Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 10 \Seccad_55

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 10 \ imam_seccad

zaten bu kadarini "hadi hadi" ile yazabiliyoruz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5324.msg35104#msg35104 date=1244545663]
      zaten bu kadarini "hadi hadi" ile yazabiliyoruz
      [/quote]

sen eline değneği al...bak sonra yazıyor mu yazmıyor mu abla

Bu gidişle bende değnek alacam

Yorum

şiilerin (iranlı) evde çocuklarını hiç dövmediklerini duydum
        çocuklarına çok değer veriyorlarmış
        elbette her toplumda seviyesi düşük insanlar vardır ancak bu yönleri Türk toplumuna nazaran dikkati çekiyormuş
        Mufazzal
        önce dayak konusunda da sunnilerin uydurma hadislerini nakletseydiniz ya...
        sizden çok şey öğreniyoruz...
        Allah ödülü bol akademik kariyer ihsan etsin inşallah...
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:11.

Yorum

Mufazzal kardesim, öyle yapayim degilmi

yapcam ama elim tas olur diye korkuyorum, karincayi incitmeyene böyle birsey yapilirmi hic

ehlibeytin izinde kardesim, iranli siilerin bu yönleri hakkinda hic birsey duymamistim, ben bunu her toplum kültürel olarak yasiyor saniyordum, tipki kadinlar meselesi gibi...sonradan kadinlar mevzusunun siilerde farkini ögrendim sükür, ama cocuklar mevzusunda bu konuyu kültür ve inanc kavraminda isleyen olursa bende cok sevinirim...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5324.msg35170#msg35170 date=1244560585]
            Mufazzal
            önce dayak konusunda da sunnilerin uydurma hadislerini nakletseydiniz ya...[/quote]

Abi bence buna gerek yok. Ayrıca bu istediğiniz türden bir çok başlık, Ateist ve Hristiyan forumlarında mevcut. İsterseniz bakabilirsiniz. Dayak konusunda uydurma hadisler ve rivayetlerden yola çıkarak belirttiğim forumlarda zaten yeteri kadar İslama saldırılıyor ve maalesef, bir tek Müslümanda çıkıpda efendim bu rivayetler uydurmadır demiyor, diyemiyor. İslam ayaklar altında, Resulullah (haşa) ayaklar altında eziliyor ama maalesef, Bazı kaynakların şanı sarsılmasın bazı yazarların güvenilirliğine vebal gelmesin diye kimse çıkıpda uydurmadır demiyor. Genellikle saçma sapan şerhlerle ve müthiş yorumlarla yazarkları Kurtarma Operasyonu mantığı güdülüyor...

Allah Şahidim olsun, Muaviye bu gün yaşamış olsaydı, zamanında Ebu Hureyreyi, İbni Ömeri ve Müminlerin Annesi Aişeyi kese, kese altınlara boğduğu gibi, bu günde Resulullahı değil! İslamı Değil! Kuranı Değil!
            YAZARLARI, ESERLERİ KURTARMA OPERASYONU MANTIĞI İLE SAVUNAN, BİR RİVAYETİNE BİLE ZAYIFTIR, UYDURMADIR DİYEMEYEN BU İNSANLARI KESE, KESE ALTINLARA BOĞARDI.

Hey Muaviye ne adamsın sen, diyesim geliyor. Allah'tan çok sözün dinleniyor. Resulullahtan çok itaat ediliyorsun.

Yorum

vahhabi suud torunları bu görevi eksiksiz yerine getiriyorlar

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5324.msg35336#msg35336 date=1244608451]
                vahhabi suud torunları bu görevi eksiksiz yerine getiriyorlar
                [/quote]

Zamanın Muaviyeleri işte. Ata babalarını hiç aratmıyorlar işte.

Hey Muaviye...Eğer kaldıysa Kulakların çınlasın. Sabah sabah senide yad ettik ya ne diyim

Yorum

bazi kitaplarda muaviyenin semailini verirken, uzun boylu, beyaz yüzlü vs. oldukca güzel anlatiliyor bunada cok sasirmistim :

Yorum

Nurunun etrafı aydınlattığınıda yazmıyorlarmı gülistan kardeş ;D

Yorum

vaizleri, hutbeleri vs. leriyle aydinlattiya ümmeti daha nasil aydinlatsin :

bu arada mutahhari nik'ini görünce herhalde dedim esime sürpriz var, murtaza mutahhari geldi :-\

Yorum

devamını büyük bir merakla bekliyorum
                        ama devamı gelmeyecek gibi
                        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

kendisini görünce söylerim bacim
                          bir önceki sayfada son mesajimda demisim ki "...murtaza mutahhari geldi" murtaza turabi ile isim benzerliginden dolayi, mutahhariyi cagristirmis bende demekki :-\

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5324.msg38058#msg38058 date=1245565390]
                            devamını büyük bir merakla bekliyorum
                            ama devamı gelmeyecek gibi

[/quote]

Yorum

bu uzun aradan sonra tekrar selamun aleykum kardesler...
                              .............
                              medinede ziyaretlerimi yalniz yaptigimi söylemistim;
                              tabiki benim icin Allah Resulunden sonra en önemlisi cennetu'ul baki ziyareti idi
                              her gün her saatte ziyarete acik degildi, kiyafetlerinden tanidigim sii hacilar cennetul bakinin giris kapisinda baya bir yogun, kalabalik idiler. aralarina karistim, nasil dua edecegimi, ziyaret adabini henüz bilmiyordum, sii cemaatin önünde kücük bir megafonla bir alim gözyaslari ile dua ediyordu, cemaatte öylesine samimi ve icten agliyorduki, hic anlamadigim halde bende etkilenip agladim.

ziyaret malesef vehhabiler tarafindan kisa tutuldu, dualar, mersiyeler mescidi nebevinin avlusunda gözyaslariyla devam etti...henüz sii itikatlarini tamamiyle bilmiyordum, sünnilikten kalan itikad ve bilgilerimide ehlibeyt mektebinin elegi ile elemek zorunda idim...zira ben bütün detaylari arastirdiktan sonra sii olmamistim, öncelikle onlarin hak olduguna kanaat getirecek kadar birikimim oldu, ki bunlar tarihi bi takim olaylar ile ehlibeytin hak olusuna dair bilgilerdi, gerisini sonradan ögrenmek durumundaydim...

nitekim hac farizami ne tam bir sünni ne de tam bir sii olarak icra edebildim...ve döndükten sonra da en yakin akrabalarimdan ve bütün cevremden (halen) gizlemek zorundayim, en agir yönüde bu!
                              anlatabilecegime inandigim, kendime yakin/dost gördügüm arkadaslara ehlibeytten bahsetmeye tabiki calistim, ama onlarinda daha ben sii oldum dememisken, kisa zaman sonra benden uzaklastiklarini gördüm/hissettim

daha önce sizlere bir arkadasimdan bahsetmistim, hani gülenci cemaatinde olup can ile bas ile hizmette bulunan arkadasim...
                              hacdan döndügümde kendisi hocaefendisini ziyaret icin amerikaya uctu yaklasik üc hafta kendisinin yakinlarinda/hizmetindeydi...amerikadan döndügünde daha önceden kendisinde hic olmayan haller belirmeye baslamisti...mesela emir-komuta zincirinde abilerinin (cemaat abileri) emirleri veya tavsiyeleri/nasihatlari ne ise onlara kayitsiz sartsiz uyulmasini kendisine en büyük düstur edinmis ve hatta mütevelli denilen yönetim kurulunda bazi kisilerin abilerin söz/emir/tavsiyelerini sadece elestiri sözkonusu yaptiklarinda onlara dahi bugz ederdi...amerikadan döndükten sonra ise kendisi zitliklar yapmaya veya konusmaya, elestirmeye baslamis idi ki, cogu isabetsiz ve bazen sacmalik boyutunda idi...kendisini bana cok yakin bildigi icin benimle paylasirdi...

hocaefendisinin hallerinden bahsetti, cemaati atamalar basta olmak üzere bütün yönüyle yönlendiren tek kisi...telefonlari hic susmuyor emirlerini geciktirenlere veya mazeret getirenlere müthis bir agressiyon gösterdigine, bazen sinirinden en yakin hizmetcisi olan zat'i patakladigina ve ertesi gün o kisiye cift kasetli kasetcalar hediye ederek gönlünü almaya calistigina bizzat kendisi sahit oluyor.

önceki satirlarimdada söylemistim, bu kardesim gözünde gönlünde adeta peygamber makaminda gördügü hocaefendiyi, o makama yakismayan hal ve hareketler icerisinde gördügünde yasadigi celiskiyi anlayabilirsiniz!

evet bu kardesim artik manik depresyon belirtileri göstermeye baslamisti...hatta bir örnek vereyim;
                              bir keresinde bana "ömer ve teravih namazi" ile ilgili bir soru sordu bende onun duymus oldugu seyi tastikledim ve reddetmedim...bu kardesim bu olayi kafasina takmis, bir kac gün sonra o zamanlar ki calistirdigim dükkana geldi, oturuyoruz, ama kendi halinin en yüksek halleriydi, ki ona gizlice bile doktorun yazdigi ilaci icirip, bir müddet uyumasini saglayamamistik, yakalasak hastaneye götürecegiz ama ne mümkün...neyse otururken yine sorular sormaya basladi ve bende inandigim seyi tam aciklamaksizin ama uygun bir dille onun söylediklerini reddeden cevaplar verdim...o kadar sinirlendi ki, kültablasini masanin üzerine vurdu ve ayaga kalkti, bende kalktim ayaga ve gözgöze geldik, o an hala konusuyordu bende hala bildigim gibi cevap vermeye devam ettim...sonra aniden "hah söyle ya, tek sensin ya bu ne ya" deyip sarildi bana!

daha sonra bu kardesim hastaligini kabullenesiye kadar zinadan uyusturucuya kadar her türlü yola girdi...daha sonra hastaligini kabullendi ve ilac kullanmaya baslayinca biraz daha sakin olup, asiriliktan uzaklasti ama dine karsi serin...o sahabe gördügü abilerine ise firca atmaktan geri durmuyordu...zaten abileride yanina gelmez olmuslardi, cemaat icin endiseleniyorlar, aman cemaatten bilmesinler diye adeta onu yok sayiyorlardi....o cok degerli kardesleri bir anda onlar icin "hic" olmustu...

arada bir bana geliyordu, konusuyorduk, celiskilere fazla deginmiyordum, vahdaniyetten bahsediyordum ama o bundan bile rahatsiz oluyordu artik...

cemaat icerisinde o kardesimden sonra en cok konusulan kisi bendim
                              Elhamdulillah ben bu ve buna benzer olaylardan payimi cikararak ve hem de ehlibeyt gibi bir kurtariciyla kurtuldum...

belki cok konusmayip daha cok dinledigmden, karsimdaki insani dinledikce, sii oldugumu söyleyemiyorum ve bazende icimden gelmiyor...su an diyanette berberim, tras esnasinda tabiki söz aciliyor ehlibeytten anlatiyorum, sürekli imam Ali as. i örnek veriyorum vs. gayr-i ihtiyari hic konu olmadan, kendi aralarinda kousurlarken siiler hakkinda öyle sözler söylüyorlarki, akla mantiga vicdana uygun olmadigi gibi, kendilerininde hakikat bilmek diye cabalari olmayan karakter sergiliyorlar....

ve nitekim ben tamamiyle sünni bir camia icerisinde ki bu camianinda yönetiminden hizmetinde bulunanlara kadar neredeyse hepsi ameli konularda sifir olduklari gibi, büyük günahlarlada cok yakinlar...dolayisiyla ben böyle bir camia icerisinde sürekli gizli kalmak zorundayim

beni oldukca zorlayan bu tarz durumlar cogu zaman bana dogru yerde oldugumu tekrar tekrar gösterebilecek ortamlara sebebiyette veriyor aslinda

ne mutlu EHLI BEYT MEKTEBINE TABII OLUP GEREKLERINI YERINE GETIRENLERE
                              ne mutlu EHLI BEYT YOLUNUN CILESINI CEKMEK KENDISINE KISMET OLANLARA
                              ne mutlu EHLI BEYT SEVDASINA DÜSÜP PEYGAMBER EVLATLARINA AGLAYANLARA
                              ne mutlu EHLI BEYT YOLUNU BUNCA GAYRETLE YOK ETMEYE CALISANLARA INAT EHLIBEYT KERVANINA KATILANLARA
                              ne mutlu DOSTUNU DÜSMANINI BILENLERE
                              ne mutlu ALI DÜSMANINA, FATIMA DÜSMANINA, HASAN VE HUSEYN DÜSMANINA HAZRET DEMEYENLERE
                              ne mutlu BIR TAKIM OLDU BITTILERE DÜSÜLEN SERHLERE KANIP IMAMET MAKAMININ GASP EDILISINDE HIKMETLER ARAMAYANLARA
                              ne mutlu KURANDA LANETLENEN EMEVI SOYUNA LANET ETMEYI BASARABILENLERE
                              ne mutlu BÜTÜN IFTIRALAR VE CIRKIN SÖZLERI SINEYE CEKME PAHASINA EHLIBEYTIN HAKKINI ARAYANLARA
                              ne mutlu ONLARI HAKIKATI ARAYAN GÖNÜLLERE ULASTIRMAK ICIN CABA HARCAYANLARA

ne mutlu ZIHNINI VE GÖZLERINI ACABA EHLISÜNNET KARDESLERIME EHLIBEYTIN HAK OLDUGUNU NASIL ANLATIRIM GAYGISI ILE FEDA EDEN MUFAZZAL KARDESIME

ne mutlu BILGI VE BIRIKIMINI EHLIBEYTI SAVUNMA VE TANITMA YOLUNDA SEFERBER EDEN EHLIBEYTIN IZINDE KARDESIME

ne mutlu BU SITEYE EMEK HARCAYAN ALIMLERIMIZE

ne mutlu BU ORTAMI HAZIRLAMAK VE BU IMKANI SUNMAK ICIN EMEK VEREN MIKDAT KARDESIME

ne mutlu GÖZÜNÜ BUDAKTAN SAKINMAYACAK KADAR EHLIBEYT YOLUNU ASKLA SAVUNMASINA RAGMEN ONLARI LAYIKIYLE TANITABILMEK ICIN COSKUSUNU ICINE GÖMMEYI BASARAN SERDARCAN KARDESIME

ne mutlu ARTNIYETTEN SIYRILMIS VE MERTCE SORAN SORGULAYAN YPA KARDESIME

ne mutlu TARAFSIZLIGI VE BASIRETLI SORULARI ILE "AMA ÜZMÜS ISTE" DIYEBILECEK KADAR YÜREKLI HILALNUR BACIMA

ne mutlu SIILERLE HAKIKATEN KARDESLIGE MUVAFFAK OLABILMIS ADEM TOPRAK KARDESIME

ne mutlu FORUMUN KÜCÜK AMA BASIRETLI SIILERINE

ne mutlu ADINI ANAMADIGIM BÜTÜN EHLIBEYT ASIKLARINA, EMEKTARLARINA

ne mutlu KESKIN YORUMLARI ILE NIKINE LAYIK HÜRR KARDESIME

NE MUTLU KENDISINE KENDIMIN YORUMLARINI OKUDUGUMDA GÖKTÜRKTEN ZIYADE ZULFIKARI CAGRISTIRAN GÖKTÜRK ABIME

ne mutlu FIKRINI ZIKRINI GÖNLÜNÜ EHLIBEYT YOLUNA HIMMET EDEN, EHLIBEYTE HER ÖVGÜDE GÖZYASLARINI TUTAMAYAN ONLARA IFTIRA ATAN VEYA ONLARA KARSI SAVASANLARA KARSI BOZUK DILI VE ART NIYETI ILE "BAYANDIR" DIYE KENDISIYLE MÜCADELE ETMEYE KALKISANLARA KARSI HZ MASUME MISALI SÖZÜNÜ ESIRGEMEYEN GÜLISTAN_2 GÜLÜME VE BU HIZMETTEYKEN ONA HIZMET ETMEKTEN ZEVK DUYAN BANA

Yorum

ooo muhteşem bir son oldu imam seccad kardeş

hele ki

"ne mutlu FIKRINI ZIKRINI GÖNLÜNÜ EHLIBEYT YOLUNA HIMMET EDEN, EHLIBEYTE HER ÖVGÜDE GÖZYASLARINI TUTAMAYAN ONLARA IFTIRA ATAN VEYA ONLARA KARSI SAVASANLARA KARSI BOZUK DILI VE ART NIYETI ILE "BAYANDIR" DIYE KENDISIYLE MÜCADELE ETMEYE KALKISANLARA KARSI HZ MASUME MISALI SÖZÜNÜ ESIRGEMEYEN GÜLISTAN_2 GÜLÜME VE BU HIZMETTEYKEN ONA HIZMET ETMEKTEN ZEVK DUYAN BANA "

bu cümleler muhteşem ötesi :

Allah her zaman yardımcınız olsun
                                inşallah bir gün sizde şia olduğunuzu herkese korkmadan çekinmeden söyleyebilirsiniz

Allah o günü yakın etsin inşallah (amin)

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X