Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Allahin selami rahmet ve bereketi üzerinize olsun
    Hamd ancak Allaha mahsustur, layikiyle hamd etmis kullarin lisaniyla O'na sonsuz hamd ederim.
    O'ki ne zaman kendisine seslensem cevap verdi, beni karanlik vadilerden cekip cikardi, o vadilerki, her adimi bir ömürlük aciydi...O bana o kadar lutufta bulundu ki,bana verdigi hamd etme lutfuna karsilik dahi yeterli hamd edemem...O'ndan uzak kalmak ve O'nun düsmanlariyla hasredilmek korkusu gönlümü halden hale koyan bir korkudur...O'na hangi hamdi yapsam yeterli olur ki, beni anilmaya layik görüp, insan olarak yaratti...müslüman bir ailede dünyaya getirdi...yolun cilesini cekmeme müsade etti...yolumda beni yalniz birakmadi, ve sanki elimi uzatsam dokunacak kadar yakinimda hissettim O'nu...gözyaslarima bereket verdi ve ne zaman aglasam gönlümü sevindirdi mutlaka...önce yanip yakilarak ettigim dualari düsürdü gönlüme, sonra nihayet en sevdikleriyle tanistirdi beni...

selamlarin en yücesi ile selam olsun temiz ve pak kildigi, insanlar icin özel bir rahmet olarak yaratip gönderdigi Muhammed'e (s.a.a) ve ehlibeytine...

Canlar; Bir günes dogar, alemi aydinlatir, sonra görünmez oldugunda, yüzü ona dönük olan yildizlar ve ay, karanlik gecelerimizi süslemeye ve bize günesi unutturmamaya devam ederler.

iste, yollarina canlar feda, Muhammed (s.a.a) bize görünmez yöne gecti, dünya geceye gömüldü, mümin gönüllerin dünyasinda günes batti....ama her biri birer dolunay olan ehlibeyt semalarimizda onun nurunu yansitmaya devam etti, Resulullahin bize yakinligini hissedisimiz onlarla mümkün kilindi.

onlar dinimize huccet, imanimiza ölcü kilindi...günesten mahrum olup ümit kesmemek ancak onlarla mümkündür...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

ablacığım nasıl şii olduğunu yazmanı dört gözle bekliyordum inan ki
    çok şükür başladın yazmaya
    büyük bir ilgiyle takip edeceğim Allah'ın izniyle
    girişin de muhteşem olmuş
    şimdiden sabırsızlandım
    bizi fazla meraklandırmadan çabuk çabuk yazarsın inşallah

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

aslinda ben serüvenimi nasil toparlayacagimi dahi bilmiyorum...Bismillah dedim basladim, bakalim hangi kelimelerle ifade bulacak, bunu henüz kendim dahi bilmiyorum...

Her iki taraftan dedelerim, almanyaya ilk gelenlerden, tabi gelislerinin ardindan cok gecmeden ailelerinide getirmisler...yol, dil bilmeyen bu iki büyük aile birbiriyle akraba oluyor ve bu kocaman aileye sanki bir eglence gibi geliyorum...

bir dedigi iki edilmeyen bir cocuk...o cocugu disarda aglatanin vay haline...o cocugu azarlayan annenin vay haline...iste böyle bir ortamda sonsuz naz ile gecti ilk cocukluk dönemim...

ailemde hic kimsede, din namina birseyler görmedim...

4-5 yaslarima geldigimde, artik o büyük aileden ayrilmis, baska bir sehre tasinmistik...kendisi son derece ezilerek yetismis olan annem, artik bu cok simartilmis cocugu dizginlemek icin, bilgisizliginin sonucu olarak cok yanlis yöntemler uyguluyor ve anne ile cocuk arasi gittikce aciliyor...

o dönemler ilk kez annemi kitap okurken görmüstüm...bir kac kez forumlarda bahsini etmisimdir, daha sonradan tam anlamiyla bir israiliyat uydurmasi oldugunu anlayacagim bu kitap, benim maneviyat namina tanidigim ilk unsurdu...dört büyük halifenin hayati ve menkibeleri...babam gececi oldugunda, uyumak istemeyen bu hasari kizi, annem yanina alir, o kitaptan okurdu, bende sürekli sorular sorardim...s.a.v ne demek? r.a ne demek? K.v ne demek?

bir gün sokakta arkadaslarim mayo giymisler bahceye cikmislar, bende kosarak eve geldim, dolabi actim, aceleyle mayo ariyorum...annem belirdi kapida, elinde bir tülbent vardi, firlatti onu bana, yüzüne baktim "bu ne?" diye sordum, "tülbent" dedi catik kaslariyla...."ne yapcam bunu" diye sordum..."basini örteceksin" dedi..."neden?"..."cünki sen kiz cocugusun"

hic birsey anlamamistim, tülbenti geri firlattim, ben bunu takmam mayo giycem dedim ve öylede yaptim....

ilk okul birinci sinifi bitirdigimde, babam bir karar aldi, "bu kiz cok zeki, buralarda ziyan etmeyelim, zaten bizde dönmek niyetindeyiz, kücük kardesiyle türkiyede okusun, bir kac yila kadar bizde hazir olur döneriz"

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrshim..
        Gülistan_2 kardeşim,yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum ve okumaya devam edeceğim inş.eminim çok faydalı olacak yazdıklarınız.Allah sizinle olsun inş.
        "Ali, nereye dönerse, hak onunla birliktedir.Ben neyi öğrendimse, onu Ali'ye de öğrettim, o benim ilmimin kapısıdır" Hz.Muhammed (saa)"

Yorum

ii yetişmişim daha baştaymış çok ilginç bir serüven
          umarım iğne ucuyla göz bebeğine yazılmaya değecek kadar ibretlerle doludur hikayeniz gülistan 2 kardeşim
          özellikle sunnilerin ibretle okumasını isterim...
          ilgiyle bekliyoruz...

Yorum

EVET BENDE MERAKLA OKUYACAĞIM
            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

gulistan_2 kardeşim,
              kaleminiz çok güçlü ve dili çok iyi kullanıyorsunuz...
              hem bu edebi unsur nedeni ile hem de nasıl Şia olduğunuzu
              merak ettiğim için başlığınızı ilgi ile takip edecek,zaman zaman
              merak ettiğimi hususları da izniniz olursa sormak istiyorum..
              kolay gelsin...
              Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=4917.msg28598#msg28598 date=1242719011]
                gulistan_2 kardeşim,
                kaleminiz çok güçlü ve dili çok iyi kullanıyorsunuz...
                hem bu edebi unsur nedeni ile hem de nasıl Şia olduğunuzu
                merak ettiğim için başlığınızı ilgi ile takip edecek,zaman zaman
                merak ettiğimi hususları da izniniz olursa sormak istiyorum..
                kolay gelsin...

[/quote]

ALLAH c.c vergisi olsa gerek.Gerçi ALLAH c.c herkese ağız dil vermiş ama kimileri bunu batıl yönde kimileride hak yönde kullanıyor..şükür bacımın ilmi güzel konulara hakimiyeti güzel zaman zaman sert çıkışları olsada herkese yumuşak bir dille yaklaşmayı bilin birisi.Rabbim hz Fatımanın şefaatinden ayırmasın tüm mümine bacılarımızı..
                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Allah razı olsun kardeş. Maşaallah akıcı bir hikayeniz var. İlgi ile okuyorum.

Nasip olursa yakında bende Nasıl Şii olduğumu yazıcam.

Yorum

Allah razi olsun kardeslerim...insaAllah hikayemin bazi noktalari, bir insana, kücükte olsa bir konuda ibret olurmu ki ümidiyle bu karmasik hikayeyi anlatmaya gayret ediyorum.
                    ...........................................

nihayet köye birakilmistik...artik o nazli günler cok arkada kalmisti, yasam sartlari gercekten cok agirdi, almanyada dogmus, bol bol nazlandirilmis, kabina sigmayan, cokomel ve bisküvi gibi nesnelerden baska herseye hayir diyen bir cocuk icin tam anlamiyla bir darbedir bu...tabiki hayatin bu dilimi icin sonralari cok sükrettim, cünki yine almanyada dogan her cocugun böyle bir yasam deneyimi edinmesi hemen hemen imkansizdir...bu deneyimi ne zaman ansam bazi kücük ayrintilari gururla dile getiririm...

evet elhamdulillah, kirsal kesimin yogun soguklarinda, kara lastik icerisinde islanan yün coraplarda minik ayaklarin nasil donmalarin esiginden döndügünü biliyorum simdi...imkansizlik ne demek, cahil birakilmak nasil oluyor, minicik kiz cocuklarinin yüzleri elleri neden öyle yara oluyor ve pis görünüyor (kurban olurum o yüzlere) biliyorum artik...ve evet elhamdulillah, o dagnik saclarin neden o kadar cok kasindiklarinida yasayarak anladim

malesef, orada da durum farkli degildi, bir kac sayili yasli insan haricinde namaz kilan yoktu...tarla icin birbirini kazma kürek baltayla kovalayanlar, iki yasini gectigi halde bakimsizliktan yürüyemeyen cocugunu, ölsün bari diye günesin altina terkedenler, akla hayale gelmedik, kabus gibi görüntüler degildi yalnizca gördüklerim, ahlak, edep, saygi, paylasim, namina da cok sey ögrendim orada...

zaman gecmis, bir cok gurbetci gibi ailemin hesabida tutmamis, üc yilin sonucu bizi tekrar yanlarina almislardi...döndügümüz zaman karsilastigim manzara köyde gördüklerimden daha beter bir kabustu benim icin...videolar yayginlasmis, türk filmleri cogalmis, semaver cikmis

ailem istanbul kitabevi denilen bir türk videotek'inin hemen üstünde oturuyorlar...hergün bir kac film kiralaniyor, tatil günlerinde ise en az 5 film alinip, arkadaslarla toplanip saatlerce film izliyorlar...is günlerinde ise, hem anne hem baba ise gidiyor, bizler okula...yine maneviyat namina anilmaya deger hic birsey yok...

annemin kapanmam icin sürekli artan baskilarini ve babaminda onun yöntemini tenkid edisini saymazsak!

artik annemle sürekli bir catisma icerisindeyiz, kapanacaksin diyor baska birsey demiyor...bende karsi cikiyorum, sen kendinde kapali degilsin diyorum...sende kapanda benim kadar kapan diyor...bende "sen Allahin istedigi gibi kapanmiyorsunda ben neden senin istedigin gibi kapanacagim, sen kendini Allahmi saniyorsun" diyorum ve kiyametler kopuyor.

Yorum

o zaman kücük kizkardesim yoktu, benden baska, ikiside benden kücük olan erkek kardeslerim vardi...onlarin günbegün artan yaramazliklari, ahlaksizlik diye tabir edilecek yasam tarzina artan meyilleri saka malzemesi olup, neredeyse öven cümlelerle dile getirilirken, benim ayni bina'da oturan arkadasimla bile görüsmem yasakti....camdan bakmak, cöpleri cikarmak, ekmek almak gibi seyler imkansizdi...

ben ise,sürekli evdeydim, evde bulunan namaz hocasi gibi bazi kitaplari okuyordum, birde en cok yaptigim baglama calmakti, cok sevdigim amcamdan almistim bu özentiyi...annem bunada cok kizardi, el isi yapacaksin diye dayatirdi, bende direnirdim...yazi yazmayi cok severdim, bilhassa geceleri, tabi buda cok büyük sorun olurdu...

iste bütün bunlar onlari cok ciddi ve acimasiz elestirmeme ve sorgulamama neden oluyordu...duydugum seyler hep ayniydi, "onlar erkek" yapabilirler"...bu cok ürkütücü bir yanilgiydi...hem Allah merhametlidir, adaletlidir diyorlar hemde kücük kafamca bir türlü adalet ve merhamete sigdiramayacagim bir sürü olay anlatiyor ve yasiyorlardi...bu hal beni isyana kadar götürdü, "ben sizin inandiginiz Allaha inanmiyorum, Allah sizin anlattiklarinizdan baska birsey" diye bagiriyor, günlerce yemek yemiyor, agliyor agliyordum. kararliydim, onlarin kültürleri sanki bir dinmis gibi bana dayatilamayacakti, ben Allahin dediklerini bulacaktim, bulamazsam da onlar kendileri Allaha itaatsizlik icerisindeyken ben onlara, kendi isteklerini yapma yolunda itaat etmeyecektim

namaz hocasi kitabinda bazi surelerin, ayet ve zikirlerin faziletlerini okurdum, onlari uygulardim...bir gece yatagima oturdum, o kitapta hangi ayet kac kez okunursa faziletli diye yaziyorsa hepsini o kadar okudum (türkce yazilimindan), bir kac kez yasin okudum, zikirlerinde hepsini yaptim ve yattim...

rüyamda bir cöldeydim, günes dikkat cekecek sekilde parlakti, cölün ortasinda, daire olusturmus, kumdan tepeler vardi, ben tepelerden birisinin üzerinde duruyordum, üzerimde beyaz düz ve sade bir elbise vardi, bir ses giderek yükseliyor ve sunlari söylüyordu: HAK BIRDIR MUHAMMED NURDUR, HAK BIRDIR MUHAMMED NURDUR

bu sesin basladigi anda, geldigi yöne baktigimda, kücücük bir isik hüzmesi görüyorum, ses yükseldikce aydinlikta artiyor, büyüyor...artik aydinliktan cok ilerde, aydinligi asan bir görünüm olusmustu, günes isiginin nede yapmacik oldugunu düsündüm...

icimden biri seslendi, sagina dön Muhammed yanindaki tepede!!!

sagima basimi cevirirken, artik dayanamadim ALLAAAAAAAAAHHHH diye bir ciglik attim, bakamadim O'na ve uyandim....

uyandigimda agliyordum, saatlercede agladim, anneme anlattim, cok etkilendi, babama anlattim, güldü bana, "peygamberlerin isi gücü yokmus ta senle ugrasiyorlarmis" dedi...kalbim kirilmisti, günlerce aglamistim...ama rüyalarim hic durmadi, o günden sonra, ne zaman aklim karissa, Allahim ne olur beni cevapsiz birakma desem, mutlaka ipucu veren bir ceva aliyordum...

Yorum

ne diyeceğimi bilemiyorum :-\
                        ayrıca rüyan beni çok etkiledi abla
                        büyük bi merakla devamını bekliyorum inşallah
                        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

HAK BIRDIR MUHAMMED NURDUR, HAK BIRDIR MUHAMMED NURDUR

Allahu ekber.
                          Bacım kalemine sağlık yazdıklarının sürükleyici olması bir yana adem_toprak kardeşin de söylediği gibi çok akıcı bir dil kullanıyorsun. Ömrümüz vefa ederse ilerki yıllarda kitaplarınıda okuruz inşAllah.
                          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Allah razi olsun...
                            aslinda hikayem cok karisik, ben iclerinden konumuzla yakin alakali düsündüklerimi secerek vurgulamaya calisiyorum...

tabi yasadiklarimin o siralar pek bilincinde degildim

mesela aileme Allah sizin anlattginizdan baska birsey dedigimde, ancak o namaz hocasi kitabinda ayet meallerinden anladiklarima dayanarak söylüyordum, kesinlikle onlarin inandigi sekilde degildi hic birsey...

o sözleride rüyamda ilk kez duymustum...

veya rüyamda bazi sorularimin cevabina giden ipuclari gördügümü yillar sonra farkettim...

ben kendimi cok asagilarda, cok rezil görüyordum, yani böyle rüyalari vs. ancak dinini yasayan insanlar görür saniyordum

halbuki Allah, kendisinden imdat dileyen hickimseyi yalniz ve caresiz birakmiyordu

insaAllah yazmak istedigim bir kac kitap var ama, bunun icin manevi olarak daha yogun olabilecegim bir zaman dilimini bekliyorum.

vakit el verdikce yazmaya devam edecegim ins.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg28000#msg28000 date=1242554011]
                              Allahin selami rahmet ve bereketi üzerinize olsun
                              Hamd ancak Allaha mahsustur, layikiyle hamd etmis kullarin lisaniyla O'na sonsuz hamd ederim.
                              O'ki ne zaman kendisine seslensem cevap verdi, beni karanlik vadilerden cekip cikardi, o vadilerki, her adimi bir ömürlük aciydi...O bana o kadar lutufta bulundu ki,bana verdigi hamd etme lutfuna karsilik dahi yeterli hamd edemem...O'ndan uzak kalmak ve O'nun düsmanlariyla hasredilmek korkusu gönlümü halden hale koyan bir korkudur...O'na hangi hamdi yapsam yeterli olur ki, beni anilmaya layik görüp, insan olarak yaratti...müslüman bir ailede dünyaya getirdi...yolun cilesini cekmeme müsade etti...yolumda beni yalniz birakmadi, ve sanki elimi uzatsam dokunacak kadar yakinimda hissettim O'nu...gözyaslarima bereket verdi ve ne zaman aglasam gönlümü sevindirdi mutlaka...önce yanip yakilarak ettigim dualari düsürdü gönlüme, sonra nihayet en sevdikleriyle tanistirdi beni...

selamlarin en yücesi ile selam olsun temiz ve pak kildigi, insanlar icin özel bir rahmet olarak yaratip gönderdigi Muhammed'e (s.a.a) ve ehlibeytine...

Canlar; Bir günes dogar, alemi aydinlatir, sonra görünmez oldugunda, yüzü ona dönük olan yildizlar ve ay, karanlik gecelerimizi süslemeye ve bize günesi unutturmamaya devam ederler.

iste, yollarina canlar feda, Muhammed (s.a.a) bize görünmez yöne gecti, dünya geceye gömüldü, mümin gönüllerin dünyasinda günes batti....ama her biri birer dolunay olan ehlibeyt semalarimizda onun nurunu yansitmaya devam etti, Resulullahin bize yakinligini hissedisimiz onlarla mümkün kilindi.

onlar dinimize huccet, imanimiza ölcü kilindi...günesten mahrum olup ümit kesmemek ancak onlarla mümkündür...

[/quote]

gülistan kardeş nehcül belağa dan etkilendiğiniz belli oluyor yanılıyormuyum?
                              [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X