Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Etkileyici hikayeleri var kardeşlerimizin.Aslında sünnilikten sonra Mektebi tanıyan kardeşlerimiz toplumsal bir sınıf oluşturmaya başladılar.Bu insanlar gelenekten gelmedikleri için kendi aile akraba çevreleri ve sosyal çevreleriylede sorunlar yaşıyor olabilirler.Bu durum sosyal bir sınıf sorunu oluşturmaktadır.Bu kardeşlerimizin düğünleri,cenazeleri v.s özel durumları nasıl olacak?bulundukları yerde bu ihtiyaçlarını karşılayacak insanlar varmı?üzerinde düşünülmesi gereken konular bunlar sanırım.

Yorum

güzel sorular kardesim
      üzerinde ciddiyetle düsünmedim, ama düsünmeye sevkettiniz Allah razi olsun
      simdililk söyle diyeyimde gönlüm telasin pencesine düsmesin
      "dirimi zayi etmeyen, ölümüde zayi etmez insaAllah"

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg32184#msg32184 date=1243773368]
        "dirimi zayi etmeyen, ölümüde zayi etmez insaAllah"
        [/quote]

Allahu Ekber !!!!! Ne büyük teslimiyet. Rabbim samimiyetinizi artırsın.. İnanın çevremde mektebe sempati duyan ama bu tip tedirginlik ve telaş oluşturup (birazda mektebi tam idrak edememeden) dolayı o kadar çok insan var ki, ehl-i beyt mektebine mesafe koyan.....

Yorum

Allah razi olsun kardesim, gönülden amin insaAllah...ve insaAllah öyleyimdir insaAllah...

ben ehlibeyt mektebini tanidiktan sonra birseyi iyice anladim, idrak ettim, bu yola ancak bas koymakla layik olunur tas koymakla degil

dirim icin korkmamisim, telas etmemisim, bir diriye lazim olabilecek herseyi, bir cok insanin ahiretini satabilecegi bir cok seyi bir kalemde silmisim
          simdi naasimin telasina düsemem...
          ama kardes yinede yerinde bir hatirlatma yapmis, üzerinde de duracagim mutlaka

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sami isimli arkadaşım o hanım hakkında gerekli herşeyi bana anlattı ,ertesi gün öğretmenevinde tekrar beraber olduk uzun uzun konuşmalar oldu.
            o yaz ben sık sık tarsusa gittim o bayanla aramızda bir elektrik olmuştu ama bir sorun vardı çünkü o bayan alevi idi,Ben ise sünni idim.
            Aslında sünni nedir, alevi nedir hiç bişey bilmiyordum,ilkokuldan bu yana din ile,islam ile,ehli sünnet ile vs... çok işim olmamıştı yıllardır cuma namazına bile gitmiyordum ama bir sünni ile alevinin evliliklerine pek hoş bakılmadığını çevremden biliyordum,çevremde alevileri pek iyi anlatmazlardı.

Kafam çok karışıktı bu bayanla ciddi bir ilişkiye girme niyetinde idim ama çevremden ve ailemden gelen tepkileride göğüslemekten çok korkuyordum.bana bıraksalar benim için kişinin mezhebi meşrebi çok öenemli değildi ama bana bırakmayacaklarıda kesindi.

Bu ikilemler içinde yaz tatilini geçirdik ben tekrar Bingölün yolunu tuttum.Bingölde daha mantıklı düşünebilirdim tarsustan ayrı kalmam daha olgun bir karar vermemi sağlayabilirdi.
            Bingölde bu ilişkiyi bitirme kararı aldım,artık o kişiyi hiç aramayacaktım böylece ilişki kendiliğinden bitecekti.

To be contonied

Yorum

Nasıl Şii olduk bölümünde hakikaten birbirinden değişik ve ilginç hayat hikayelerine şahit oluyoruz....
              ben de takipteyim medreseteyn..Allah hayırlı bir ömür versin...
              Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Devamını merakla bekliyorum :

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=5320.msg32347#msg32347 date=1243800912]
                  Nasıl Şii olduk bölümünde hakikaten birbirinden değişik ve ilginç hayat hikayelerine şahit oluyoruz....
                  ben de takipteyim medreseteyn..Allah hayırlı bir ömür versin...

[/quote]

Yorum

Birkaç ay hiç aramadım o da beni aramadı 15 tatil gelmiş ben Antalyaya dönmüştüm Sami beni Tarsusa çağırdı gelmek istemediğimi beyan etsemde çok ısrar etti.Gitmek zorunda kaldım tarsusa gider gitmez beni fırçaladı,neden o hanımı aramadığımı çok ayıp ettiğimi o bayanın dünyaya küstüğünü içine kapandığını kimseyle görüşmek istemediğini falan söyledi,sonunda ertesi akşam öğretmenevinde tekrar biraraya geldik.Bayan benimle kesinlikle konuşmuyordu Sami sık sık ortaya konular atsada genede konuşmadı,

ben bir hafta tarsusta kaldım biten bir diyalog gene başlamıştı bu sefer onun alevi olmasına aldırmadan artık ciddi manada evliliği düşünüyordum bu sefer kararım kesindi.
                    Dönüşte babama durumu anlattım,Babam ve annem önce karşı çıktılar bu işin yürümeyeceğini ilerde mutsuz olacağımızı falan söylediler ama en sonunda benim kararıma saygı gösterdiler.

To be contonied

Yorum

bekliyoruz

Yorum

[quote author=medreseteyn link=topic=5320.msg32587#msg32587 date=1243873389]
                        Birkaç ay hiç aramadım o da beni aramadı 15 tatil gelmiş ben Antalyaya dönmüştüm Sami beni Tarsusa çağırdı gelmek istemediğimi beyan etsemde çok ısrar etti.Gitmek zorunda kaldım tarsusa gider gitmez beni fırçaladı,neden o hanımı aramadığımı çok ayıp ettiğimi o bayanın dünyaya küstüğünü içine kapandığını kimseyle görüşmek istemediğini falan söyledi,sonunda ertesi akşam öğretmenevinde tekrar biraraya geldik.Bayan benimle kesinlikle konuşmuyordu Sami sık sık ortaya konular atsada genede konuşmadı,

ben bir hafta tarsusta kaldım biten bir diyalog gene başlamıştı bu sefer onun alevi olmasına aldırmadan artık ciddi manada evliliği düşünüyordum bu sefer kararım kesindi.
                        Dönüşte babama durumu anlattım,Babam ve annem önce karşı çıktılar bu işin yürümeyeceğini ilerde mutsuz olacağımızı falan söylediler ama en sonunda benim kararıma saygı gösterdiler.

To be contonied
                        [/quote]

vay vay. Medreseteyn abim bunları öğrenmem iyi oldu. Maşaallah. Hudeyfe kardeşimden sonra artık sana takılırım.

İlgi çekici bir anın var. İlgi ile takip ediyorum.

Yorum

inşallah bundan sonra olayları biraz kısaltacağım yoksa benim hikayem 1 sene sürecek,okurlarıda sıkmak istemiyorum.

Velhasılkelam bu evlilik gerçekleşti,ailem dışında komşu yada akrabalara eşimin alevi olduğunu söylemedik.halihazırdada bilmiyorlar.Ben eş durumundan tayinimi tarsusa çıkardım,orada bir lisede görev yapmaya başladım.ilk zamanlarda pek sorunlar çıkmıyordu,evde inanç konusu konuşulmadığı için haliyle sorunda yoktu.Eşim bana sünnilik hakkında bazı bilgiler sorduğunda ona sen aleviliği ne kadar biliyorsan bende sünniliği o kadar biliyorum deyip geçiştiriyordum,aslında o günlerde bana alevi ve sünni diye iki kavramın olması çok saçma geliyordu,sonuçta aleviler Hz Aliyi seviyorsa sünnilerde seviyordu,ne gerek vardı bu kavramlara

evliliğin üzerinden iki sene geçmişti,okulumuzdaki yaşlı bir edebiyat öğretmeni beni bir sohbet gurubuna davet etti.onu kırmamak için kabul ettim.orada kırmızı kaplı kitaptan(risaleler) bir sayfa okudular,osmanlıca kelimeler çok fazla idi hiçbişey anlamadım ama çıkışta bana 100-150 sayfa kalınlığında bir kitap verdi "bunu oku lütfen" diyede ekledi.

kitapın adı "kendini arayan adam "idi.
                          o öğretmene çok kızmıştım sanki ben kendimde değildimde kendimi arıyordum.eve gelince önce kitapı rastgele fırlattım,ama gecenin ilerleyen saatlerinde merak edip okumaya başladım.

To be contonied

Yorum

kitabı 2 saat içinde bir çırpıda okudum,kitap beni çok etkilemişti,gerek konu olarak gerek muhteva olarak harkuladeydi,o gece sabaha kadar tefekkür ettim,kitaptaki bazı bölümleri tekrar okudum,hatta notlar çıkardım,sabah ezanlar okunuyordu kalkıp abdest aldım ve sabah namazını kıldım,namaz kılmayalı yıllar olmuştu,artık bu gaflet uykusu bitti dedim kendi kendime,bu duygular içindeyken olduğum yerde uyumuş kalmışım.

bir süre sonra bir rüya gördüm beyaz cübbeli ince uzun boylu düzgün sakallı biri odaya girdi ben toparlandım,
                            siz kimsiniz? dedim
                            ben Hz Aliyim dedi,karşımdaki kişi,hadi abdestini al ve gel seninle namaz kılacağız dedi bana.
                            ben hemen bir çırpıda abdestimi aldım ve geldim.Hz Ali önde ben hemen bir adım arkasında namaza başladık,Ali(as) tekbir getirdi ve namaza başladı,ama ellerini bağlamamıştı,o an için buna bir anlam verememmiştim ama daha sonra bunu anlayacaktım,gerçekten çok gür ve tok bir sesi vardı,bu olayın üzerinden 7 sene geçti ama o ses hala kulaklarımda yankılanıyor inanılmaz bir sesti ve beni büyülemişti. namazı berabaer kıldıktan sonra gelip benim yanıma çöktü,eşimin ismini zikrederek
                            -sen ona sahip çıkacaksın,ona öğret,o bilmiyor sen ona öğretmekle yükümlüsün,bu sözlerimi sakın unutma,O bizi tanır,bizim sözlerimiz onların kalplerini yumuşatır.
                            dedi,
                            daha sonra arkasını dönüp gitmeye başladı,giderken birkaç kez dönüp dönüp bana
                            -aman sakın ihmal etme,eşini unutma,ona öğret,onu yalnız bırakma,sen ondan sorumlusun
                            dedi ve kayboldu.

uyandığımda kanter içindeydim,ama kuş kadarda hafiftim,o sabahki içimde hissettiğim huzuru sanırım şuana kadar hiç hissetmedim.

O gün eşime bu konudan bahsetmedim,gece olunca kitabı eline verdim ve bu kitabı okumanı istiyorum dedim.oda hemen kitabı alıp okumaya başladı 2 saat sonra odaya girdiğimde eşimi hüngür hüngür ağlarken buldum,kitaptan oda çok etkilenmişti.

gece uzun uzun konuştuk,sabah gördüğüm rüyayıda anlattım,o gece eşimde namaz kılmaya başladı

To be contonied

Yorum

ne nasibi güzel bir insanmissin kardesim :'(

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg33512#msg33512 date=1244141239]
                                ne nasibi güzel bir insanmissin kardesim :'(

[/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X