serpistirilmis inciler gibisiniz.

Yorum

mescid-i aksa ve alisiasi kardeslerim...Allah sizlerden razi olsun, hakkimdaki dualarinizi Rabbim misliyle size versin.

Yorum

benim icin cok önemli olan ve insanlarin bilmesini istedigim bir noktayi unutmusum...

o dönemlerde gördügüm bir rüya:
            yüksek bir daga tirmaniyorum, zirvede bir bank var, yasli bir adam elinde asa ile oturuyor ve sürekli gökyüzüne bakiyor...yanina oturuyorum, bende gökyüzüne bakiyorum...bize cok yakin, neredeyse karsimizda duran 11 tane dolunay görüyorum, bunlardan iki tanesi göbeklerinden bir bulut ile baglilar...sasiriyor ve "gökyüzünde 11 tane dolunay nasil olur" diyorum...adam "onlar hep oradalar kizim, ama insanlar görmüyorlar" diyor...

evet o zamanlar anlam veremedigim bu rüyanin ne oldugunu sonradan anlamistim, sanirim sizlerde anladiniz...

Allah onlarin yolundan ayirmasin.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg30010#msg30010 date=1243162255]
              benim icin cok önemli olan ve insanlarin bilmesini istedigim bir noktayi unutmusum...

o dönemlerde gördügüm bir rüya:
              yüksek bir daga tirmaniyorum, zirvede bir bank var, yasli bir adam elinde asa ile oturuyor ve sürekli gökyüzüne bakiyor...yanina oturuyorum, bende gökyüzüne bakiyorum...bize cok yakin, neredeyse karsimizda duran 11 tane dolunay görüyorum, bunlardan iki tanesi göbeklerinden bir bulut ile baglilar...sasiriyor ve "gökyüzünde 11 tane dolunay nasil olur" diyorum...adam "onlar hep oradalar kizim, ama insanlar görmüyorlar" diyor...

evet o zamanlar anlam veremedigim bu rüyanin ne oldugunu sonradan anlamistim, sanirim sizlerde anladiniz...

Allah onlarin yolundan ayirmasin.

[/quote]12 imam mı yoksa?

Yorum

zeliha önce neden güldügünü söylersen???

Yorum

yanlış tahmin ettim galiba??yani şii olmadığımdan doğru tahmin edemeyebilirim

Yorum

hayir hayir, ben yalnizca neden güldügünü merak ettim!

bak bazi rüyalar falan gördüm ama evliyalik makamina ermedim ona göre

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=4917.msg29977#msg29977 date=1243150869]
                      Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..

[/quote]

Yorum

niye güldüğümün ne önemi var ben tahminim doğru mu onu merak ettim???

Yorum

sen bu rüyayi bi zahmet yalnizca kendince yorumlarmisin bacim? ne cikariyorsun bu rüyadan?

Yorum

valla abla ilahi bir rüya olduğu kesin ama ne bilim yani aslında aklıma şu geldi:HANİ hz.yusuf(as) un rüyası geldi aklıma,O da buna benzer bir rüya görmüştü ya yani iLK okuduğumda o geldi de ben bişey çıkaramıyorum bu rüyadan :-\ zaten rüyalar kişi nasıl yorumlarsa öledir bizim bi hocamız vardı o gelin rüyalarınızı bana yorumlatın diyordu biz de olumsuz bir rüya gördüğümüzde o hocamıza giderdik o da bize hep olumlu yorumlamaya çalışırdı (aslında kendisi rüya yorumlayabiliyordu)öle işte

Yorum

evet iste böyle...her insan kendi sembollerini tanir birazcik...benim yillar icerisinde ögrendigim sembollerim vardir, rüya tabirlerinde baska anlamlar olsada, benim rüyalarim farkli cikar, baskalarindada böyle oldugunu saniyorum...

misal, bozuk para gördügümde aglarim, kedi gördügümde hastalanirim (koluma saldirmis ve isirmissa kolum vs.) kedi cocuklarima saldirmissa onlar hastalanir, köpek havlamasi isittigim zaman bir zulm ile karsilasirim, vs. vs.

insan bunlari zaman icerisinde ögreniyor tabiki, ozamanlar bende bu rüyaya anlam verememistim, kime sordumsa cevap veremediler...velhasil yorumsuz kaldi...ancak uzun zaman sonra ehlibeyti tanidigimda, o göbeginden bagli olanlarin imam hasan ve huseyn olmasi gerektigine kanaat ettim, 11 olusunuda, 12. imamin gaybet döneminde olmasina yorumladim
                              ihtiyarin sözlerinide, ehlibeyt gerceginin dolunay misali aydin ve berrak durusuna ragmen, insanlarin onlari layiki ile göremediklerine yorumladim...

Yorum

benim de böyle kendime göre yorumlarım vardır rüyalarımda teşekkür ederim

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X