Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 10 \Seccad_55

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 10 \Seccad_55

Bismillahirrahmanirrahiym...

1970 istanbul dogumluyum...muhafazakar bir sünni ailenin ücüncü evladiyim...

ben ilk önce toplumumuzun psikolojik yapisina dair gözlemlerimi paylasmayi uygun görüyorum
    aslinda cok genis ama benim ilk basta dikktimi cezbeden, sindirilerek ögretilen hayat bilgilerimiz
    malesef ve malesef, soru sorma kabiliyetlerimiz gelistirilemeden yetiskinlige ulasiyoruz
    hayata veya dine dair her ne var ise deneyimleyerek ögrenmek durumunda olmamiz toplum olarak bize cok pahaliya mal oluyor...

arayisima siyasi görüsü olan bir cemaatle (RP) baslamistim...fazla aktif olmasamda seminer ve toplantilarina katiliyordum...beni bu cemaatte negatif alanda bazi görüntüler düsündürmeye ve sorgulamaya götürmüstü...aslinda kisilik olarak, sonradan edinilmis degil, fitraten var olan fazla "!" tartismayi benimsemeyisim veya gereksiz bulusum vardir...sözlerin ve görüntülerin insan üzerindeki etkisi tartisilmayacak kadar büyüktür...tabii ki bir de sordugunuzda alacaginiz cevaplarin tarzini bilmekte, kisiyi/beni tekrar tekrar sorma yoluna götürmüyor...bu dönemden sonra zaten almanyaya gelisimle birlikte bu cemaatten kopma zorunlulugum olustu...

benim asil serüvenim bundan sonra basladi

buradaki bazi bürokratik durumlar ve dil problemi vs., hemen calismama müsade etmedi...ama sükürler olsun ki meslegim, buradaki cogu insanlarin düstügü bazi psikolojik zorluklardan beni kurtardi...erkek kuaförü oldugum icin issizde, cevresizde kalmadim hic...

ilk olarak ülkü ocaklarinda haftanin belirli günlerinde calismaya baslamistim...cok degerli, temiz yürekli, arkadaslar edindim...bu cemaatin icerisinde faal olarak görevlerde bulundum...kendimden kücük genclerle ilahi grubu kurup gecelerde ilahi ve siir okuyarak katkida bulunuyorduk...bu cemaatte alparslan türkes ve kurmaylarini yakinen görmekte kismet olmustu...zit görüslü bazi gruplarin dernegimize yaptiklari siddet saldirilarina dahi sahit olmustuk....

cogu yerde bulunmus olmam, ihtiyari veya gayri ihtiyari, en büyük ortak özellikleri olan karsit/zit görüslere veyahut ayni kulvarda olanlarin birbirlerine attiklari iftiralardir...yine taktir-i ilahi ki o gözlüklerle (onlarin göstermek istedikleri ile), elhamdulillah galyena gelip beni katakulliye getirme firsati olmadi/verilmedi...ve yine binlerce sükürler olsun ki Allah bana bu meslegi nasib etti...cevrem genisledikce, bu cografyanin kültürüne alistikca, degisik cemaat ve insanlari, degisik görüsleri hatta zit görüsleri tanima/tanisma firsati buldum...

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 10 \ imam_seccad

.....haftanin bazi günlerinde de, haftada bir gün dahi olsa bile, degisik cemaatlerde tras günü oluyordu ve ben zevkle gidiyordum...bu cemaatlerin birinde Milligörüse ait bir camiide 60'inda bir delikanliyla tanistim...bu güzel insan klasik bir hocadan ve bir imamdan farkli, fikir adami idi...Bu delikanli fikirde, edebiyatta, siirde atini dört nala kosturabilen bir kisilige sahipti...

tabii benim bu arada, haftanin cogu günlerinde ülkü ocaginda olusum, diger günlerde de degisik cemaatlerde olusum, ülkü ocagi yönetimini endiselendirmeye baslamisti...benim, baska cemaatlere "gencleri caliyor" diye adimi cikarmislardi...aslinda baya bir genc arkadas cevrem vardi ve iletisimim mükemmel idi...hatta bu genclerle olan samimiyetim bu zamana kadar devam etmekte...

o dönemde, gencleri o delikanliyla tanistirmistim, aslinda o delikanlinin cemaatten cemaate gencleri calmanin veya aktarmanin sol cebindeki parayi sag cebine koymak gibi oldugunu bizatihi ülkü ocaklari baskanina kendiside belirtmis idi.... kendisine ait "mehmedim" siirini ozan arif'li, mustafa yildizdogan'li ve ibrahim dülger'li, adina düzenlenen gecelerde kendim okumus idim...ve hatta haftanin bazi günleri bu delikanliyla civar sehirlere seyahat edip ki icerisinden hic kimseyi tanimadigimiz cemaatleri ziyaret edip (bu delikanli, bu gezilerimizde kesinlikle,kendisine özellikle hocam diye hitab etmememiizi söylerdi) ona hasan dayi derdik...bu delikanli o cemaatlerden her kime rastlar isek, giris/tanisma sohbetinden sonra, o insanlarin kendi bilgilerini irdelemeleri adina sorular yöneltip, sohbetler acip, bizi sahid tutardi, ki sonra biz bunu kendi aramizda münazarasini yapardik...

bu zihniyette olan hasan dayi bizi o gezintilerimizden birinde (bizatihi fethullah gülenin kendisini sahabe ismiyle namlandirdigi) doktor yavuz beyle tanistirmis idi...ben ve genc arkadaslarimi indirek bu cemaate yönlendirdi...ve yavuz beyle gelis/gidislerimiz cogalmisti...ev sohbetleri düzenlemeye baslamistik...gazeteye aboneler rekoru bendeydi...ümmet-i muhammedin kurtulusu olarak görüyordum bu cemaati, sahabe ruhuydu...himmetlerimiz cogalmisti, can ile bas ile bu cemaatteydik...

o zamanlar almanyada henüz cemaat tam olarak teskilatlanamamisti ve henüz kendisi amerikaya kacmamis/gitmemisti...ve bizatihi kendisini türkiyede bir sahur yemegi esnasinda görmek nasib oldu...zaten almanyada da basta mehmet ali sengül olmak üzere en yakin kurmaylarini görmüstüm...

Yorum

devamını büyük bir merakla bekliyorum ama okuyamayacağım maalesef ....

inşallah 23 gün sonra geldiğimde hepsini birden okurum...

girişi çok güzel olmuş, sizde gülistan abla gibi akıcı yazıyorsunuz
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

İmam Seccad kardeş aramıza hoş geldiniz. Devamını merakla bekliyorum inş.

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5324.msg31453#msg31453 date=1243566432]

[/quote]

Zaten gülistan yaziyormus ya
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

İmam Seccad kardeş aramıza hoş geldiniz. Devamını merakla bekliyorum inş
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5324.msg31530#msg31530 date=1243586079]
              [quote author=MÜDDESSİR link=topic=5324.msg31453#msg31453 date=1243566432]

[/quote]

Zaten gülistan yaziyormus ya
              [/quote]
              yok eşi söylüyor gülistan abla geçiyor
              o yazmış sayılmaz yani
              Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

ilginç dolu dolu bir hayat imrenilecek nitelikte gençlerle iletişim halinde
                ve giderek ideale taşınan fikirlerle inanç sistemi boşa gitmeyecek amellere dönüşmenin servüveni
                inşallah daha geride olanlara güzel yol gösterici bereketli nurlarla dolu olur...

Yorum

degerli kardesler, öncelikle bu kadar uzun ara vermek zorunda kaldigim icin özür diliyorum.
                  .................................................. .........
                  benimde iclerinde bulundugum yönetim kurulu toplantilarimiz artmis ve her defasinda daha fazla hizmet, daha fazla abone, daha fazla insan toplama kararlariyla haftaya baslar olmustuk. herkes hizmette yarisirken özel yasamdan da ödün vermeye baslar olmustuk. uykular, yemekler asgariye inmisti.

cok sevdigim, deger verdigim ve halen görüsmekte oldugum samimi kardeslerimden birinden bahsetmeden gecemeyecegim...bu kardesimiz malini ve hayatini dahi hizmete vakfetmek istiyordu...hatta henüz borcu bitmemis, ayliginida babasiyla beraber ödedigi evini satarak himmet etmek istiyordu...kendisini devamli yetersiz, kusurlu, günahkar görüyor,uykularini en asgariye, yemeginide tek ögüne kadar indirmisti...bu kardesim cemaat lideri hakkinda bütün bilgilere sahip olmak, nasil yiyip ictigini, nelerle ugrastigini, herseyiyle takipcisi olmak istiyordu...bazi konularda o kadar ileri gitmisti ki, cemaat liderini herseyden münezzeh görüp peygamber seviyesine kadar cikarmis idi...cünkü o dönemlerde misir el-ensar üniversitesi, doktorlar, mühendisler, risale-i nuru kuran ile ayni seviyede görüyorlardi...böyle söylüyorum cünkü, kuran okumuyorlar yalnizca risale okuyorlardi ve tabi sahid oldugum bitakim konusmalarda sözkonusu...bu kardesimin bahsini daha sonra deginmek üzre burada noktalayarak devam ediyorum...

sizlerde mutlak ayni fikirdesinizdir ki, insan hangi mektebe mensub olursa olsun, bu onun kurtulusu icin bir garanti degildir...taktir-i ilah-i, o dönem daha sonradan ahlaki yapisinin tam anlamiyla ehlibeyt mektebinin yüz karasi diyebilecegim biriyle paylasmak zorunda kaldigim bir ortamda tanistim...bu ortamda, genel manada, fazla detaylara girilmeden siilik konusuluyordu, benim bir zaman sonra siilik hakkinda merak/sorularim artmisti...bana cok kesik, noksan cevaplar veriyordu kendisi, yeterli degildi benim icin, daha fazlasini bilmek istiyordum...bu dönemde halen gülencilerdeydim...kendisi halen o cemaatte olan, gercek manada kardesim diyebilecegim, sirlarini benimle paylasabilen bir arkadasimin hacca benimle birlikte gitme adina samimi israri ile hacca gittik...

ve Allah bana tabiri caiz ise (adam gibi adamlarla) tanisma, konusma ve paylasma firsati verdi...hacca sünni olarak gittim...25 kisi gülenci arkadaslarla gitmistik...ilk baslarda arkadaslarin istegi üzerine, pek gönüllü olmasamda, tavafi grup halinde yapiyorduk...gönüllü degildim cünkü niyetim siileri bulmakti...ve bir kac defasinda arkadaslar gözyaslariyla mekke imami "keske gülen hoca olsaydi" demislerdi...

hacda olmanin, o mübarek beldeleri görmenin, bu önemli farizayi yerine getirmenin disinda, icimdeki en büyük cosku siileri bulmakti...kabenin ikinci katinda tavaf edenleri izliyordum, kadinlari toplu sekilde, erkekler cembere almis sekilde görüyordum...carsaflarinda "islamic republic" yaziyordu, cember icerisinde tavaf eden bu hanimlar gayet rahat hareket edebiliyorlardi...iste bu diyordum, islamin, ahkamin öngördügü rahatlik...oysa kendimde tavaf ederken görüyordum, diger cemaatlerin kadinlari, cok zorluk cekiyorlardi...

iran halkindan birini gördügümde, kaldiklari binanin nerede oldugunu soruyordum, tabi cogu türkce bilmedigi icin bir türlü bulamiyordum, ama sormaktan vazgecmedim...ve en sonunda bir tanesine meramimi anlatabildim...kendisi bana yarimyamalak tarif etti...verdigi güzergaha sonuna kadar gitmek, sehrin disina cikmak kadarda olsa gidecektim...kabe-i muazzamadan yaklasik 2 km. uzaklasmistim...yolun sag tarafinda iki askeri/zirhli arac gördüm...sasirmadim degil, burasi en kutsal yer, tamam polis görebiliriz vs. ama askeri zirhli aracin ne isi var!?...biraz daha yaklastigimda gördüm ki o zirhli araclarin tam karsisinda bes katli bir bina "islamic republic iran" yaziyor...tabi hic düsünmedim, hemen oraya yöneldim, kapida 1.90 boylarinda babayigit bir kisi, selam verdim, karsimdaki türkce biliyor bilmiyor demeden, "türkce bilen biri ile görüsmek istedigimi" söyledim...baktim ki kendisi benim anlayabilecegim kadar türkce konusan bir iran azerisi...ve o güler yüzlülügünü mütevaziligini hic unutamayacagim bir kisi...

öyle kisilerin varoldugunu söyleyerek benimle beraber ilk tanistigim degerli zat A. Murtaza Turabi'ye(sahife-i seccadiyenin mütercimi)götürdü...Allah onlardan razi olsun, alcakgönüllülügü ve tevazu ile cay ikram etti, icimdeki coskuyu anlatacak kelimeleri bulamiyordum, ehlibeyt hakkinda bir kac sorumdan sonra, kendisinden ehlibeyti anlatmasini istemistim...o anlatimlarini cevaplamama gerek kalmayacak sekilde, sorular sorarak devam etti...

burada bana verdigi misali anlatmak istiyorum...neden ehlisünnette, ehlibeyt rivayetleri azdir/hemen hemen yoktur....oglum olup olmadigini sordu "var" dedim...farzet biz komsuyuz, seni bana benim oglummu yoksa senin oglunmu daha iyi anlatir? diye sordu ve devam etti...üc dört saat orada kaldim ve kendisinden kaynaklara nasil ulasabilecegimi sordum, orada bir raftan sahife-i seccadiye, el-muracaat, ibrahim emini'nin Hz.Fatima, peygamber ve ehl-i beyt gülistanindan bir demet gül kitaplarini verdi...müthis bir gönül rahatligi ve huzur ile, tekrar görüsmek üzere oradan ayrildim...

kaldigimiz bina kabeye uzakti ve ben her gece binaya dönmüyor, kabede sabahliyordum...kitaplarida bulmustum, müthis bir ask ve sevkle ehlibeytten rivayet olan hadisleri, kabeye bakarak okuyordum...bir kac günün sonunda, gündüz vaktinde kaldigimiz binaya gitmistim, kitaplarimi valizimin, elbiseler arasinda en ücra kösesine sakliyordum...ayni grupta olupta bir hafta görmedigim arkadaslar vardi, benden süphelenmiyor degillerdi, "nereye gidiyor, nereye takiliyor vs."...bana zorunlu olarak cevsenden cüzler verdiler ve bazi kendi kafalarina göre tehlikelerden bahsettiler, onlari hic duymuyordum bile...

bu esnada tabi bir kac defa daha A.murtaza Turabi ile bulusup sohbet ettik...kendisinden (Allah razi olsun) istifade ettigime inaniyorum...

zorunlu olarak arkadas grubuna katilmam gereken yerler oldu, arafat, müzdelife gibi...istedigim/inandigim sekilde ibadet edemiyordum...bendeki degisimi anlatabilecegim, anlatmaya yakin görecegim hic kimse yok idi...

hac farizasindan sonra medineye gittik, hani su meshur 8 gün 40 rekatlik ziyaretler meseleleri...medine mekkeden her yönüyle farkli bir sehir...burada da ayni sekilde gruptan ayri bütün ziyaretlerimi yalniz yaptim...

Yorum

Maşaallah. Allah Murtaza Turabi ağadan razı olsun. Ben Kum şehrine her gidişimde mutlaka bu değerli alimi ziyaret ederim. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Kendisi Türktür ama yıllardır Kum şehrinde yaşamaktadır.

Maşaallah abi...Devamını bekliyoruz.

Yorum

mufazzal kardesim, bu degerli sahsin izini ne yazikki esim kaybetmis, tekrar baglanti saglayabilirmiyiz acaba?
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 18:59.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Kaleminize sağlık Devamını merakla bekliyorum inş

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5324.msg34949#msg34949 date=1244492439]
                          mufazzal kardesim, bu degerli sahsin izini ne yazikki esim kaybetmis, tekrar baglanti saglayabilirmiyiz acaba?
                          [/quote]

Tabiki...İsterseniz Telefon numaralarını akşama özelden gönderirim...

Evde kayıtlı...

Bu alim türktür.
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 18:59.

Yorum

tamam abi bekleriz

yazinin devami ne zaman gelir Allah bilir artik

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5324.msg35086#msg35086 date=1244543169]
                              tamam abi bekleriz

yazinin devami ne zaman gelir Allah bilir artik

[/quote]

Sende biraz baski yap cok ara vermesin
                              Allah Bize Yeter!
                              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X