Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

ilginc bir hikayen var...bizimle paylastigin icin sagol,yakindan tanimis gibi olduk ; )
    Birgün benim icin bir istihareye yatarsin artik ?
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bilmukabil sehadet kardesim sagol...

rica ederim zeliha...

sende sagol hilalnur bacim, kismet diyelim ama istihare aslen kuran ile yapiliyor, gördügüm rüyalar tamamiyle o an icinde bulundugum acmaza Allahin verdigi lutuftur, sende dene, gercekten zorda kaldigin bir an, samimi olarak sor, cevabin gelecektir, ben öyle inaniyorum. biz O'nu birakmadikca O bizi birakici degildir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Şehadet link=topic=4917.msg30051#msg30051 date=1243175377]
        [quote author=serdarcan link=topic=4917.msg29977#msg29977 date=1243150869]
        Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..

[/quote]
        [/quote]

Yorum

bilmukabil sagaleyn baci

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=4917.msg29987#msg29987 date=1243156182]
            [quote author=serdarcan link=topic=4917.msg29977#msg29977 date=1243150869]
            Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..

[/quote]
            amin inşallah

hiç bitmesin istiyordum o kadar akıcı yazmışsın ..

inşallah eşinde yazar da onun da hikayesini okuruz...
            merakla bekliyorum

[/quote]

Yorum

Allah hiç bir zaman kendine yönelen kulunu yalnız bırakmaz arayan mevlasını da bulur belasını da
              gerçekten gülistan 2 kardeşin anlattıklarına yürekten inandım yorumlarına da ve benzer olayları ben de yaşadım en dar zamanında maddi alemi aşıp Allah'a yönelenleri Allah melekut aleminden en güzel şekilde selamlıyor...
              inanmayan denesin...
              bu olayların benzerleri zaten Kur'an'da epeyce var...
              gülistan 2 kardeşim sen daha demeden ben 11 rüya meselesini aynen senin dediğin gibi yorumladım bir farkla ki 12. imamımız a.f. henüz şehid olmadığı için orda değil diye düşünmüştüm...
              çok etkili bir hikayen varmış
              inşallah kalp gözleri paslanmış olanların kılıflarını parçalar ve hak ettiği yüce tahtına kurulur bu hikayenin mesajı ve gerçekleri...

Yorum

mufazzal kardesim Allah razi olsun, tesekkür ederim...

ehlibeytin izinde kardesim, benzer seyleri yasayan insanlar, söylenenleri yakinen anlayacaklari icin, daha bir coskuyla karsilarlar elbette.

inanilir inanilmaz bilmem artik, gerci kardeslerimin haricinde baska birilerinin, bu konularla (maneviyat)alakasi olmayan birilerinin ne söyleyecekleri beni hic ilgilendirmeyecektir, fakat ben yinede kimsenin hafizasini ve gönlünü zorlamamak icin bir cok seyi anlatmadim, hem birazda bu özel lutuflari ifsa etmeyi dogru bulmuyorum.

senin rüya yorumunda güzel tesekkür ederim.

dualara amin diyorum. Allah razi olsun
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:13.

Yorum

ehlibetin izinde ve gülistan kardeşleirm
                  made mrüya konusunda yorum yapıyorsunuz benimde yıllardır merak ettiğim bir mübarek rüyam var başkada mübarek rüyam olmadı zaten hiç. Aslında bizim çevrede (aile) öyle rüyaları anlatmak iyi değil bir daha göremezsin derler ama ben tee o zaman merak edip anlamını bir iki kere anlatmıştım zaten artık sır dğeil.

yaklaşık 13-14 sene evvel
                  sabaha karşı saatlerde o gece her geceki gibi yorgun yatıp yorgun uyanmam gerekirken. yorgun yatıp dinç uyandım. henüz geceydi . gecenin son saatleri idi. kalbim ve bedenim yeni doğmuş gibi hafifidi , ne zihnimde zerre kadar karmaşa ne bedenimde zerre kadar yorgunluk vardı. gülümseyerek uyandım ve gördüğüm rüyayı defalarca başa sarıp hatırladım unutmamalıydım o rüyayı (ki ben rüya çok nadir görürüm yada aslında çok nadir gördüğüm rüyayı hatırlarım).

RÜyam otsuz- ağaçsız bir mekanda idik ama çöl değildi bozkırın havasında yada anadolu köyleri havasında bir mekan idi . Karşımda 180-90 boylarında çok hafif dolgun dik ve düzgün yaklaşık 40-45 li yaşlarda üzerinde doğal keten renkli (hani keten çualların rengi vardır ya ) bir uzun elbise olan mübarek yüzünü gördüğüm-ama göremediğim (ya gördüm unuttum yada göremedim yani mübarek siması yok aklımda) Hz Peygamber (s.a.a) duruyor ben ona 4-5 adım mesafede yavaş adımlaral yaklaşıyorum gülümsüyor (yüzünü görmedim nerden biliyorsun gülümsüyor diyeceksiniz gülsümdeiğini biliyorum o anda nasılsa) yanna varınca etrafta sağdan soldan geçen nadir insanlar var birisi geçiyor o sırada Efendimiz o geçen şahsı gösteriyor bana Salih peygamberi tanıyormsun diyor. Ben evet diyorum yada evet manasında başımla onaylıyorum. ve Devam ediyor sözlerine
                  - Onun devesine ne oldu iyi öğren (in)

o sırada uyandım yukarda yazdığım duygularla. öyle bir mutluluk öyle bir ferahlık çocukluğumda hissederdim ancak.

günlerce düşündüm
                  okudum ettim Deveye mana veremedim. Sordum bir Alimimize anlatma böyle rüyaları dedi. bende bi kere anlatmış olmuştum bir iki kişiye daha analttım .
                  şimdide herkese anlatıyorum.

Uzun yıllar aklıma geldikçe düşündüm ve rüyadan şu sonucu çıkardım

Hz Salih devesini emanet etmişti halkına. ve onlar emanete ihanet edip deveyi kestiler.

Buda anlatılmak istenen emanete sahip çıkmak idi.

kendimce çıkardığım sonuç bu oldu
                  katkılarınız olursa memnun olacağım.
                  Böyle bir rüyayı her inananın görmesini dilerim Yüce rabbimden Rğyadakinin yüzü suyu hürmetine ve kendim içinde tekrarını dilerim.
                  Amin..
                  Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

amin insaAllah...

cok güzel bir rüyaymis....güzelde yorumlamissin kardesim
                    ben bu tür rüyalari kadrini bilmeyene anlatmamayi yegliyorum..zaten anlatsamda anlatmasamda görüyorum...

gecenlerde ya forumda sözkonusu olmustu veya baska bir yerde okumustum, salih peygamberin devesinin emanete hiyanet edilmesinden dolayi önemini ve ehlibeyt emanetine yapilaninda bununla bagdastirildigina, bence dogru bir yorum...

birde hangi olay veya yogunluk vs. üzerine gördügünüde hatirlarsan tam oturmus olur.

Yorum

allahuekber
                      ablacığım soluksuz okudum gözyaşlarıma mani olamadım.bu ne büyük bir lutüftur rabbim ne güzel bir hidayet vermiş
                      sonsuz hamdu senalar olsun
                      rabbim bu yolda muzaffer kılsın
                      bu dünyada ehli beyt s.a.nın ziyaretine ahirette şefaatine nail olursunuz inşaallah
                      okurken yüreğim göğe kkocaman bir şükür gönderdi
                      sağolun paylaştığınız için
                      inşaallah sizin hikayenizde başkalarına vesile olur
                      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

o sıralar sadece işimle ilgileniyodum eve kapanmış bir kaç arkadaşla gündüz iş yerinde akşam evde çalışıyorduk. iş dışında bir olaya yoğunlaştığımı sanmıyorum . ama genede geçmiş zaman sadece rüya kaldı aklıma o günlerin detayını çoktan unuttum zaten normalde aklıma tutmam ben herşeyi

sağolasın yorumun (yada yprumuma katkın) için
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

o yogunlugun seni uzaklastirdigi birseyler varsa, bunlari sen bilirsin zaten, bir hatirlatma, bir uyari veya yalnizca bir lutuftur...mübarek olsun...sende sagol kardesim...
                          ....................
                          muttaki kardesim Allah razi olsun, dualarina bilmukabilen amin diyorum...insaAllah Allahin bizden esirgemediklerinin kiymetini biliriz.

Yorum

abla o kadar akıcı okunuyor ki rüyalar çok etkileyici :-\ hani demişsinizya O beni hiç yalnız bırakmadı,ne zaman başım daralsa bi şeyle beni uyardı felan demişsinizya başta gerçekten de rabbim sizi hep uyarmış her an ne güzel

Yorum

Allah razi olsun kardesim...evet bu anlattiklarimdan cok daha fazlasini gördüm...aslinda bu bütün kullar icin mümkündür ve cogu yerde oluyor zaten, biraz dikkat kesilsek, biraz gürültüden uzaklasip, kendi icimize dönsek, dinlesek, acaba nereden sesleniyor, nasil konusuyor benimle, ne diyor bana diye, her an bunlari duyup hissetmemiz mümkün...ben buna yasayarak inandim...

Yorum

aslına insan hicret edebilmeli değil mi abla? HİCRET yürek ister,HİCRET güçlü bir iman ister rabbim bizlere hicret edebilmeyi nasip etsin ben de böyle sessiz bir ortam istemişimdir hep ama bir türü nasip olamıyor mealesef :-[

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X