Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 8 \ EhlibeytNuru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 8 \ EhlibeytNuru

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5014.msg37323#msg37323 date=1245304164]
    Ulaştığımız hakikatleri lisani kal ile değil de lisani hal ile anlatırsak davamıza daha mükemmel hizmet edebileceğimizi düşünemez miyiz.
    İslam düşmanlarının şii ve sünni ihtilafı çatıştırması konusunda biliyoruz ki çok sinsi büyük, gizli zararlı programları bulunmaktadır.
    İnsanların ulaştıkları hakikate teslim olmaları aklın ve fıtratın gereğidir, ama mesele bununla kalırsa yeterli olmaz sanırım.
    Çünkü emperyalist ve siyonistlerin, "Bakın şiiler sünnileri şiileştiriyor, neden buna engel olmuyorsunuz " gibi fitneler yaymaktadırlar. Ve bu maalesef ehli sünnet dünyasında ard niyetli olanlarca zaten pompalanmakta, ehli sünnet olup şii müslümanlara islamın emrettiği şekilde kardeşçe bakanlara bile propoganda edilmektedir.
    Bir de şöyle bir tehlike söz konusu, kişi şiidir ama sadece şeklen şii. Adam muaviyeye lanet okur ama muaviye gibi çağdaşlarına rahmet okur. Ne anlarız bundan.
    Bizim arzumuz İslam İnkılabının dünyaya hakim olmasıdır. Ve eylemlerimizi bunu sağlayacak şekilde ayarlamak istiyoruz.
    [/quote]

Kardeş kimse kimseyi şiileştirmiyor..şia olanlar gayet aklı başında insanlar..körü körüne de inanıp bu mektebin fıkhına göre amel etmediler.

Eğer tamamını okursan ne badireler geçirmişler nasıl araştırmışlar görürsünüz zaten..

Ve yazılan hiçbir yazıda bir şia arkadaşım yada tanıdığım bu mektebe geçmemi istedi bende geçtim kelimesi bulamazsınız..

Tamamen hür iradeleri ile tamamen araştırmaya dayalı mantıklı yaklaşımlar sonucunda şia olan arkadaşlarımız..
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[b]Kardeş kimse kimseyi şiileştirmiyor..şia olanlar gayet aklı başında insanlar..körü körüne de inanıp bu mektebin fıkhına göre amel etmediler.

Eğer tamamını okursan ne badireler geçirmişler nasıl araştırmışlar görürsünüz zaten..

Ve yazılan hiçbir yazıda bir şia arkadaşım yada tanıdığım bu mektebe geçmemi istedi bende geçtim kelimesi bulamazsınız..

Tamamen hür iradeleri ile tamamen araştırmaya dayalı mantıklı yaklaşımlar sonucunda şia olan arkadaşlarımız..[/b
      Size yürekten inanıyorum. Doğrudur. Mesele muhalifleri inandırmakta muhterem. Bu konuda Yusuf Kardavi gibi bir adam bile manipüle edilebiliyorsa gerisini tahmin edebilirsiniz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kim ne düsünüyorsa birakin düsünsün kardesim
        sii siilestirme operasyonu yapiyorsa onlarda kendi operasyonlarini yapsinlar, durduranmi var? ama kimse "sen kendi inandigin sekilde teblig yapma" deme lüksüne sahip degiller!?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5014.msg37382#msg37382 date=1245318349]
          kim ne düsünüyorsa birakin düsünsün kardesim
          sii siilestirme operasyonu yapiyorsa onlarda kendi operasyonlarini yapsinlar, durduranmi var? ama kimse "sen kendi inandigin sekilde teblig yapma" deme lüksüne sahip degiller!?

[/quote]

Kıymetli kardeşim, bizim derdimiz sünnilerin şii olmaması değil, düşmanın, sünniler şiileştiriliyor diye sünnileri şiilere karşı jurnallemesidir. Müslümanların bu meyanda yapacakları en isabetli iş İran İslam İnkılabı etrafında islami vahdet için neler yapılabileceğidir. İslam hakim olmadıktan sonra herkes şii olsa ne olacak. Azerbeycan da şii, ne yapalım yani. Azerbeycan halkına sevgi ve saygımız tam olmakla birlikte yönetim bildiğiniz gibi abd ve israil dostu üstelik İranın da düşmanı. İran İslam İnkılabına düşman olan şii de olsa islama ihanet içindedir.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

size katilmiyor degilim kardesim;
            ancak dedigim gibi, siinin kaderi bu, sununla olmazsa bununla suclanacak, bunu hic sonu gelmeyecek, sünni müslümanlar bir sekilde kiskirtilmaya devam edilecek...

ben söyle inaniyorum; bir olay varedildigi zaman, doruga kadar ulasir, sonra o olayin bir tepkimesi hasil olur, ki bu hak ile batil meselesinde, sürekli hakkin lehine dönüsmekle sonuclanmistir...

o yüzden tasa etmiyorum, istedikleri kadar ugrassinlar, bugüne kadar siiler hakkinda söylemediklerini birakmadilar, fakat bu kötülemeleri asli olmadigini ögrenen vicdanli insanlar arastirmaya basladilar, ve bu sekilde hakikate ulastilar. bende bunlardan biriyim elhamdulillah...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ESSELAMUNALEYKUM
              KIRIKKALEDE TEYZEMLER VAR VE ONLAR YILLARDIR BİR ALİMLERİNİN OLMADIĞINI SÖYLERLERDİ TAKİ MUSA HOCAYA KADAR
              BEN ONDAN ÖNCESİNİ BİLMİYORDUM AMA ÖNCELİKLE ALİMLERİMİZ SONRADA SİZ DEĞERLİ EHLİ BEYT A.S. AŞIKLARININ SAYESİNDE KIRIKKALEDE ABİR CEMAAT OLUŞMUŞ DURUMDA MAAŞALLAH
              RABBİM MUBAREK EYLESİN SİZLERİ EHLİ BEYT A.S.NİN YOLUNDAN AYIRMASIN İNŞAALLAHH
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Yıllar önce İslami İran radyosunda kime ait olduğunu bilmediğim ama bizi derinden etkileyen bir kaç cümle işitmiştim. Aynen şöyle deniyordu. İslami mezhepler müslümanları Allaha ulaştıran limanlardır. Kişi iradesi ile hangisini seçerse seçebilir.
                Şii olmuş kardeşlerimi tercihleri sebebiyle tebrik ediyorum. Bununla birlikte bu tercihlerinin şiaya yararlı olacak tarzda devam ettirmeleri en büyük dileğimizdir.
                Bizler eğer İran İslam İnkılabına, dolayısı ile şiaya daha fazla hizmet edebileceğimize kanaat getirsek şii olmaktan asla geri durmayız. Bizler meseleye mezhebi açıdan değil, Velayeti Fakih açısından bakıyoruz.
                Bütün sünni müslümanların sünni kalmakla birlikte Velayeti Fakihe bağlanmaları mümkün iken, tümünün şii olması bilinir ki mümkün değildir. Üstelik eğer sünniler mezheplerinin değiştirilmesi gibi bir tutumu da hoş karşılamayacakları muhakkak. Ama islami vahdeti sağlamak için kendi yer ve mezhebinde şiaya da Velayeti Fakihede muhabbetle bakabilir ve Velayeti Fakihin islamın genel maslahat ve emirlerine lebbeyk diyebilir.

Yorum

Ama ahlaklı olmak şartıyla
                  Yine İran Radyosunda yıllar önce solcular için iranda fikir özgürlüğünün olduğunu ancak onların ahlaklı olma şartıyla bunun olacağını söylediğin işitmiş olmalısın
                  doğru şii olmak şart değildir ama takiyye vahdet adı altında risaleleri övmek, şiilerin sanki Ehlibeyt a.s. kaynakları dışında başka bilgiye ihtiyacı varmış gibi risalelerden pasajlar ekleyip risalelerdeki sünni Ehlibeyt düşmanı olan yerleri gizleyip muğlak ifadeleri koyup Saidi sanki gizli şiiymiş gibi sunmamak şartıyla...

Risalelerin İranı müjdeleyeceğini Velayeti Fakih de onaylar mı acaba. Velayeti fakihin hangi hükmünü ya da itikadını kabul ettin şahsın adına...

İmamet konusunda İmam Ali a.s.'ın 25 yıl boğazda kemik gözünde diken sabrettim sözüne mi inandın ve yaydın. Sünnilere bunları şii kitaplarını yayıyor musun. Madem dünya müslümanların vahdetini sağlamak için şiilere risaleleri sevdirecek Ebubekir ve Ömere saygısız kelimeler söylememelerini kabul ettirmeye çalışıyorsun peki sünni sitelerde Usulü Kafi'den pasajlar aktarıyor musun. Onlara da şiilerin sempatik olduğunu aktarıyor musun.
                  Ufukap!
                  şii siteye gelip vahdet adına İran İslam İnkılabını öve öve biteremiyor ve ardından risaleleri sokuşturuyorsun (şiiler yutacakmış gibi) sünni sitelerde mesela tarikatçılara çok sevdikleri şeyhlerini övüp de sonra onların kalbini kazanıp şiilerin reklamını yapıyor musun...
                  vahdet olacak ya
                  küfre karşı...

EDİT

Yorum

Bende Bedüzzaman Said Nursi hakkında birkaç kelime etmek istyorum. Bu kişi bizim hak Oniki imamlardan bazı şeyler alıyor ( mesela Mehdi ve zuhuru ) ama demiyor bunu Ehlibeyt İmamlarından aldım onlar şöyle buyuruyorlar onlar şöyle üstündür biz onları ilimde eline su dökemeyiz filan diye demiyor ve tüm ilimleri kendine mal ediyor ve ilim hırsızlığı yapıyor kendi ismini ön plana çıkarıyor yani kendini Ehlibeytin ilmiyle onların önüne geçmek ve onların önünü tıkamak istiyor onların isimlerini siliyor kendi ismini altına yazıyor vs. ondan dolayı kendisini hiç sevmem. Hak İmamlarımız'ın hak ve ismetleri hiç sayılıyor yok sayılıyor aynı İmam Ali'nin (as) ilmi, makamı ve fazileti nasıl gasp edildi onu sevenler toplumdan dışlandı dostları birer birer katledildi zorla evinden çıkartılıp sürgün edildiler sonra katledildiler vs vs...Bedüzzaman Said Nursi'de Ehlibeyte karşı onları saf dışı etmek tarihten silmek için çaba harcadığı ortadadır.

İmamlarımıza gölge bırakıp kendini onlardan daha ilimli ve üstün olduklarını ima edenleri övmekten vaz geçelim diyorum. İmamlarımız diyor'ki: Biz Ehlibeyt konuşan Kuranız. Ve Kuran'da susan Ehlibeyit'tir... Allaha emanet olun canım kardeşlerim!

Yorum

işte sitede said tanıyanlar iyi tanırlar görsün risaleciler...
                      kimse öyle ahmak falan değildir...
                      teşekkürler yozgatllı yiğit kardeşim değerlendirmelerin mükemmel Rabbim basiretini hep diri kılsın...

Yorum

Ehlibeytnuru kardeşim yazınızın devamı gelmedi yazacakmısınız acaba..selametle
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X