Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

ben o siralar herseyi göze almistim...evet hicret etmem yine gerekse yine ederim...yalniz insan dileklerinde cok dikkat etmeli...ben o yalnizligi cok istedim...Allah bana hücrelerime kadar yasatti yalnizligi, yalnizligin kahrini cekmek cok zor,anlatilmaz zor...zaman zaman insan cileden cikiyor, ici karariyor, toparlanip amacini hedefini, neyi neden yaptigini tekrar hatirlamakta bile zorlaniyor bazen...

hepsinden zor olani (bence) icsel bir hicreti basaramaktir!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

aslında ben o hicreti göze alabiliyorum.Mutlaka bu yolun bir çilesi olmalı ve bu uğurda bu çilenin çekileceğine inananlardanım şimdi kuranı kerimi okudum gerçekten samimi okuyunca insanın iliklerine kadar işliyor sanki her ayet sana hitap ediyor.bu da ALLA HIN bir lütfu olsa gerek

Yorum

Allah gönlüne göre versin kardesim...amelini bereketlendirsin....insaAllah güzel bir dua edersin bizlerede

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ne demak abla siz de forumca bana dua edersiniz artık ÖSS yaklaştı da 15-16 günüm kaldı yaa bana da dua edin

Yorum

sonunda bende okudum ablacığım..okurken bir çok yerde dayanamayıp ağladım..çok farklı 2 yaşam tarzı sonunda hakkı buluşunu anlatışın beni oldukça etkiledi.. bir kez daha şükürlerim Yaradanıma oldu birkez daha hakikat yolunda ben bu yolun hakperestlik üzerine olduğuna inandığım dediğim mezhebimden dolayı Rabbime binlerce kez şükrettim..ilahi takdir baya zorluklar atlatmışsın ama sonunda Rabbim sanada çok güzel bir hayat vermiş..Rabbim bu dünyadada ahirettede cenneti nasip etsin sana ablam...selam ve dua ile..
            [center]

[center][center]

Yorum

hak yolcusu kardesim, Allah zihin acikligi versin, insaAllah hakkinda hayirli olani basariyla tamamlarsin...

yebne zehra bacim...yolun cilesi cekilince yol daha bir kiymetli oluyor...ama benim hayranligim yinede yoldan ayrilmaksizin bir genclik gecirenleredir...yol benim icin ne kadar kiymetliyse, sizlerde yol ve yolcular icin o kadar kiymetlisiniz...Rabbim sayinizi artirsin

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg31630#msg31630 date=1243610100]
                hak yolcusu kardesim, Allah zihin acikligi versin, insaAllah hakkinda hayirli olani basariyla tamamlarsin...

yebne zehra bacim...yolun cilesi cekilince yol daha bir kiymetli oluyor...ama benim hayranligim yinede yoldan ayrilmaksizin bir genclik gecirenleredir...yol benim icin ne kadar kiymetliyse, sizlerde yol ve yolcular icin o kadar kiymetlisiniz...Rabbim sayinizi artirsin

[/quote]Amin ecmain abla..
                [center]

[center][center]

Yorum

Bende diğer kardeşlerim gibi çok ilginç ve ibret verici mücadelenizi okudum, öncelikle paylaştığınız için Allah razı olsun! Allah sizi sirati müstakim olan Ehlibeyt (a.s) yolundan ayırmasın ve sizi bu yolda sabit kadem kılsın! Konuyla ilgili olarak bir soru sormak istiyorum; mezhepler tarihini araştırırken Şia'nın hangi kitapları dikkatinizi çekti ve sizi etkiledi?

Yorum

Allah razi olsun ondortmasum kardesim, amin insaAllah...

ticani kitaplari ilk okuduklarimdi
                    daha sonra pesaver geceleri, el-muracaat, nehcul belaga, ayetullah uzma hamanei'den fetvalar, ondört masumun hayati, tuheful ukul, imam cafer sadik buyruklari, son mesaj (humeyni), tevzihul mesail, ta ilmihal, islam tarihi, ilami tanima,bir kac farkli ilmihal ve daha bir cok kiymetli eser

ticani kitaplari olayi bir bütün olarak anlattigi icin (öykü seklinde) bütünü görebilmek icin tercih etmistim

pesaver geceleri ve el müracaat tartisma konularina ve bazi hadislere derin bakis kazanabilmek, mercege almak icin

tuheful ukul, ondört masumdan kirk hadis, gibi kitaplari, itikadin esaslarini anlamak icin

cafer sadik buyruklari, son mesaj, nehcul belaga gibi kitaplari bazi olusumlari anlamak, önemli sahsiyetlerin kaleminden okumak, bakis acilarini ve yaklasimlarini, tutumlarini tanimak icin vs.

fetvalarla alakali kitaplari, aykiriliklar, kuran ile celiskiler, isnad edilen seylerin varligi yoklugu, nedeni nasili ve incelikleri, hassasiyetleri anlamak icin vs.

tabi ki sonradan el-mizan tefsiri ve bazi degisik konularda yazilmis kitaplarimda oldu...bunlar arasinda en cok hayranlik duyduklarim ise murtaza mutahhari, cevadi amuli, mucteba lari, gibi güzide sahislar, düsünce insanlardir.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg31630#msg31630 date=1243610100]
                      [b][i]hak yolcusu kardesim, Allah zihin acikligi versin, insaAllah hakkinda hayirli olani basariyla tamamlarsin...

Allah razı olsun gülistan abla cümlemizin Allah YAAR ve yardımcısı olsun haberimi veririm artık sınıav sonucumu hayırlısıyla

Yorum

bekliyor olacagim kardesim

Yorum

inşallahu teala
                          measselame
                          arapçadan anlıyorsundur değil mi abla?yani az çok konuşabiliyor musun?

Yorum

aradan cok zaman gecti, bazi kaideleri bilsem ve bazi kelimeleri anlasamda, cümle kuramiyorum malesef, ama yine ögrenmek niyetindeyim...birakmak olmaz

Yorum

arapça mükemmel bir dil,bence de bırakmayın,hele Kuranı Kerimi anlayarak okumak fevkalade bişey

Yorum

zaten o dertteyim ya, kuranda bazi kelimeleri anliyorum, ve cok daha etkili oldugunu görüyorum...insaAllah kismet olur.

sen biliyorsun degilmi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X