Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

[quote author=Zeyneb link=topic=5320.msg46210#msg46210 date=1249413213]
    Bu arada ilk eksi puanımı almışım,teşekkür ederim
    [/quote]

ilk + puanınızada almışsınız zeyneb kardeşim
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

ilginç şii ve sünnilik dışında başka ekol mü var ki kardeşim
      şii de değilim sünni de diyorsunuz
      nur cemaatinden biri vardı o da böyle diyordu ya da radikallerde bunu çok sık der
      ama bu sloganik bir laf
      "şii de değilim sünni de müslümanım"
      oysa bize Kur'an'ın dışında tüm kaynaklar sadece 2 kanaldan geliyor
      1- tertemiz ehlibeytin ve bunlara aykırı olmayanların rivayetleri
      2- ehlibeytten almayıp sahabeyi kutsayanların cerh tadil yöntemi dedikleri süzgeçten geçirerek kabul ettikleri rivayetler
      şu an mevcut dünyada tüm ekoller bu iki kaynağın dışına çıkamıyorlar
      ha bir de direkt ilham ya da ledünni ilimle Peygamber s.a.a. ten bilgi aldıklarını iddia eden tasavvuf ehli vardır ki onların ilmini biz tahkike tabi tutamayız.
      öyleyse bu gün siz Kur'anı kendiniz okuyup yorumlamıyor kelimelerine kendiniz anlam vermiyorsunuz bu iki rivayet yolundan da hiç hadis okumadan Kur'an okuyup anladığınızı iddia etseniz bile bu ilmi olarak mümkün değil, çünkü içinde yaşadığınız toplumun kültürü ile kelimeler anlamlanmış ve bu açıdan Kur'an'a bakıyorsunuz
      hani bir adada tüm etkilerden sıyrılmış biri olsanız ya da yeni müslüman olup hiç bir islami kültüre sahip olmayan bir gayri müslim olsanız bile meal ya da arapça yoluyla Kur'an okurken bile bu iki ekolün kültüründen bağımsız kalamayacaksınız
      bu iki ekolden ilki şiilerin din anlayışını ikincisi de genel olarak sünni diyebileceğimi büyük çoğunluğun din anlayışını oluşturmaktadır.
      bu gün dünyada yaşayan hiç kimse bu iki ekolden bağımsız kalabildiğini ve İslami anlayışını oluşturduğunu söyleyemez söylerse sadece sloganik düşünmüş olur
      örneğin bir nurcu hayır dedi biz sadece risalelerden direkt Kur'an'a gidiyoruz başka kültürlerden bağımsızız dedi ben de kendisine risalelerde geçen hadislerin kaynaklarının tamamen sünni olduğunu gösterdim
      başka bir deyişle bu gün ebubekir ve ömer için ya hz dersiniz ya demezsiniz
      bunun dışında başka bir yol yoktur
      yani eğer şii değilseniz mutlaka sünnisinizdir
      ben uzun yıllar (şiayı tanımadan önce) mezhebi bırakıp sadece Kur'andan bağımsız yaşadığımı Kur'an ve sünnetten hareket ettiğimi söylerdim. mutezili fikirler bu durumda bana daha doğru görünürdü mutezileyi sünni saymazdım
      ancak bu düşüncem şiayla tanıştıktan sonra değişti. bir alimimizin kitabında mutezileyi de sünni sayılıyordu gerekçe de imamet meselesi
      bir insanı şii yapan ya da yapmayan en kilit inanç da imamet meselesidir. imamete inanmayan tüm müslümanlar sünnidir...
      var mısınız aksini iddiaya...

Yorum

Çok harika ifade etmişsiniz ehlibeytin izinde kardeş.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah razı olsun hocam doğrularımız şiadan yanlışlarımız bizdendir ben şianın yeni ve tıfıl öğrencisiyim...

Yorum

Ertesi gün ZİLZAL nikli kardeşin yayınevinde bir araya geldik,oradada akşama kadar sohbet ettik,konu konuyu açtı baya bir meseleyi masaya yatırma imkanı bulduk,hatta bazı ehli sünnet sitelerinde şia hakkında yapılan eleştirileri kütüphanede bulunan bazı kitapların arapça ve farsça versiyonlarını bularak bana gösterdi.
            Akaid ve karşılaştırmalı inançlar konulu yaklaşık 15-20 kitap aldım ve kaldığım eve döndüm,o gün sabahta aksaraydan İbni esir'in el kamil fit tarih kitabını aldım yıllardır istediğim fakat bir türlü alamadığım bir kitaptı.

istanbulda birkaç gün daha kaldım mersinde bulamadığım bazı kitapları baya bi kitapçı gezerek buldum onlarıda satın aldım.

Ertesi gün mersine döndüm.Bir iki ay dış dünya ile ilişkimi neredeyse kestim,evden okulave okuldan tekrar eve onun dışında kalan tüm zamanımı kitap okumaya ayırıyordum.

ekoller kitabının üç cildini
            Tijaninin kitaplarının tamamı
            Abdullah turanın akaid kitaplarını
            mehdi aksunun kitaplarını
            Bir devrimin anatomisi
            Üstad Mutahharinin 3-4 kitabı
            Yine Allame Murtaza askerinin birkaç kitabı
            Hidayet önderlerinden 3-4 kitap
            Allame tabetebainin bikaç kitabını
            ayrıca el mizan tefsirinin hatırı sayılır bölümünü okudum

Ayrıca
            Yalnız imam(8cd)
            İmam Rıza(20cd)
            İmam Ali(20cd)
            filmlerinide izledim bu süre zarfında

Bu okuduğum kitapların çoğunu eşimde okudu,filmleri zaten beraber izliyorduk.2-3 ayı bu şekilde geçirdik.

to be contunied

Yorum

bu filmlerin önemi ve faydası çok büyük ben de bu filmleri bir kaç kez izledim aşkın velayeti falan harika mesajlar dolu
              Allah yapanlardan ve türkçeye çevirenlerden razı olsun

Yorum

Selam...

MAŞALLAH doğru yolu bulanlara...

Bir soru sormak istiyorum arkadaşıma: İmam Ali (a.s)''nin yüzü şu an ki resmine benziyor mu?
                HAK yarattı alemi, Aşkına Muhammed'in
                Ay ü günü yarattı, Şevkine Muhammed'in

Yorum

İmam Ali (a.s)'nin yüzü şu an ki resmlerden çok daha güzeldir. Bu resimleri ancak kitaplardaki tariflere göre benzetilmiştir. İnşallah onu ahirette mutlaka görenlerden olacak onun şefaatine mazhar olacağız.

Yorum

ben buraya cevap yazmıştım resimleilgili gitmemiş mi hayret doğrusu

tıpkısının aynısıdır demiştim

o zaman fotoğrafçılık yoktu diye onların resimleri sahte olacak değil çünkü suret tasvirleri kitaplarda vardır en ince ayrıntısına kadar

bu gün bir görgü şahidinin tarifiyle bu işin uzmanları öyle suret çiziyorlar ki neredeyse aynısı halbuki görgü şahitlerinin verdiği tarif hiç te kitaplarda bu Hazretler hakkında verilen tasvirler kadar ayrıntılı değildir oysa adam bir kaş göz tasvirinden tüm yüzü tahmin edip resmini çizebiliyor...

bu uzmanlık işi adam bir çizginizden imzanın size ait olup olmadığını tespit edebiliyor...

bu gibi nedenlerle ben bu resimlerin gerçek olduğuna inanıyorum hem de onlardan gelen rivayetler kadar... hadisler kadar...

Yorum

Her konuda deli, belge, hüccet isteyen kardeşlerim. O resimlerin İmam Aliye ait olduğuna dair bir delil bir belgeniz bir hüccetiniz var mı? Yoksa canınız istediği zaman belgeye gerek duymuyormusunuz?
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5320.msg50854#msg50854 date=1251349966]
                        Her konuda deli, belge, hüccet isteyen kardeşlerim. O resimlerin İmam Aliye ait olduğuna dair bir delil bir belgeniz bir hüccetiniz var mı? Yoksa canınız istediği zaman belgeye gerek duymuyormusunuz?
                        [/quote]

Mehmet Ufukalp, Resimlerle falan ilgilenmem ama şunu söyleyeyim. O Resimlerin memleketi, madeni, İnkılap ülkesidir. İmam Humeyniden de veya Ayetullah Hamaneyden de delil isteyebilirsin.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5320.msg50858#msg50858 date=1251352426]
                          [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5320.msg50854#msg50854 date=1251349966]
                          [/quote]

Mehmet Ufukalp, Resimlerle falan ilgilenmem ama şunu söyleyeyim. O Resimlerin memleketi, madeni, İnkılap ülkesidir. İmam Humeyniden de veya Ayetullah Hamaneyden de delil isteyebilirsin.
                          [/quote]

Yanılıyorsunuz. O resimler dünyanın her tarafında vardır. Bizler çocukluğumuzda bile alevi komşularımızın evlerinde asılı olarak görürdük. Ayrıca o resimlerin İmam Aliye ait olup olmadığını da sorgulamıyorum. Olsa da olmasa da bir delil ve belge isteme gereği duymuyorum. Ama sizlerin belge meraklısı olduğunu bildiğim için bu yüzden sizden istiyorum. İslam İnkılabından niye isteyeyim ki. Yoksa bir deliliniz yok mu?
                          En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:16.

Yorum

Mehmet ufukalp, Recep ivedik demeli, Yahu Hakkaten ..........cıvıtıyorsun. Çok kızmışa benziyorsun. Öfkelisin. Said Nursiden kaynaklanmış olmalı.

Bunun neyine delil istiyorsun. Hz. Ali a.s olup olmadığına mı?

Yahu bunu ben nerden bileyim. Üstadınız gibi Gayb ilmine sahip değilim. Ve ben bu tür Resimleri pek umursamam ve de ilgilenmem. Görürsem sadece saygı duyarım. Ama evimde, iş yerimde asla bulundurmam ve başkalarınında bulundurmasını istemem. Evimde iki tane resim vardır. Birisi İmam Humeynidir diğeri Seyyid Ali Hamaneyidir (Canım feda olsun onlara).

Resmi çizenlerin neden ve neye dayanarak çizdiğini bir ara bende sormuştum. Aldığım cevap şuydu, Bazı siyer kitaplarında geçen rivayetlere bakarak bu resimleri çiziyorlarmış.
                            Ama bu beni pek tatmin etmez ve edemez.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5320.msg46260#msg46260 date=1249478795]
                              ilginç şii ve sünnilik dışında başka ekol mü var ki kardeşim
                              şii de değilim sünni de diyorsunuz
                              nur cemaatinden biri vardı o da böyle diyordu ya da radikallerde bunu çok sık der
                              ama bu sloganik bir laf
                              "şii de değilim sünni de müslümanım"
                              oysa bize Kur'an'ın dışında tüm kaynaklar sadece 2 kanaldan geliyor
                              1- tertemiz ehlibeytin ve bunlara aykırı olmayanların rivayetleri
                              2- ehlibeytten almayıp sahabeyi kutsayanların cerh tadil yöntemi dedikleri süzgeçten geçirerek kabul ettikleri rivayetler
                              şu an mevcut dünyada tüm ekoller bu iki kaynağın dışına çıkamıyorlar
                              ha bir de direkt ilham ya da ledünni ilimle Peygamber s.a.a. ten bilgi aldıklarını iddia eden tasavvuf ehli vardır ki onların ilmini biz tahkike tabi tutamayız.
                              öyleyse bu gün siz Kur'anı kendiniz okuyup yorumlamıyor kelimelerine kendiniz anlam vermiyorsunuz bu iki rivayet yolundan da hiç hadis okumadan Kur'an okuyup anladığınızı iddia etseniz bile bu ilmi olarak mümkün değil, çünkü içinde yaşadığınız toplumun kültürü ile kelimeler anlamlanmış ve bu açıdan Kur'an'a bakıyorsunuz
                              hani bir adada tüm etkilerden sıyrılmış biri olsanız ya da yeni müslüman olup hiç bir islami kültüre sahip olmayan bir gayri müslim olsanız bile meal ya da arapça yoluyla Kur'an okurken bile bu iki ekolün kültüründen bağımsız kalamayacaksınız
                              bu iki ekolden ilki şiilerin din anlayışını ikincisi de genel olarak sünni diyebileceğimi büyük çoğunluğun din anlayışını oluşturmaktadır.
                              bu gün dünyada yaşayan hiç kimse bu iki ekolden bağımsız kalabildiğini ve İslami anlayışını oluşturduğunu söyleyemez söylerse sadece sloganik düşünmüş olur
                              örneğin bir nurcu hayır dedi biz sadece risalelerden direkt Kur'an'a gidiyoruz başka kültürlerden bağımsızız dedi ben de kendisine risalelerde geçen hadislerin kaynaklarının tamamen sünni olduğunu gösterdim
                              başka bir deyişle bu gün ebubekir ve ömer için ya hz dersiniz ya demezsiniz
                              bunun dışında başka bir yol yoktur
                              yani eğer şii değilseniz mutlaka sünnisinizdir
                              ben uzun yıllar (şiayı tanımadan önce) mezhebi bırakıp sadece Kur'andan bağımsız yaşadığımı Kur'an ve sünnetten hareket ettiğimi söylerdim. mutezili fikirler bu durumda bana daha doğru görünürdü mutezileyi sünni saymazdım
                              ancak bu düşüncem şiayla tanıştıktan sonra değişti. bir alimimizin kitabında mutezileyi de sünni sayılıyordu gerekçe de imamet meselesi
                              bir insanı şii yapan ya da yapmayan en kilit inanç da imamet meselesidir. imamete inanmayan tüm müslümanlar sünnidir...
                              var mısınız aksini iddiaya...

[/quote]Şiilik ve Sünnilik dışında Harici-İbadi ekolü daha hala devam ediyor.Umman Sultanlığının remi mezhebi ayrıca Tanzanya-Zengibar Adası ve Tunusta`da cemaatleri varmış.İmam Hz.Ali`nin Müslümanlığını red ediyorlarmış.Ayrıca Ehli Sünnet alimlerine göre bugün için 4 Mezhebi red eden onlardan birine bağlı olmayan herkes Ehli Sünnet dışıdır. Bir Nurcunun kendini Sünniliğin dışında görmesi Nurculuktan sapma olur.Hatta sakıncalı bir durumdur.O dediğiniz arkadaş acaba 4 Mezhebi inkarmı ediyordu?Yemen`de ki Zeydi Şiileride İmamete inanmıyorlar.
                              Radikaller ise genelde İran Devriminden etkilenmiş kişilerdir.Şiiliğe sempati duyarlar.Ama daha henüz Şiiyiz demeye cesaret edemedikleri için öyle konuşurlar.Bazen Şii fıkhına göre hareket ederler.

Yorum

Yaratılan her şey gibi dinde tekamül içerisindedir.

Maide Suresi Ayet :3- Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır.) Bugün inkara sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir.
                                Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim.
                                Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir.) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Tekemmül etmiş aslı esası belirlenmiş din tamamlanıp tekemmül etmeyi kıyamete kadar sürdürecek Nimet (İmamet) kurumu ile tekamüle devam etmektedir.

Bu yüzden öz ve aslı bir olmakla birlikte, islami hükümler ve vakıalar her asra bakan pencereleri ile, her asrın insanlarının ihtiyaçlarına göre gelişip yeni hükümler ortaya çıkmakla tekamülünü sürdürmektedir. Her zamanın insanının ihtiyaçları aynı olmayacağı için hükümlerde buna göre farklılık arzedecektir.
                                Bu sebeple ne şia ne de ehli sünnet, en baştakı gibi kalmamıştır. Buna imkan da yoktur.
                                Tekamül öyle bir noktaya ilerlemektedir ki, şiada ehli sünnette aynı çizgiye doğru ilerlemektedir.
                                Ehli Sünnet sorumlu salih alimleri ile emevi sünniliğini terkedip ehli beyte yaklaşmakta, şiilik ise, İmam Mehdinin gaybeti kübraya çekildiği günde İslam İnkılabının vuku bulduğu tarihe kadar geçirdiği evrede şiaya bulaşmış bazı zayıf rivayetler ve hatalı değerlendirmelerden arınıp 12 İmamın gerçek çizgisine doğru ilerlemektedir.
                                İran İslam İnkılabı şiiler için de sünniler içinde büyük bir şanstır bu konuda Çünkü İslam İnkılabı İmam Mehdinin islamı bütünleştireceği ve tek din tek mezhebe dönüştüreceği islami devletinin zeminini oluşturmaktadır. Dünyada meydana gelen bütün olaylar, yaşanan bunca teolojik polemikler bütün bütün bu tekamülün sonuçlarıdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X