Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg29811#msg29811 date=1243096491]
    madem durum böyle o zaman daha fazla bekleme derim kardesim...Allah razi olsun, belliki hakki duydugu zaman itiraz etmeyecek kadar salim akil sahibi.
    [/quote]
    Bol zamanlı bir memleket tatili lazım sana o zaman
    Allah'ın yardımı olsun kardeş.
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Devami varmi bittimi ?
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

az kaldi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

himm tamam gece yazmamissin da ondan sordum ; )
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

dün aksam yazabilmistim, geceyede yazsam fazla olacakti, artik bakalim bu gece kismet olacakmi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

nihayet, üst üste gelisen olaylara birde sii olmak eklenmisti...

islama yönelisim ve bu ani dönüsüm bir cok insanin ilgisini cekmisti, "yok canim olamaz" "o kapanmaz" gibi düsüncelerle, kendi gözleriyle görmek icin ya geliyorlar, veya telefon acip benden duymak istiyorlardi, bir cogu bu olaydan aldigi etkiyle kapanmis namaza baslamisti...ayni zamanda da bir cok insanin tepkisine sebep olmustu, eski arkadaslarim rahat vermedigi gibi, cocuklarim icinde gec kadigimi farketmistim...onlarin ne din nede kültür ile baglantilari yoktu...türkceyi dahi bilmiyorlardi...

onlara hemen herseyden kopun desem, aksi tepki alacaktim...zira suclusu da bendim...daha güzel bir cözüm bulmaliydim...

evimde cocuklarimin birlikte vakit gecirdigi gencler icin günler düzenlemeye basladim...kiz erkek karisik olan bu grup, düzenli olarak geliyorlardi, saatlerce sohbet ediyorduk, sorular soruluyordu, kendi dünyalarindaki zorluklari anlatiyorlar ve birlikte cözüm buluyorduk...cok sürmedi grubumuz büyüdü, almanlarda katilmaya basladi...onlara saglanan bu ortamda cok rahatlardi, severek geliyorlardi, ilgiyle dinliyor sorular soruyorlardi...iste o siralar farkettim ki, bu büyük hatayi yapan tek kisi degildim...bütün bu gencler arayis icerisindeydiler...ne yapacaklarini bilmiyorlardi...ama fitratlari henüz bozulmamisti, piril pirildilar hepsi.......

alman genclerden bir tanesi olan stefan, birgün geldiginde müslüman olmak istedigini söyledi, tabiki cok sevindik, zaten öncü sorular sorulmus, konusulmus, izah edilmisti...o gün kelime-i sehadet getirerek müslüman olmus, bizlerde kendisine ikramlarda bulunmus, adinida süleyman olarak degistirmistik...

bu genclerin annelerinden telefon acip dualar eden, evine davet edenler oluyordu..."Allah razi olsun sizden, camiden kaciyorlar, bizi dinlemiyorlar, ama sizi cok seviyorlar, cocugumda son zamanlarda degisimler oldu" diyenler oluyordu.

Yorum

bir müddet onlara yogunlastim, evlerde sohbetler düzenledik, hanimlarlada toplanmaya basladik, derken oldukca cogalmistik...

fakat, hala kendi dünyasinda olan esim, ne bu gelismelere anlam verebiliyor, ne benim ruh dünyami anlayabiliyor, ne yeniden evlenmeyi kabul ediyor, ne de beni kendi halime birakiyordu...zaman zaman rahat birakmaya calissa da, bir müddet sonra yine hersey degisiyordu...

evet, hem islama yönelis ve eski cevrenin müdahalesi, hem sia olus ve yakinlar arasindaki söylentiler, beni aksatacakti, bu belliydi, kaldiki zaman zaman kopukluklar yasamaya baslamistim...tekrar eski halime dönmekten cok korkuyordum...cocuklarimi ihmal etmektende...bu konuda daha fazla hata yapamazdim...

sürekli gündem de olan ayrilik meselesinin getirdigi aile ici tartismalar had safhaya ulasmisti...babam o siralar bir büfe isletiyordu, alkolde satiyordu, o günlerde büfeyi devretmek istedigini, yalniz basina yoruldugunu söylemisti bana...ona bir teklifte bulundum, büfeyi türk marketine cevirelim, ben sana yardimci olayim dedim...tabiki kabul etmedi, bana o imkani saglarsa bosanmanin gerceklesecegini biliyordu, buna engel olabilecegini saniyordu...

bu olay üzerine, gezip gördügüm yerlerden, en ücra, en sessiz, merkezlere en uzak kücük bir köyden bir ev buldum...bu olaylarin sonu gelecek gibi degildi...daha simdiden bir sürü söz isitir olmustum...bunlarla ugrasacak, bu saatten sonra kültür dayatmalariyla savasarak vakit ve enerji kaybetmeyecektim...

islemleri yaptiktan sonra, esimle oturup konustum, "bak güzel insan, bu sekilde yipranmalarin hic anlami yok, tamir edilebilir bir yanda yok, durumum böyledir, ben gidiciyim, beni Allah'imla basbasa birakin, evde mülkte senin olsun, hic birsey istemiyorum, yalnizca tasinmama yardim et ve islerimi yoluna koyasiya kadar, kiramin yarisini öde bana yeter, bütün haklarimi helal ederim" dedim...

zorlansada yapilabilecek birsey yoktu artik...mülk talebinde de bulunmayinca isi kolaylasti...söylediklerimi kabul etti..."madem ki Allah yolunda yürüyeceksin, mademki kararlisin, madem beni mahkemelerle ugrastirmayacaksin, ben sana ebedi dostum, ne zaman zorda kalsan ben yanindayim" demeyi basarabildi...ben bu olaya Allahin yardimi olarak bakiyorum, zira bu is böyle kolay olamazdi!

Yorum

gelismeleri aileme aktardigimda, kiyametler koptu, ne tevafuktur bilmem, yine enistem vardi, babam cok agir sözler söyledi, yine hic birsey anlatamadim...en sonunda ayaga kalktim, bu kadar duygusallik yeter, ben filan tarihte gidiyorum, durdurabiliyorsan gelir durdurursun baba deyip ciktim...

enistemin hakkini ödeyemem, o bana cok yerde destek oldu, ilk günlerimde, gece gündüz telefon acip bana moral oldu, takildigim noktalarda yardimci oldu...dualarini esirgemedi benden...o gecede küplere binen babama "sen kizina dua et, Allahin izni ile o dogru olani yapiyor" diyerek yatistirmis onu...

evet, günler gecti, tasinma gerceklesti...bütün telefonlari iptal ettim, televizyon ve bilgisayari actirmadim...rahatsiz edilmemeliydim, bos sözlerle üzülmek istemiyordum...ayrica cocuklar bazi aliskanliklardan sogumalari gerekiyordu...

bu minik, sevimli, sade evde, birde kücük mescidim vardi, artik bol bol ibadet ediyor, tefsir calisiyor, kitap okuyordum...daglara cikiyorduk, kuran okuyordum oralarda...muhtesem bir dogasi var buralarin, irmaklar, dereler, daglar, bahceler, anlatilmaz güzel...

ilk aylar bu sessizligi dinlerken, basimin ne kadarda yorulmus oldugunu anladim, sanki cizir cizir bir seyler basimdan akip gidiyordu...ne kadar yorulmustum aman Allahim...

o sessiz sakin yerlerde, zikir ve fikir cok güzeldi...elbette, ev sahibi iken kiraci olmustum, bolluktan cikip darliga düsmüstüm, bir cok seyde zorlaniyordum...isleri yoluna koymak kolay olmadi...ekmegim olmadigi günler cok oldu...ama ne ben ne cocuklarim bir gün olsun korkuya kapilmadik...huzurluyduk...cocuklarimda öyle...bazi günler öyle durumlarimiz oluyordu ki, bütün careler imkanlar kesiliyordu...ama ben hicret etmistim...Rabbim'e güvenmistim...O beni yalniz birakacak degildi...birakmadi, bir defa, bir gün olsun birakmadi...

mucizevi olaylar yasadik...nereden geldi nasil geldi anlayamadigimiz bir cok sey yasadik...öyle ki o olay bizi saskina ceviriyor,oturup agliyorduk...iste öylesine rahmetle kusatildigimizi hissediyorduk, bu kadar ayan beyan hissediyorduk

bazi geceler "Rabbin seni birakmadi" veya benzeri sesler isitiyordum...namaz vakti "uyan ey gözlerim gafletten uyan" veya "lebbeyk Allahumme lebbeyk" sesleri ile uyaniyordum...

velhasil kardesler o günlerin lezzetini anlatamam...tabi ki seytani bir takim durumlarada sahit oldum, ama bütün güclerin üzerinde ki güce teslim olunca, kimse size galib gelemiyor...bu duygularimi pekistire dönem iste o dönemdir...

Yorum

cocuklarim üzerinde tam manasi ile basari saglayamadim...fakat cok büyük degisim ve gelisim oldu...cogu aliskanliklarindan kurtuldular...fanatik olduklari bir takim konulardan (zenci sarkicilar gibi) uzaklastilar...bazi seylerin yapayligini farkettiler...doganin, sakin bir yasamin annelerini kisa zamanda nasil hayata döndürdügünü, sagligina kavustugunu gördüler...islamin annelerini onlara verdigine sahid oldular...inanclari pekisti...bilgileri artti, o kadar ki, okullarinda alman ögretmenlerini susturabildiler...hala ince ince islemekteyim...Allah büyük...

daha sonra hic aklimdan gecmeyen birsey oldu...cevrenin araciligi ile benim gibi sonradan sii olmus olan esimle evlendim...oldukca sakin, yavas düsünüp yavas konusmayi seven, kirmaktan korkan, manevi degerleri güzel, kin ve öfkeden uzak olan esimle evlendim...

onunla hersey tamam oldu...cemaat olup namaz kildik, birlikte dua ettik, birlikte okuduk yazdik, birlikte düsündük, arastirdik gelistirdik...

o bana biraz daha yavas olmayi, sükunetin gücünü, artik savasmak zorunda olmadigimi farkettirdi...o tipki yagmur gibi iyiyede kötüyede sükunetle yaklasmasini bilen bir insan...ondan cok sey ögrendim, ögrendiklerimi yerli yerine koymami saglayanda odur...bu yüzden minnet borclu oldugum sevgili esim hem yagmura benziyordu hemde benim mürsidimdi...siirlerim icerisinde "mürsidim yagmurdur benim" baslikli dizeler ona yazildi...

Allah bize birde kiz evlat bagisladi, adini sukeyne koyduk...

karsisinda saygidan saskina döndügüm ilk sahis olan bu degerli insani hepinizin sahid oldugu su ortamda selamlarin en yücesi ile selamliyorum...

kismet olursa, onunda kendi öyküsünü anlatmasi icin tesvikte bulunacagim....

Yorum

Rabbime sonsuz hamd ediyorum...o beni gercekten azab vadilerinden cikarip, selamete erdirdi...

ben bu serüveni en kisa böyle anlatabilirdim..bir cok acidan ibret olmasi bakimindan bazi seyleredebu vesileyle deginmeyi uygun buldum...

sabirla okudugunuz icin tesekkür ederim...

Allah sirat-i mustakiym'den ayirmasin

Yorum

kalemine sağlık abla. Çk etkileyic bir hikayeyi sular seller gibi akıcı bir kalemden okumak benim gibi herkesi hem üzdü, hem sevindirdi , hem şaşırttı sanırım.

Allah (c.c.) yardımcın ve Razı olsun senden.
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..
                          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=4917.msg29977#msg29977 date=1243150869]
                            Bacım ALLAH c.c seni ve aileni iki cihanda da muzaffer kılsın,Ehlibeyt imamlarına komşu olasın.Cennet kadınlarının efendisi hz Fatımaya arkadaş olasın.

Gerçekten ibret ve bir o kadarda merakla okudum yaşadığın o süreci.Rabbim ilmini artırsın inşALLAH..

[/quote]
                            amin inşallah

hiç bitmesin istiyordum o kadar akıcı yazmışsın ..

inşallah eşinde yazar da onun da hikayesini okuruz...
                            merakla bekliyorum

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[/quote]
                              Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=4917.msg29990#msg29990 date=1243156985]

[/quote]
                                [/quote]
                                vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X