Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 9 \ Medreseteyn

Bu tür hayat hikayeleri (hidayet yolunu bulmak) bu mektebin ne kadar ince ve hak olduğunun göstergeleridir,ispatıdır. Allah yardımcıları olsun bütün kardeşlerimin yolları açık olsun

Yorum

Bak Şimdi Bende merak ettim) sonradan şia olan birisi olarak gercekten guzel anlatmışsınız tşk ediyorum bende böyle anlatmak isterdim ama nerde ben de o edebi güç ve yetenek Muh. dua Vesselam

Yorum

Devamını ben de bekliyorum...
        İNSANLAR UYKUDADIRLAR, ÖLDÜKLERİNDE UYANIRLAR!

Yorum

Başından beri okuyorum böylesine sürükleyici bir anlatım çok az rastladım ve gözlerim yaşlı olarak okudum buraya kardar çok etkileyici anlatıyorsunuz canım kardeşim. Allah sizi hak Oniki İmamların(as) yolunda sabit ve kararlı kılsın, Ehlibey'tin(as) şefaatleri üzerinizde olsun diyoruz...

Yorum

Artık yeni gözde mekanım kerbela.be sitesi idi,orada soru-cevap bölümünde yazılan bütün yazıları okudum.

Şia hakkında bir çok dosya vardı o sitede.
            -şianın imamları peygamberlerden üstün görmesi ve delilleri
            -Şianın Kuranın tahrifine ilişkin iddialar
            -ters ilişki
            -Gurup mutası
            -Hz Ömerin katili için yapılan anıt mezar
            -hz Aişeye ve sahabeye yapılan küfürler

O günlerde şiadan soğumuştum hatta bir süre kerbela.net sitesinede girmedim.
            Mufazzal ile telefon ve msn konuşmalarını kesmiştim zaten forumda fethullah gülen konusunda yazışırken tartışmış ve birbirimize kırıcı sözler kullanmıştık.

Bir süre kafamı toparlmaya çalıştım,sanal ortamdan bile uzak tuttum kendimi.

Bu nasıl olabilirdi?
            Bir tarafta hitabet ve delilleri ile peşaver geceleri adlı kitapta yazılanlar,
            diğer tarafta ise kerbela.be de yazılan sapıkça görüşler

hangisi doğruydu?

Bir gece istanbulda serbest mali müşavir olarak görev yapan bir arkadaşımla msn de sohbet ettim.Kendisi ehli sünnet idi ama vahdet konusunda baya çalışmaları vardı dernek çalışmaları falan vardı.
            Ona kerbela.be sitesinden bahsettim,o sitenin tam bir fitne yuvası olduğunu orada bir çok iftiranın mevcut olduğunu orada yazılanlara itibar etmemem gerektiğini orada yazılı her delili mutlaka iyice araştırmam gerektiğini ve sonuçta mutlaka bir iftiraya dayanacağını söyledi.
            Bir sünninin ağzından bunları duymak garip gelmişti bana,"hatta o sitenin siyonist güçlerle bağlantılı olduğundan şüpheliyiz" gibi bir ilaveyide yaptı arkadaşım,
            "Biz müslümanlar arası vahdeti tesis etmek istiyoruz ama bu gibi sitelerin amacı ise müslümanları birbirine düşürmek" dedi bana.

O günden sonra orada yazılanları tek tek araştırmaya karar verdim.Bu konuda bayada bilgi ve bulguya ulaştımda sayılır,uzun bir aradan sonra tekrar kerbela.net sitesinede girmiştim son gelen konuları falan okurken bana bir özel mesaj geldiğini farkettim.
            Hürr nikli üye beni istanbula davet ediyordu.
            hatta telefon numarasınada vermişti,bir kaç kez telefonda konuştuk.

Önümüz sömestr tatili idi ve bu fırsattan istifade istanbula gidebilirdim.Ve gitmeye karar verdim.

Atladım otobüse ver elini istanbul

to be contiuned

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:32.

Yorum

[quote author=mutahhari link=topic=5320.msg43820#msg43820 date=1248115407]
              Bu tür hayat hikayeleri (hidayet yolunu bulmak) bu mektebin ne kadar ince ve hak olduğunun göstergeleridir,ispatıdır. Allah yardımcıları olsun bütün kardeşlerimin yolları açık olsun
              [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

İstanbulda yakın akrabalarımda vardı,Onlarıda gitmeden aramış ve geleceğimi söylemiştim.gerçi sağolsun hürr bana kalacak yer ayarlamıştıda ama ben rahatsızlık vermek istemedim.

kendisi ile buluştuğumda aşura günü idi,kendisi bir iki işi olduğunu kendisine eşlik edip edemeyeceğimi sordu bana,rahat olmasını elimin boş olduğunu ona eşlik edebileceğimi söyledim.

Beni Kadıköy Seyyid ahmet deresi denen bir yere götürdü,Burası bir mezarlık aynı zamanda türbe gibi bir yerdi,Birde Cami vardı burada.
                Buraya aşura günü aleviler gelip kesme şeker dağıtır,dilek ağacına çaput bağlar ve bilimum hurafe olan bir çok şeyi yapar camininde etrafını dolaşıp giderlermiş,Güya bunları yapınca İmam Hüseyinin şehadet gününü anmış olurlarmış.

caminin bahçesinde olanları şaşkınlıkla izliyordum,dallara çaput bağlama,pencere parmaklığından cüzdan geçirme,duvardaki ufak deliklere taş sokmaca,kapı kilidine anahtar sokmaca, hurafelerden hurafe beğen.
                Sonra isminin Özdemir olduğunu öğrendiğim bir kardeş bana hoşgeldin diyerek kendini tanıttı.Kendisinin aslen Sivaslı alevi kökenli birisi olduğunu 6-7 yıldır şia mektebine göre amel ettiğini,burada ise alevi insalara ehlibeyt takvimi dağıtmak için geldiklerini anlattı bana.
                Bahçede insanların yaptığı bu saçma hareketleride iç geçirerek anlattı bana,Anadolu insanının nasıl ehlibeytten ve islamdan koparıldığını ayaküstü anlatmaya çalıştı,ilimden koparılan insanlarında burada hurafeler peşinde koştuklarını İmam hüseyinin o muhteşem kıyamından ve bu kıyamın mesajlarından uzak olduğunu söyledi,ayaküstü sohbet ediyor ve bir taraftanda takvimler dağıtılıyordu.

hatta orda şu soruyu sormuştum."takvimleri neden böyle küçük yerde dağıtıyorsunuz,az yukarıda karacaahmet sultan dergahı var oraya binlerce insan geliyor orada daha verimli olmaz mı? dedim"
                meğer oraya sokmuyorlarmış şiileri,postlarının korkusu uğruna yanından bile geçirmiyorlarmış.
                halbuki en kötü ehlibeytin ilminden nasiplenecek bu insanlar.

Orada ayaküstü özdemir bunuda anlatmaya çalıştı.
                alevi dernek ve vakıflarının avrupa birliği fonlarından milyonlarca euro para yardımı aldıklarını,Ayrıca milyonlarca insana hükmettiklerini eğer anadolu halkının bir uyanış içinde girip hakiki ehlibeyt yolunu bulduğunda bu dernek ve vakıf yöneticilerininde rantlarının gideceğini o yüzdende mevcut statukoyu koruma uğruna anadolu insanını ehlibeytten ve ehlibeyt kaynaklarından mümkün olduğunca uzak tuttuklarını söyledi bana.
                karl marksın das kapital adlı kitabını bile basıp kitaplığına koyan karacaahmet dergahının hala nehcul belagayı basıp yayınlarına katmadığını ekledi oradan birisi,
                Bu bana çok garip gelmişti sünni birisi olduğum halde ben nehcul belagayı okumuştum ama alevilerin bundan haberleri bile yoktu demekki,halbuki bu alevi derneğine düşen nehcul belaga gibi muhteşem bir eseri alevi halkına ulaştırmaktı,bu güne kadar bunu yapmamışsa eğer demekki gerçekten işin içinde başka işler vardı.

takvim dağıtımı devam ederken hürr beni caminin içine götürdü,isminin cafer bendiderya olduğunu öğrendiğim bir hoca hutbe veriyordu.
                Kıyamın ne anlam içerdiğini,evrensel mesajlarını falan anlatıyordu.Biara aşura günü bir çok kutlu olayın olduğunun uydurulduğundan bahsetti"10 muharremde,ne musanın kavmi kurtuldu,ne nuhun gemisi,nede yunus balığın karnında kurtuldu hepsi birer uydurma "dedi.
                Yıllarca bize anlatılan bunca şeye adam uydurma diyordu.

Daha sonra bir gurup genç ayağa kalkıp sinelerine vurmaya başladı."ya hüseyn" deyip boyuna siğnelerine vuruyordu,eyvah dedim kendi kendime şimdi bunlar zincirle kendine vurmaya kalkarlar( ) Allahtan yapmadılar bunu.

to be contiuned

Yorum

Çok güzel bir hikaye. Devamını bekliyoruz kardeş.

Yorum

[quote author=Wilayah link=topic=5320.msg45354#msg45354 date=1249018861]
                    Çok güzel bir hikaye. Devamını bekliyoruz kardeş.
                    [/quote]
                    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Çok ilginç... Kerbela.net sitesinden nickinizi hatırlıyorum. Bana tekrar forumlarda yazma şevki verdi yazdıklarınız... O zamanlar o kadar efor harcamışız ki, bunca seneden sonra anca bir foruma uğrayabiliyorum. Sizin Şia olduğunuza inanmak o kadar inanılmaz geliyor ki bana bilemezsiniz. Tartışmaların bir sonuç verebileceğine hiç inanamıyordum. Siz ve başka bir kaç kişiyi duyduktan sonra fikrim değişti.

Allah başarınızı arttırsın...

Yorum

[quote author=serencam link=topic=5320.msg45446#msg45446 date=1249054012]
                        Çok ilginç... Kerbela.net sitesinden nickinizi hatırlıyorum. Bana tekrar forumlarda yazma şevki verdi yazdıklarınız... O zamanlar o kadar efor harcamışız ki, bunca seneden sonra anca bir foruma uğrayabiliyorum. Sizin Şia olduğunuza inanmak o kadar inanılmaz geliyor ki bana bilemezsiniz. Tartışmaların bir sonuç verebileceğine hiç inanamıyordum. Siz ve başka bir kaç kişiyi duyduktan sonra fikrim değişti.

Allah başarınızı arttırsın...[/quote]

Foruma hoş geldiniz kardeş. Sanki bende sizi hatırlar gibiyim. O zaman ki gayret ve çabanızı buradada göstereceğinizi umud ediyorum. O dönemlerde gerçekten bir çok faydanızı gördük, buradada göreceğimize inanıyorum. kerbela.net kadrosu galiba yavaş, yavaş tamamlanıyor. Gelmeyen kim kaldı acaba

Yorum

Mufazzal kardeşim, müftüyle ilgili yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi. Şimdiki Iğdır müftüsü İstanbul'dan oraya geldi. Burada o müftüyle çalışanlardan duyduğum kadarıyla harıl harıl Şia'yı araştırıyormuş. İnş doğru kaynaklardan araştırıyordur demekten başka birşey gelmez elden. Keşke Şia'yı sizden, birinci elden öğrense, ne iyi olur değil mi?

Hoşbulduk bu arada

Yorum

[quote author=serencam link=topic=5320.msg45628#msg45628 date=1249145256]
                            Mufazzal kardeşim, müftüyle ilgili yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi. Şimdiki Iğdır müftüsü İstanbul'dan oraya geldi. Burada o müftüyle çalışanlardan duyduğum kadarıyla harıl harıl Şia'yı araştırıyormuş. İnş doğru kaynaklardan araştırıyordur demekten başka birşey gelmez elden. Keşke Şia'yı sizden, birinci elden öğrense, ne iyi olur değil mi?

Hoşbulduk bu arada[/quote]

Estafirullah derim. Iğdırda bir çok alim ve ilim adamı var. Şayet öyle ise keşke alim ve ilim adamları ile tanışsa. Buna emin olun onlar araştırmasına yardımcı olurlar. Ona yardımcı olmak ilimsize değil ilim ehline düşer.

Yorum

medreseteyn bir gelip bir kayboluyorsun,tadı damağımızda kalıyor
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

sine vurma işlemi bittikten sonra cemaat yerlerine oturdu,Hoca İmam Hüseyin ve aşura konulu birazda ağıt tarzında bişeyler söylemeye başladı.Gerçekten çok dokunaklı idi o ortamda bulunan kim olursa olsun ağlamaması mümkün değildi.Herkes ağlamaya başladı,ben ise önce ağlamamak için kendimi zor tuttum ama baktım olmuyor elimi yüzüme kapatıp bir süre ağladım.Hoca bitirdikten sonra cemaat cami bahçesine çıktı,orada hurafe partisi devam ediyordu.hatta caminin içinde kaldığımız 1-2 saat zarfında ağaçlardaki çaputların sayısı artmıştı,cıvıl cıvıl her renkten çaput mevcuttu maşallah.

daha sonra ezan okunmaya başladı,ilk defa bir şii ezanını canlı dinleyecektim,çok heyecanlı idim.Ezan bitikten sonra yanımdaki arkadaşımla beraber tekrar camiye yöneldik.Arkadaşım bana "ister cematle bizimle kıl istersen arkada yalnız kılabilirsin tercih senin dedi"
                                Önce kararsızlık yaşadım,daha sonra yanlış bişey yapmaktan çekinerek ben kendim kılayım dedim.
                                Şii olan cemaat elinde birer taş ile camiye giriyordu.Bir süre onların namaz kılışını seyrettikten sonra en arkada yalnız başıma ellerim bağlı şekilde namazımı kıldım.

camiden çıktığımızda takvim dağıtım işlemi bitmişti.
                                Bu forumda ZİLZAL nikini taşıyan abimiz ve gene bu forumda mütefekkir nikini taşıyan kardeşimiz,hür ve ben bir yerde sohbet etmek için ayrıldık,sessiz sakin,gürültüsüz bir mekanda sohbet ettik.
                                Şia inançları,ihtilaflı konular vs... saatlerce sohbet sürdü,hava kararmıştı akşam ezanı bile okunmuştu hatta yatsı bile okunmak üzere idi.

Bir gün sonra ZİLZAL ağanın çalıştığı yayınevinde buluşmak üzere ayrıldık.

İETT otobüsü ile gideceğim akrabamın evi yaklaşık 1,5 saat sürüyordu.bu süre zarfı içinde sürekli gündüz konuşulanları düşündüm,ZİLZAL gerçekten beni etkilemişti. Cümleleri iyi kuruyor,akıl ve nakil bağlamında konuşuyordu.Belli ki ondan öğreneceğim çok şey vardı.

Aslında kendisi bana forumda mail yoluyla yazışmayı teklif etmişti 2-3 kez ama taasublarım ağır bastığı için bunu hep red etmiştim,hatta bir defasında ona "seninle mail ile yazışmak için önce sorularıma cevap vereceksin alacağım cevaplara göre yazışmayı kabul yada red ederim " demiştim,Sorduğum sorulara son derece güzel cevaplarda almıştım ama genede yazışmadan kaçmıştım.

to be contiuned

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X