Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Rabbim bu dünyanı bereketlendirmiş inşaallah ahiretini de sevdiklerinle bereketlendirir medreseteyn kardeşim..
    Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=5320.msg33535#msg33535 date=1244148180]
      Rabbim bu dünyanı bereketlendirmiş inşaallah ahiretini de sevdiklerinle bereketlendirir medreseteyn kardeşim..

[/quote]

AMİN
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

çok hoşş
        demek layıkmışsınız İmam Ali a.s. ın arkasında namaz kılıp onun sözleriyle hidayete ermeye
        Rabbim hidayetine sizi de vesile kılsın...

Yorum

bu ne büyük bir nimettir ki mevlamız hz.ali a.s.nin arkasında namaz kıldığınızı görmüşsünüz
          allah azze ve celle kuranı kerimde biz istediğimize hidayet veririz buyuruyor ne mutlu ki rabbim sizi sevdiği için hidayet vermiş
          sabırla devamını bekliyorum bende
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Evet o gece eşimde namaz kılmaya başlamıştı,en son 10 yaşında namaz kılmıştı eşim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin teşviki ile sünni fıkhına göre namaz kılmayı öğrenmiş ve üç ay kadarda kılmış namaz ama daha sonra bırakmış,bir çok kavramı biliyordu ben kısa pratiklerle öğrettim o gece,zaten namaz surelerininde hepsini biliyordu küçükken ezberlemiş ve unutmamış.

gerçekten hayatımız bir düzene girmişti,çok mutlu idik.ikimizde düzenli ibadetlerimizi yapıyor bol bol kitap okuyorduk ben onlarca yüzlerce kitap satın almıştım,
            ehli sünnetin hadis,fıkıh akaid,ilmihal,tefsir vb... bir çok eserine yüklü paralar ödeyerek sahip olmuştum.

ben haftanın 3 günü eşimde haftanın 1 günü sohbetlere katılıyorduk bu şekilde yaklaşık 1 sene falan geçti,bir gün akşam eve geldiğimde eşimin moralinin son derece bozuk hatta ağlamaklı olduğunu gördüm sebebini sordum önce söylemek istemedi,sonra ısrar edince söyledi.
            fethullah gülen hocaefendinin cemaatine bağlı hanımlar sohbetinde bayan konuşmacı (konunun o noktaya nerden geldiğini şuan hatırlamıyorum) şunları söylemiş.
            -"Aleviler sapık fırkadandır,onlara hak mezheb nazarı ile bakamayız onlar gusüzlsüzdür kestikleri bile yenmez ,onların Hz Ali sevgisi saçmasapan içi boş bir sevgiden ibarettir"
            demiş.

tabi bunları eşim duyunca fıttırmış,ayağa kalkarak,"eğer aleviler içinde gerçekten takvalı müslüman olan ve gusül alan kimseler var ise onlar ile benim iki elim ahirette yakanızda olacak" diğerek ortamı terketmiş.

tabi bu olay üzerine ortam aynen buzgibi olmuş eşimin alevi olduğunu öğrenince hemen ortamı yumuşatmaya çalışanlar devreye girmişler,ama ok yaydan çıkmış bir kere.

bende olayı duyunca çok sinirlendim,ve eşime hak verdiğimi söyledim,bu yaptıkları tutumun çok yanlış olduğunu bu insanların yahudi ve hristiyanlara bile diyalog ile yaklaşırken bizim kendi ülkemizin insanı olan alevilere olan bu hor ve hakir yaklaşımından dolayı onları kınadığımı beyan ettim.

O gurubu eşimde bende terk ettik eşim bidaha asla gitmeyeceğini söyledi ve haklıydıda benim eşime söyleyecek bir sözüm olamazdı.

daha sonra özür beyanı için bir hanım eşimle görüşmüş,eşim onlara "benim sizinle kişisel bir problemim yok ama bu mantığa sahip olan insanlarla birarada olmak istemiyorum,ben ibadetlerimi evimde kendim yapacağım ve kendi çabalarımla ilim tahsil edip hak ve batılı kendim bulacağım" diyerek konuyu kapatmış ama görüşmeci bayan orada özrü kabahatinden büyük bir laf etmiş demişki.
            "şekerim bizim lafımıza alınma kırılma,sen zaten namaz kılıp oruç tutuyorsan zaten sapıklıktan kurtulmuşsun,sen sünni olmuşsun" demiş
            düşünebiliyormusunuz,sözlerdeki vehameti.

eşim oarada genede nezaketini bozmadan" benim inanç konusunda herhangi bir etikete ihtiyacım yok,ben kendimi nasıl tanıtıyorsam neden beni öyle görmek istemiyosunuz,ayrıca benim babam ve annem namaz kılmıyorlar,onlar demek hala sizin gözünüzde sapık öyle mi?"
            demiş ikinci kez pot kıran konuşmacı bayan artık ortamı terketmiş.

O akşam eşim bana kapsamlı bir araştırma yapacağını alevilik ve sünnilik üzerine mukayeseli eserler bulup okuyacağını falan söyledi,bende bu konuda kendisinin destekçisi olacağımı beyan ettim.

To be contonied

Yorum

her ser'de bir hayir
              ve her zorlukla beraber bir kolaylik
              merakla bekliyorum mutlu sonu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

güler misin ağlar mısın adı geçen cemaat mensuplasrının yaptıklarına..
                ama şimdi öyle demiyorlar.. adı geçen cemaatin bu zamanlarda ilgi alanlarına giren en önemli kesimlerden biri de alevilerdir..
                Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=5320.msg33636#msg33636 date=1244206853]
                  güler misin ağlar mısın adı geçen cemaat mensuplasrının yaptıklarına..
                  ama şimdi öyle demiyorlar.. adı geçen cemaatin bu zamanlarda ilgi alanlarına giren en önemli kesimlerden biri de alevilerdir..

[/quote]

evet evet çok haklısınız adem kardeşim şimdilerde kandil programlarını,muharrem sohbetlerini hep cemevlerinde yapıyor STV bunu neye yormalı acep.
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

adı geçen cemaat alevilere her nekadar artık ılımlı yaklaşsalarda zihniyetleri bellidir yani yinede alevileri asla sevmezler
                    şuanda bu cemaatin alevilere yakın olmasının sebebi birinci olarak alevilerin görüş olarak şiaya daha yakın olmaları ikinci olarakta hiç te azımsanmayacak alevi toplumunu siyasi olarak kendi saflarına çekmek istemeleri
                    tabi bu benim kişisel görüşüm
                    kardeşimizin hikayesi arasındada böyle pek alakası olmayan birşey yazdım hakkını helal etsin
                    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Neye yorarsaniz oraya gider benim aklima bi kac sey geliyor ama yorum yapmayacagim.
                      Hikayenin seyri bozulmasin...
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5320.msg33743#msg33743 date=1244221781]
                        Neye yorarsaniz oraya gider benim aklima bi kac sey geliyor ama yorum yapmayacagim.
                        Hikayenin seyri bozulmasin...

[/quote]

Aklınıza gelen bir kaç şeyi merak ettim doğrusu. İsterseniz siz özelime yazın bunları.

Yorum

Eşim internet üzerinden alevilik ve sünnilik kavramları üzerine bazı araştırmalar yapmaya başlamıştı kendi çapında,aslında bu konuda kitapların mutlaka var olduğunuda tahmin ediyordu ama bu kitaplara ulaşmak kolay iş olmasa gerekti,malum olsada ankara istanbul gibi büyük şehirlerde olurdu.

Bir akşam www.alevisesi.com sitesini bulmuş orada bazı yazılar okumuş banada gösterdi,o uyuduktan sonra bu siteyi didik didik ettim.Ve hayatımda ilk kez bazı şeyleride o gece öğrendim.

Sitenin adı alevisesi.com idi ama öyle konu başlıkları vardıki şaşılacak nitelikte idi
                          -ALEVİLİKTE NAMAZ
                          -ALEVİLİKTE ORUÇ
                          -ALEVİLİKTE HAC
                          -ALEVİLİKTE EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER
                          VB.....

hatta resimli anlatım bile koymuşlardı,namaz bölümüne girip okudum ve resimlere baktım,bu bizim bildiğimiz namazdı,sadece resimlerde namaz kılan kişiler ellerini bağlamıyorlardı,ikinci rekatta ayakta durup ellerini açıp bir süre dua ediyorlardı,çok farklılıklar yoktu.
                          namaz vakitleri ve farz namaz rekatları falan hep aynı idi.

Sonra abdeste girdim,abdest bir fark dışında aynıydı oda ayakların yıkanmayıp mesh edilmesi idi,hatta resminide koymuşlar,çok garibime giti içimden "tövbe tövbe bu adamlar her kimse kurana karşı çıkmışlar " dedim.

o gece daha bir çok yazı okudum,yazıların belli yerlerinde sürekli "ehlibeyt mektebi" diye bir kavramdan bahsettiklerini gördüm,çok garibime giden bir tabirdi bu ne demekti "ehlibeyt mektebi" farklı mektepler mi vardı,bu mektep hangi ilde yada ülkede idi,yada bu mektebin talebesi kimdi gibi soruları tam kendime sorarken googlede arattım bu kelimeyi ve karşıma bu seferde "şia ve caferi" denen iki kavram ortaya çıktı.

Kafam allak pullak olmuştu adı alevi olan bir site hemde namazdan oruçtan bahsediyor,sonra ehlibeyt mektebi ve sonra şia ve caferi,bir anda bir çok kavram karşıma çıktı bu karmaşa içinde bikaç gün geçti.

O dönemde Mersin'de bir alimin yanına takılıyordum,ehli tarik birisi idi,küçükken okumayı öğrendiğim ama yıllarca okumayınca unuttuğum KURAN'ı bana yeniden öğretmişti,bikaç gün sonra ona bu kavramları sordum
                          "hocam şia,caferi ve ehlibeyt mektebi nedir bana anlat " dedim.

Şianın siyasi bir itikad olduğunu,Resulullahtan sonra ilk halifenin Hz Ali olması gerektiğini savunan,bu görüşlerini kan davası haline getiren,KURAN'ın tahrif olduğuna ehlibeyt ile ilgili ayetlerin çıkarıldığına inanan,sapık bir fırka olduğunu söyledi,İranda çoğunlukla yaşadıklarını,halifelere ve peygamber hanımlarına düşman olduklarını falanda ekledi.

Ben o gece hoca konuştuğu yerde renkten renge girdim içimden şunu düşündüm" kuranın tahrifine innan birisi müslüman olamaz ama benim eşim bunların sitelerinde fink atıyor" dedim.

Hocaya "bunlar namaz kılıyor oruç tutuyor ama internette gözümle gördüm " dedim.
                          Oda bana ehli sünnete yakın kollarıda var onlardır dedi.

kavramlar o kadar karıştıki kafamda,bide şimdi "ehli sünnete yakın olan kolu" çıktı dedim kendi kendime.

bende google amcadan bir ay falan aramalar yaptım,gerçektende googlede "şia" diye arattığımda,arka arkaya hep sünni siteler çıkmakta ve hocanın dediklerini doğrulamaktaydılar.

hatta bir sitedeki sayfalarca yazıyı okudum Şia fırkasının nasıl ortaya çıktığını yazıyordu ve inanılmaz şeyler içeriyordu,
                          Abdullah bin sebe adlı zenci bir yahudinin kurduğu bir mezheb olduğunu,yahudilerle çok benzerlikleri olduğunu falan yazıyordu.
                          Artık kararımı vermiştim eşimi bu tehlikeden uzak tutmalıydım,
                          Mücadele başlıyordu varsa yoksa ehli sünnet idi gerekirse bu evlilik bitecekti.
                          Eşim ya benim çizdiğim bir inanç parelelinde yaşamayı kabul edecekti yada bu iş sona erecekti

To be contonied

Yorum

Tam heyecanli yerinde bitmis : ) Aslinda googlde sialarin sitesi de cok cikiyor,vede su net sayesinde gercekden cogu kisi sianin ne demek oldugunu ögreniyor.

Aklınıza gelen bir kaç şeyi merak ettim doğrusu. İsterseniz siz özelime yazın bunları.
                            yazdim kardesim...
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

simdi yine beklemek düsüyor bize :

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

selam aleyküm
                                bismillahirrahmanirrahim

Antalyada merkezde Ehlibeyt derneği bulunmaktadır.sizi inşallah buraya bekliyoruz.

www.antalyaehlibeytdernegi.org sitesini ziyaret edip bilgilere adrese ulaşabilirsiniz.tanıdık herkesi bilgilendirmekte size düşen bir görevdir.selametle

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X