Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Bu konuda yarım kalmış beklemekteyiz hep beraber..
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=sakaleyn link=topic=5320.msg34369#msg34369 date=1244363909]
      selam aleyküm
      bismillahirrahmanirrahim

Antalyada merkezde Ehlibeyt derneği bulunmaktadır.sizi inşallah buraya bekliyoruz.

www.antalyaehlibeytdernegi.org sitesini ziyaret edip bilgilere adrese ulaşabilirsiniz.tanıdık herkesi bilgilendirmekte size düşen bir görevdir.selametle
      [/quote]

İnşallah diyorum bilgilendirme için teşekkürler bir başka kardeşimizde bana özel mesajla derneğin mevcudiyeti hakkında bilgi vermişti.

Yorum

O dönem evde gerçekten soğuk rüzgarlar esmekteydi,her akşam tartışmalar yaşanmaktaydı ben ehli sünnet vel cemmaat itikadının hak olduğunu ispatlama gayretinde idim.

Orta olan vasat olan yolun bu olduğunu,Şianın aşırıya kaçmış bir fırka olduğunu kendi çapımda ispatlamaya çalışıyordum.

O dönemde hakikat yayınlarının internet sitesinden edindiğim argümanları kendime delil yapmıştım.Bir akşam gene eşimle sohbet sırasında ona Şianın Kuranın tahrif edildiğine inandığını söyledim oda bana bunu ispat et dedi.bende kendisine googleden bulduğum word belgesi ile yaklaşık 15 sayfa olan bir yazıyı okuttum.Yazı inanılmaz taraflı hazırlanmış,Şiaya hiçbir savunma şansı vermeden kaynakları tamamen yanlı bir şekilde ele alarak düzenlenmiş bir tarzdaydı,ama benim çokta umurumda değildi,çünkü amacım bu işi fazla uzatmadan halletmekti.
        Eşim yazıyı okunca gerçekten çok etkilendi,bana yorum yapmadı ama etkilendiği her halinden belli idi.

İlerleyen günlerde bir akşam eşim bana bikaç soru sordu
        - Hz Resulullahın naaşı neden ortada bırakılıp insanlar halife seçme sevdasına kapıldılar.
        - Hz Resulullah!ın kendisinden sonra birinin halife olması için işaret etmemesi çok garip değil mi? akılla mantıkla bağdaşıyor mu?
        -Eğer sizin dediğiniz gibi resulullah birini yerine bırakmadı ise neden Ali'nin ve haşimilerin görüşü alınmadan ilk halife seçildi.

buna benzer üç beş soru daha vardı,kendi bilgimle izah etmeye çalıştım ama eşim ikna olmadı,bana" söylediğin gerekçeler çok basit bu sebeple koskoca ümmet şia-sünni diye ikiye ayrılmaz,sen olaya tek taraflı bakıyorsun" dedi,ve konuşmayı bitirdi.

O gece googlede bu soruların cevaplarını ararken kerbela.net isminde bir site çıktı karşıma,site gerçekten ilgimi çekti ayrıca bu benim aradığım soru ve cevaplarıda forumda şii ve sünni üyeler tarafından karşılıklı olarak yazışılmıştı,gece 5-6 saat karşılıklı yazışmaları okudum,nerdeyse sabah olacaktı,sık kullanılanlara ekledim ve PC yi kapattım.

To be contonied

Yorum

Bu gidişle sen yengeyi Sünni yapayım derken, yenge seni Şii yaapacak; aman dikkat zümrem.
          Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

kendini arayan kardeş siteye hoşgelmişsiniz. Sizinde başınıza gelen en güzel şeyin bu mektebi tanımak olduğunu anladım aktardıklarınızdan. Allah cc herkese kalp gözünün açılmasını nasip etsin. İçinde birazda olsa hakikati bulma çabası ve samimiyeti olan insanlara bi şekilde Rabbimiz cc kilometre taşları koyarak yolu bulmayı sağlıyor. Ne dayatma ne de geleneksel din anlayışı bu heyecanı yaşatmıyor insana . Bence araştırarak ikna olarak kabul edenlerin özel insanlar olduklarına inanıyorum nedense. Allah cc yardımcınız olsun inşaallah
            KERBELA; Cennet ile Cehennemin FURKANIDIR.
            KERBELA; Vefa ile İhanetin MEYDANIDIR
            KERBELA; Hidayetle, Delaletin SAVAŞIDIR
            KERBELA; İslamın yeniden kıyamıdır

Yorum

hiç de yabancı olmadığım ancak başkasında yaşadıklarımın ortak yön bulunması nedeniyle ilginç bir hikaye
              kendini arayan kardeşim hoş geldiniz aramıza
              sayımızın günden güne çoğaldığını görmek mutluluk verici Rabbim Ehlibeyin yolunda daim etsin ve bizi onlara layık etsin...
              ancak bu hikayen için kendin ayrı bir başlık açabilir bu bölümü de oraya taşıyabilirsin böylesi hem form hem de senin için daha faydalı olur sanırım
              hikayenin devamın ilgiyle takip edeceğim...
              merakla bekliyorum

Yorum

kardesler...kendini arayan kardesimizin basliginda ufak bir degisiklik yaptim ve buradaki meajida sildim, sizlerde bu mesajlarinizi oraya yazarsaniz buradakileri silerim, böylelikle medreseteyn kardesin konusundan bunlari cikarmis oluruz.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sürekli kerbela.net forumundaki yazıları okuyordum,hayatımda duymadığım konular ve kavramlar yazılıp çiziliyordu,meğer biz kendi kabuğumuzda dünyadan bihaber yaşıyormuşuz,halbuki tonla para ödeyip aldığım kitaplar beni bekliyordu,,okumak istiyordum ama sürekli kerbela.net de yazılıp çizilen konulara aklım takılıyordu,gerçi o dönem benim en fazla kitap okuduğum dönemlerden biridir,3-4 hadis külliyatını,2 tefsir,akaid ve fıkıh kitapları,usul kitapları vs... onlarca kitap okudum o 6-8 aylık dönemde,genelde okuldan gelir bişeyler atıştırır kitap okumaya başlardım 4-5 saat kitap okuduktan sonra kerbela.net in başına geçer 3-4 saatimide orada geçirirdim,o günlerde sosyal bir hayatım artık hiç kalmamıştı eşimede zaman ayırmıyordum artık.

ilerleyen zaman diliminde kerbela.net forumu ağır basınca kitapları okumayı bıraktım.O dönemde eşimde kendi çapında araştırmalar yapıyor ve ara ara kritik yapıyorduk.

gene bir akşam eşim bana bikaç soru yöneltti.
                  -Resulullahın(saa) son günlerinde Resulullahın vasiyet yazdırmak istediğini fakat Hz Ömerin buna mani olduğunu,tarihte böyle bir olayın yaşandığını ve bu konuda detaylı bilgi ve belgeye ihtiyacı olduğunu bana söyledi.
                  ben ise bu olayı ilk kez duyduğunu,böyle bir şeyin yaşanmış olabileceğine inanmadığımı ama araştıracağımı söyledim.

-Hz Fatımanın resulullahın vefatından sonra Hz Ebubekire gelip,Resulullahın sağ iken kendine hibe ettiği fedek hurmalığını istediğini fakat kendisine verilmediğini,bunun miras olduğunu ve resulullahın miras bırakmayacağı bahanesi ile bu isteğinin geri çevrildiğini,hatta bunun sonucunda Fatımanın Ali ve ümmü eymeni şahit getirdiğini ama bu şahitliğinin geri çevrildğini söyledi ve bu konuda detaylı bilgi arıyorum dedi bana,
                  bende gülerek " Ali şahitlik edecek ama geri çevrilecek komik olma kim Alinin şahitliğini geri çevirebilir " dedim.Ama eşim "gülme ve araştır,bu meseleler son derece ciddi meseleler ben senden bilgi istiyorum,karşıma geçip gülmeni değil " diyerek beni terslemişti.

-Hz Osmanın seçildiği 6 kişilik şura olayını
                  -fatımanın ilk iki halifeye küs çlüşünü
                  -cemel ve sıffin savaşını vs.....

bir çok soru sordu bana eşim.Çoğu ilk defa duyduğum bu kavramları araştırmak artık benim boynumun borcu olmuştu.

To be contonied

Yorum

rabbim bütün Alevi kardeşlerimize eşiniz gibi bilinçli alevi olmayı nasib etsin
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=5320.msg35270#msg35270 date=1244579663]
                      rabbim bütün Alevi kardeşlerimize eşiniz gibi bilinçli alevi olmayı nasib etsin

[/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Amin...
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Artık tüm zamanımı kerbela.net forumuna ayırır olmuştum hatta muhacir isminde nikde almıştım.

İlk olarak konu bile açtım,konu "Resulullahın vasiyet yazdırmasına engel olunduğu doğrumudur?" isminde olmuştu.

Başlığa yazı yazanların nerdeyse tamamı kaynak ve delilleriyle yazıyorlar beraberinde cilt ve sahife numaralarınıda eklemeyi unutmuyorlardı.
                          Mufazzal,hudeyfe,Muhammed ali,kumeyl,mufaddal,musa aydın nikli kişiler konuya müdahil olup delilleri sunmuşlardı.gece tüm cevapları okuduğumda dumura uğramıştım.
                          Benim hayatımın belki en büyük idolu olan adaletin timsali Halife Hz Ömer bin hattap Resulullahı göstererek "Bu adam sayıklıyor" diyordu "Allahın kitabı bize yeter kalkın gidelim" diyordu.
                          Allahın kitabı nasıl bize yeterdi?
                          Bize yeter denilen bu kitap Resullahın bize bildirdiği kitap değil miydi?
                          ayrıca "bize yeter denilen bu kitap,Tek başına KURAN'ın yetmeyeceğini "söylüyordu.

kimin haddine idi Resulullaha karşı çıkmak,isteğini red etmek helede bu adalet timsali koskoca Ömerdi bu nasıl olurdu.

O hafta ilmine güvendiğim bir alimle konuştum,bu hadisi ona anlattım.Hoca Risalei nur dersi veren Tarsustaki yazıcılar gurubunun lideri idi adamın her hafta derslerine katılıyordum ama ne ilginçtirki bu hadisi o güne kadar duymamıştı.
                          Hocaya bu hadisin başta Buhari ve müslim olmak üzre bir çok hadis kitabında geçtiğini ve bir çok siyer kitabındada bu olayın anlatıldığını söyledim.Hoca araştırmak için benden süre istedi,ama daha sonra ne hoca bu konuyu bidaha açtı nede ben açmak isteyince müsade etti.
                          Zaten bende o hocanın derslerine daha sonra katılmayı bıraktım.

Kerbela.net forumunda daha sonra "Hz Fatıma ve fedek" konusu işlenmeye başlanmıştı,onlarca katılımcı ve yüzlerce mesaj yazılıyordu,inanılmaz şeyler yazıyordu benim ezberim bir kez daha bozulmuştu.bu yazılanları ne anam babam anlatmıştı ne bana KURAN öğreten cami hocası,ne din kültürü öğretmenlerim nede sohbetine katıldığım nurcu hocalar.anlaşılan daha çok ezberim bozulacaktı.

Nakşibendi tarikatının derslerine katılmaya başlamıştım o günlerde amacım bu konuları konuşacak alimlerle tanışmaktı,beni dinleyecek ,benden kaçmayacak,her türlü soruyu sorabileceğim bir alimle tanışmaktı

To be contonied
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 21:13.

Yorum

Hoca araştırmak için benden süre istedi,ama daha sonra ne hoca bu konuyu bidaha açtı nede ben açmak isteyince müsade etti.

onlarin bu engelleri ve engellemeleri olmasaydi, hakki arayanlarin gayreti kirilirdi....

Yorum

sünnilerin kendilerine güvenleri yoktur neredeyse tamamı için bu geçerli
                              eşime şianın gerçeklerini delilleriyle anlatıyorum komşu bir arkadaşı var o da tarikat mensubu anlattıklarımı bir çırpıda yıkıveriyor haremlik selamlık nedeniyle hiç tartışma ortamı oluşturamadık, hani delil getirse bi şey demiyeceğim yok şiiler dinden çıkmışmış yok şefaate layık değillermiş yok sonradan uydurulmaymış sloganik cümleler eşimi etkileyen yönü de delilli konuşması değil çevredeki çok kişinin delilsiz olarak bu tür ezber cümlelerini çok tekrarlaması yok hak olsaymış bu kadar insan niye şii değilmişmiş...
                              ben her defasında onun anlattıklarını çürütüyor delilleriyle cevaplıyorum ama yine ilerleme yok
                              tabi onlara misafirliğe gittiğimde ben de onun eşine anlatmaya başladım şiayı yalnız kaldıklarında baya konuşmaya başlamış anlattıklarımı sonra bana not göndermiş eşimden bi daha anlatmasın eşime diye benim için
                              dedim gördün mü bak ben hiç yasakladım mı onun sana şia aleyhine konuşmasını...
                              işte böyle
                              ve arkadaşla görüşmemize engel kondu...
                              ama onlar eşimle görüşmeye devam ediyorlar...
                              şia böyle susturulur...

Yorum

medresteyn kardeşim şii olma öykünüzü merakla ve ilgiyle takip etmeye devam ediyorum
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X