Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

es selamun aleykum

Bizde sonradan bu kervana katılanlardanız,belki burada nasıl şii olduklarını anlatan kardeşleriminki kadar çarpıcı olmayabilir bizim geçiş öykümüz ama,tarihe not düşme adına vakit buldukça bu başlıkta duygu ve düşüncelerimi ve kısaca yaşam hikayemi paylaşmak istiyorum.

1970 Antalya doğumluyum,halen Antalyada bir lisede edebiyat öğretmenliği yapmaktayım evliyim ve bir çocuk babasıyım.

ehli sünnet geniş bir sülalenin iki şii ferdinden biriyim,bir diğeride eşimdir.

1970 yılında Antalyanın manavgat ilçesinde doğdum.ilkokulu burada okudum,yazları mahalle camisine giderdim.ilk kuran okumayıda mahalle camisinde öğrendim ilkokul 4.sınıfa giderken ilk hatimimi yapmıştım.
    Ailem benim bu durumum karşısında çok sevinmişti,dedelerim hacı idi ve benim KURAN okumam ve yazları millet denize yada yaylaya giderken benim o sıcak havalarda camiye gidip KURAN öğrenmem ve dini ilimler üzerine alaka göstermemden dolayı son derece mutlu olmuşlardı.

To be contonied

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Allah razi olsun kardesim...tabiki ilgiyle okuyacagiz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bu yaşam hikayelerini okumak çok güzel oluyor ya

Yorum

[quote author=hak_yolcusu link=topic=5320.msg31433#msg31433 date=1243544701]
        bu yaşam hikayelerini okumak çok güzel oluyor ya
        [/quote]

Bencede : )
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg31429#msg31429 date=1243543861]
          [/quote]
          Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

o zamanlar 8 yıllık zorunlu eğitim yoktu ortaokulu başka bir ortaokulda okudum.Ara ara namaz kılardım iki ay kılar üç ay bırakır sonra gene başlardım.sık sık mahalle camisine giderdim imam beni çok severdi ve her gün mutlaka bir vakit ezanını ben okurdum.

Ortaokul bittikten sonra Antalya Lisesine devam ettim.lisede namaz kılmayı bırakmıştım,arkadaş ortamım malesef iyi değildi,sigaraya başladım.
            Hani bir söz vardırya -sarı öküzün yanında yatan ya huyundan ya suyundan belli olur diye- bizde malesef yanlış arkadaş tercihi yüzünden,çok çektik.
            ilkokul ve ortaokulda okul birincisi iken lisede gerilere düşmüştüm,herkes benim liseden sonra hukuk,kamu yönetimi ,siyasal gibi çok önemli bölümleri kazanacağıma kesin gözü ile bakıyordu ama ben sürekli kan kaybediyordum.
            sonunda üniversite sınavı gelip çattı,ve ben Ankara edebiyat öğretmenliğini kazandım.
            üzülmüştüm ama sonuçta bir yeri kazanamamakta vardı şoku çabuk atlattım ve ankaranın yolunu tuttum.

To be contonied

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg31429#msg31429 date=1243543861]
              [/quote]
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=welayet link=topic=5320.msg31580#msg31580 date=1243595367]
                [quote author=medreseteyn link=topic=5320.msg31551#msg31551 date=1243592798]
                -sarı öküzün yanında yatan ya huyundan ya suyundan belli olur diye-[/quote]
                Sevgili medreseteyn,
                Sen bizi güldürdün Rabbimde seni güldürsün
                İlgiyle takip edeceğim...

[/quote]

amin kardeşim hep gülün inşallah

Yorum

Ankarada 4 yıl boyunca yurtta kaldım,yurt tamamen faşist gurupların egemenliği altında idi bizde bu guruplar içinde yerimizi aldık ister istemez,çünkü iki gurup vardı sağ ve sol,sağ gurubu güya türk milliyetçisi ünvanını taşıyan faşist gurup,sol gurubu ise marksist leninist gurup oluşturyordu,her kes bu iki guruptan birinde safını belirliyordu,biz sağ gurubu tercih ettik.

Din ve maneviyattan uzak lay lay lom bir 4 yıl geçti,farklı cematlerden kardeşlerimizin sohbetlerine tek tük gitsekte bu tamamen onları kırmamak içindi yoksa sohbetlerde konuşmacıyı falan dinlediğimiz yoktu.
                  Uhrevi konular ilgimizi çekmiyordu çünkü,hani lisede arkadaş gurubumuzun yanlış olduğundan bahsetmiştikya,malesef aynı yanlış arkadaş seçimi üniversite yıllarındada devam ediyordu.
                  Güya türk-islam ülküsüne gönül vermiş,kendilerine alperen adını veren insanlarla beraberdik ama,bayanlarla flörtten tutunda,içki içmeye kadar her türlü kötü alışkanlık vardı bizim elemanlarda.
                  bizde ne acıdırki onlara uyduk ve 4 yılımızı heba etik.
                  4 yıl sonunda okul bitti,çıkış belgemizi alıp memlekete döndük artık öğretmendik ve görev bekliyorduk.

To be contonied

Yorum

enteresan gecislerle dolu bir öykü daha...devamini merakla bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg31645#msg31645 date=1243614343]
                      [/quote]

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg31645#msg31645 date=1243614343]
                        [/quote]
                        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

okul bitti hemen akabinde tayinim Bingöle çıktı,Bingölde göreve başladım İlk kez doğu insanı ile diyaloğa geçiyordum,Doğu insanının son derece nezih ve ve yardımsever olduğunu Bingölde kaldığım 3 sene boyunca yakınen gördüm.

Bingölde Nakşibendi tarikatından öğretmen arkadaşların katıldığı bir sohbet gurubuna dahil oldum 3 ay kadar oraya devam ettim.Beni açmadığı için bıraktım.
                          Evden sürekli evlenmem konusunda bir baskı vardı yaşımın 25e geldiği ve artık evlenmem gerektiğini hem babam hemde annem söyleyip duruyorlardı.Ama ben henüz evlenme niyetinde değildim.
                          Bingölde üçüncü yılımıda doldurmuştum.O yaz Mersinli bir öğretmen arkadaşımın daveti üzerine Tarsusa gittim,tarsusta 5 gün kaldım .Tarsus ziyaretinin benim için çok önemli bir dönüm noktası olduğunun o an için farkında değildim.
                          Tarsuslu arkadaşım nişanlı idi ve evlilik planları yapıyorlardı.

Tarsuslu arkadaşımın ismi Sami idi kendisi aslen alevi idi ve Tarsusa 30 sene önce Çorumdan göçmüşlerdi.tarsusta kaldığımızın ikinci akşamı öğretmenevinde Sami isimli arkadaşımın nişanlısı ve onun öğretmen bir hanım arkadaşı ile tanıştık.
                          öğretmenevinde birkaç saat sohbet ettik.O an için elbette bir hanımla aleni diyalog kurmanın şerren caiz olmadığı konusunda bilgim yoktu,aslında vardıda dedimya o dönemler benim cahiliye yıllarımdı.

o gece eve geldikten sonra saminin nişanlısının arkadaşı hakkında samiden bilgi aldım adını yaşını vs... sordum sami bna onun hakkında herşeyi anlattı.

To be contonied

Yorum

haydi hayirlisi ilgiyle okumaya devam ediyoruz

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg32096#msg32096 date=1243726007]
                              haydi hayirlisi ilgiyle okumaya devam ediyoruz
                              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X