Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Öncelikle bu kitapta basılacak olan yazıların sahiplerinin onay vermesi gerekmektedir..
    teker teker ulaşılıp onayları alınmalı
    medreseteyn kardeş den başlayalım

yazınızı basmaya izin varmı kardeş kitap olarak ?

burdan cevap vermeyenlere özel mesaj varsa mail adresleri yoksa tanıdıkları aracılığı ile ulaşıp onay alalım inş.
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

siteye uğramayanlar var onlar ne olacak?.. bence herkes izin verir.. ama tabi yine de sormak şarttır..

Yorum

ulasabildikleriniz ulasilir kardes
        ulasilamayanlarin da ya hikayelerini bir dahaki bölüme birakirsiniz, ya da karakter yapisini az cok kestirmeye calisarak "tevekkel Allah" deyip yayinlarsiniz
        nasil olsa bir bölümle bitmeyecektir, elhamdulillah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yaşanmış gerçek hikayelerin burda yayınlanmalarının nedeni, hem duygularını velayet.comdaki şii kardeşlerle paylaşmak hem de ibretlere vesile olup şii adaylarına yol gösterici olmak.. diğer kardeşlerin hidayetlerine vesile olmak..

burası herkesin girebildiği bir site. hatta kitaptan daha geniş.. ancak kitabın yeri bir başka. ve bu kitap bir çok insana ulaşacak inşaAllah. yani sitede hidayet oluş sürecini paylaşan kardeşler bilakis bu kitaplaşma olayına daha çok sevineceklerdir..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=5320.msg127414#msg127414 date=1308771553]
            yaşanmış gerçek hikayelerin burda yayınlanmalarının nedeni, hem duygularını velayet.comdaki şii kardeşlerle paylaşmak hem de ibretlere vesile olup şii adaylarına yol gösterici olmak.. diğer kardeşlerin hidayetlerine vesile olmak..
            [/quote]
            Bu konuyu başlatan kardeşimizin hatırasının devamını merakla bekliyorum.
            Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Allah nasip ederse en kısa zamanda yönetim olarak bu konuda bir kaç görüşme, istişare yapacağız. Bundan sonra burada gerekli açıklamayı Allah'ın izni ile yaparız.

Yorum

velayet forumun çok değerli üyeleri,değerli abilerim,ablalarım,bacı ve kardeşlerim,sizlerden baya bi uzak kaldım,bir takım sıkıntılarım vardı inşallah hallettik sayılır o yüzden aylardır foruma uğrayamadım. Mufazzal kardeşim bana ulaştı ve hikayemi tamamlamamı istedi,inşallah en kısa zamanda hikayemi tamamlayacağım.hikayelerin kitaplaştırılması hususunda ise seve seve izin veririz,bu bizim için bir onur olur.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 01:05.

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ. TEKRAR HOŞGELDİN.

Yorum

medreseteyn kardesim hosgeldiniz, insaAllah hikayenizi tamamlarsiniz ve bu kitap meselesi de gerceklesir, cok güzel olacagina inaniyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Daha sonra ağa namaz vakti olduğunu söyledi ve vakıfta bir hareketlenme oldu.ağa bana abdestim olup olmadığını sordu abdestim yoktu ve almam gerektiğini söyledim lavaboyu gösterdi ağa bana orada abdest almaya başladım.ben abdest almak için beklerken benden önce abdest alan bir kişiyi izledim ayaklarını yıkamadan elleri ile mesh etti kitaplarda okuduğum şeyi uygulamalı olarak görmüştüm ben gene abdestte ayaklarımı yıkamayı tercih ettim sonra ezan ve kamet okundu.ikisindede “eşhedüenle aliyyenveliyullah” söylenmişti bu benim çok garibime gitmişti.Namazı cemaatle kıldık ama millet elleri açık namaz kılıyor ben ise bağlıyordum.ikinci rekatta millet kunut tutarken ben o an kararsız kalıp ne yapacağımı bilemedim sonra artık ben ellerimi açtım bekledim.Hayatımın en ilginç namazlarından birisi idi.

Saat gece 11 sularında ağa cemaatten kadir tezşah isimli bir arkadaşı çağırdı beni misafir etmesini ona söyledi daha sonra kadir kardeşle beraber vakıftan ayrıldık kadirin ailesi memlekette olduğu için ev boştu ve onunlada geç saatlere kadar sohbet etme imkanım oldu.
                      Kadir kardeşimizde alevi-bektaşi kökenli Erzincanlı bir kardeşimiz idi,sonradan ehlibeyt mektebi ile tanışmış bir süre iranda tahsil görmüş çok değerli bir kardeşimiz idi ondan çok istifade ettim.Onunla geç saatlere kadar sohbet ettik sonra bikaç saat uyku uyuduktan sonra sabah namazlarını kılıp otobüslerin hareket ettiği noktaya oradanda otobüsle Gerede’de bulunan piknik alanına ulaştık.

Piknik alanında daha önce internetten tanışmış olduğum bazı kişilerle reelde görüşme imkanı buldum bunlardan biride Cafer bendiderya hoca idi Cafer hoca ile baya bi sohbet ettik.daha sonra internette alevi26 nikini kullanan hayati kardeşimizle tanışma ve sohbet etme imkanım oldu.Piknik organizasyonuna toplam 600 kişi katılmıştı.erkekli,kadınlı,çocuklu 600 ehlibeyt sevdalısı insan bu beni gerçekten çok duygulandırmıştı.Programda Hz Zehra(s.a) anısına düzenlenen yazı ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi,konuşmalar yapıldı.Namaz vakti geldiğinde öğle ve ikindi namazı cem edilerek kılındı.Bende ilk kez şia mektebine uygun namazımı eda ettim ve bu benim için bir milattı o gün bugündür namazlarımı ehlibeyt fıkhına göre kılmaktayım.

Artık taşlar yerine oturmuştu yıllardan beri süregelen Sünni geleneği yıkıp artık şia olmuştum.Bu mektep kurtuluş gemisi idi,İslamın en saf ve tertemiz hali bu mektebti.Bizde artık bu piknikle beraber bu mektebe katılmıştık.

to be continued

Yorum

hz.fatime s.a.nın mubaarek viladetleri sizin için milad olmuş...nee güzel bir günde mekteple şereflendirilmişsiniz...o gün allahın raahmetinden sizde nasiplenmişsiniz...çok güzel bir günde gerçekleşmiş şia oluşunuz...ne güzel...
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Eeee devamı yok bunun abi konuşun usta gelsin bitirsin merak ediyorum ben dayanamam şimdi...
                          Haktır Allahım Muhammed mahım
                          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

işin sırrı burada.. şii oluş öyle bir süreçtir ki tamamlanması mümkün değildir. çünkü mektep çok mükemmel, burada ilerleyişin üst sınırı yoktur. şiiler sürekli bir mükemmelleşme sürecündedirler elhamdulillah

Yorum

Aklıma İmam Caferin bir şiisi ile konuşması geldi. Hangi kitapta olduğunu sizler mutlaka daha iyi bilirsiniz. İmamları tanıma noktasında müstazaf olan ehli sünnet müslümanları ile ilgili bahse konu şii, sünnilerin müslümanlığından kuşkulu olduğunu sanırım beyan ederken, İmam Cafer, sünni müslümanların farzları eda edip, haramlardan kaçındıklarını, kelimei tevhidde ve bir çok noktada ortak noktada bulunduklarını söyleyerek o şiinin zanının yanlışlığına işaret ediyordu.
                              İkna olmayınca ona şu şöyle söylediği rivayet edilmektedir: Siz şiilerimiz bizim gibi misiniz. İman ve amelde biz imamlar seviyesinde misiniz. O değiliz deyince, o halde buna rağmen nasıl siz müslümansanız onlarda öyle müslümandırlar.
                              Konunun geçtiği eseri bilen kardeşlerimiz belirtirlerse minnettar kalırız.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=5320.msg141447#msg141447 date=1327189825]
                                Eeee devamı yok bunun abi konuşun usta gelsin bitirsin merak ediyorum ben dayanamam şimdi...
                                [/quote]
                                biz kaç senedir bekliyoruz kardeş birazda beraber bekleyelim (tabi asıl dileğim artık bitirmesi kardşeimizin bu hikayeyi hakkaten çok bekledik)

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X