Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

tarih boyunca şialara hep zulüm yapılmış hep iftiralar atılmıştır.bu mubarek yolunda zorluğu ve buna bağlı güzelliğide burda
    tıpkı sevgili masum ehli beyt a.s.gibi onca mucizelerine onca onlar hakkındaki ayetlere hadislere rağmen maalesef emevilerin yolundan giden insanlar onların olan hilafet makamını ellerinden almış ve hepsinide şehit etmişlerdir
    eğer gerekirse bizde bu mubarek hak yolunda seve seve can veririz yeterki yol onların yolu olsun
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5320.msg36362#msg36362 date=1244918871]
      sünnilerin kendilerine güvenleri yoktur neredeyse tamamı için bu geçerli
      eşime şianın gerçeklerini delilleriyle anlatıyorum komşu bir arkadaşı var o da tarikat mensubu anlattıklarımı bir çırpıda yıkıveriyor haremlik selamlık nedeniyle hiç tartışma ortamı oluşturamadık, hani delil getirse bi şey demiyeceğim yok şiiler dinden çıkmışmış yok şefaate layık değillermiş yok sonradan uydurulmaymış sloganik cümleler eşimi etkileyen yönü de delilli konuşması değil çevredeki çok kişinin delilsiz olarak bu tür ezber cümlelerini çok tekrarlaması yok hak olsaymış bu kadar insan niye şii değilmişmiş...
      ben her defasında onun anlattıklarını çürütüyor delilleriyle cevaplıyorum ama yine ilerleme yok
      tabi onlara misafirliğe gittiğimde ben de onun eşine anlatmaya başladım şiayı yalnız kaldıklarında baya konuşmaya başlamış anlattıklarımı sonra bana not göndermiş eşimden bi daha anlatmasın eşime diye benim için
      dedim gördün mü bak ben hiç yasakladım mı onun sana şia aleyhine konuşmasını...
      işte böyle
      ve arkadaşla görüşmemize engel kondu...
      ama onlar eşimle görüşmeye devam ediyorlar...
      şia böyle susturulur...
      [/quote]

Sünni kesimde benimde şahit olduğum önemli konulardan biride..

Hoca böyle söyledi,alim böyle söyledi hoca şia sapıktır dedimi tamamdır etiket yapışmıştır şianın üstüne sapık hatta dinden çıkmış..

Şia namaz kılar bir ay oruç tutar,hacca gider,zekat verir,kelimei şehadet getirir hatta ve hatta kuranı kerimde var olan şianında amel ettiği HUMUS meselesine son derece önem verir ama ne yazıkki sırf birilerinin suçlarını ortaya koyduğu için yanlışları dile getirdiği için dinden çıkar sapık ilan edilir..

HUMUS demişken bunu ayrı bir başlık altında açmak daha iyi olur sanırım..Kuranı kerimde var olan ayete şialar amel ederde sünnilerde neden amel edilmez bunu detaylıca tartışmak lazım..şimdi konuyu bölmeyelim..

kardeşimizin konusunu merakla takip etmekteyim..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

evt ben de uzun süredir Şia'da Ulemanın Dik Duruşu ve Humus adında bir başlık açmayı düşünüyordum

Yorum

Şu farkı dikkatimi çekti. hayatınızı degişiklik sadece sevdigimiz islama okadar hizmet etmiş müslümanları bir kalemde silmek çok basit oldugunu ögrendim . İnsan beşer şaşar .Ama unutmayılım dogruluk adına inasının izafe olması onun gerçekten Hz Ali r.a yolunda gittigini işaret eder.
          Çünkü Hz Ali r.a ve 12 imamdan etkilenmek her insan güzel şeydir.
          Ama dogru bilgi dogru lehçe nasıl mı insanın itikadı saglam delillerle oldugu halde iftiralara kanıp dogrulugu kesin olmayan bilgilerle mezheb degişikligine gitmesi.
          Dogru su ki temel anlamda iman islam dengesi Hz Peygamber s.av etrafında kurulu olan sisteme ehli sünnet velcemaat denir ..
          Ehlibeyt ve ashabı kirama seven ve onların beşinden gidenlerede Ehlisünnet velcemaat denmiştir.

İslam iman dengesi herzaman mümin için saglam kaynak ve inanışlara dayanır.
          Kuran ve sünnet ile devam edilir.
          Öncelikle Güzel şekilde islamın temel prensipleri bellidir.

Yorum

burada da ayni sey, bu insanin, diger insanlarin konularini baltalamasini uygun ve dogru bulmuyorum! adam okumamis bile, okusa öyle kolay olmadigini, aylar ve yillar süren arastirma ve emekler sonucunda bu noktaya gelindigini görecekti, ama okumamis, bence bu bölümde yazan insanlarin bu emegine, gecmis birikimlerine bu sekilde saygisizlik edilmesine müsade edilmemesi gerekir

Yorum

medreseteyn kardeşim bu kadar ara vermezdiniz siz hayır olsun devamını beklemekteyiz
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5320.msg37850#msg37850 date=1245503566]
                medreseteyn kardeşim bu kadar ara vermezdiniz siz hayır olsun devamını beklemekteyiz
                [/quote]

Yorum

[/quote]

evet merakla bekliyoruz kardeş
                  Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Bir akşam gene nakşibendi tarikatının sohbet evlerinden birinde sohbete katıldım.Sohbete bir hoca geldi o akşam ilk defa görmüştüm,Ona gerçekten çok hürmet edildi o akşam
                    diğer hocalardan çok farklı olduğu kesindi.

O akşam hadis dersi vardı Gümüşhanevi hocanın bir kitabından şerh edilmiş üç beş hadisi okudu ara ara okuyor ara arada kendi yorumlarını katıyordu böylece bir saatlik bir sohbet falan yaptı sonra dua edip toparlandı,onunla beraber herkes toparlandı,bende toparlandım cemaat içerde kaldı iki-üç kişi onu kapıya kadar uğurladılar bende onlarla çıktım,Wolkswagen transporter bir minübüsü vardı bayada modifiye edilmiş pahalı bişeye benziyordu.Arkasından seslendim
                    - Hocam,dedim
                    bana dönerek
                    -efendim dedi
                    buarada diğer insanlar bana garip garip bakıyorlardı.
                    Buarada ben sözlerime devam ettim.
                    -sizin çok değerli bir alim olduğunuzu içerde söylediler,benim kafamda bazı sorular var,onunla alakalı sizinle konuşmak istiyorum bu mümkünmü, dedim
                    bana
                    -hay hay ne demek elbette mümkün,dedi,
                    -nerde ve ne zaman dedim hocaya.

bana tarsusun en meşhur bilindik camilerinden birinin ismini söyledi,ve haftaya cumartesi günü ikindi namazına bu camiye gel biz seni alırız dedi.

zaten cuma günüydü ve haftaya dediğine göre daha 8 gün vardı bende buara notlar alır ve elimde notlarla giderdim buluşmaya,hem bir hafta içindede değişik konuları not alırdım.

o gece kerbela. net sitesinde ehlibeyt ve 12 imam kavramı ele alınıyordu bir üye birkonu açmış ve 4-5 saat içinde 25-30 mesaj yazılmıştı,gece bu yazılanları hemencecik okuyuverdim,Bir çok farklı kavramla daha tanışmıştım.

-meğer ehlibeyt peygamberin hanımları değilmiş,hadis ve siyer kitaplarından onlarca rivayet yazılmıştı,bu rivayetlerde resulullah Ali,Fatıma,hasan ve Hüseyini abasının altına alıyor ve bunlar benim ehlibeytimdir diyordu,hatta abasının altına girmek isteyen Ümmü seleme annemizide abanın altına almıyordu.

gece defalarca ayeti okudum ayet apaçık resulullahın hanımlarına hitap ediyordu.
                    Ahzab 33 ayeti "Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin"
                    böyle başlıyordu.
                    Allah açıkça bu ayette hitap ettiği kişilere süslenip püslenmeyin diyordu,madem bu ayet Ali,hasan ve hüseyin için inmişse,Allah bu üç erkeğe nasıl olurda süslenmeyin diyebilirdi.
                    Ayrıca bu ayetten önceki ve sonraki ayetlerde hitap hep hanımlara idi.
                    Gece bunları düşündüm durdum.

-Bide 12 imam diye bir kavram çıktı,aslında ben 12 imamı biliyordum,eşim alevi kökenli olduğu için babasının evlnde bu imamların resimleri falan vardı,bir kaç defada bu imamların isimlerini okumuştum.
                    Eşimin anne ve babasıda sık sık bu 12 imamdan bahseder ve kahramanlıklarını masalsı bir biçimde anlatırdı.
                    forumdaki katılımcı bizim kaynak kitabımız olan sahih buhariden ,müslimden,ahmed ibni hanbelden ve bir çok sünni hadis kitabından deliller getirmişti,
                    peygamber "benden sonra 12 halife(imam) gelecek" buyuruyordu.

eğer bu 12 imam şiilerin imamıysa buharide bu hadisin ne işi vardı yoksa buharideki bu 12 imam şiilerin 12 imamı değilmiydi.
                    Yoksa sünnilerinde şiilerinde farklı 12 imamı mı vardı.

O geceye bu keşmekeş içinde derin düşüncelerle geçirdim.

To be contonied

Yorum

Allahu a'lem bende "acaba devami nasil" diye bu geceyi derin düsüncelerle gecirecegim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ilginç tathir ayetindeki süslenme yasağı ile ehlibeytin üç erkeği Ali Hasan Hüseyin a.s. ın bağlantısız olduğunu yeni öğreniyorum çok ilginç bir nokta gerçekten de
                        Kur'an ayetlerini en derin ve en doğru sanki nokta atışı gibi tefsir eden hikmet yolu Ehlibeyt yoluna selam olsun....
                        Elhamdülillah

Yorum

[/quote]

son dönemde çok fazla vakit bulamadığım için fazla yazamadım inşallah bundan sonra sık sık yazmayı düşünüyorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5320.msg38666#msg38666 date=1245772109]
                          [/quote]

evet merakla bekliyoruz kardeş

[/quote]

Allah razı olsun ilgi ve alakanız için

[quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg38758#msg38758 date=1245790574]
                          Allahu a'lem bende "acaba devami nasil" diye bu geceyi derin düsüncelerle gecirecegim
                          [/quote]

sizi en az bir gece bekleteceğim için üzgünüm =)

Yorum

o kadarina raziyim kardesim...

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5320.msg38759#msg38759 date=1245790757]
                            ilginç tathir ayetindeki süslenme yasağı ile ehlibeytin üç erkeği Ali Hasan Hüseyin a.s. ın bağlantısız olduğunu yeni öğreniyorum çok ilginç bir nokta gerçekten de
                            Kur'an ayetlerini en derin ve en doğru sanki nokta atışı gibi tefsir eden hikmet yolu Ehlibeyt yoluna selam olsun....
                            Elhamdülillah
                            [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

O haftayı sürekli bu konuları araştırmakla geçirdim ehlibeytin kimler olduğu,Resulullahın hanımlarının ehlibeytten olmadığına dair onlarca sayfa delil okudum.
                              Aslında ahzab 33 ayetinin bile iki bölüm halinde olduğunu ayetin başının hanımlara ortasından itibaren ise erkeklerin çoğunlukta olduğu bir topluluğa hitab ettiğini okudum hatta "ey ehlibeyt ALLAH yalnız sizden kiri giderip tertemiz yapmak istiyor" ayeti vahyolundan sonra meşhur aba hadisinin naklolulnduğunu ve tam 34 tane bu konuda farklı kaynaktan hadis nakledildiğini okudum

Gün gelip çatmıştı,Gerekli notlarımı alıp bazı bilgisayar çıktıları ile birlikte bana söylenen camiye gittim,
                              cami bahçesinde bir süre bekledim ezanın okunmasına 5 dakika falan vardı.sağa sola bakındım benimle ilgilenen kimse yoktu,ezan okunmaya başlayınca camiye girdim cemaatle beraber namazımı kıldım.namaz bittikten sonra tekrar cami bahçesine çıkıp beklemeye başladım ne gelen var ne giden.
                              Daha sonra cep telefonuma numarasını kaydettiğim hocayı aradım.Hoca telefonda bana "caminin giriş kapısına sırtını dön ve karşına bak ne görüyorsun" dedi.bende üç katlı triplex bir villa gördüğümü söyledim hocada bana "tamam işte o villaya gel kapı açık" dedi.
                              zaten camiyle villa arasında bir yol vardı.hemen eve ulaştım ben merdivenden çıkarken kapı açıldı.İçerde yaşları 15-20 arasında değişen 8-10 genç vardı beni dip odalardan birine götrüdüler kapıyı açıp beni buyur ettiler.Hoca beni görünce ayağa kalktı tokalaşarak beni karşıladı.
                              Önce havadan sudan sohbet ettik çay geldi ben konuya girdim.
                              Hocaya "Bazı kafama takılan sorularım olduğunu bana bu muhitteki en bilge kişinin siz olduğunuzu söylediklerini ve o yüzdende sizi bulduğuu söyledim.

çaylarımızı içerken ben dosyamı açıp sorularıma başladım ilk sorum şuydu.

-ehli sünnet itikadında 12 imam diye bir kavram varmıdır? varsa bunlar kimlerdir?

Hoca hemen arkasına kasıldı ve sünni itikadında 12 imam inacı olduğunu söyledi ve şianın 12 imamını saymaya başladı,bu kişilerin çok abid ve alim insanlar oldğunu falanda eklemeyi unutmadı.
                              Sözleri bitince ben devam ettim,Bu sözlerini kaynağını sordum,hangi ehli sünnet hadis yada siyer kitabında yada akaid ve fıkıh kitabında bu sözlerin geçtiğini sordum,bana "bir çok kaynakta geçer " dedi.Bende lütfen bana bir tanesinin ismini verirmisiniz dedim,şuan aklında olmadığını ama bakacağını söyledi.

daha sonra şu soruyu ekledim,
                              -madem sünni itikadında 12 imam kavramı var ve isimleride belli peki bu kişilerin dindeki misyonu nedir diye bir soru yönelttim,
                              neden 11 yada 13 değilde 12 kişi?
                              bu 12 kişiyi kim belirlemiş?
                              başta buharide olmak üzere benden sonra 12 halife hüküm sürecek hadisinde geçen 12 kişi bunlar mı?

diyede peş peşe soruları yineledim.
                              Hoca benim sandığı gibi bu konularda cahil biri olmadığımı bu konulara vakıf olduğumu sezince hemen çarketti ve bana "bu bahsettiğin 12 imam şiilerin 12 imamıdır bizde böyle bir inanç yok dedi"

Az önce var dediniğini hatta isimlerini dahi saydığını hatırlatınca,onlar alim ve abid kişiler ayrıca hepside sünnidir onların,şia ise 12 imam idye bir inanç edinmiş kendisine ve bu kişilere farklı misyonlar yüklemiş " dedi.

ben hocadan ısrarla az önce sünni kaynaklarında 12 imamla alakalı bilgi ve belgenin var olduğunu söylediğini ve bunu bilmek istediğimi söyledim kısa süreli gergin bir ortam oluştuktan sonra Hoca konuyu ehlibeyt kavramına getirdi.

Şianın resululahın hanımlarını ehlibeytten saymadığını halbuki ayette açıkça ehlibeyt diye hanımlarından bahsettiğini falan söyledi.
                              Bende ona ahzab 33 ayetinde iki farklı müzekker zamir olduğunu ayetin başında hanımlara hitab ederken ortasında bir anda müzekker zamirin değişerek erkeklere hitab eden bir ifadenin olduğunu söyleyince,hoca gülerek çok saçma bir görüş belirttiğimi hiç bir müfessirin bu görüşü beyan etmediğini belirtince ona "elmalı hamdi tefsiri varmı dedim,yada taberi,fahri razi tefsiride olabilir" dedim.
                              Elmalılı hamdi tefsirini getirdiler,ayeti bulup gösterdim aynen şu yazıyordu.
                              "Söz, Peygamber'in hanımlarına seslenmekte olduğu için, "ehli beyt" kelimesinden ilk akla gelen mânâ "onlar" olur. Fakat maksadın yalnız onlar olmadıklarını anlatmak için, müzekker zamir (Arapça'da erkek isimlerin yerine geçen zamir) olan "siz" diye seslenilmiştir. Çünkü usul ilminde bilindiği üzere, müennes çoğul kipi (dişi çoğul kipi) yalnız dişilere özel olduğu halde, müzekker çoğul kipi karışık olarak erkeğe ve kadına, "tağliben" yani kadınları da kapsayacak biçimde kullanılır"

yani burda elmalılı açıkça bu ayetin herkes tarafından bilindiği gibi sadece hanımlara yönelik inmediğini itiraf ediyordu.

Hoca daha sonra hemen bir hamle ile "hanımlarıda ehlibeyttendir,Ali'de fatımada ehlibeyttendir" dedi.

bende ona "hanımlarınında ehlibeytten olduğunu gösteren bir rivayet gösterebilirmisiniz,yada resulullahın hanımlarından herhangi birinin kendilerinin ehlibeytten olduğunu söyleyen bir rivayet nakledebilirmisiniz dedim.

Hoca bana Konyada kendisinin hocası olduğunu belirterek onu aradı ona kısaca konuyu izah ettikten sonra telefonu bana verdi,
                              bende hoca ile konuştuğumuz konuları kısa ve özet bir şekilde anlattıktan sonra soruyu ona ordum,
                              ses gayet tok ve sertti, bana "neden bu konuları araştırdığımı sordu" bende dinimi öğrenmek istediğimi beyan edince " dinini öğrenmek istiyorsan aç bizim kitaplarımızı oku bu şekilde soru sorarak dn öğrenilmez dedi,"
                              bende hocaya tavsiyesi için teşekkür ettiğimi ama akıla değil sorularıma cevap aradığımı verecek cevabı varsa vermesi gerektiğini yoksa konuşmayı fazla uzatmanın faydalı olmyacağını söyledim"
                              Hoca bu çıkış karşısında biraz bozulsada sorulara cevap vermeye başladı,oda önce 12 imamı kabul etti hatta imam Sadıkın(as) kendi silsilerinin 3. kişisi olduğunu söyledi bu konuda delil isteyince mana alemindeki şeylerin delili olmaz dedi,işitip itaat etmek gerektiğini falan söyledi,birkaç noktada telefonda tartıştık,
                              bana "şiadan fazlasıyla etkilendiğimi bunları bırakıp bir tasavvuf ekolüne bağlanmam gerektiğini falan söyledi"
                              1 saate yakın konuştuk sonra telefonu diğer hocaya vermemi söyledi,muhtemelen "bu elemanı salla muhattab olma gitsin dedi" benim yanımdaki hocanın jest ve mimiklerinden bunu anladım.

daha sonra hoca bana kibarca soruların bitti ise git dedi,teşekkür ettim izin istedim ve ayrıldım.hatta notlarımıda orada unutmuştum,ne ben notlarımı almak için aradım nede onlar arayıp gel al demediler.

İş başa düşmüştü malesef hocalardan bana fayda yoktu,kime soru sorsam ya bana kızıyor yada bunları araştırmanın faydasız olduğunu söylüyordu.

To be contonied

Yorum

aslında sorduğunuz soruların cevabı ehli sünnet kaynaklarınd da yer almakta ama görüldüğü gibi alimler bunları yok saymakta ve insanların araştırıp sorgulamalarına da engel olmaktalar
                                farkında değillermi acaba bu ne büyük bir günahtır insanları hakkı aramaktan engellemelerinin vebalini düşünmüyorlarmı ne kadar korkutucu bir durum aslında
                                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X