Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Devamini beklerzir insallah, cok merak ettim
    Allah iyi bir kulusunuz demeki

Yorum

[quote author=Assasine82 link=topic=5320.msg51079#msg51079 date=1251470553]
      Devamini beklerzir insallah, cok merak ettim
      Allah iyi bir kulusunuz demeki

[/quote]

bizde devamını bekliyoruz medresteyn kardeşim
      Bu kadar ara vermeyin konuyu unutuyoruz sonra
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Erman link=topic=5320.msg50197#msg50197 date=1251117894]
        Selam...

MAŞALLAH doğru yolu bulanlara...

Bir soru sormak istiyorum arkadaşıma: İmam Ali (a.s)''nin yüzü şu an ki resmine benziyor mu?

[/quote]

Aleyküm selam erman can,
        Evet İmamın(as) yüzü şuanki resimlerdekine benziyor,ama yüz hatları flu idi çok net olarak algılayamadığımı söylemek istiyorum sonuçta bu bir rüya idi.
        Ama ses tonu muhteşem idi hala kulaklarımda çınlamakta.

Yorum

baya bir ara verdik inşallah devam edelim.

Birkaç ay boyunca aldığım kitapları okudum, ilave olarak koca bir koli kitap siparişi daha vermiştim sanırım 70-80 adet kitap vardı.
          Artık hiç bir sohbete katılmıyordum,bulabildiğim tüm vaktimi kitap okuyarak geçiriyordum.Hatta Eşim tarafından bazı sitemlerlede karşılaşıyordum.Ailemi ve kızımı ihmal ettiğimi söylüyordu eşim sık sık.

Mufazzal kardeşin önerisi üzerine İnspeak sesli chat hattını kullanmaya başladım.Burada haftanın her günü akşam 21 den sonra sohbetler,yarışmalar oluyordu."ehlibeyt kevsersuyu" adında bir oda vardı akşamları baya iyi muhabbetler oluyordu.
          Musa Aydın,Muhaciri hoca,Amar ağa vs... alimlerin sohbetlerini dinliyordum.

Özdemir isimli bir kardeşin davet üzerine gene istanbula gittim.Bu kardeşimiz yeditepe üniversitesinde güvenlik memuru olarak çalışıyordu.İstanbula ulaştığımda bu kardeşim görevli idi kendisini üniversitede ziyaret ettim akşam saat 17 sularında,sabah 06'ya kadar sohbet ettik tam 13 saat.Çok güzel ve verimli bir sohbetti.

Özdemir kardeş aslen Sivaslı alevi kökenli bir kardeşimiz idi.Askerde ehlibeyt mektebi ile tanışmış ve kendisini çok iyi yetiştirmişti.

ben kendisini ziyaret etmeden kısa bir süre öncede İrandan gelmişti.
          Kardeşimi sadece ehlibeyt öğretileri,tarih,vs... alanalarında değil ateizm ve ateistler,emperyalizme karşı mücadele,insan hakları ve hümanizm konularındada çok güzel tespit ve makaleleri mevcuttu,bu yazılarıda flaş belleğime almıştım.

Ertesi gün kendisi ile gene buluşup çok yararlı istişarelerde bulunduk.kendisi bana ayrıca Tuheful ukul adlı bir kitabıda hediye etti.

Sonra tekrar mersine dönüş yaptım.Araştırmalarım tüm hızı ile devam ediyordu.Tam o günlerde akşam saatlerinde cep telefonum çaldı,kayıtlı olmayan türkcell bir numara idi.telefonu açtım,telefondaki kişi selam verdikten sonra kendini tanıttı.İsminin Musa AYDIN olduğunu söyledi,ben elbette bu ismi biliyordum,yazılarında ve sesli sohbetlerinden tanıdığım bir alimdi,telefonda bir süre sohbet ettik ve beni ankaraya davet etti,nazik daveti için teşekkür ettim ve düşüneceğimi söyledim.

to be continued
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:14.

Yorum

Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz inşallah.kaldığımız yerden devam edelim.
            Sene 2007 aylardan haziran idi.Haziran ayının sonları idi.Akşam gene bir telefon çaldı.telefondaki kişi Musa Aydın idi ağa selam verip hal hatır sorduktan sonra konuya girdi.8 Temmuzda Bolu Geredede Hz Zehra'nın(sa) doğum günü nedeni ile bir piknik yapılacağını söyledi ve benide bu pikniğe çağırdı,hatta pikniğin pazar olacağını ama beni cumartesi beklediğini akşam babı ali ehlibeyt vakfında sohbetede iştirak etmemi rica etti.

Ağaya müsait olursam mutlaka geleceğimi belirtip telefonu kapattım.İçimden bir ses bu pikniğe mutlaka gitmem gerektiğini söylüyordu.Aslında zaten şia inancına sahiptim bile denilebilirdi sadece ameli bazda hanefi fıkhına göre amel ediyordum.
            Kafa yapısı olarak herşyeyiyle şia inancını tasdik ettim denilebilirdi.

Kafamda olan son bikaç soru işaretinide Musa Aydın ile görüşerek giderebilirdim.O gece baya bi düşündükten sonra pikniğe gitmeye karar verdim.

Tarih 7 temmuz 2007 günlerden cumartesi idi sabah erkeknden otobüsle ankaraya hareket ettim.saat 13 gibi ankara aştiye ulaştım.Oradan metro ile kzılaya geçtim.Ankara çok bildiğim bir yer değildi o yüzden babı ali vakfınını sorarak buldum.vakıfta Musa Aydın beni kapıda karşıladı çok sıcak bir karşılama idi bana sarıldı.Orada bulunan herkesle beni tek tek tanıştırdı.Biraz sohbet ettikten sonra.Ağa kürsüye geçti ve yaklaşık 1 saatlik bir ders yaptı.Konuda gerçekten çok manidarı "kuran tek başına yeterlimidir? Salt aklımızla kuranı anlayabilirmiyiz?" aslında son dönemde en çok ilgimi çeken konulardan biri idi.

Ders esnasında ilgimi çeken en önemli nokta içerde bulunan yaklaşık 40-50 kişinin tamamının KURAN'ı çok iyi bişlmesi ve ayetlerin hepsine hakim olmaları idi.

Sünni iken katıldığım yüzlerce sohbette dinleyiciler tabiri caizse koyun gibi dinlerler ve çoğunlukla fazla bişey anlamazlardı ama itirazda etmezlerdi.Sohbete katılmalarının yeterli olacağını sohbette geçirilen zamanın her saniyesine Allahın büyük sevaplar vereceğini düşünürlerdi.tamam İçinde Allahın adının geçtiği bu nevi sohbetler güzeldir ama mademki zaman ayırıp böyle bir etkinliğe katılıyoruz neden koyun gibi dinleyelimki anlamak yada anlamaya çalışmak gerekmez mi?

Babı ali vakfında nerdeyse herkes hangi ayetin hangi manada olduğunu biliyordu hatta ayetlerin nuzul sebebi ile alakalı rivayetleri bile bilenler çoğunluktaydı.

1 saatlik dersten çok etkilendim,aklıma risalei nur derslerinde hiçbişey anlamadan sadece dinleyerekgeçirdiğim yıllar geldi.

Ağa sohbeti bitirince yanıma geldi.Yaklaşık 2 saat karşılıklı soru cevap şeklinde sohbet ettik.Ağanın hitabet gücü mükemmeldi,karşısındaki insanı çok iyi etkiliyor ve verdiği cevaplarla tatmin ediyordu.
            Tarihi kaynaklara ve hadislerede çok hakimdi.Akşam yemeği yedikten sonra tekrar ağa ile sohbete devam ettik.

to be continued

Yorum

Allah Musa AYDIN hocamızın ömrünü uzun etsin. Kardeş devamını büyük bir merakla bekliyeceğiz. Arayı bu kadar fazla uzatma inşallah....

Yorum

Çok güzel bir kaleminiz var. Hikayeniz etkileyici.
                Lütfen en kısa zamanda devam ediniz.

Selametle,
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=selmani_can link=topic=5320.msg57740#msg57740 date=1256063637]

Allah Musa AYDIN hocamızın ömrünü uzun etsin. Kardeş devamını büyük bir merakla bekliyeceğiz. Arayı bu kadar fazla uzatma inşallah....

[/quote]

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5320.msg68625#msg68625 date=1263644182]
                    [quote author=selmani_can link=topic=5320.msg57740#msg57740 date=1256063637]

[/quote]
                    [/quote]
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:11.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

inşallah devam edecek

Yorum

medresteyn ankaradamısın kardeş ?

Yorum

[quote author=medreseteyn link=topic=5320.msg88499#msg88499 date=1276207728]
                          inşallah devam edecek
                          [/quote]

inşaAllah

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=5320.msg107752#msg107752 date=1287333050]
                            [quote author=medreseteyn link=topic=5320.msg88499#msg88499 date=1276207728]
                            inşallah devam edecek
                            [/quote]

inşaAllah
                            [/quote]
                            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

medreseteyn kardeş şii oluş hikayeniz çok eneteresan ve çok mücadele etmişsiniz. Heyecanla okudum ama yarıda kesmişsiniz. Bu kutlu yolda Allah (cc) daim eylesin inşaallah. Devam ediniz lütfen. Vesselam.

Yorum

bir yılı geçmiştir. bu bölümdeki hikayelerin kitaplaştırılmasını konuşmuştuk ancak bazı arkadaşlarımız o zaman daha erken olduğunu bir süre daha beklememiz gerektiğini bu arada eksik hikayelerin tamamlanacağını söylemişlerdi..

eğer o zaman karar vermiş olsaydık şimdi bu kitabı dağıtıyor olacaktık.. bir kitaptan çok daha fazla bilgi var burda.. inşaAllah artık karar verilir de bu kitabı basarız..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X