Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

devamını bekliyorum inşallah
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

dinini öğrenmek istiyorsan aç bizim kitaplarımızı oku bu şekilde soru sorarak dn öğrenilmez dedi,"

iste bu tip cevaplardan bana da gina gelmisti
      ehlibeyte kadar her soruya haril haril cevap vermeye calisanlar
      bu tip seyler sorulunca bir anda gerginlesiyor ve bütün yollari tikamaya calisiyorlardi..hele bu sorularda israr eden bir bayansa!

merakla bekliyorum devamini kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben de b soruları bir arkadaşıma verdim bu günlerde hadisleri araştıracak bakalım
        ne çıkacak...

Yorum

sonucu bende merak ederim ehlibeytin izinde kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bu konularda araştırma yaparken sorularlaislamiyet adlı bir site ile tanıştım site editörü ile yaklaşık üç ay kadar yazıştık yazışmayı mail üzerinden yapıyorduk ona bir çok soru sordum.
            ama karşıma hep aynı metinler,hep aynı cevaplar çıkıyordu şianın doğuşu konusunda daha önce defalarca sitelerden okuduğum yazı bana editör tarafındanda yollanmıştı,
            Muaviye bin ebu süfyan kousundada gene klasik ibrahim canan hocanın hazırladığı yazı bana yollanmıştı,halbuki muaviye kousunda kerbela.net sitesinde yüzlerce kaynak ve delille bir çok bilgi verilmişti,bu bilgileri editör ile paylaştığımda benimle yazışmayı kestiğini bildiren bir mail attı.
            yazışmayı kesme sebebini sorduğumda ise cevap alamadım,hatta beni engellemişti bile maillerim kendisine ulaşmıyor ve geri dönüyordu.

Kerbela.net sitesine iyice kanalize olmuştum.Nette geçen zamanımın çoğunu bu site almıştı,Mufazzal nikli bir üye ile msn dende görüşüyorduk hatta benim telefon numaramı almış ara sıra benide arıyordu kendisinin avea hattı vardı ve bedava görüşüyordu o yüzdende saatlerce telefonda konuşabiliyorduk.
            Ona sorduğum her soruyu gayet sakin bir şekilde akli ve nakli delillerle izah ediyor hatta "bunun kaynaklarını görmek istiyorum "deyince birkaç saat içinde forumda özel mesaj olarak mesaj kutuma yollanıyordu.

Mufazzal ile
            -ilk halife seçimi ve Sakife olayı
            -12 imam kavramı
            -fedek olayı
            -Usame ordusu ve bu orduya katılmayanlar
            -cemel savaşı
            -sıffin savaşı
            -kirtas olayı
            -hudeybiye ve Resulullaha itiraz
            vs.. bir çok konuda gerek msn de gerek forumda gerekse telefonda istişareler ettik.

Aynı dönemde forumda Muhammed ali nikli birisi ilede yazışmayada başlamıştım.kendisi mersinli idi aslen,
            sonradan şia mektebine geçmiş hatta 10 yıl İrandada kalmıştı onunlada bir çok konuyu müzakere etme fırsatı buldum.
            hatta Muhammed Ali bana Usuli kafi kitabının ilk cildini göndermişti,hayatımda ilk defa bir şia dökümanı okuyordum çok garip bir duyguydu.

to be contuined
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:48.

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5320.msg40122#msg40122 date=1246367657]
              [/quote]
              Mufazzal kardeşten de allah razı olsun emekleri için ....
              Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5320.msg40447#msg40447 date=1246482724]
                [/quote]
                mufazzal kardeşten de allah razı olsun emekleri için ....
                [/quote]

Yorum

"...halbuki muaviye kousunda kerbela.net sitesinde yüzlerce kaynak ve delille bir çok bilgi verilmişti,bu bilgileri editör ile paylaştığımda benimle yazışmayı kestiğini bildiren bir mail attı.
                  yazışmayı kesme sebebini sorduğumda ise cevap alamadım,hatta beni engellemişti bile maillerim kendisine ulaşmıyor ve geri dönüyordu..."

Evet, sıkıştıklarında ve verecek cevap bulamayınca kaçmayı tercih ederler. Gerçekten kendilerine güvenleri yoktur. Bunun sebebi de delilleri yetersiz çelişkili olduğundan dolayıdır. Bakın Ayetullah Mekarimi Şirazi Vahhabi alimlerini münazaraya davet ediyor, onlardan kimse yaklaşmıyor. Her yerde Şii alimiyle Sünni alimi tartışmışsa galip olan Şii alimi olmuştur. Ben şahsen onların müçtehit gördükleri alimi susturmuşum, hatta öyle bir sıkıştı ki, misafire geldiği evde eşini bırakıp kaçtı: ) Daha sonra benim eşimi getirin diye tel etti: )
                  Değerli kardeşim yazılarınızı takip ediyorum, gerçekten çok güzel anlatıyorsunuz ve Şiilik hakkında da çok araştırmalar ve münazaralar yapmışsınız. Diğer kardeşler de sizin gibi nasıl şii olduklarını anlatırlarsa çok güzel olur.
                  Allah hepinizden razı olsun, Ehlibeytin komşusu olasınız inşaAllah.

Resulullah (s.a.a): “Kim bir mümini üzerse, daha sonra buna karşılık dünyayı ona verirse, günahının kefareti olmaz ve bu işi için ona mükafat verilmez.” (Müstedrek’ul-Vesail, hadis: 10336)

Yorum

[/quote]
                    Mufazzal kardeşten de allah razı olsun emekleri için ....
                    [/quote][quote author=gulistan_2 link=topic=5320.msg40474#msg40474 date=1246491432]
                    [/quote]
                    mufazzal kardeşten de allah razı olsun emekleri için ....
                    [/quote]

[/quote]

Allah sizlerdende razı olsun.

Birazda ben anlatayım

Medreseteyn kardeşimle ilk tanıştığımız günler gerçekten hem çok ilginçti ve hemde beni bazı konularda tetikleyici bir yapısı vardı.

Medreseteyn kardeşim, Forumda yazılan en ufak meseleyi dahi, kelime olsun,satır olsun, rivayet, dirayet, hadis, tefsir, alim, müçtehid kısacası her şeyi didik, didik ediyordu. Geniş araştırmalar yapıyordu. Ben ömrümde böyle bir araştırmacıya, forumlarda tanık olmamıştım. Kısacası gecesini, gündüzünü buna adamıştı. Onun sayesinde, onun araştırmacı yapısından bizlerde dersler aldık, ders çıkardık. Bir çok konularda kendisi bizlere örnek oldu.

Allah kendisinden razı olsun.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:49.

Yorum

Ben şahsen onların müçtehit gördükleri alimi susturmuşum, hatta öyle bir sıkıştı ki, misafire geldiği evde eşini bırakıp kaçtı: ) Daha sonra benim eşimi getirin diye tel etti: )

Yorum

peki tüm bu susmalara rağmen neden insanlar şiayı kabullenmiyorlar
                        haklısın diyorlar
                        bu konuda eksiğiz diyorlar
                        şianın bir çok hükmü doğru diyorlar ama şii olmuyorlar neden

Yorum

çünkü önyargıdan taasuptan kurtulamıyorlar sanıyorlar ki sorguladığında araştırma yaptığında ya bu neden böyle denildiğinde dinden çıkılacak ve allah tebareke gazaplanacak oysa her müslüman biliyor ki yaradan ilim öğrenmemizi yüce kitabımızda buyurmuştur. ve büyük nimet olan aklı kullanmamız gerekmektedir zaten bir çok ehli sünnet mezhebini geleneksel boyutta yaşıyor
                          kendi kaynaklarını okuyan biri kişiye ki bu daha önce imamlıkta yapmış fedek olayı cemel savaşı halifelik konularında sorular sormuştum bu konular hakkında bilgiyede sahipti bana en sonunda onlar geçmişte kalmış geçmişi bugüne taşımanın ne anlamı var deyip kalkıp gitti yanımdan
                          bizim dinimiz bukadar basite indirgenecek bir din değil
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Kısa bir olayımıda ben arzedeyim.

Geçen yıl iş yerimde yazanede Pc başında oturmaktaydım. Derken, ığdırın ilçelerinden birisinin müftüsü ve müftüye bağlı 2 sünni alim yazaneye geldi. Müftülük adı altında biraz Tuğla yardımı istiyorlardı. Biz patronu bekleyelim derken, oturduk koyu bir sohbete. İlk başta Müftü bey Şiileri, uzun uzadıya anlattı. Ama Sayın Müftüm Şiilerin içinde yaşamasına rağmen şiileri anlatmıyordu. Ethem Ruhi Fiğlalının, Ramazan Ayvalının Şiilerini anlatıyordu. Ben uzun uzadıya dinledim. Konuşma sırası bana geldiğinde, ben özellikle Allah Resulünün Vefatından kısa bir süre önceden başlayıp, vefatı, cenazesi, defni, vasiyeti, ve ta 6 ay sonrasına yani Hz. Fatımanın s.a şehadetine kadar kısa ve özet olmak üzere fakat sağlam kaynaklarla anlatmaya başladım. Daha patron gelmemişti. Ben onları yaklaşık bir saat dinledim. Ama ben yarım saat falan konuştuktan sonra, Müftü bey yavaşça kalkarak arkadaşlar biz müftülüğe gidelim tekrar geliriz dediler. Zannettiler ki karşılarında cahil birisi var. Adamlar gidiş o gidiş.

İşin enteresanı ne biliyor musunuz?

O dönemlerde Türkiyede çok değerli bir alimimiz bana bir dosya göndermişti. O dosyada, kendisinin mailler üzerinden bir müftü ile karşılıklı yazışmaları uzun uzadıya vardı. Hatırladığım kadarı ile 20 A4 sayfadan fazlaydı. Müftünün bana, bilmeden ben sizin alimlerinizden birisi ile yazışıyorum. Bana cevap veremedi dedi. Hatta demez mi ben belangazo rumuzu ile yazışıyorum. Şaşırıp kalmıştım. Tesadüfün bu kadarıda olmaz demiştim. Bende ki dosyanın ismide Belangazo idi. Halbu ki o yazışmaları sonuna kadar an be an okumuştum. O dosya kahrolası bir virüs saldırısı sayesinde şu an bende mevcut değil. Ama Müftü ile yazışan alimde mutlaka vardır. Tam aksine Müftü hiç bir soruya cevap vermediği gibi, delillerden, kaynaklardan tamamen uzak kısacası sizin dininiz size benim dinim bana mantığı ile yazışmayı yarıda kesmişti. Bu konuda müftünün yalanını yakalamıştım ama yüzüne vuramadım. Sonuçta yazışmalarını okuduğumu bilmelerini istemedim.

Bende bu gibi olaylar çok var. İnşaallah zamanla anlatırım.

Ha bu arada şunu da arzedeyim. Müftü ile yazışan hoca, nerenin müftüsü ile yazıştığınıda bilmiyordu. Söylediğimde kendisi çok şaşırmıştı.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5320.msg40544#msg40544 date=1246528078]
                              Kısa bir olayımıda ben arzedeyim.

Geçen yıl iş yerimde yazanede Pc başında oturmaktaydım. Derken, bir müftü ve müftüye bağlı 2 sünni alim yazaneye geldi. Müftülük adı altında biraz Tuğla yardımı istiyorlardı. Biz patronu bekleyelim derken, oturduk koyu bir sohbete. İlk başta Müftü bey Şiileri, uzun uzadıya anlattı. Ama Sayın Müftüm Şiilerin içinde yaşamasına rağmen şiileri anlatmıyordu. Ethem Ruhi Fiğlalının, Ramazan Ayvalının Şiilerini anlatıyordu. Ben uzun uzadıya dinledim. Konuşma sırası bana geldiğinde, ben özellikle Allah Resulünün Vefatından kısa bir süre önceden başlayıp, vefatı, cenazesi, defni, vasiyeti, ve ta 6 ay sonrasına yani Hz. Fatımanın s.a şehadetine kadar kısa ve özet olmak üzere fakat sağlam kaynaklarla anlatmaya başladım. Daha patron gelmemişti. Ben onları yaklaşık bir saat dinledim. Ama ben yarım saat falan konuştuktan sonra, Müftü bey yavaşça kalkarak arkadaşlar biz müftülüğe gidelim tekrar geliriz dediler. Zannettiler ki karşılarında cahil birisi var. Adamlar gidiş o gidiş.

İşin enteresanı ne biliyor musunuz?

O dönemlerde Türkiyede çok değerli bir alimimiz bana bir dosya göndermişti. O dosyada, kendisinin mailler üzerinden bir müftü ile karşılıklı yazışmaları uzun uzadıya vardı. Hatırladığım kadarı ile 20 A4 sayfadan fazlaydı. Müftünün bana, bilmeden ben sizin alimlerinizden birisi ile yazışıyorum. Bana cevap veremedi dedi. Hatta demez mi ben belangazo rumuzu ile yazışıyorum. Şaşırıp kalmıştım. Tesadüfün bu kadarıda olmaz demiştim. Bende ki dosyanın ismide Belangazo idi. Halbu ki o yazışmaları sonuna kadar an be an okumuştum. O dosya kahrolası bir virüs saldırısı sayesinde şu an bende mevcut değil. Ama Müftü ile yazışan alimde mutlaka vardır. Tam aksine Müftü hiç bir soruya cevap vermediği gibi, delillerden, kaynaklardan tamamen uzak kısacası sizin dininiz size benim dinim bana mantığı ile yazışmayı yarıda kesmişti. Bu konuda müftünün yalanını yakalamıştım ama yüzüne vuramadım. Sonuçta yazışmalarını okuduğumu bilmelerini istemedim.

Bende bu gibi olaylar çok var. İnşaallah zamanla anlatırım.

Ha bu arada şunu da arzedeyim. Müftü ile yazışan hoca, nerenin müftüsü ile yazıştığınıda bilmiyordu. Söylediğimde kendisi çok şaşırmıştı.
                              [/quote]

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:49.
                              Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Çaktırma abi. Dağlıların suyunu içtik, çöreğini yedik. Bir yıl daha kalsaydım Dağlı olup çıkacaktım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X