Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

[quote author=mirzehan link=topic=5320.msg141598#msg141598 date=1327398140]
    biz kaç senedir bekliyoruz kardeş birazda beraber bekleyelim (tabi asıl dileğim artık bitirmesi kardşeimizin bu hikayeyi hakkaten çok bekledik)
    [/quote]

Çokda merak ediyorum ...
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

hadis usulü kafide geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam..

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5320.msg141596#msg141596 date=1327396689]
        Aklıma İmam Caferin bir şiisi ile konuşması geldi. Hangi kitapta olduğunu sizler mutlaka daha iyi bilirsiniz. İmamları tanıma noktasında müstazaf olan ehli sünnet müslümanları ile ilgili bahse konu şii, sünnilerin müslümanlığından kuşkulu olduğunu sanırım beyan ederken, İmam Cafer, sünni müslümanların farzları eda edip, haramlardan kaçındıklarını, kelimei tevhidde ve bir çok noktada ortak noktada bulunduklarını söyleyerek o şiinin zanının yanlışlığına işaret ediyordu.
        İkna olmayınca ona şu şöyle söylediği rivayet edilmektedir: Siz şiilerimiz bizim gibi misiniz. İman ve amelde biz imamlar seviyesinde misiniz. O değiliz deyince, o halde buna rağmen nasıl siz müslümansanız onlarda öyle müslümandırlar.
        Konunun geçtiği eseri bilen kardeşlerimiz belirtirlerse minnettar kalırız.
        [/quote]
        Allah razı olsun inşaallah
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ali şeriati üstadım şöyle der.. şiiilik en büyük sünnettir.. biz sünniler içinde h.z ali a.s şu sözü aklıma gelir... bakmamayı erdem sayıyorlar baksalar hakikatı görecekler ....Mufazzal xocam ilminize xayranım biraz siyaseten ters düşşeskte allahıma muhteşemsin... allah yardımcınız olsun
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 01:43.
          insan olma bilincinizi selamlıyorum

Yorum

İlgi ve alaka gösteren tüm dostlara teşekkür etmek istiyorum Allah razı olsun hepinizden.Çok fazla vaktim olmadığı için burayı fazlası ile aksatmışım inşallah vakit buldukça yazacağım.

Devam edelim inşallah.

Piknik akşam saatlerinde bitti.Otobüsle Ankara’ya döndük. Orada tanıştığım dostlarla vedalaştıktan sonra Kadir Tezşah kardeş beni Ankara otogara bıraktı oradan ver elini Antalya.Yolda yatsı namazını ve sabah namazını eda ettim.Yatsı namazını Sivrihisar’da bir dinlenme tesisinde sabah namazınıda Burdur yakınlarında bir dinlenme tesisinde eda ettim.hem yatsı namazını hemde sabah namazını kılarken mührümü öpüp göğsümü gere gere secde ettim ellerim açık,bide güzel kunutumuda yapmışım milletin bakışları arasında. )
            Açık konuşmak gerekirse gerçekten hayatımda beni en çok heyecanlandıran anlardı namazı ilk olarak şia fıkhına göre kıldığım ilk zamanlar.Sanki dünyayaya meydan okuyordum.O kadar hür ve özgür hissediyordumki kendimi hazzını anlatamam.

Sabah saatlerinde antalyaya geldim.Güzel bir uyku çektikten sonra eşimle beraber kahvaltı yaptım.kahvaltı masasında eşime Ankara’da yaşadıklarımı,piknikte geçen olayları anlattım.uzun uzadıya konuştuktan sonra eşime dönerek aynen şu ifadeyi kullandım. "evet yaklaşık 3 yıllık maratonun sonuna geldik,sen kazandın ben dünden beri ehlibeyt mektebi mensubuyum ve artık bende bir aleviyim.Ve alevi patentini gururla taşıyacağım.meğer hak olan yol bu imiş.Seni Sünni yapmak için çıktığım bu yolda ben alevi oldum.".

Eşim bu söylediklerimi duyunca çok şaşırmadı aslında son dönemlerde ben bunların sinyallerini vermiştim.Ama eşimin bazı şeyleri değiştirmesi zaman aldı.O bir dönemdir sünni fıkhına göre amel ediyordu ve biçok şeyi sünni fıkhına göre öğrenmişti.Artık hayatımızı ehlibeyt merkezli bir yaşantıya dönüştürmenin zamanı gelmişti.hemen İstanbuldan rıdvan murat altun isminde çok değer verdiğim bir abimi arayarak acilen ehlibeyt fıkhına göre sesli ve görüntülü namaz kılınışını gösteren CD ler istedim sağolsun 2 gün sonra bana alulbeyt yayıncılığın çıkarmış olduğu CD leri ulaştırdı.bikaç gün sürekli izleyerek eşimde bende namazın kılınışını pekiştirdik.

Eşim ilk olarak eli açık namaz kılmaya başladığında (ben tabi kapı ardından izliyorum) sık sık unutuyordu ilk rekata eli açık başlıyor ikinci rekata doğrulduğunda ellerini bağlıyordu ara sıra elini bağlıyor bikaç saniye sonra aklına geldiğinde ise ellerini açıyordu.Bikaç gün içinde herhangi bir sorun kalmadan hepsini öğrendik.

Ankaradan gelirken vakıftan baya bi kitap almıştım o günlerde o kitaplarıda bitirme fırsatı buldum tatilde oldğumuz için gece geç saatlere kadar kitap okuma şansımız oldu o yaz gerçekten çok verimli bir yaz oldu.

to be continiud

Yorum

Devamı için bir 3 ay daha bekliycez galiba..
              Haktır Allahım Muhammed mahım
              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

insaAllah o kadar uzun sürmez

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg142694#msg142694 date=1328914234]
                  insaAllah o kadar uzun sürmez
                  [/quote]
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ben sitede uzun zamandır okuyorum şii olma hikayelerini. sizinki baya bi kapsamlıymış.inş. kısa zamanda yazarsınız. bu arada ilk mesajımı buraya yazıyorum uzun zamandır bi yerden bi şekilde yazıp site ahalisine karışmak istiyordum kısmet burayaymış. herkese selam.
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

a.s hosgeldiniz muhammed taki kardesim, hayirli paylasimlar

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg143799#msg143799 date=1330261362]
                        [/quote]
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

[/quote]

Yorum

[/quote]

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=5320.msg143798#msg143798 date=1330261247]
                              ben sitede uzun zamandır okuyorum şii olma hikayelerini. sizinki baya bi kapsamlıymış.inş. kısa zamanda yazarsınız. bu arada ilk mesajımı buraya yazıyorum uzun zamandır bi yerden bi şekilde yazıp site ahalisine karışmak istiyordum kısmet burayaymış. herkese selam.
                              [/quote]

Allah razı olsun kardeşim işlerimin yoğunluğundan dolayı siteye pek zaman ayıramıyorum.İnşallah yakın zamanda bikaç yazı ekleyeceğim.

Yorum

Selamın aleyküm, bir insan yüreğinden ve başından geçenleri bu kadar beliğ anlatabilir herhalde, bana kapsamlı yaz demişsiniz de ben sizin yanınızdan geçemem hocam bu konuda Allah tamamına erdirsin..
                                Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X